Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
raporlu umut kaca yapıyor acaba :26:

anladım canım bende oyle dıyorum sen benım durumumu anlamıssın hani cimrilik yapıp negatif olmasın ama parayıda harvurup harman savurmayayım maglum gelecekde lazım birde benim bildigim tup bebek merkezleri sizinkiler umut eurofertil istanbul tüp birde acıbadem var ama orası cok pahalıdır yani aklımda 3 yer var sizide raferans göruyorum kendime ve guvenıyorum neyse beklıcez artık

Umut da ilk muayene ücretide dahil toplam ödediğimiz para 2.150 tl idi. ilaçlarımızda 750 civarı tuttu. benim ilk seferde tuttu ama sonrasında cok cektim. ohss denen sıvı birikmesi yaşadım. yaklaşık 3 ay çektim. amaç sadece hamile kalmak sonrasında herşeye razıyım dersen gidebilirsin. gerçi herkes benim gibi olacak diye de bişey yok. bana öyle oldu. bana soranlara immoların gittiği istanbul tüpü söylüyorum. fiyatıda daha uygun, dahada başarılılar. bence sen raporunu çıkarta dur. o arada git hepsiyle görüş. hangisi kafana yatrsa orda yaparsın.

Yazgim verdigin cvp icin tesekkurler arada acabalarim oluyor ve gene cizdigim yola devam ediyorum bende 6 yillik evliyim 4 yildir orda burda dolaniyorum bir sorun bulamadiklarindan tup d yapmami istemedi ozeldeki dr lar isde zk gitmeye baslayinca tup girdi aklima oyle

Sonaycim cvp icin tesekkurler 3 yer var isde gidicem eurofertil istanbul tup umut ama fiyatlarda da yaklasik blgim oldu sayenizde sagolun

selam kızlar nasılsınız. dün devlet hastanesinde dahiliye de randevum vardı gidip kan tahlillerimi yaptırdım. tiroid, böbrek fonsiyonları ve hemogram. hepsi güzel çıktı sonra da doktora gösterdim bir sorun yok tiroidimde. ilaçlarım bitmişti sağlık ocağına kayıt da yaptırmak istediğim için sağlık ocağında yazdırayım dedim. zaten progestanı dahiliye doktoru yazmazdı belki de bilemiyorum. sonuçlar öğlenden sonra çıktığı için sabahtan kan verip görümceme geçtik çünkü cümbürcemaat gittik. kayınpeder in trombositlerine baktırdık rutin bişey bizim için artık. kayınvalide nin tansiyon hapının raporu bitmişti onu yeniledik. görümcem de kan tahlili yaptırdı. sonra görümce de kahvaltı ettik oturduk vs.. 4 de gidip sonuçları gösterdik. 5 e çeyrek kala gidebildim sağlık ocağına 7 ye kadar hergün bir doktor nöbetçi kalıyor şansıma da benim bölgemin doktoru vardı neyse yazdırdım ilaçlarımı sonra da kayıt yaptırmak istiyorum dedim. benim ebemin de bebeği varmış süt izninden dolayı sabah 11.30 akşam da 15.30 a kadar çalışıp gidiyomuş yani geç kaldın dedi. sonra da başka bir ebe vardı ondan rica et belki yapar dedi ben de söyledim sağolsun yardımcı oldu.
tahlillerde yanımdayken aradan çıktı. tarttı beni 61 çıktım. almamışım da vermemişim de. tebrik etti beni ilk 3 ay için çok iyi demekki düzenli besleniyorsunuz dedi. 20. haftayakadar bizle bir işiniz yok bebek hareketlerini hissetmeye başladığınız zaman gelin tetanoz iğnesi yapılacak dedi.
bundan sonraki testleriniz 3 lü test ve ayrıntılı ultrason dedi sırasıyla. öyle işte. hallettim araba varken her işimi çok da sıcaktı başıma güneş geçti valla akşam kafamın arkası ağrıdı. evime de döndüm hastasonu eşim yaptı ev işlerini hatta yemeği bile o yaptı:) çamaşır yıkadık astık topladık vs.. ütüleri oturarak halettim bugün de sandığımı açtım biraz düzenledim ayıcıklarım vardı çoookk toz olmuşlar onları attım makinada yıkadım falan öyle kendimi oyalayacak uyduruk işler yaptım :)

