Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
[/QUOTE]canım rahmi dışarı çıkarma diye birşey yok sakın asla öyle şeylere inanma. araştırıp ne yaşayacağını bilmek istemeni anlıyorum. ben de hep okuyup gittim. öldüm bittim diyen de var kısa bir adet sancısıydı diyen de var. ama şu demir çubuk olayını ben sana açıklayayım. benim bildiğin hastanenin röntgen masasının üzerinde çekildi filmim. ilacı verirken doktor röntgen görevlisi de arka arkaya film çekip görüntü aldı. 1 gün sonra da ilacın karın içindeki dağılımını tekrar röntgenle çektiler raporum o zaman düzenlendi.

yatıyorsun. güzelce tendirtiyotla dezenfekte ediliyor. spekulum yerleştiriliyor. sonrasında o demir çubuk, ki o da kurşun kalemin inceliğinden bile daha ince bir ameliyat makası onu doktor içeri yerleştirior. ona rahmi sabitlemek diyorsun sanırım sen. tam açıklaması rahim yolunun aşılıp, rahim içine girilmesi. ki ilaç verildiğinde rahim içine daha rahat girebilsin diye. sonrasında ince hortum sokuluyor ve ilaç veriliyor. bukadar basit. o demir çubuk seni ürkütmesin. neticede eşinin penisinden daha kalın bir şey değil bir de böyle düşün. ayrıca o taaa rahmin içine giriyor. yani işlemin başarılı olması için önemli. kimi insanı spekulumla açsan bile rahim yolu oluyor o spekulumun takıldığı yer biliyosun. orayı geçtikten sonra rahimiçine ulaşılıyor. demir makas orayı aşıp rahimin içine giriyor. ve doktor onu hortumun geçebileceği yer kadar açıyor. hortum da çok ince zaten.

bak benim ikinci aşılamamda devlet hastanesinde bir asistan doktor yaptı ve o demir çubuğu kullandı. yani 2 kez kullanıldı rahim filmi ile birlikte. rahim içine ulaşamıyorum dedi. düşün spermleri vermek için o hortum bile geçmedi. o makası soktu. sokarken de bilgi verdi. sinek ısırığı gibi bir sızı hissedeceksiniz dedi ve aynen de öyleydi. demeseydi anlamazdım bile :) çok iyi bir asistandı.
o şekilde rahimiçine girdi ve aşılamam yapıldı.
benim kuzenimin eşi de özel infertilite polikliniğindeki doktoruna bile canını emanet edemedi narkoz istedi :) narkozlu yapmıyoruz demiş doktor ve radyotom a yönlendirmiş. o da radyotom da narkoz la çekilecek zannetmiş. hem anadolu yakasından dünya kadar yol gittiler hem de 400 tl ye çektirdi. hem de aynı ağrıyı acıyı hissetmiş. ki inanılmaz hassas birisi. ama sen normal muayne olabiliyorsan bunu da rahatlıkla atlatırsın. bunun için ta ankaradan kalkıp buraya gel yol parana yazık daha yolun başındasın tedaviler çok külfetli şeyler. özel biryere git ve çektir.
aslında işin sırrı spekulum takılırken kendini salman :) sıkmicaksın derin nefes ve gevşeme. gerisi çok kolay.[/QUOTE]

vakit ayırıp uzun uzun yazdığın için çok saol canım.ben çok korktuğum için eşim beni ikna etmişti istanbula gitmeye.ben önce istemedim ama önceki gece rüyalarıma girince sabahta dudağım uçuklamış halde kalkınca dün bende ikna oldum istanbula gitmeye.ama aslına bakarsan hsg için istanbula gidersek aşılama ya da tüp bebek için yurtdışına çıkarız heralde diyerek kendimle dalga geçmeden de edemedim.dün sizinle de konuştuktan sonra biraz daha rahatladım.ve İstanbul fikrinden vazgeçtim.gittiğim devlet hastanesi aslında çok iyi.çok kalabalık değil yani infertilite bölümü öyle.hemşirelerin bazıları ters ama doktorlar daha nazik.açıkçası ben bu kadarını beklemiyordum.o yüzden cesaretimi toplayıp orada çektirmeye çalışıcam.eğer gün yaklaştıkça korkum artarsa daha önce gittiğim özel doktor var ona gidip onda çektiririm diyorum.yardımların için çok teşekkür ederim...

Son düzenleme:
arkadaş cevap yazmış. ankarada denge laboratuarında hsg çektirmiş. hiç bir sıkıntı yaşamamış. fakat 500 lira ödemiş. özel hastaneler daha hesaplı oluyor, şimdiki aklım olsa oraları da araştırırdım dedi.

canım çok saol.evet dengeyi bende düşünmüştüm.demek arkadaşın oradan memnun kaldı.en azından bir fikrim oluştu.
dün çok korkuyordum bugün biraz daha rahatım çok şükür.tedavimin yapıldığı devlet hastanesinde çektirmek için cesaretimi toparlamaya çalışıyorum eğer oraya gidemezsem de ankarada özel bir yere karar vericem bakalım hayırlısı inşallah.

aslında ben bu kadar korkak bir insan değilimdir yani 2-3 dk lık bir acıya dayanırım,dişimi sıkarım. ama çok büyük hata edip filme gitmeden önce tüm yazılanları okudum ve kendimi acıyacağına şartlandırdım. hiçbir şey bilmeseydim eminim bu kadar abartmazdım.
neyse daha bir hafta var kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum.inşallah kolayca geçiririm ve sonuçlarımda temiz çıkar...herşey için tekrar teşekkür ederim...

