- 9 Temmuz 2010
- 2.558
- 16
- 358
ha bu arada bu çatı muayenesinde bir bakıma denemede oluyor. yani muayene esnasında bir nevi normal doğuma dayanabilirmiyiz oda ölçülüyor. malum 2 yada 3 parmak sokup içerde evirip evirme işi yapacaklar. hani bu ilk muayeneye dayanamayan doğum esnasında dayanması daha zor yada skıntılı olabilirmiş. çünkü doğum sırasında sürekli ve sık sık gelip elle muayene edip açılma varmı diye bakılıormuş. bakalım inş. başarıyla geçerim. beni endişem bu muayeneden snra kanama olması onun dışında dişimi sıkarım (sanırım birazda ruhumda mazoşistlik var acımı çekmek istiyorum nedir :) ). noral doğumda epidural işini sordum. bir sonraki gelişimdeki konuşalım dedim hani normal doğum kesinleşirse konuşmak daha mantıklı olur diye düşündüm onun hakkındada kısaca bilgi verdi. eğer doğum normal olacaksa ve ben epidural istersem epidural içinde en az 4 cm. açılması gerekiyormuş ıkınabilmek için. bakalım işte daha çok erken konuşmak için en azından ön bilgim olmuş oldu. malum sonuna kdar normal denir son anda sezeryana dönen çok kişi var. artık sağlıkla gelsinde nasıl olursa olsun diyorum. bebekte maşallah bu ara pek hareketli büyüdü de ancamı hissetmeye başladım nedir:)