selam kızlar nasılsınız. dün devlet hastanesinde dahiliye de randevum vardı gidip kan tahlillerimi yaptırdım. tiroid, böbrek fonsiyonları ve hemogram. hepsi güzel çıktı sonra da doktora gösterdim bir sorun yok tiroidimde. ilaçlarım bitmişti sağlık ocağına kayıt da yaptırmak istediğim için sağlık ocağında yazdırayım dedim. zaten progestanı dahiliye doktoru yazmazdı belki de bilemiyorum. sonuçlar öğlenden sonra çıktığı için sabahtan kan verip görümceme geçtik çünkü cümbürcemaat gittik. kayınpeder in trombositlerine baktırdık rutin bişey bizim için artık. kayınvalide nin tansiyon hapının raporu bitmişti onu yeniledik. görümcem de kan tahlili yaptırdı. sonra görümce de kahvaltı ettik oturduk vs.. 4 de gidip sonuçları gösterdik. 5 e çeyrek kala gidebildim sağlık ocağına 7 ye kadar hergün bir doktor nöbetçi kalıyor şansıma da benim bölgemin doktoru vardı neyse yazdırdım ilaçlarımı sonra da kayıt yaptırmak istiyorum dedim. benim ebemin de bebeği varmış süt izninden dolayı sabah 11.30 akşam da 15.30 a kadar çalışıp gidiyomuş yani geç kaldın dedi. sonra da başka bir ebe vardı ondan rica et belki yapar dedi ben de söyledim sağolsun yardımcı oldu.
tahlillerde yanımdayken aradan çıktı. tarttı beni 61 çıktım. almamışım da vermemişim de. tebrik etti beni ilk 3 ay için çok iyi demekki düzenli besleniyorsunuz dedi. 20. haftayakadar bizle bir işiniz yok bebek hareketlerini hissetmeye başladığınız zaman gelin tetanoz iğnesi yapılacak dedi.
bundan sonraki testleriniz 3 lü test ve ayrıntılı ultrason dedi sırasıyla. öyle işte. hallettim araba varken her işimi çok da sıcaktı başıma güneş geçti valla akşam kafamın arkası ağrıdı. evime de döndüm hastasonu eşim yaptı ev işlerini hatta yemeği bile o yaptı:) çamaşır yıkadık astık topladık vs.. ütüleri oturarak halettim bugün de sandığımı açtım biraz düzenledim ayıcıklarım vardı çoookk toz olmuşlar onları attım makinada yıkadım falan öyle kendimi oyalayacak uyduruk işler yaptım :)

TAHLİLlerinin normal çıkmasına sevindim. 20. haftayada bişey kalmadı :) elifim ben tam 16+0 da bebeğin hareketini hissetmiştim. kızkardeşimde öyle. çok fazla zamanın kalmadı :) kilonda çok iyi. ben şu anda 62-63 kiloyum. 10 kilo aldım. cocuklar sağlıklı olsunlarda isterse 20 kilo alalım hiç önemli değil.
benimde ay sonu doluyor yani 3 hafta daha çalkşırsam 32. haftada izin almaya hak kazanıyorum. sonrasında durumuma bakacam gelebilirsem 15 temmuza kadar çalışmak istiyorum. 1 ayda evde dinlenirim senin gibi kendime yapacak işler bulurum :) benimde ayıcıgım var o olmadan yatamıyorum illaki kolumun altında olması lazım, bende onu yıkarım :)

elifcim ben bu sağlık ocaklarında uygulanan prosedürü anlamadım gitti. ben zaten daha yeni hamile kaldığımı öğrenmişken progestan ve kan sulandırıcı yazdırmaya gittim, hemen kaydımı aldılar sonra da hemen hemen her ay aradılar gel dediler. 2. ayımda zk'de bir kan testiyle idrar testi yaptırdım zırt sağlık ocağından arayıp zk'de test yaptırmışınız sonucunu getirin dediler. 12. haftada 2li testi yaptırdım yine aradılar 2li test yaptırdınızmı sonucunu getirin dediler. hatta hatta o gittiğim profesörün yazdığı yazdığı raporun bile fotokopisini aldılar. kısaca hamile kaldığım günden beri dedektif gibi peşimdeler. nereye gitsem ne yaptırsam hemen aranıyorum, bilgisi isteniyor. 4-5 defa da orada kanımı alıp baktılar. en son bir de 10 temmuz gibi aman tekrar gelin bebek doğmadan bir daha kan testi yapalım dediler. hatta doğumuma dünya kadar zaman olduğu halde 2 saat bebek doğunca yapılacak testleri anlattılar. hiç bir yere gitmeyin bize gelin biz yaparız dediler.ama mesela sana 20. haftaya kadar işimiz yok demişler. halbuki ben 20. haftaya kadar 3-4 defa çağırıldım. duygunun da şimdiye kan testine çağırılması lazım onu da çağırmamışlar. nedir kardeşim ben tek başıma devletin pilot projesimiyim neyim, göz açtırmıyorlar anlamıyorum ki... ya da her halde bizim sağlık ocağının işi gücü yok civardaki hamilelere sarmış. zaten bizim mahallede hepi topu 3 hamileymişiz, sayı az olunca böyle sarıyorlar her halde.

Son düzenleme:
selam kızlar nasılsınız. bugün banka işlerim vardı bir sabah çıktım. birde öğleden sonra. nasıl sıcak anlatamam. bir ara araba 38 derece gösterdi sonra en son 33 e düştü. allahtan evden çıkmıyormusum. cehennem gibiydi valla kendimi eve nasıl attım bilmiyorum hemen bir duş aldımda kendime geldim. sizlerde gerekmedikçe çok çıkmayın bence. nevin market alışverişini sabah erkenden yapıyor olman iyi bende bu ara pazar sabahları kahvaltı öncesi eşimle gidiyorum. hatta dün evden hiç çıkmadık iyikide çıkmamışız dedim kendi kendime. buarada badana işini yapmışsınız bencede iyide olmuş. zaten tek oda olduğu için yapılır eğer bende tek oda yapsaydım badanacı tutmazdım kendimiz yapardık. abartılcak gibi zor bişey değil badana hani ben sağlam olsam ben bile yapardım tek odayı. bence beceriyle alakalı bir iş. bebiş sağlıkla temizce büyüsün odasında. bu arada ayak şişmesinden bahsediyorduk ya. bende tam tersi oluyor evde olunca şişyor hatta bugün epey gezdim yürüdüm ya olan şişliklerde yok olmuş ayağım normale dönmüş. anlıycağınız benim bünyem arsız dinlemeyi sevmiyor, uyumayı sevmiyor, baın yürüdüm ettim şiş miş kalmadı:))) nevo evde yaptığın kurbi bence daha masraflı emin ol yaktığın elektirğide hesaba kat. dışardan alsan daha uygun olur ama. dedğin gibi sağlık açısından öenmli ve temiz oluyor. şahsen ben her gittiğim yere yapıp götürme hazır alırım. önemsediğim sevdiğim kişiler olursa emek harcayıp yaparım:) zaten pasta börek çörek işi yapmayı severim ama 2 kişi olunca tükenmiyor ziyan oluyor. hiç bilmediğim bir tarifi bile ilk denemede iyi yapıyorum. ve genelde aynı şeyleri yapmayı sevmem yeni değişik şeyler yapıp keşfetmek güzel oluyor.