selam kızlar, annem burda diye pek girmiyorum yanında zaten dün eli kulağında gün doldurdu. bugünde ben sabah kalktım bişeyler yiyip yattım saat 10 da kalktım. bi kalktım evi talan etmiş. camlarım temiz kendine iş çıkartıyor cam siliyor şimdi. bende rahat oturamıyorum yanında:( hani o iş yaıyor ben serilmiş nette takılıyorum olmasın diye ama napim kardeşim ev temiz zaman geçirmek için uğraşıyor. bebek çin yaptığı yorganın kumaşlarını terziye götürdük diksin diye sağ olsun her zamanki gibi yerinde yoktu adam. neyse dönerken gıda boyası aldım kurbi yapcam bugün. bu arada bizin evin hemen arka sokağında şu şeker hamurlu kurbi yaan bir butüik pasta evi varmış ama tanesi 3 liradan başlıyormuş. şimdi cubuklara taılı marshmelovlarda çıkmı ama minnacık bişeye 2,5 lira dedi. hani kurbiye değerde ona yuhh yani. elifcan sağlık ocağına gidip ilaç aldım demişsin eve döndün sandım annenlern ordası sağlık ocağı sana nasıl ilaç verdiki bağlı bulunduğun yer vermiyormu. yada misafir hasta olarakmı gittin. biberon konusunda ben cam aldım zaten 20 lira benle gelcek değilya bebek büyüyüp onu kırınca plastik olan avente geçerim ama sarı biberon ve sarı kauçuk başlığı sevmiyorum gene silikon alrıım heralde. bakalım zman ne göstercek bebek biberon kullancakmı falan. nevo buda iyi bişey baksana millet hala bu devletten ümidini kesmemişte kanunların konuşulduğu gibi çıkmasını bekliyolar. ben hiç ama hiiiç ihtima vermemiştim zaten. dediğin gibi daha 6. ayda kadın işçileri amile dye işten çıakrtıyolar. işte en yakın birebir tanıdığın ben gibi. birde kalkıp 6 ay doğum izni mi vercekler. sana gelen kilot centralden gelmemiş çünkü bende yok demekki mağazarladan verdiler. çoğuk doğunca sgk ya haber ver demişsin ya. o iş nasıl olcak hiç bilmiyorum. hani eşim utanmasa doğmamış çocuğa gidip kimlik çıkartacak:)) adam benden daha aceleci. ben hala kek kurbi şerbet derdindeyim :))) adamda yok anakucağınıda arabaya koyalım yok şunuda yapalım derdinde :)) şifada sgk geçerli değil bu durumda sgk bize ödeme yaparmı hiç bilmiyorum arayıp sormak gerek. birde geçen sağlık ocağındaki ebe bebeğin il topuk kanını zaten doğduğnda hastene alacak 1 hafta sonrada bize getirirsin diye tembihledi. zaten şifa bize getirin desede götürmem çünkü sağlık sigortam bebeği karşılamaz sağlık ocağpının yaptığı işlemleri yapcak bir dünyaa para alırlar ki en basit bir muayene ücreti 300 lira. yani doğumu yapıp şifayı bırakcam kontrollere bile başka yere gidicem. yeterince para döktüm oraya birde memnun kalsaydım gam yemezdim para verdim ama hakkıyla aldı derdim. centralde bir doktor bulcam kendime. sonaycan sen dyond a 3 dak. br işleme 500 lra verilirmi? ben sözde sgk anlaşmalı meidkal parka gittim 300 gibi bişeydi sonra polip gibi biey gördüm birde ultrasonla bakalı dedi polip ne diyorsun tırsıp baktırıyorsun. 155 liada ultrasondan geçirdiler 500 e mal oldu benimkide. yani özellere düşmeye gör eli ver kolunu kaptır. ne dese yaptırıyon ben ultrason yaptırmam diyemiyon zaten çocuk olmadığı için gidiyon polipmiş bilemme neymiş diye ordan burdan geçiriyorlar allah fırsa vermesin ne diyelim. iyi kötü çalışıp verdik hepsini durumu olamyan ne yapsın. düşünki br çok şeyimizi devlette yaptırdık genede buna rağmen bu tp işi bize heralde 15 bin liraya mal olmuştur gibime geliyor.

nevincan mutlu yılların ve yeni yaşın kutlu olsun. bu yılki en büyük doğum günü hedayen sanırım bebik olacak. ama ben sanada pasta yaptım baaak :)) umarm eklenir..

Eklentiler

• $dogum-gunu-butik-pasta-model-bustiyer-7.webp
    $dogum-gunu-butik-pasta-model-bustiyer-7.webp
    20,7 KB · Görüntüleme: 38
Son düzenleme:
elifim odasındaki karyolası, içine yatağı, nefresimi alezi vs herşey tamam. sanırım fiyatıda bin tl bişeymiş.eşim öyle dedi, para kısmına hiç karışmıyorum:) 5 yaşına kadar yatabilir gibi görünüyor. 2 kapılı eski dolabı halen kaplamadık. şifonyerinide daha sonra alacaz. şu anda 2 kapılı dolap eşyalar için yetti. karyolasının altında da bir çekmecesi var. zaten odasını ilk 6/7 ayda kullanmiycaz. ilk zamanlar kullanacağımız beşiği zaten görmüştünüz. onunda yatağı yorganı tamam.

