aa tabi canım neden kötülemeyecekmişin ki? senle gittik kaç yer dolaştık. hep aynı laf, ne model isterseniz yaparız, siz çizin, gösterin her şey mümkün şu bu... bu sözler mobilyacıların ağzında hep standart. ee hani yapsalardı madem. zaten hep derim bütün mobilyacılar üç kağıtçı diye o yüzden hiç şaşırmadım. benim evlenirken yatak takımımda başıma geldi. haftalar geçti teslim edemediler. evlendik 1ay geçti hala ortada yoktu.en son gidip 1 saat kavga ettim getirdiler aaa yatağın ölçüsü başka. artık bana başkasının takımını mı teslim ettiler neyse. yatağı geri gönderdim 1 ay da benim istediğim ölçüde olanı bekledim. şifonyerinin çekmeceleri de senesine kalmadı elimde kaldı. hala paramı helal etmem o mobilyacıya. aman aman mobilya almak mı, hep sinir hep kavga...
tatile yarın gidiyorum 29unda döneceğim. o yüzden bir sonraki kontrolde buradayım. bu 3 hafta sonraki kontrolden sonra da zaten 2 haftada bir kontrol olacakmış. bu arada aklıma sonayın arkadaşı geldi hani 41. haftada şu yeni doğuran. sonay geçende 40. haftada olduğunu ve doktorunun 42ye kadar yolu var dediğini söylemişti. ben de emreye sordum. normal doğum 40. haftada, sezaryen 38de olur dedi. 40 tan sonra su azalır, kireçlenme artarmış, bir ihtimal de olsa annenin ve çocuğun sağlığı tehlikeye girebilirmiş yani 40da normal yolla doğurdun doğurdun yoksa her halükarda sezaryenle almakta yarar varmış. bugün bana normal doğum istiyorsan 40. haftaya kadar bekleriz, yok sezaryen dersen 38. haftada alırız dedi. ben sezaryen istiyorum deyince ayın 6sını belirledik. hani kesin kes olmasa da 6/7/8 o günlerin birinde doğuracağım. izmirde hamile olan akrabam da salı günü dolu dolu 38. haftasını dolduruyor. daha önce belirttiğim gibi erken kireçlenmeden dolayı o gün sezaryene alacaklar. tesadüf kızın doğumuna da orada olacağım pek sevindim açıkçası:)))
mobilyacılar hakkında söylediğin çok doğru, ya zamanında gelmez yada gelen istediğin gibi değildir.
cuma doktora gitiik, benim oğlan 1865 gr olmuş. herşey normal. cocuk 30 haftalık ama görünen 32 haftalık. 2 hafta önde gidiyor . ama doğum adet tarihine göre yani 30 haftalığa göre olacak. 10/12 ağustos gibi. aslında ben 13 ağustos olsun, kardeşim gibi 38+3 te alalım diyorum. epidural sezeryanı sordum normal sezeryanla 400 tl fiyat farkı var. doktorum zayıf kadınlarda yaklaşık 1 hafta süren başağrısı yaptığını söyledi. kilolularda sorun olmuyormuş. tabi her kadında olmasada zayıf olan kadınların 3 te 2 sinde olmuş. ağrı kesiciler versekte yinede çok etkili olmuyormuş. bende kararsız kaldım şimdilik. sanki tam anesteziliye dönecem gibi :)
arkadaşım 41 i doldurduktan sonra doğurmasaydı onuda sezeryana alacaklardı 40 dolunca 1 hafta daha bekleyelim demiş, içleri rahat etmemiş, z.kamilede gitmişler onlarda 1 hafta daha bekleyin herşey normal deyince beklediler. az önce konuştuk ikiside iyi ama akşamları uyutmuyor sürekli mızıklanan bir bebek diyor :))