bu arada eşime 2 tişört aldım ama babalar günü diye kakalıycam biraz utansın o bana bişey almamışr ( hoş almadan tembihliyorum sakınha özel günlerde bişey alma diye ama gene küçük bir jest yapabildi:)) tişörtlerinin bir kısmı eskidi bir kısmı küçüldü diye alayım dedim ama babalar günü diye kakalıycam kerataya :)))

nevo sen temizlikçiyi al. dediğin gibi beğenir edersen bende alırım bu arada kaç liraya geliyormuş. gerçi paraya ihtiyacı varda temizlik işine arada gidiyormuş dedin ya. bana gelen kadınlarda sürekli gündeliğe giden kişiler değil. işte evde boş oturmak yerine arada sırada çağıran olursa diye başlamış. ama ikiside birbirinden beterdi. birde seninkini denemiş oluruz. doğumdan önce bir kere daha alırım diye düşünüyorum. birde doğumdan sonra güze doğru alırım. sonrasında inşallah toparlanırımda kendi işimi kendim yaparım.

kızlar bu ara mobilyac bu çarş. perş. getiririz dedi ya. eşim dün aradı ulaşamadı ilgiliye. adam bugün aramış yengeyle konuştum ben ayın 17 si pazartesi teslim edicem ona dedim demiş. yuuuuh yalana bak dedim. bir köpürdüm anlatamam az kalsın arayıp iptal edin diycektim. birde her aradığımızda ödemeden bahsediyor ulan sen malı yaptınmıda utanmadan ödeme soruyorsun hıyarto. anlaşmamzda kapora verdik mal teslim edilince ödemeyi yapacaktık. gen bende aradım ödeme dedi. bugünde eşime demiş. salalara baksanıza. 1 ayda teslim deyip +3 gün opsiyon koydu. gün geldi gene teslimat yok. bu hafta demişti şimdi gelecek pazartesi diyor. bakalım pazartesi gelince ne diycek. ama bende şuna karar verdim o mademki 10-15 gün belkide bu ay sonunu bulur teslim etmesi. bende gidip ödemeyi yapmışcam. kıçı tutuşsun bakalım evyah ödeme yapmıycaklar diye o bizi arasın bakalım. ama çok sinir oldum hala bile arayıp adamı fırçalamamk için kendimi zor tutuyorum..

duygucum gelecek temzilikçi 100 liraya gelecek. zaten ondan ucuza gelen yok. şimdilik lafta her şey iyi gibi ama geldiğinde göreceğiz bakalım. sana gelenlere bir şey diyemeyeceğim, zaten öyle biz 2 kişi gelelim diyenlere hep uyuzumdur. ama işi gücü temizliğe gitmek olan, yani meslek edinmiş kişilerle de ayrı sorunlar oluyor. bir kere can bu, çoğu haftanın 6 günü temizliğe gidiyor o yüzden kendilerini çok da yormamak için her şeyi yarım yamalak yapıyorlar. yok benim belim sakat, kolum ağrıyor şu bu deyip eşyaları çekip silmek istemiyorlar. ben halı silmem, ben koltuk silmem, yok onu yapmam bunu yapmam diye hep bir isteksizlik oluyor. paraya gelince de devamlı zam istekleri bitmiyor. mesela 100 lira veriyorsan ama ben bilmem kime 120ye gidiyorum diye hemen söylenmeye başlıyorlar. 120 ver bu sefer ben 2 vesait geliyorum deyip 130 istiyorlar. tatile çıktın gelmemi dedin, beni ilgilendirmez ben paramı isterim diyorlar. (kayın valideme geçen sene gelen biri vardı yazın yazlığa gideceksen de beni ilgilendirmez, gelip temizlemesem de paramı isterim demişti de dumur olmuştuk. meğer millet de aman beni bırakmasın diye o paraları veriyormuş) yani o yüzden bu tipler de ayrı dert.
mobilyacılara gelince bence hepsi al birine vur ötekine. ben şu ana kadar daha vaktinde teslimat yapanı görmedim. o yüzden sizin takımın geç teslimatına hiç şaşırmadım. ikide bir ağlaşıp para istemeleri de yine bir standart. bizimki de geçende aradığımızda en azından 500 lira daha verseniz diye tutturdu. ben de daha üretime bile başladığınızdan şüpheliyim, neyin parası diye itiraz ettim. kesin kararlıyım da, mobilyaları getirir gelirler, her şey kusursuz tamsa çıkarır paralarını veririm. o yüzden sen de geri adım atma. hatta teslimattan önce arasınlar, git mobilyalara bak incele. istediğin şeyleri tam yapmışlar mı kontrol et. yapmamışlarsa hiç getirip teslim etmesinler. en azından geldi gitti uğraşmazsın. bene şahsen öyle yapmayı düşünüyorum. sipariş esnasında bir kaç değişiklik istemiştim en azından böylece yaptıklarına emin olurum.öbür türlü hemen siz teslim alın bir bir ara gelip yaparız diyorlar. parayı da teslim aldılar mı ondan sonra bekle artık yapsınlar.....