valla siyah beyazda bizede öyle net fotolar verilmedi. detaylıda renkli görünce daha güzel oluyor. detaylıda tam görüyorsun artık :) seninde az kaldı görmene. son iki gidişimizde yüzünü net gösteriyor. torba yanaklı bişey :) inşallah sende zamanı geldiğinde görürsün çok güzel bir duygu kaplıyor insanın içini.

inşallah canım. benim bu hafta artık baya yukarda hissediyorum doktor 20. haftada göbek deliğinin oraya çıkıyor demişti cidden öyleymiş. herşeyin hazırmış 2 beşiği oldu o zaman sizin bebişin biri odasında birisi de sizin yanınızda. güle güle kullansın bebecik.

bizim sağlık ocağında o bebeğin kalbini dinledikleri aletten yok. sizinkilerde olması güzel, zira sağlık ocağına gitmenin bir cazibesi oluyor. fakat o kadar ısrarcı ve yapışkanlar ki anlatamam. son kontrolün üstünden 1 ay geçtimi her gün aramaya başlıyorlar. hani hiç bir yerde kontrole gitmeyen insanlar için iyi güzel de, zaten başka yerde kontrole gidenlere çok anlamsız ve rahatsız edici bir ısrar bu. bir de çaktırmadan çaktırmadan durmadan bilgi alıyorlar. en son ısrarla hangi hastanede hangi şekilde doğuracağımı sordular. mahsus özelde doğururum karar vermedim dedim, inatla hastane ismi soruyorlar. sana ne kardeşim, kendi paramla doğurucam değil mi, devlete ne anlamıyorum. mesela 2li test ve ileri düzey ultrason sonuçlarımı da inatla istediler. yaptırmayanlar da var. onlara ne yapıyorlar anlamadım.

arkadaşım da hamileyken bizim ebe de hamileydi habire ağzından laf alıyomuş nereye gittin doktorun kim nasıl doğurcan memnunmusun işini yapsana sen kadın.... bana da sorarsalar söylemicem. tırı vırı geçiştiricem. bazen ağzım durmuyo tüp bebek deyiveriyorum sonrada neden dedim ki diye kızıyorum kendime. sizinkiler ilgili iyi hoş ama zaten özelde takip olan gebelere fuzuli gidemeyenlerle ilgilenseler ya. tahlillerimi isterse de götürmicem. ikili ve dörtlü. bu haftaya kadar arayıp sormuyolar sonra da hazır yapılmış testi alıp dosyama koymak istiyolar. ben onları sağlık ocağında yaptırmadım ki. ne gerek var?

annenlerde 1 hafta geçirmen iyi oldu hem zaman geçti hemde sana değişiklik oldu.

senin sağlık ocağı biraz daha farklı çalışıyor elifim. bizim ordaki eve cok yakın. her gittiğimde bir kağıt yazıp şu tarihte gelirsin tahlillerini, aşını yaparız diyor. bende zamanı bildiğim için onların tekrar aramasına fırsat vermeden gidiyorum. bir seferinde cocuk hareket etmeyince gittim hemen kalp sesini dinlediler. baya ilgilendiler. ben sıra numarası alıp bekliyorum doktor beni görünce ismimle seslenip hamileler öncelikli bekleme gel içeri diyor. her seferinde ben haksızlık yapmiyim diye yine numara alıyorum. yani benim şansıma ebede çok tatlı dilli doktorda :)

kızkardeşimin gittiği sağlık ocağıda kardeşime ulaşamayınca aldıkları ulaşılacak ikinci kişiye bakıp hemen beni arıyorlar '' ya bebeğin aşısı vardı kendisine ulaşamıyoruz diyorlar'' düşün onlar daha ilgili yani :) .

benle ilgilenmiyolar bakalım bebekle ne kadar ilgilenecekler :) arkadaşım da kışın doğurdu hem çağırıyomuş hem de bütün aşıları yok aşı eksik o da gelsin şu gün gelin deyip yolluyomuş. arkadaşım da kızmış. el kadar bebekle ocak şubat ayında ben buraya gelemem diye çıkışmış. düzen yok tertip yok. daha gitmeden sinirliyim bakalım neler olacak :)

