ah ahhh nerde be sonayımmm öyle iyi görümce bulursan bana da yolla. birkere bile yemeğini yapabiliyomusun diye sormadı. hatta hiç unutmuyorum ilk transferimde yatıcam dediğimde yemeğini çokca pişir önceden dolaba koy ısıtıp ısıtıp yersin ben hergün yemek yapmaya gelemem ki buraya dedi !! halbuki öyle birşey de talep etmemiştim. ona hala hamile değilmişim gibi geliyor. anca karnım burnuma gelince kıymete binicem sanırım. kız anası gibi olur mu her nazımı çekti geçen hafta prensesler gibi yattım. ama uzak işte
zaten istemem yapmasınlar ben her işimi eşimle hallederim. ben en fazla 2 gün aynı yemeği yiyebilirim sonra sıkılıyorum. ziyan olmasın diye yerim ama zevkli olmuyor. haftasonları eşim doyuruyor beni. haftaiçi de bazı günler enerjim düşük oluyor. mesela dün . ama yine de taze fasülye pişirdim yanına da domates çorbası yaptım.
bugün de izmir köfte pilav var. aslında hiç de yemeğimi koyamayacak kadar kötü olmadım. evde de olduğum için kendimi iyi hissettiğim bir zamanda yapıyorum eşim gelene kadar.
allah görümcene vicdan versin diyorum başkada bişey demiyorum :)
bu bebek için ne kadar uğraştığınızı biliyor, normalde sen istemesen bile onun ısrarcı olup geliip yapması lazım. ama boşver gelmezlerse gelmesinler. çok şükür yemeğini yapacak kadar iyisin, hemde 2 çeşit yemeğin oluyor daha ne olsun :) bugünlerede çok şükür bak yavrun seninle, ne kadar kötü olsanda yinede katlanırsın. allah bugünlerimizi aratmasın :)
amin canım bebeğim benimle ya kimseye muhtaç değilim eşim de pekala idare ediyor evin işlerini ben de yemeğimi yapıyorum tamam işte. aslında vicdansız değildir de höt höt derler ya bazen ne dediğini bilmez. kaş yapayım derken göz çıkartır menapoza girecek ondan bence :) ben başından beri misafirine ev taşımasına koşturdum. o da yeni evliyken geldi yaptı etti Allah razı olsun ama baktı gördüki elif becerikli 5-6 çeşit hamuru çıkarıp sofraya serebiliyor güvendi sonra bana yapmadı. başlarda konu komşumuza mahçup oluruz yapamaz endişesi vardı. sonra zaten taşındı ben de çektim elimi ayağımı bıkmıştım zaten misafirinden bir de tedavi görüyordum kafam da kaldırmıyordu. sesini çıkarmadı hani gelmiyon etmiyon demedi ne zaman istediysem o zaman gittim.
şimdi de ben gidersem görüşüyoruz doyurur yedirir içirir ikramı sever. ama işi başından aşkın olduğu için gelemez. kimyasal gebelik geçirdiğimde eşim aramış evde ağlıyordum 5 dk da kapıda bitti. yani isteyince gelir de. ben naz yapmayı bilmiyorum. bir de ne kadar olsa da annem gibi rahat olamam hizmet gerekir. aman gelmesinler daha iyi :)
elifim geçenlerde bende yazmıştım bilmiyorum okuyabilmişmiydin. benim yaklaşık 1 / 1,5 ay once olmaya başladı o seyirme. yani tam vajinada. o çıkış noktasında bir sinir çekilmesimi diyim tuhaf bir sızı oldu. ara ara devam ediyor. hemen oramı kaslarla sıkmaya çalışıyorum :) dokotora sordum cocuk ordan geçen bir sinire baskı yapıyor olabilir demişti. sen doktora gidince muhakkak sor.
burun kanaması bende oluyor ama öyle akıp dıştan görünecek birşey değil. elimi yüzümü yıkarken burnumu temizlemek için su çekip sümkürdüğümde :)) içinde var olan kurumuş kanama olduğunu görüyorum. yani yaklaşık 3/4 ay oldu bu durum ama dediğim gibi sen farkına bile girmiyorsun. burnunu temizlemeye kalkarken farkediyorsun. internette baktım, doktorada sordum kılcal damarlardan oluyormuş. önemli değilmiş. sende korkma öyle bahsedildiği gibi kanama vs olacağını hiç sanmıyorum.