arkadaşlar bende haftaya zk ya gideceğim aşılama işlemlerine başlamak için..eşimin raporunu verdiler.bendende ulturason ve rahim filmim eksik kalmış onu istediler.Eşimde varikosel var demiş doktor az derecede.astenospermi demişler raporda ama sayılara filan baktırdık 2-3 doktora normal yoldan olur deiler ama1 yılı geçti..Korkmuyorda değilim.Acaba hemen tutar mı çünkü normal yoldan olur ama beklemek istemiyorsan yaptırın demişlerdi.bende istiyorum artık.Yumurtalık tembelliği var bendede adet günlerim belli olmuyr..Çok korkuyorum ya tutmazsa diye..rahim filmi çekilirken çok kötü oluyormuşsun..Doğru mu?? :53:

arkadaşlar bende haftaya zk ya gideceğim aşılama işlemlerine başlamak için..eşimin raporunu verdiler.bendende ulturason ve rahim filmim eksik kalmış onu istediler.Eşimde varikosel var demiş doktor az derecede.astenospermi demişler raporda ama sayılara filan baktırdık 2-3 doktora normal yoldan olur deiler ama1 yılı geçti..Korkmuyorda değilim.Acaba hemen tutar mı çünkü normal yoldan olur ama beklemek istemiyorsan yaptırın demişlerdi.bende istiyorum artık.Yumurtalık tembelliği var bendede adet günlerim belli olmuyr..Çok korkuyorum ya tutmazsa diye..rahim filmi çekilirken çok kötü oluyormuşsun..Doğru mu?? :53:

Merhaba yol arkadaşlarım, bende bugün smear,kültürve idrar tahlili yaptırdım. Eşimin spermiogramı vardı ona baktı doktor aşılama uygun dedi. Bende diğer testller için adetimin 2. gününü bekliyorum ona göre dosyam açılacak. Bakalım inşallah hayırlısı olue hepimiz için. Bu yaşta tüp olaydı uğraşmıyaydım iyidi ama neysee ;) Bu arada rahim filmiyle ilgili bilgi vermek istedim. Ben birkaç ay önce fatih te radyatom da çektirdim emin ol ki normal bir jinokolojik muayeneden çok daha kolay korkacak hiçbirşey yok 2 dk sürüyo. Ama bazı hast de daha zormuş bilmiyorum. Ayde sana da kolaygelsin arkadaşım, hayırlı haberlere inşallah...

arkadaşım bir yıl denemişsin olmamış. ha gelecek ay aniden hamile de kalabilirsin, bir yıl daha beklersin yine olmayabilir de...yani bu işler piyango gibi. eğer beklemek istemiyorsan raporunu çıkar aşılama ve tüp bebek yaptır. korkulacak bir yanı da yok. zaten neden böyle herkeste bir korku var anlamıyorum.
ha yok ben normal yoldan denemeye devam edeceğim dersen de bence her halükarda hsg çektir. tüplere bakılması açısından önemli. yapışıklık falan varsa hsgde çıkıyor. bir şey çıkmazsa o zaman için rahatlar. bir de adetin düzensizse ovulasyon dönemlerinin takibi için muhakkak ovulasyon testi kullanmanı tavsiye ederim. gitti gidiyorda falan 20li 30lu paketler halinde satıyorlar. ovulasyon dönemin yaklaştımı her gün idrardan gebelik testi gibi bakıyorsun. ovulasyon zamanın 2 çizgi çıkıyor. böylece hamile kalabileceğin doğru günleri es geçmemiş oluyorsun.
hsg çekimi evet biraz sancılı bir işlem. ama öyle çok abartıldığı gibi de değil. ben üsküdarda mihrimah sultan tıp merkezinde yani özelde çektirdim. o yüzden zeynep kamilin çekimi için bir yorum yapamayacağım. ama ben çektirirken öyle dayanılamayacak bir acı falan çekmedim. toplamda 30 saniyelik ama şiddetli bir adet sancısı gibiydi. çoğu kişi fındıkzadede bir yerde çektiriyor. ama orası da epey yüklü bir paraya çekiyor. bazıları da özel hastanelerde anestezili çektiriyor. özelde çektirecem dersen sgk anlaşmalı hastanelere sor derim. 2-3 dakikalık bir çekim için 350-400 lira vermenin de çok alemi yok.(hatta 700 lira falan gibi paralar isteyen bile var)