selam kızlar, annem burda diye pek girmiyorum yanında zaten dün eli kulağında gün doldurdu. bugünde ben sabah kalktım bişeyler yiyip yattım saat 10 da kalktım. bi kalktım evi talan etmiş. camlarım temiz kendine iş çıkartıyor cam siliyor şimdi. bende rahat oturamıyorum yanında:( hani o iş yaıyor ben serilmiş nette takılıyorum olmasın diye ama napim kardeşim ev temiz zaman geçirmek için uğraşıyor. bebek çin yaptığı yorganın kumaşlarını terziye götürdük diksin diye sağ olsun her zamanki gibi yerinde yoktu adam. neyse dönerken gıda boyası aldım kurbi yapcam bugün. bu arada bizin evin hemen arka sokağında şu şeker hamurlu kurbi yaan bir butüik pasta evi varmış ama tanesi 3 liradan başlıyormuş. şimdi cubuklara taılı marshmelovlarda çıkmı ama minnacık bişeye 2,5 lira dedi. hani kurbiye değerde ona yuhh yani. elifcan sağlık ocağına gidip ilaç aldım demişsin eve döndün sandım annenlern ordası sağlık ocağı sana nasıl ilaç verdiki bağlı bulunduğun yer vermiyormu. yada misafir hasta olarakmı gittin. biberon konusunda ben cam aldım zaten 20 lira benle gelcek değilya bebek büyüyüp onu kırınca plastik olan avente geçerim ama sarı biberon ve sarı kauçuk başlığı sevmiyorum gene silikon alrıım heralde. bakalım zman ne göstercek bebek biberon kullancakmı falan. nevo buda iyi bişey baksana millet hala bu devletten ümidini kesmemişte kanunların konuşulduğu gibi çıkmasını bekliyolar. ben hiç ama hiiiç ihtima vermemiştim zaten. dediğin gibi daha 6. ayda kadın işçileri amile dye işten çıakrtıyolar. işte en yakın birebir tanıdığın ben gibi. birde kalkıp 6 ay doğum izni mi vercekler. sana gelen kilot centralden gelmemiş çünkü bende yok demekki mağazarladan verdiler. çoğuk doğunca sgk ya haber ver demişsin ya. o iş nasıl olcak hiç bilmiyorum. hani eşim utanmasa doğmamış çocuğa gidip kimlik çıkartacak:)) adam benden daha aceleci. ben hala kek kurbi şerbet derdindeyim :))) adamda yok anakucağınıda arabaya koyalım yok şunuda yapalım derdinde :)) şifada sgk geçerli değil bu durumda sgk bize ödeme yaparmı hiç bilmiyorum arayıp sormak gerek. birde geçen sağlık ocağındaki ebe bebeğin il topuk kanını zaten doğduğnda hastene alacak 1 hafta sonrada bize getirirsin diye tembihledi. zaten şifa bize getirin desede götürmem çünkü sağlık sigortam bebeği karşılamaz sağlık ocağpının yaptığı işlemleri yapcak bir dünyaa para alırlar ki en basit bir muayene ücreti 300 lira. yani doğumu yapıp şifayı bırakcam kontrollere bile başka yere gidicem. yeterince para döktüm oraya birde memnun kalsaydım gam yemezdim para verdim ama hakkıyla aldı derdim. centralde bir doktor bulcam kendime. sonaycan sen dyond a 3 dak. br işleme 500 lra verilirmi? ben sözde sgk anlaşmalı meidkal parka gittim 300 gibi bişeydi sonra polip gibi biey gördüm birde ultrasonla bakalı dedi polip ne diyorsun tırsıp baktırıyorsun. 155 liada ultrasondan geçirdiler 500 e mal oldu benimkide. yani özellere düşmeye gör eli ver kolunu kaptır. ne dese yaptırıyon ben ultrason yaptırmam diyemiyon zaten çocuk olmadığı için gidiyon polipmiş bilemme neymiş diye ordan burdan geçiriyorlar allah fırsa vermesin ne diyelim. iyi kötü çalışıp verdik hepsini durumu olamyan ne yapsın. düşünki br çok şeyimizi devlette yaptırdık genede buna rağmen bu tp işi bize heralde 15 bin liraya mal olmuştur gibime geliyor.

bugün dönücez duygucan ben annemlerin sağlık ocağında yazdırdım. daha önce de yazdırmıştım bir sorun olmuyor. misafirim diyorsun. ailenin bağlı olduğu aile hekimi yazıyor alıyorsun hepsini çifter yazdırdım 2 ay yeter bizim aile hekimi de çatlak bir kadın ona gitmek zorunda kalmam. aşımı olur kalbini dinler dönerim evime. magnezyumum bitmişti. burdaki sağlık ocağı anneme 50 adım kolayıma geldi.
sen yine rahat durmadın ille yapıcan kurabiye. annen de iş çıkartırken sen de bişeylerle oyalanayım diyorsun haklısın inşallah güzel olur. gıda boyasını beyaz şeker hamuruna mı katıcaksın yoksa? butik mağazalar çok pahalı yapıyolar bu işi ya. benim de hevesim kaçıyo valla. hele magnetleri insanların çoğu atar yani her magneti dolaplarına yapıştırmaya kalkarsalarr... sadece yakın akrabalarımız saklar. boşuna para. ama illaki bişey dağıtmak lazım.
arkadaşım la konuştum kurbilerimi o yapıcak ama burda annemde mevlüt okutursak dağıtırız.. ben kendi evimde ne dağıtırım bilmem kıza da 200 tane kurbi yaptıramam.
100 yapmıştı arkadaşının kına gecesinde 1 tepsiden 30 çıkıyormuş 3 gecede tamamlıyorum demişti. olmaz sa 50 sini burda 50 sini evimde dağıtırım magnet almam.

nevincan mutlu yılların ve yeni yaşın kutlu olsun. bu yılki en büyük doğum günü hedayen sanırım bebik olacak. ama ben sanada pasta yaptım baaak :)) umarm eklenir..