bir daha olmadı ama gidince sorucam doktora gün sayıyorum valla 13 gün kaldı kontrole :) burun kanamasından korkmuyorum da tıkanıklık zaten vardı başından beri hamilelerin genel sorunu sanırım hamileliğin sonuna kadar çekebilirim burundan nefes alamama problemini. Allaha şükür kan sulandırıcı da içiyorum o kadar burnumu sümkürüyorum dişimi fırçalıyorum hiç öyle kanam olmadı.
aman elifcan boşver minnet etmeye kimseye oldumu yemek yersi olmadımı kahvaltılık ersiniz. eşinde bişey demez zaten evdeydinden neden yemek demez. ama görümcenden ekstra ilgi alaka bekleme hani karnım çıkıcakta sonra kıymetlencem deme. nasıl başladımı öyle devam eder. laf oldumuda banamı doğuruyon olur. bu sebepten allah sana can sağlığı versin. halsizlik önemli değil başka bir hastalık olmasın yeter.
valla ne bilim işte doktor tansiyon yükseliyor falan deyince insan ondan korkuyor. preeklampsi denilen gebelik zehirlanmesi oluyormuş. amatabi bu aşırı yüksek tansiyonda oluyor. ha bence benimki normal tansiyon ama hamilelerde dahadam ıdüşük olması gerekiyor acaba? benim iyikide uykum yoktu diğer türlü yemek yiyip yatsaydım ve tatlı canım çekseydi şmdiye belkide katı kilo almıştım. allahtan kek bisküvi türü şeylerden kesildmde yiyemedim. sende daha başlardasın uyku olayına dikkat et. yiyip yatma kilo alırsın sonra kendine kızarsın. bak ben başlarda almadım amamayıstan hazirana kadar 3 kilo almışım hadi bunun 1 i bebeğe gitti ama 2 si bana kaldı

( demekki daha hızlı alınıyor. birde bu ara evdeydim ya. sıkıntıdan yedim abur cubur dondurma falan. şimdi meyveye sardım sırf bağırsaklar çalışsında kilo almayım diye. umarım meyveninde şeker kilo yapmaz

((
tansiyonun fazla yüksek değil endişelenme yürüyüşe devam et zaten az kaldı artık. sağlıcakla kucağına alırsın inşallah.
valla ben artık takmıyorum görümcemi de herkes kendi işine baksın. doğum yaklaştıkça eşşek gibi yapacak üzerine düşeni. de şimdi yazın 2 çocuğu da evde kazık kadarlar ama herşeyi ayaklarına isterler bu da bütün sene dışarıdalar yatılıda okuyolar diye eldivan pençe olur istedikleri yemekleri ayrı ayrı pişirir falan. kendine baksın da benden bişey istemesin. cuma günü güne giderken alacaktım onu arabayla anlaştığımız saatte yine hazır olamadı bekletti beni sinir etti. bu halimle ben de hadi bende araba var yürümesin dedim. sonra da nerdesin diye söylendim. efendim bağırmışım ona. beklemeseymişim. oğlanlar getirirmiş onu. birdaha da nah gider alırım. hürmet bekleyeceğim yerde hürmet gösteriyorum yine de yaranamıyorum. ben de madem bu saatte hazır olamam sen git deseydin dedim. sen nasıl beklemeyi sevmiyosan ben de sevmiyorum dedim. yürüme diye insanlık ettim pardon bilemedim dedimm ağız dalaşı ettik. akşam da sinirimdem eskiler de geldi aklıma eşime anlattım. ablasının huylarını bildiği için anlıyor. büyüklerimiz onlar saygıda kusur etme idare et diyor. istiyorsan hemen çağırır bütün işleri yaptırırım diyor.