TAHLİLlerinin normal çıkmasına sevindim. 20. haftayada bişey kalmadı :) elifim ben tam 16+0 da bebeğin hareketini hissetmiştim. kızkardeşimde öyle. çok fazla zamanın kalmadı :) kilonda çok iyi. ben şu anda 62-63 kiloyum. 10 kilo aldım. cocuklar sağlıklı olsunlarda isterse 20 kilo alalım hiç önemli değil.
benimde ay sonu doluyor yani 3 hafta daha çalkşırsam 32. haftada izin almaya hak kazanıyorum. sonrasında durumuma bakacam gelebilirsem 15 temmuza kadar çalışmak istiyorum. 1 ayda evde dinlenirim senin gibi kendime yapacak işler bulurum :) benimde ayıcıgım var o olmadan yatamıyorum illaki kolumun altında olması lazım, bende onu yıkarım :)

bu zamana kadar hep damar seyirmesi şeklinde belli bir noktada hissettim. yani bağırsak hareketleri de olabilir ama rahmimin hizasında. geçen hafta ilk defa öğlen uykusundayken sanki bir kuşun kanat çırpması gibi ard arda bişeyler oldu sol kasığımda. hani hep bu tabir kullanılıyor kelebek kanadı kuş kanadı cidden ona benziyor ona dikkat ettim. böyle erken hissedenler olsa da daha erken dedim üzerinde durmadım ama artık pür dikkat bekliyorum yani :) sen nasıl hissettin sonaycan tarif edermisin?
benim ayıcıkların hepsi bekarlığımdan kendi oynadığım bebeklerim de var. kızım olursa onlarla oynamasını izlemek eğlenceli olacak :) inşallah istediğin zamana kadar çalışırsın da bebekle daha çok vakit geçirirsin. sen sonra işe dönmeyi düşünüyormusun bebeği kima baktıracaksın?

elifcim ben bu sağlık ocaklarında uygulanan prosedürü anlamadım gitti. ben zaten daha yeni hamile kaldığımı öğrenmişken progestan ve kan sulandırıcı yazdırmaya gittim, hemen kaydımı aldılar sonra da hemen hemen her ay aradılar gel dediler. 2. ayımda zk'de bir kan testiyle idrar testi yaptırdım zırt sağlık ocağından arayıp zk'de test yaptırmışınız sonucunu getirin dediler. 12. haftada 2li testi yaptırdım yine aradılar 2li test yaptırdınızmı sonucunu getirin dediler. hatta hatta o gittiğim profesörün yazdığı yazdığı raporun bile fotokopisini aldılar. kısaca hamile kaldığım günden beri dedektif gibi peşimdeler. nereye gitsem ne yaptırsam hemen aranıyorum, bilgisi isteniyor. 4-5 defa da orada kanımı alıp baktılar. en son bir de 10 temmuz gibi aman tekrar gelin bebek doğmadan bir daha kan testi yapalım dediler. hatta doğumuma dünya kadar zaman olduğu halde 2 saat bebek doğunca yapılacak testleri anlattılar. hiç bir yere gitmeyin bize gelin biz yaparız dediler.ama mesela sana 20. haftaya kadar işimiz yok demişler. halbuki ben 20. haftaya kadar 3-4 defa çağırıldım. duygunun da şimdiye kan testine çağırılması lazım onu da çağırmamışlar. nedir kardeşim ben tek başıma devletin pilot projesimiyim neyim, göz açtırmıyorlar anlamıyorum ki... ya da her halde bizim sağlık ocağının işi gücü yok civardaki hamilelere sarmış. zaten bizim mahallede hepi topu 3 hamileymişiz, sayı az olunca böyle sarıyorlar her halde.

valla ben 12. haftamda ilaç yazdırırken ebe de odadaydı tahlillerim yok diye yapmadılar kaydımı :) artık telim var bundan sonra ararlar mı bilemem? hamile sayısı da etkilidir tabi bölgedeki. aman çyle biz tahlil yapalım falan da demediler zaten. ayrıca yapılıyor zaten her ay tiroid. onu baktırırken doktorumun istediği bişey varsa onu da yaptırırım. valla kendileri bilir ben yine keyfime göre giderim onlar ne kadar ararsalar arasınlar. aşı zamanı giderim işte tamam yeter. duygu kalp atışlarını dinliyordu bizim sağlık ocağında öyle bişeyde yok sanırım. yoksa her hafta giderdim valla:)
benim kontrolüme daha 3 hafta var. eşim özledim bebeği diyor napıcaz bilmem karnımı sevip duruyor.
ben de hissetmek için can atıyorum sen nasıl hissetmiştin tarif edermisin erken hisseden anne adayımız :)

1 yılı geçmiş ve olmadıysa başlamalısın artık tedaviye. zk nın prosedürünü izle aşılamalar yapılsın olmazsa tüp bebeğe geçersin. olur diyorlar ama her kadın kolay hamile kalamıyor o yüzden vakit kaybetmemeni tavsiye ederim.
rahim filmi nin ağrısı acısı kişiden kişiye değişiyor. ama bana sorarsan adet ağrısı gibi bişey ve 5-10 saniye sürüyor. eğer çok hassasım ve korkuyorum diyorsan fındıkzade de radyotom sanırım orası nı tavsiye ediyorlar orda çektirebilirsin.