Nevooo

Bugün doğum günün mü :) Doğum günün kutlu olsun canım. Doğumdan sonra bu duygu nun eklediği resimdeki kadının kıvrımlarına kavuşman dileğiyle :nazar:

ay teşekkür ederim:)))))))))) ama malum bir kadına 35inden sonra doğum günü hiç lazım değil:)))) pasta da iç çamaşırı reklamı gibiymiş:)))
bu arada burada sitede tanesi 1 liradan bebek kurabiyesi yapanların ilanları vardı. niyetin varsa onlara da baksana. bir de senin görümce yaptırmayacakmıydı?
şu hemen sgkya kayıt ve bebeğin masraflarını ödemesi meselesini aslında ben de tam anlamadım. ama akrabalar söyledi. sen doğumu yap, hastaneden doğum belgesi ve kendi kimliklerinizle birlikte eşin hemen gitsin nüfusu çıkartsın dediler. o nüfusla da, sgkya bildirimde bulunup çocuğun sağlık sigortasını eşine bağlatacaksınız sanırım. ama bu bildirim işyerine bildirim formu doldurarak mı yoksa sgkya başvurarak mı yapılacak sormayı unuttum. şifada ilk yapılacak tetkikler sanırım senin sigortanın doğum paketinden karşılanır. doğum paketlerinde genelde yeni doğanın işitme testi , topuk kanı vs de dahil oluyor. ama sonraki günlerde yapılacak şeyler için (sağlık ocağındaki topuk kanı vs) lazım olacaktır. benim kuzen de özel sigortayla doğurdu. doğum yaptığı gün de gidip bu sgk işlemlerini hallettiler. ayrıntısını öğrenirim.
şifaya dediğin gibi özel sigortasız gidilmez. çocukların zırt pırt kontrolü oluyor, hastalanıyorlar, dediğin gibi her gidişte 300 lira verirsen yandın. doğumda gözüm tutarsa ben de centralda devam etmeyi düşünüyorum. bakalım oradaki çocuk doktorlarını araştırır iyi kim varmış sana da bilgi geçerim.
biz de tüpe başlamadan 1 yıl eşim için o doktor gez bu doktor gez dünyaları harcadık. varikosel için dopplerinden tut, beyincik mr ına kadar çekildi. özellerde bir yığın kapsamlı hormon tetkikleri defalarca yaptırdık, en son da 500 küsur liraya genetik testler yaptırdık. yani özelde 1 tüp parasını öyle harcadık. o yüzden katılıyorum, allah olmayanlara yardım etsin.

ANNEN napsın otur otur zamanı geçmiyordur. şimdi dört gözle doğum yapmanı bekliyordur :) sende annene çekmişsin galiba. sen hiç durmadınki. bugün olmuş halen kurbi diyorsun. millete servis yapmak için yok bebek şekeri, yok kurbi, çikolata, lohusa şerbeti... yetmezmiş gibi dolaba attığın hamur işi.... valla yeter artık, yat dinlen biraz. hatta öyle yatki iyice bıkkınlık gelsin...
bebek geldiğinde enerjik olabilesin :)
duygucum şiimdi perşembe gidecenya gelecek gibi değilse sezeryan mı olcan yoksa biraz daha bekleyecekmi. perşembe günü ben yokumya :)

NEVİNCİM DOĞUM GÜNÜN kutlu olsun. bebeğinle eşinle nice nice yeni yaşlara inşallah :)

elifcim benim yapcağım kurbiler böyle olcak daha önce linkte atmıştım. şeker hamuruyla falan uğraşamam bu sıcakta hemde öncesinde deneme yapmam lazımdı fırsat olmadı yapamadım dolayısıyla bu saatten sonra riskli olur malzlemeler ziyan olmasın. hem şeker hamurlu kurbiler yenmiyor mesele ben yemem. görümcekoğlu için aptırmış 1 yaşına girdi 1 rakamını valla eve getirip çöpe attım altı bembeyz kurbiler pişmemiş gibi. hatta bugünki butik pastacıda numulere baktım onlarda aynen öyleyi çiğ gibi insan hafif kızartır :) benimkiler yenebilcek düzeyde olcak en azından. sadece kırmı renk gıda boyası aldım ( pempe yoktu) çoooook az koyucam pembemsi olsun diye. 2 aktardada pempe yoktu. bir sade renk bir kakaolu birde kırmızı yaparım işte. yeşil mavi boyada vardı sağlıklı değil diye almadım. çeşitli kalıplarda var yeter işte. nevin görümcek yapcaktı ben bonibonlu yapcam dedim diye o yaptırmıycak sanırım başka bişeymi ne alcak magnete benze bişey gördüm güzeldi falan dedi ama şahsen detayını sormadım sen boşa masraf etme dedim. lohusa şerbeti hastane veriyormu falan diye sormuştu olmadı evde yapıp götürürz diye düşündü herhalde. zaten şeker hamurlu yapay şeylerden hep korkmuşudur. görselliği var sadece işte. sonaycan bu ara uyuyorum ya valla gece 12 gibi yatıp (tabi arada wc kalkıyorum) sabah 7 de kalkıyorum bi yarım saat sonra tekrar yatıp 10 gibi kalkıyorum. perşembe gidince nst bağlıycak doktor muayene edecek hani suyu vs. herşey normalse bekleyelim 1-2 daha derse bekelrim ama suyu azalmış yok beklemeyelim ister suni sancı ister sezeryan derse bakıcam duruma göre. hani şu 2 günde bebek kendiliğinden gelmezse perşembe günü ne olcak bende bilmiyorum açıkcası.