ben kimseden iş beklemiyorum dedim. önemli olan düşünmek o kadar mide bulantım oldu anneni geçtim kadın yaşlı ablan bile arayıp yemeğini yapabiliyomusun demedi dedim. annen de her gün kızına bağ bahçe çiçek böcek ekmeye gidiyo toprak taşıyo hamallığını yapıyo bir gün de gelinimi dolaşayım demez dedim. aman sonra da şimdi gider anasına elif darılıyo git der diye de pişman oldum. o da ara söyle anne gel niye gelmiyon de diyor. söyleyeyim de sonra benden çıkmasın. istemem dedim kendisi düşünmesi lazım. sonra da annem rahatsız etmek istemiyor ondan gelmiyor ama istersen gelir dedi. ben de kıvırdım ben ona bişey demiyorum haklı babamı bırakamıyor ev uzak geldimmi aklı evde kalıyor önemli değil ben genç olanına kızıyorum dedim :)
sonra da sakın elif darılıyo git anne falan deme diye de tembihledim. yarın kapı çalınıp kaynanam gelirse hiç şaşırmam.
ben bugüne kadar hep gittim dolaştım o şekilde görüştük. yatıp kalsaydım gidemeseydim illaki geleceklerdi. şimdi söyle gelmediniz etmediniz diye e iyiydin derler. ama öğrendim artık. bu kadardı bitti. ben yapacağımı yaptım. şimdi sıra onlarda. kılımı bile kıpırdatmam artık.
yok be kiloyu takmyor sağlımız olsunda çocuklar bir doğsunda boğazımı tutar veririz kilolarımızı. bence sen bebeğe hastane çıkısı 2.tane al yakın oalydık be sana verirdim. 1 takım ben aldım. 1-2 takımda görümceninkini ayıkladım. ee kuzeimde ayırdı bana daha almadım gidip. bir kaç takım olcak hepsinide kullananamam. boşa gidecek bari birileri faydalansa. olmadı eğer istersen sana karg yapayım. malum bu gib minik giyimler yeni oluyor bebekler en fazla 2 kez giyiyorlar. tansiyon olayı bizim ailede genetik annemde babamde yüksek tansiyon var. düşürmenin yollarını biliyorum. limonlu su içiyorsun ama su çoook az damlatıyorsun. yada bol bol sarımsak yiyorsun :)))
bende burun tkanıklığı ve kanama olmadı. aa dişlerim feci kanıyor. o da kalsiyum eksikliğindne olabilir çünkü süt içmiyorum

(
dişlerimi fırçaladğımda beyaz köpük kıp krımızı oluyor kan içmiş vampir gibi. ama azımı çalkalayıp yıkadığımda kan duruyor fırçaladığımanda kanama oluyor. sonrasında yok.
kzı sonay ne vicdanı tırnağın varsa başını kaşı diye boşa dememişler. varsın yeri gelince peynir ekmek yesin dıardan sip etsin genede minnet etmesi. karşıdaki kişiin kendi düşünmesi gerek. bu kız hamile omadan grümcesinin günü olduğunda sürekli oan gidip evinin tozunu vs.alıp yemelerine yardımcı oluyordu ne yani lay lay lom oluncamı vardı şimdide bunun ihtiyacı var elifin demesine gerek varmı. haftada 1 kere bile uğraması 1 tas çorba yapayım demesi bile inasnın gönlünü yapar. ama şuan eminimki kimse kimsenin halinden anlamıyor. benim öz 2 kız kardeşim var 1 kere bile kapımı açmadılar. ya hamilesin ne yapıyon ne ediyon gelip evine bir süpürge açalım bir tozunu alalımdemek yok. hadi onlar görümce benimkilerde öz kız kardeş. sitem etsem ohoo bir dokun bin ah işit. eee uzakta oturuyorsun. yapmayı ver bok götürmez ya etrafnı, daha yeni badana oldu temzilik yapıldı derer ( halbuki kendileri evi her gün temizliyolar da sanki burası ev değil) ablam kpss peşinde kursum var der. kardeşim çok yoğun çalışıyorum der. yani kısaca bahane üretirler bu sebepten bende azımı açmıyorum. gün olur devran döner diyorum. çook şükür kendimide kaldıracak kadar gücüm var ağır değilim. bakalım onlar evlenip hamilelikleri ağır geçerse beni ancak o zman anlarlar diyorum.