bu zamana kadar hep damar seyirmesi şeklinde belli bir noktada hissettim. yani bağırsak hareketleri de olabilir ama rahmimin hizasında. geçen hafta ilk defa öğlen uykusundayken sanki bir kuşun kanat çırpması gibi ard arda bişeyler oldu sol kasığımda. hani hep bu tabir kullanılıyor kelebek kanadı kuş kanadı cidden ona benziyor ona dikkat ettim. böyle erken hissedenler olsa da daha erken dedim üzerinde durmadım ama artık pür dikkat bekliyorum yani :) sen nasıl hissettin sonaycan tarif edermisin?
benim ayıcıkların hepsi bekarlığımdan kendi oynadığım bebeklerim de var. kızım olursa onlarla oynamasını izlemek eğlenceli olacak :) inşallah istediğin zamana kadar çalışırsın da bebekle daha çok vakit geçirirsin. sen sonra işe dönmeyi düşünüyormusun bebeği kima baktıracaksın?

AYNEN tarif ettiğin gibi pırpır eden bişey. kuşun kanat çırpması uygun tarif. onu hissettikten sonra 3/5 gün beklemiştim. sonra artık iyice anladım bebeğin hareketi olduğunu. bazı kimseler daha geç hissedebiliyor, kişiden kişiye değişiyor.
elifim benim gittiğim sağlık ocağı heray kan tahlillerimi yapıyor. birdahaki aya gün veriyor ama ben onların aramasına fırsat vermeden ay dolunca gidiyorum. kan, idrar tahlili ve kalp atışını dinliyoruz.

elifim sonrasında işe dönmeyi düşünüyorum bir anormallik vs olmazsa. çünkü eşimin maaşı krediye gidiyor o yüzden 4 yıl daha çalışmam lazım :(. şu doğum izni bir 6 aya çıksaydı. 3 ayda ücretsiz izin alırdım. 2 ayda yıllık izin kullanırdım. sonrasında birini buluruz olmadı kızkardeşim işten ayrıldı, ikinci cocuguda düşünüyor. o arada belki ona baktırırız. hem onunda bir geliri olmuş olur. tabi henüz konuşmadık. durumlar neyi gösterir şimdiden bilemiyorum.

AYNEN tarif ettiğin gibi pırpır eden bişey. kuşun kanat çırpması uygun tarif. onu hissettikten sonra 3/5 gün beklemiştim. sonra artık iyice anladım bebeğin hareketi olduğunu. bazı kimseler daha geç hissedebiliyor, kişiden kişiye değişiyor.
elifim benim gittiğim sağlık ocağı heray kan tahlillerimi yapıyor. birdahaki aya gün veriyor ama ben onların aramasına fırsat vermeden ay dolunca gidiyorum. kan, idrar tahlili ve kalp atışını dinliyoruz.

elifim sonrasında işe dönmeyi düşünüyorum bir anormallik vs olmazsa. çünkü eşimin maaşı krediye gidiyor o yüzden 4 yıl daha çalışmam lazım :(. şu doğum izni bir 6 aya çıksaydı. 3 ayda ücretsiz izin alırdım. 2 ayda yıllık izin kullanırdım. sonrasında birini buluruz olmadı kızkardeşim işten ayrıldı, ikinci cocuguda düşünüyor. o arada belki ona baktırırız. hem onunda bir geliri olmuş olur. tabi henüz konuşmadık. durumlar neyi gösterir şimdiden bilemiyorum.

anladım canım Allah kolaylık versin hele bir doğsun da iznin zaten ele avuca gelene kadar yeter sonrasında da kardeşin belki bakar yada uygun birisini bulursunuz. sen de 40 yaşına kadar çalışmışsın emeekliliğe hak kazan bari de rahat edersin.
işte o kanat çırpması geçen hafta bende bir iki kez oldu ama erken diye önemsemedim şimdi de hiç olmuyor :( çok merak ediyorum bebek iyimi diye. biran önce beni tekmelesin istiyorum :)
valla senin sağlık ocağı iyiymiş başka yerde tahlil yaptırmana gerek kalmıyor. beni çağırmadılar kan için zaten tahlillerle gittim. hani yapın desem belki yaparlar da ben istemedim. ama o kalp atışlarını dinlediğiniz aletten bizim sağlık ocağında da var mı merak ettim şimdi. bir de 25. haftada falan da dinletiyolarmıydı kalbini yoksa daha büyükken mi dinlemeye başladın?

anladım canım Allah kolaylık versin hele bir doğsun da iznin zaten ele avuca gelene kadar yeter sonrasında da kardeşin belki bakar yada uygun birisini bulursunuz. sen de 40 yaşına kadar çalışmışsın emeekliliğe hak kazan bari de rahat edersin.
işte o kanat çırpması geçen hafta bende bir iki kez oldu ama erken diye önemsemedim şimdi de hiç olmuyor :( çok merak ediyorum bebek iyimi diye. biran önce beni tekmelesin istiyorum :)
valla senin sağlık ocağı iyiymiş başka yerde tahlil yaptırmana gerek kalmıyor. beni çağırmadılar kan için zaten tahlillerle gittim. hani yapın desem belki yaparlar da ben istemedim. ama o kalp atışlarını dinlediğiniz aletten bizim sağlık ocağında da var mı merak ettim şimdi. bir de 25. haftada falan da dinletiyolarmıydı kalbini yoksa daha büyükken mi dinlemeye başladın?