Eklentiler

• $5609751685_df5de91058.webp
    $5609751685_df5de91058.webp
    12,2 KB · Görüntüleme: 48
elifcim, sonaycım kutlamalarınız için size de teşekkür ederim.
duygucum bu kurabiyeler de güzel. dediğin gibi en azından yenir. magnet ve kurabiyelerin atılması konusunda haklısın. ama işte artık adet oldu, o yüzden yapıyoruz. ben en çok da kendi annemin hevesi yüzünden o kadar süs püs magnet işine girdim. hele magnetlerde gider en ucuzunu alırdım ama kadın sanki herkes ilelebet saklayacakmış gibi pahalısından aldırttı. sepetler, tüller şu bu ne hevesi varmış meğer de haberim yokmuş. bir kapı süsleri bakıyordu görsen çelenk gibi. geçende de hani şu üstünde bebek figürü falan olan çikolatalar bakmıştık ya onlardan al diye tutturdu. hani 75 liraya 25 tane 1 kilo tutuyor demişlerdi. yok dedim almıcam. onların görüntüsü güzel, içinde en adi pralin var.(centralda eğitimde vermişlerdi oradan biliyorum) magnet yetsin, bir kutu da iyisinden bir çikolata alırım pelitten falan onu dağıtırım dedim de bana pinti muamelesi yaptı. şimdi kurabiye desem ona da yap der kesin:)))

elifcim benim yapcağım kurbiler böyle olcak daha önce linkte atmıştım. şeker hamuruyla falan uğraşamam bu sıcakta hemde öncesinde deneme yapmam lazımdı fırsat olmadı yapamadım dolayısıyla bu saatten sonra riskli olur malzlemeler ziyan olmasın. hem şeker hamurlu kurbiler yenmiyor mesele ben yemem. görümcekoğlu için aptırmış 1 yaşına girdi 1 rakamını valla eve getirip çöpe attım altı bembeyz kurbiler pişmemiş gibi. hatta bugünki butik pastacıda numulere baktım onlarda aynen öyleyi çiğ gibi insan hafif kızartır :) benimkiler yenebilcek düzeyde olcak en azından. sadece kırmı renk gıda boyası aldım ( pempe yoktu) çoooook az koyucam pembemsi olsun diye. 2 aktardada pempe yoktu. bir sade renk bir kakaolu birde kırmızı yaparım işte. yeşil mavi boyada vardı sağlıklı değil diye almadım. çeşitli kalıplarda var yeter işte. nevin görümcek yapcaktı ben bonibonlu yapcam dedim diye o yaptırmıycak sanırım başka bişeymi ne alcak magnete benze bişey gördüm güzeldi falan dedi ama şahsen detayını sormadım sen boşa masraf etme dedim. lohusa şerbeti hastane veriyormu falan diye sormuştu olmadı evde yapıp götürürz diye düşündü herhalde. zaten şeker hamurlu yapay şeylerden hep korkmuşudur. görselliği var sadece işte. sonaycan bu ara uyuyorum ya valla gece 12 gibi yatıp (tabi arada wc kalkıyorum) sabah 7 de kalkıyorum bi yarım saat sonra tekrar yatıp 10 gibi kalkıyorum. perşembe gidince nst bağlıycak doktor muayene edecek hani suyu vs. herşey normalse bekleyelim 1-2 daha derse bekelrim ama suyu azalmış yok beklemeyelim ister suni sancı ister sezeryan derse bakıcam duruma göre. hani şu 2 günde bebek kendiliğinden gelmezse perşembe günü ne olcak bende bilmiyorum açıkcası.

Duygucum herşeyini kendi başına yaptın hallettin çok şükür. kurabiyelerinde muhakkak güzel olmuştur :)
takvimine baktım bebeğini kucağına almana 1 gün kaldı yazıyor, bir bakarsın gerçektende yarın büyük gün olur :) inşallah sağ salim çok kolay bir şekilde doğurursun. akşam eşim ütü yaptı çantayı hazırladık. 2 çanta oldu. eşime bak pijamalar burda bebeğin eldiven ve coraplarını şapkasına koyuyorum dedimde sen onları kardeşine anlat. sen heyecanlı oluyorsunda bende ilk defa baba oluyorum heyecandan telaştan bende bişey yapamam diyor :) acil gidersek onlar gelene kadar sen yerlerini bil dedim.

ben yarın yokum. bir sağlık ocağınada uğrarım artık.

duygucum bu kurabiyeler de güzel. dediğin gibi en azından yenir. magnet ve kurabiyelerin atılması konusunda haklısın. ama işte artık adet oldu, o yüzden yapıyoruz. ben en çok da kendi annemin hevesi yüzünden o kadar süs püs magnet işine girdim. hele magnetlerde gider en ucuzunu alırdım ama kadın sanki herkes ilelebet saklayacakmış gibi pahalısından aldırttı. sepetler, tüller şu bu ne hevesi varmış meğer de haberim yokmuş. bir kapı süsleri bakıyordu görsen çelenk gibi. geçende de hani şu üstünde bebek figürü falan olan çikolatalar bakmıştık ya onlardan al diye tutturdu. hani 75 liraya 25 tane 1 kilo tutuyor demişlerdi. yok dedim almıcam. onların görüntüsü güzel, içinde en adi pralin var.(centralda eğitimde vermişlerdi oradan biliyorum) magnet yetsin, bir kutu da iyisinden bir çikolata alırım pelitten falan onu dağıtırım dedim de bana pinti muamelesi yaptı. şimdi kurabiye desem ona da yap der kesin:)))

annen çok hevesli gerçekten. herşeyin en güzelini yapmak istiyor. benimde kardeşim tül kapı süsü falan alıp odasının kapısını süsleyelim dedide ben yok istemem dedim. bende çikolata alıp dağıtırım yeter. birde şu küçük sert lokumlardan yeter.
bizim hastane su ısıtıcısı getirin diyormuş. bitki çayları falan için. ben onu götürmüşken herçeşit bitki çayı, nescafe, şekerde , karton bardak götürcem. isteyen onlardanda içer.