ya beni gezmeye çağırırken bile gelemem midem bulanıyor deyince tamam deyip kapatırdı. hani bir uğrayım yemeğini koydun mu falan yok. bir de geleyim isterdi seni filanca çok sever sende gel. neden? çünkü ben arabayla gidicem onu da yürüme derdinden kurtarıcam. evinden gidip alıcam. bitti artık. evine taşınırken de ilk bebeğime hamileydim daha yeniymiş hamileliğim diye önemsemiyordu varsa yoksa onun evi. anlamıştım da temizliğine gitmemiştim sonra hiç iyi oldu ona. bana yakın otururken ben de gittim misafirine o da bana geldi. ama ona 10 kere geliniyosa bana 2 kere geliniyodu. yani ben daha çok ağırladım onun misafirini. bir de ben anladım ki becerikli gelin olup ortaya atılıp ben yaparım ben ederim demiceksin. artık elif nasılsa yapıyor diye güven de geldi. kendi misafirini kendisi ağırlar diyor. sonra da kendisi mesela erken gel der bana misafiri gelecekse. bana gelecekse arar naaptın kaçta geleyim der. son zamanlarda yani. artık elif öğrendi ya o dönemden sonra. yani ben hallettim erken gelmene gerek yok dememi bekler. evi de uzak ya yürümeye üşeniyor haspam. ama artık anladım bitti gitti hepsi. kılımı kıpırdatmam.
kızlar şuan o kadar sinir oldumki anlatamam resmen ağlamamak için kendimi zor tutuyorum.. mobilyacıyı sabah 2 kez aradım açmadı. eşime numaraarını verdim. bir kaç farklı no vardı. neyse eşim aramış. sahibimi neyse artık. abi bana 1 hafta daha izin ver demiş. eğer iptal edersende gel kaporanı al demiş. bizde gidip kaporayı alacağız. ya bu saatten sonra ben kime gidipte sipariş vereyim. doğum oacak mobilyalar ondan sonra gelcek. ben bugün gidip sipariş versem başka yere ağustos başından önce gelmez. birde utanmadan habire para istediler. demekki es kaza ödemenin yarısını yapsaydık yanmıştık o parayıda alamazdık. ve kaporada 100 tl verdirdim eşime.daha fazla istemişlerdi. aklınızda olsun aman aman hangi işte olursa olsun kapora 100 liradan fazla vermeyin. en azında n yanarsada az para yansın ve ödemeleri mal gelmeden yapmayın. canım çok ama çok sıkıldı düşünmeyim diyorum ama gidip adamalrın azını burnunu dağıtasım var. sanki bedava yapıyolar rezil herifler. alah yukarda şu halimde beni sinir ettiler ya hakkım helal olamsın onlara. madem yetiştiremiycen ara dedi durum böyle böyle isterseniz iptal edin yada haziran sonundan önce getiremem deyin. allahından bulsunlar böyle esnaflık olmaz. .
ya ne yüzsüz insanlar var dimi. ben de sinir oldum valla. şimdiden alsak mı naapsak odasını anca gelir 9 aya :) belki halletmişsindir ama Belis marka bebek odalarına da bir bak istersen anadolu yakasında bir çok mağazası varmış. ben modellerini beğenmiştim. belki hazır bişey alırsan daha çabuk gelir. hani modüler mobilya tarzında. üzülme herşeyin hayırlısı. demekki hayır gelmeyecekti size o oda takımından. ortada kaldım diye dertlenme önemli olan bebeğinin sağlıkla doğması. bu hafta bakarsan illaki alırsın bişey. yetişir yani.
ben de şimdi doktordan geliyorum. bizim kız 1700 gram olmuş. femur kemiği yani bacağı 2 hafta önde gidiyor yine. boylu olacağı kesinleşti. bu sefer hayret ki yüzünü falan kapamadı. cepheden bol bol fotoğrafını aldık. kocaman dudakları vardı, aha evet embriyolog karıştırmamış bu bizim çocuk dedik:)) ultrason sırasında bir de tekmeledi durdu, böylece içeriden o tekmeleri nasıl attığını canlı canlı görmüş olduk. suyum ve plansenta da normalmiş, 3 hafta sonra tekrar kontrole gidecekmişim. doğum tarihi olarak da 6 ağustos konuşuldu. yani muhtemelen bayrama kızımız yanımızda gireceğiz.
ne güzel ya bayrama kucağında gireceksin darısı benim başıma inşallah.