BENDEDE İLK ÇIRPINIŞTAN SONRA 3/5 GÜN HAREKET YOKTU. KARDEŞİMDE BENDEDE OLMUŞTU DİYOR. BENCE 1/2 GÜNE KADAR SENDEDE başlayabilir.

sağlık ocağında kalp atışını tetenoz aşısının 1. dozunu yaparken 18+1 de dinlemişiz. notlarımda öyle yazıyor :) sonrasında gittiğim her ay dinlediler. sen kendi sağlık ocağına gittiğinde sor, arkadaşım heray rutin idrar ve kan tahlili yaptırıyor ve kalp atışını dinliyormuş de. onlardada vardır muhakkak ama belki senin kendi eben olmadığı için diğer baştan savmış olabilir :)

kızlar bir beşik alacamda karar veremedim. yani biri odasına alınacak o ayrı.., ikincisini de 5/6 aylık olana kadar olduğum yere alacam. şu ikisi arasında kararsız kaldım.
sizce hangisi :)

Beşik ve Sepet, Baby Tech 180 Şehzade Ahşap Bebek Beşiği ilkebebe.com

Exorbaby Portatif Bebek Beşiği / Hamağı - Anne / Bebek / Oyuncak - Hepsiburada.com

birde şu park yatak var.3 ü arasında bir seçim yapacam gibi görünüyor.

Wei-B Playpen Lilie Oyun Parkı / Beyaz

sonaycım 3ü arasında seçim yapacaksan o zaman park yatağı seç, öteki beşikler ufak, kullanımın kısa süreli olur. park yatağı uzun uzun kullanırsın.

elifcim, hani karnında gaz olur da kısa bir anlık hareket eder ya, ya da bir yer içerinden seyiriyor gibi gelir benim işte öyle olmuştu. ilk 1-2 gün hiç bebeğe yormamıştım, sonra devamlı devamlı olunca anladım. bir de benim iç karnım hiç yok her halde. yani çocuk daha yüzeyde. o yüzden çok erkenden 4. ayda çocuğun kıpırdanmalarını da hissetmeye başladım, 1,5-2 aydır falan da karnımın üstünden bir taraftan bir tarafa gitmesini ya da tekmelerini çok net görüyorum. annem ya da eşim bakınca şıp diye çocuk surada duruyor diyebiliyor. ayrıca diğer arkadaşları bilemiyorum ama rahmim dar olduğundanmıdır nedir genişletmek için aşırı aşırı tekmeliyor. bu yüzden karnımın bir çok yeri devamlı acıyor. hatta bazen kendini öyle bir yaslayıp ittiriyor ki, karnımdan fırlayıp çıkacak zannediyorum.

BENDEDE İLK ÇIRPINIŞTAN SONRA 3/5 GÜN HAREKET YOKTU. KARDEŞİMDE BENDEDE OLMUŞTU DİYOR. BENCE 1/2 GÜNE KADAR SENDEDE başlayabilir.

sağlık ocağında kalp atışını tetenoz aşısının 1. dozunu yaparken 18+1 de dinlemişiz. notlarımda öyle yazıyor :) sonrasında gittiğim her ay dinlediler. sen kendi sağlık ocağına gittiğinde sor, arkadaşım heray rutin idrar ve kan tahlili yaptırıyor ve kalp atışını dinliyormuş de. onlardada vardır muhakkak ama belki senin kendi eben olmadığı için diğer baştan savmış olabilir :)

kızlar bir beşik alacamda karar veremedim. yani biri odasına alınacak o ayrı.., ikincisini de 5/6 aylık olana kadar olduğum yere alacam. şu ikisi arasında kararsız kaldım.
sizce hangisi :)

Beşik ve Sepet, Baby Tech 180 Şehzade Ahşap Bebek Beşiği ilkebebe.com

17. haftamda kendi doktoruma gittikten sonra 19-20. hafta gibi de sağlık ocağına giderim. dediklerini sorarım hem de bu şekilde doktor kontrolünden 2 hafta sonra gidersem her 2 haftada bir kalp atışlarını dinlemiş olurum. bir doktorda bir sağlık ocağında :)
valla bişeyler oluyor karnımda ama ben ayırt edemiyorum. sanırım daha net olarak işte bu demem için zaman var. Allah sağlık sıhhat versin bebişlerimize.
bu arada ilk model hamak çok hoşuma gitti ama fazla yer kaplayabilir. nevin in dediği gibi park yatağı seçebilirsin daha uzun vadeli kullanabilirsin. 2. modeli hiç beğenmedim :)

Exorbaby Portatif Bebek Beşiği / Hamağı - Anne / Bebek / Oyuncak - Hepsiburada.com

sonaycım 3ü arasında seçim yapacaksan o zaman park yatağı seç, öteki beşikler ufak, kullanımın kısa süreli olur. park yatağı uzun uzun kullanırsın.

