Günaydın kızlar herkese iyi pazarlar diliyorum.
Bir kız bebek daha geliyor :)

Öncelikle kiloma bakıldı 61 dim 62 olmuşum. 1 kilo almışım. tansiyonuma bakıldı. 11-7 çıktı. sonrasında ultrasona geçtik. bebek gayet sağlıklı 17. haftayı bitirmiş gözüküyor. haftasıyla uyumlu. takvimim biraz önden gidiyor. ama 18. haftanın içinde oluyoruz çünkü 17+3 çıktık. sat a göre de 17+2 idim. 1 gün önde çıktı.
kafatası çapını burun kemiğini femur kemiği denilen ön üst bacak kemiğini ölçtü. hep internetten baktığım için bütün görüntüleri tanıdım. rabbimin mucizesi işte. bütün omurgası kaburgaları el ve ayak parmakları sayılabilir derecede gözüküyordu. sonda da kordonunu inceledi. o sırada ekranda mavi kırmızı renkler çıktı. sanırım kan akışını takip etti. bir sıkıntı yok çok şükür herşey normal. sonra da bebeğin cinsiyeti kız dedi.
erkek diyecek diye şartlandırmıştım kendimi. duyunca ağlayacak gibi oldum. Allah gönlümde yatanı verdi. çok duygulandım yine rabbimin hikmetine...sonra ben kesin mi ? diye sorunca haftaya tekrar bir bakarız dedi. ama değişmez heralde. inşallah değişmez :) değişirse de çok üzülmem hayırlısı olsun insan kendini ne olacaksa ona alıştırıyor.
herkes çok sevindi. kimse hislerinde yanılmadı. annemler kayınvalidemler görümcem filan hepsi çok sevindi. görümcemin iki erkek çocuğu var.ben telefon ettim belli oldu diye. bana ""kız mııııı, kız mıııııııı? ""diye heyecanla soruyodu:) kayınvalidem bile ben de kız olmasını istiyordum diye hislerini itiraf etmiş oğluna ben lavabodayken uyanık bak benden önce hemencik annesini arayıp haberi vermiş:) bi de bize meraklı derler.
en çok da kendi babam sevindi. annem de çok sevindi ama babalar bir başka seviniyor sanki. kız istiyorudu. nedir bu kız aşkı bilmem. teyzemler kuzenler hepsi çok sevindi. kuzenim 10 yıl aradan sonra doğurup 2. de erkek olunca çok kız hevesi vardı artık yeğenime alırım mini etekleri diyor.
gelelim muayneden sonraki detaylara. bizden 4 lü test istemedi. Yalnızca AFP testi ve hemogram istedi. ben hemogramımı götürmüştüm 20 gün önce yaptırdım dedim. sonra sildirdi onu kayıttan sadece AFP baktırdık. zaten ikili test daha kesin sonuçlar veriyormuş o yüzden temiz çıkanlarda dörtlü test yerine sadece AFP bakılıyormuş. bizimki de öyle yaptı.
sorularımı sordum.
rahimağzımdaki kasılmayı ciddiye aldı ne zaman oldu ne sıklıkta oldu diye sordu. sonra da magnezyum verdi. evde vardı arkadaşım vermişti suda eriyen fış fışş lardan ismini falan sordu tamam ondan iç günde 1 tane dedi. Magnorm diye bir marka. b12 yi iki günde bir al artık dedi. progestan a coraspin e ve tiroid ilacına da devam.
rahimağzı uzunluğum da ölçüldü 30mm çıktı. ama idrara sıkışamadım çok muayneye başlarken de söyledim. olsun eğer ölçemezsem tekrar gelirsin biraz sıkışıp dedi. ama ölçmüş. riskli bulmuyorum ama haftaya yine ölçücem dedi.
34 çıkmıştı şimdi 30 çıktı kısalmış dedim. normal mi dedim. hayır kısalmamış idrara sıkışık değildin. sıkışık olan ölçümler daha uzun çıkıyor dedi. yani hemen hemen aynı olduğunu düşünüyorum değerin dedi. haftaya iyice sıkışayım da bari net ölçsün. doğuma girecekti çok uzatamadım. haftaya tekrar ölçünce riskli mi dikiş gerekecek mi bu bizi doğuma kadar götürür mü son aylarda yatmam gerekebilir mi bunları soracam.
çatlak kremi sordum.
sadece nemlendirmek yetmez dedi 3 tane krem ismi verdi hangisini bulursan al sür ve nemsiz sakın bırakma dedi. yani normal nemlendiricinin yetmediğini düşünüyor.
isimleri Bella-B, Pregnacare ve Striacare. Araştırıyorum netten birtanesini alıp kullanırım artık.
Tetanoz aşısını sordum yaptır dedi. Bu sefer baya uzun konuştuk. Soracaklarımı kağıda yazmıştım iyi oldu. Az miktarda sarı akıntım var onu soramadım.nasılsa haftaya yeniden gidicem oraya sakladım.
Benden haberler böyle kızlar. çok şükür ki herşey yolunda. bebeği hissettiğim yer de doğruymuş. göbek değiliğin iki parmak altında. 20. haftadan sonra tam göbek deliğine çıkıyor dedi.
şimdiden haftaya da ultrasona giricem diye mutluyum. sonra da sanırım yine 1 ay sonra 22. haftada çağırır. ayrıntılıya hastanede var mı henüz bilmiyorum yoksa yönlendirir. zaten ben profesör e gideceğimi de o zaman söylerim. hem rahim uzunluğu ile ilgili ciddi bişey varsa da ona yönlendirebileceğini söylicem.
eğer bana son aylarda yatman gerekebilir derse alışverişimi eylül e bırakmadan yazın yaparım. aslında yatmicaksın dese bile acil bişey olur diye ben riske atamayıp azar azar alırım fırsat buldukça eylül e kadar. hevesim var adam gibi doya doya alışverişimi yapmak istiyorum.