Arkadaşlar merhaba bende aşılama yaptıracağım.tüm sonuçlarım çıktı yarın teslim edeceğim.adet tarihim ağustos 5 o zamana kadar heyete girip çıkar mı :(

Arkadaşlar merhaba bende aşılama yaptıracağım.tüm sonuçlarım çıktı yarın teslim edeceğim.adet tarihim ağustos 5 o zamana kadar heyete girip çıkar mı :(

adetinin en geç 3. gününe yetişmesi için kurul odasına durumunu söylemeni tavsiye ederim. o zaman biraz daha çabuk çıkartabiliyorlar. tüp bebekteki gibi sağlık kurulu raporu vs beklemeyeceğin için her halükarda yetişmesi muhtemel. ama bir an önce dosyanı açtırıp, diğer belgelerle birlikte teslim etmeni tavsiye ederim(fotoğraf, çocuğunuzun olmadığını gösterir nüfus belgesi+nüfus fotokopisi, sgk belgesi vs)
bu arada infertilitede işlemlerin yapıldıysa bayram dolayısıyla aşılamanı öbür aya atabilirler de. geçen sene bana öyle yapmışlardı. bu ay araya bayram giriyor, hiç bir yeni hasta almayacağız gelecek adetinizde gelin dedilerdi. tüp bebek bölümüyse aşılama hastalarını almaya devam etti.

Son düzenleme:
adetinin en geç 3. gününe yetişmesi için kurul odasına durumunu söylemeni tavsiye ederim. o zaman biraz daha çabuk çıkartabiliyorlar. tüp bebekteki gibi sağlık kurulu raporu vs beklemeyeceğin için her halükarda yetişmesi muhtemel. ama bir an önce dosyanı açtırıp, diğer belgelerle birlikte teslim etmeni tavsiye ederim(fotoğraf, çocuğunuzun olmadığını gösterir nüfus belgesi+nüfus fotokopisi, sgk belgesi vs)
bu arada infertilitede işlemlerin yapıldıysa bayram dolayısıyla aşılamanı öbür aya atabilirler de. geçen sene bana öyle yapmışlardı. bu ay araya bayram giriyor, hiç bir yeni hasta almayacağız gelecek adetinizde gelin dedilerdi. tüp bebek bölümüyse aşılama hastalarını almaya devam etti.

İşlemlerin tüp bebek bölümünde yapıldı kenan beyin hastasıyım.tüm testlerim evraklarım tamam yarın teslim edeceğim.ayın 5i adet tarihim.arife günü de 7 si o zamana kadar verirler inşallah bir sonraki aya kalmak istemiyorum :43: kuruldan sonra ilaçları yazıyorlar dimi?adetin kaçıncı günü başlıyorsun?

aman nevin annenin kurabiye işinden haberi yoksa hiiç uyandırma valla birde seni o yönden masrafa sokar 3 liralık kurbi deği gider 5 liralıktan 500 tane yaptır der:))) eşimde mağnette pahalısından alcaktı ben 1 liralık yeter dedim. çünkü dediğin gibi kim dolabında tutacak. ben bi süre takıyorum sonra kaldırıp atıyorum. hemde tülleri kararıyr. dolayısıyla adet yerini bulsun diye yaptırıyorum. hani kurbide yaptım ama ev yapımı uygun maliyetli diye oyalanayım dedim yoksa şeker hamurlu olanların tanesine 3 lira verme niyetim hiç olmadı. özel çikolata falanda almadım annemlerde doluymuş bu kentin bayram çikolataları falan varmış onları getirdi ama sıcaktan erirler diye götürsemmi bilemedim gerçi mini dolapları vardır heralde.

Duygucum herşeyini kendi başına yaptın hallettin çok şükür. kurabiyelerinde muhakkak güzel olmuştur :)
takvimine baktım bebeğini kucağına almana 1 gün kaldı yazıyor, bir bakarsın gerçektende yarın büyük gün olur :) inşallah sağ salim çok kolay bir şekilde doğurursun. akşam eşim ütü yaptı çantayı hazırladık. 2 çanta oldu. eşime bak pijamalar burda bebeğin eldiven ve coraplarını şapkasına koyuyorum dedimde sen onları kardeşine anlat. sen heyecanlı oluyorsunda bende ilk defa baba oluyorum heyecandan telaştan bende bişey yapamam diyor :) acil gidersek onlar gelene kadar sen yerlerini bil dedim.

ben yarın yokum. bir sağlık ocağınada uğrarım artık.
valla sonaycan inanırmısın hamilelik takvimini elif yaptıktan sonra yaptım bende ama 1 defa bile oumadım desem :))) kurbileri yaptım sizlerede mail attım. yarın bakalım hastaneye gittiğimizde bendesuni sancı vererek getirmeye çalşır baktıki açılma falan yok sezeryan yapar. duruma göre haber ederim sizlere. sende çantanı hazırlamakla iyi etmişsn ne olur ne olmaz doğum işi belli olmuyor. gerçi bende erkeden hazırlamıştım olaki gelesi tutar diye ama bak günü geldi gelen giden yok. heralde bi 9 ay daha tutsak durur gibi. :)
annen çok hevesli gerçekten. herşeyin en güzelini yapmak istiyor. benimde kardeşim tül kapı süsü falan alıp odasının kapısını süsleyelim dedide ben yok istemem dedim. bende çikolata alıp dağıtırım yeter. birde şu küçük sert lokumlardan yeter.
bizim hastane su ısıtıcısı getirin diyormuş. bitki çayları falan için. ben onu götürmüşken herçeşit bitki çayı, nescafe, şekerde , karton bardak götürcem. isteyen onlardanda içer.