elifcim, hani karnında gaz olur da kısa bir anlık hareket eder ya, ya da bir yer içerinden seyiriyor gibi gelir benim işte öyle olmuştu. ilk 1-2 gün hiç bebeğe yormamıştım, sonra devamlı devamlı olunca anladım. bir de benim iç karnım hiç yok her halde. yani çocuk daha yüzeyde. o yüzden çok erkenden 4. ayda çocuğun kıpırdanmalarını da hissetmeye başladım, 1,5-2 aydır falan da karnımın üstünden bir taraftan bir tarafa gitmesini ya da tekmelerini çok net görüyorum. annem ya da eşim bakınca şıp diye çocuk surada duruyor diyebiliyor. ayrıca diğer arkadaşları bilemiyorum ama rahmim dar olduğundanmıdır nedir genişletmek için aşırı aşırı tekmeliyor. bu yüzden karnımın bir çok yeri devamlı acıyor. hatta bazen kendini öyle bir yaslayıp ittiriyor ki, karnımdan fırlayıp çıkacak zannediyorum.

bana da ilk jinekolojik muaynemde evlendikten sonra yani doktor rahmin çok dar demişti. bakalım göreceğiz daha erken heralde net olarak hissetmem için tatlı da yiyemiyorum içim almıyor hani o zaman belki hareketlenir :) ama ben pür dikkat hep karnıma odaklanıyorum ha hissettim ha hissedecem diye:)

bir de kasıklarıma elimi koyup hafif bastırdığımda göbeğim sanki orda atıyor gibi oluyor. ben de aa bebşin kalbi bu diyorum :)

selam kızlar nasılsınız. ben çok şükür iyiyim. yazacak bişey olmayınca yazmadım bu ara:) evdeyim genelde çarşı paar geziyorum kendime iş çıkartıyorum salı günü pazara gittim 1-2 parça bişey alayım diye maşallah 2 posta arabaya çektim 2 postada eve çıkardım:)) çilek alıp çilek reçeli yaptım ilk denememdi. güzel oldu diyebilirim. kayfaltıya beklerim reçelimi tatmş olursunuz:)

bugünde doktr kontorolüm vardı. bebeğin başı ağaı dönmüş.:) bu saatten sonra değişmez dedi. hani olsa olsa en fazla 1 tur daha atarmış oda bir ihtimal yani. bugün 34+0 m. ultrasonda da aynı çıktı. kilosu 2,285 gr. hadi küsüratı atalım 2 kilo dedi. yani iyi. benşm açık-mdan kötü olan bir şey var o da 79 kilo olmuşum. 1 ay önce 76 dıydım:( 1 kilo bebek almış 2 kilo ben:((( bol bol yürü dedi tansiyonumda 13 e 7 çıktı buda kilo almaya bağlı dedi. tuz kullanmamaya çalışıyorum dedim tuzla çok alakası olmaz vücudun tuzada ihtiyacı var kesme ama azalt dedi. birde bol yürüyüş önerdi. ki bana iyi geliyor evde oturduğumda ayaklarım şişiyor. çarşı pazar market gezip çoook ayakta kalınca maşallah hiç bir şişlik kalmıyor. millette tam tersi olur ya ayakta çok kalınca şişiyor.
doğum hakkında konuştuk vajinal doğum (normal) istersen çatı muayenesi anlattı. orda vajina iskeleti vardı onun üzeriden anlattı. ben normal doğum istediğimi ama o gün şartlar ne olur bilemem dedim. ama şuanki fikrim normal dedim. birde şeyi sordum bu çatı muayenesinden sora kanama olursa falan dedim. alum bi kere çokfeci olmuştu dedi. ha kanama olabilir ama ona bağlı değildri dedi. o zmanki kanamada muayeneden sonramı olmuştu dedi. yok dedim. zaten 35. haftadan sonra bu muayeneyi yapma sebebimiz olası bir durumda bebeği alabilmek dedi. bu durumda 1 temmuzda gene kontrole gidicem bebeğin başı aşağıdaysa kilosuda normal doğuma uygunsa ve benim çatı muayenemdeki pelvis yani çatı kemiğ dediğimiz kemikte uygunsa doğum şekline karar veririz dedi. bakalım hakkımda hayırlısı işte. bebeğin suyu azalmış dedi bu da normalmiş doğum yaklaştıkça su azarlırmış. plesantası normal şekildeymiş. dedim bu bebeğin suyunun içtiğimiz suyla alakası varmı. hç bir alakası yok. o bebeğin kendi ürettiği suymuş bağırsak ve mideiin üretrtiği sumuymuş neymiş. işte bebek onu içip işiyormuş tekrar içyormuş falan böylece devir daim oluyormuş. hani eyvah suyu azalmış gel hemen alalım gibi bir durumu yokmuş. kısaca herşey yolundaymış. çok şükür. benin korkum şeydi hani karnım çok yok ya. bebek cılız kaldı endişem vardı çok şükür kilosu normalmiş.

sonaycan ben iskelesi ahşap beşiği kut gibi olanı beğendim ama ne kadar sağlıklıdır bilemiyorum birde iskelesinden sebep ok yer kapyalabilir. çok sağlam gibi görünmedi bana. ha görüntü olarak hoş ama kullanım oalrak zor gibi geldi. oyun parklarını biliyorsun sevmem ama bu hoşuma gitti. hatat acaba fiyata cibnlik falan dahilmi diye baktımda dahilmiş. ben bu oyun parklarını çok iyi bilmyorum 1. kat 2. kat dye ayrım yapmışlar ya. onun içinde yatak falan olmuyor dimi. yatağını (yani süngerini) gidip ayrıcaı almak gerekiyor? eğer yatak falan herşey tam set olarak satılıyorsa (ki sanmıyorum) olmadı bede bu park yataktan alayım :)

Back
X