evet ya teefonlarda bölük pörçük acele acele konuştuğumuzdan karışmış bende.
leyn benim kız neeerde uslu olacak? nasıl cazgır bir şey anlatamam(gerçi seninki daha cazgırmış anlattığın kadarıyla) kucak olayını daha yeni bir iki gündür şu ev tipi ana kucağıyla aştım. onun içinde az biraz rahat duruyor. mızmızlandımı sallıyorum falan biraz sakin kalıyor. keza yalancı memeyi de canı isterse alıyor canı istemezse almıyor. ama alırsa pek güzel emiyor, sakinleşiyor. beslenmesiyse ayrı bir dert. meme emme, biberonla mama ve bir daha oyun memesi diye 3e ayırıyorum artık. mesela önce mememi 45 dakika -1 saat bir savaş halinde emiyor. eli kolu bacakları her tarafı ayrı oynuyor. o kadar çok hareket ediyor ki aralarda ağzından kaçıyor, yeniden bulamazsa bağırıyor yırtınıyor falan. sonra doymuyor biraz mama veriyorum. sonraysa bir daha sırf oyun oynamak için mememi istiyor. karnı tok olduğu için emmiyor ama mememi ağzına sokuyor öylece duruyor. ya da yanağını mememe yaslıyor, öylece uyuyakalıyor. öyle bir 20 dakika falan oyun memesinde sakinleştikten sonra işte uyuyorsa yatağına, uyanıksa ana kucağına yatırıyorum. ama allah için artık akşamları epey uyuyor. 3 saatte bir saat kurmuşun gibi acıkması harici sabaha kadar pek uyanmıyor. (tabi daha önce dediğim gibi mama yemesinin de etkisi var, uyumasında) en azından geceleri yatağında uyumasına da alıştırdım. annem ilk günlerde bir iki defa gece ağlayınca yanına al diye tutturdu ama ben hiç oralı olmadım. her defasında yatağına koydum, kendim de yatağın kenarına bir sandalye çekip, sırtını sıvazlaya sıvazlaya sakinleştirdim, ellerini tuttum, şış şış diye sesler çıkardım. şimdi iyiden iyiye alıştı, ben hiç bir şey yapmadan yatakta uyuyor.
simit yastık (aslında simitten çok ay çöreği gibi) evet emzirme yastığı. bence çok gereksiz.normal bir yastık da aynı işlevi görüyor. hatta eşimin kuzeni, normal yastıklar daha kalın, kolumun altına daha iyi destek oluyor, ben aldım ama hiç kullanamadım dedi. o yüzden ben de almadım. diğer elife vereyim dediğimse yan yatış yastığı. altta linkini verdim. hemen hemen her bebek sahibi aldığı için siz de almışsınızdır diye tahmin ettim, hiç sana lazımmı diye sormadım. reflü yastığı diye de geçiyor. bebeğin yan durmasını sağladığından kusarsa boğazına kaçmasın diye kullanılıyor.
Bebedor Güvenli Uyku Yastığı - e-bebek.com
Ships Baby Bebek Destek Minderi Pembe Filli - e-bebek.com (bu da emzirme yastığı)
ay evet ya tam demişsin, banyodan önce çakal, banyodan sonra melek. benimkinin de bakma öyle fotoğraftaki yıkanmış giyinmiş, saçları taranmış haldeki sakinliğine, diğer zamanlarda canavar gibi. ya bir de 2 aya kadar çocuklar bir şey görmez, siyah beyaz karaltı görürler sadece derler ya, benimki nasıl oluyorsa odadaki varlığımı anlıyor. mesela uyanıksa ve ben diyelim ki tuvalete gidersem ya da azıcık balkona çıkayım da ferahlayayım deyip odadan ayrılırsam anında yaygarayı basıyor. o yüzden yemek falan yapacaksam, ya da evde her hangi bir işim varsa illa ki uyumasını bekliyorum. yok uyumuyorsa türbedar gibi başını bekliyorum:)
örtüyü ya da kundağı bizimki de sevmiyor. dediğin gibi tekme tekme açıyor. ev çok sıcak olduğu için gündüz, olduğu gibi kolu bacağı açık kıyafetlerle ya da kısa kollu bir zıbınla uyutuyorum. geceyse önceleri ayaklı tulumlarla uyutuyordum. şimdi hava biraz serinleyince ince pamuklu bir uyku tulumu almıştım, 4-5 gündür onun içine sokuyorum. alttan dikili olduğu için ne kadar debelense de üstü açılmamış oluyor. onun da resmini koydum. bebek mağazalarında görüyorum, daha kışlık polar olanları da var, havalar serinledikçe, seninki tekmeleyip battaniyeyi de açarsa sen de böyle bir şey alabilirsin.
kalça ultrasonu için ben de haftaya randevu alacağım. bu arada sen 3. haftada kendin için doktoruna kontrole gittin mi? benim haftaya emreyle kontrolüm olacak, alttan mı, üstten mi bakılıyor diye soracaktım. bir de senin kanaman kesildi mi? kesildiyse ne zaman kesildi. benim artık azaldı ve rengi koyulaştı ama hala var.
çok sordum ama, bir de central bize bebek için tandem testi diye bir testten bahsetti. topuk kanının daha ayrıntılısıymış. 1. ay sonuna kadar bakılıyormuş. siz yaptırdınız mı?