bende plastik bardak falan aldım yanıma lazım olur diye. lahusa bardakalrını sürahiyi aldım. giderkende kolonyayı. şerbeti çikolatayı alırım. yada ısınacak ve eryecek şeyeri eşimi yollar aldırırım yakın eve. tuzlu kurbi almıştım şerbetin yanına bu hafta gelen giden olunca eve onlar bitti yeniden almak gerek. ben kapı süsü falan almadım. kuzenim verdi iyide oldu yoksa 20-30 lira verip 2 sonra atacaktım. benim huymdur etrafta ıvır zıvır tutamıyorum daral geliyor temizlik yaparken ayağıma dolanıyor. kullanırım hastanede birazda evde tutarım sonra kuzenime postalarım:) ha istemezsede olmadı elife veririm isterse. çünkü cidden uzun srei kullanım gerektiren birşey değil bu süs işleri.

ay kızlar ya bana fenalık geldi annemden. kadın durmuyor deli etti beni dün kalktı sabahtan akşam 8 e kadar cam sildi. halbuki temizdi. yine silip silip durdu. hayır silsinde bende rahat oturamadımki yanında o uğraşıyor ben nasıl yatayı uzanayım. bugünde kalkmış onu yapalım bunu yapalım yatak döşek ütülemesi yapıp beşiği yerleştirdi. yok şunları yıkayalım bunları yıkayalım. yav yarın doğuma gitcem dinlenmem lazım. valla başıma ağrı girdi oturmuyor kadın :(( iyikide erken gelmemişte bu zamana bırakmış gelişini. yoksa pertim çıkardı. bende yaptım ama otur kalk dinlen yavaş. ha benden bişey istediği yok ama o dolanıp çalışırken ben rahat edemiyorum:( bu arada mail attım sizlere bakarsınız. elifcan bak bakalım becermişmiyim bunlar diğerleri gibi olmaz dedin ama paket yapınca bişeye benzedi gibi:)

Selam kızlar nihayet evime döndüm bu 10 günlük anne tatili bana iyi geldi hiç elimi kolumu kaldırmadım makinaya bulaşık bile atmadım. Yedim içtim yattım canım annem baktı bana bir güzel. Eşim de Urfa dan döndü beraber eve geldik akşamüzeri hemen balkonu yıkadı çamaşır asıcam dedim sonra evi süpürdü ben de market alışverişi yapmıştık onları yerleştirdim iftara da görümceme gittik o da yedirdi içirdi bizi sağolsun akşam da eve döndük.

bu sabah dahiliyecime gittim tsh için kan verdim sonuç çıkmış internetten baktım 0.823 çıkmış normal yani ilacı arrıtma eksiltme yapmicam aynen devam 45 gün sonra yeniden ölçtürürüm.
sonra eve geldim evi viledayla sildim çamaşır astım bir makine. ama yoruldum vallahi evi de bir oda bir oda dinlene dinlene sildim 2 saat falan sürdü sanırım. bir oda silip yarım saat yattım.

iki gündür ayaklarımdan üşüttüm sanırım çok gaz vardı karnımda şişkinlikle birlikte rahatsız ediyodu beni bugün geçti. ama benim kasık ağrım oluyor arada kızlar sizde de oluyormuydu? özellikle tuvalete sıkışınca falan. hernekadar tutmayıp hemen gitsem de bazen baskıdanmıdır bilmem kasıklarıma ince bir sızı giriyor. bebeği merak etmeye başladım. iki gündür iyice göbek deliğimin yukarısında hissediyorum baya da hareketli. hatta çok hareketli bişey mi oldu diye tedirgin oluyor insan bu sefer de. acaba suyu mu azalıyor yavrumun diye korkmaya başladım :( bugün doktora erken gitmek bile geçti aklımdan.

yarın sağlık ocağına gidicem. inşallah kalp atışlarını dinleriz o zaman biraz rahatlarım kontrole kadar. zaten 1 hafta sonra da detaylı ultrasonumuz var. erken doğumdan iyice korkar oldum. tam bebek büyüdü hareketlendi hissediyorum inşallah başıma kötü bişey gelmeden bu kalan 4 ayı da hayırlısıyla Allahın izni ile tamamlarım. dikkat ediyorum ama yine de yapmadan olmuyor işte evinin kadınısın. Allaha emanet diyor yapıyorum işte. artık bu vileda bana 15 gün gider.

DUYGUCAN kurabiyeler tam mailimi açtım 2 dk geçmedi geldiler sıcak sıcak taze taze :) hemen baktım çok güzel olmuşlar kız. aferin sana vallaha sen bu işi biliyorsun. benim doğumuma kapıp çocuğu geliyorsun bana da yapıyorsun. ben de yapmayı çok isterim ama bakalım son aylarda sende olan enerji bende de olacak mı?

pembe ler fuşya olmuş kırmızı boya fazla gelmiş ama yine de güzel. paketleyince çok şirin durmuş. aklıma çöp şiş ler geldi 1 tanesi 2 ye kesilip çıbık olarak kullanılabilir. ambalaj ve kurdaleler nerden? bir de kurbinin tarifini atarmısın bana bulunsun mailimde.

Back
X