duygucum beyaz paket olanlar direkt pampers marka ve daha pamuksu yüzeyli. bir de dolunca yeşil bir çizgi çıkıyor. yeşil prima olanlar pampersin daha ekonomik serisi. beyazlar hep 50li oluyor, yeşillerse kampanyasına göre 50li, 56lı, 58li falan olabiliyor. ama fiyat olarak aralarında sadece 2 lira fark var. ben her ikisinden de paket almıştım. zaten ikisinden de 1er paket açtım. şimdilik genelde dışarı falan gidiyorsak ya da gece, daha iyisidir daha iyi emer diye beyaz paketten koyuyorum. evdeysem ve gündüzse yeşil paketten. benim de evde daha hiç açılmadık 3 paket daha yeşil paket 1 numara var. ama geçende ucuz buldum diye 70li 2 numara huggies aldım. burada yazdım organik pamuklu bir yeni ürün çıkarmışlar, 70li paketi carrefourda 19 liraydı hemen bir paket aldım. hem sayıca çok olması hem fiyatı avantajlı geldi.
senin gibi ben de her çiş yaptığında durmadan değiştiriyorum. hastanede 4 gün zaten kendi bezimizi kullanmadık. çıkarken de sürüyle can bebe bez verdiler. (saymadım ama en en az 10 tane falan vermişlerdir) bir de ebebekten alış veriş edince sürüyle pampers numunesi verdiler. onların da hepsi bitti. evdeki 1 paket de bitti, ikincisi yarılandı şimdiye kadar. yani benim de 13 günde kullanımım 2 pakete dayandı. ama millet bana aa o kadar bez mi değişir diyor. yani tasarruf konusunda ben de pek bilgili değilim. keza ıslak mendiller de öyle. 13 günde 2,5 paket ıslak mendil kullanmışım. unutmadan da söyleyeyim, evdeki 2 paket unibaby bitince, pampers paketlerinin yanında hediye verdikleri pampers sensitive mendilleri kullanmaya başladım. 4 gün falan oldu, unibabyden hiç bir fark göremedim. yani benim kızda bir kızarma, pişik falan olmadı. bugün de carrefoura gittim, baktım 3lü paket pampers sensitive mendiller 5,90dı, hemen bir paket aldım. (normalde 1 paketi marketine göre 3,90-4,50 arası satılıyor) kısaca ben tasarrufu iyi markalardan kampanyalı ucuz ne varsa ondan alıp stok yapmakta buldum. zaten kızım doğduğundan beri her markete gidişte bez reyonunu şöyle bir dolanıyorum. sana da ucuz bez ve mendil haberlerini geçerim:)))
senin kızı okudukça benimkinin allahı var diyorum. benimkinin kucakçılığı ilk günlere göre epey azaldı. özellikle gece 1lle- sabah 8 arası, 3 saatte bir uyandırıp doyurduğum sürece yatağında fos fos uyuyor maaşallah. gündüzleri de daha sakin. ama yine de kendimin tam uyum sağladığını söyleyemeyeceğim. mesela nasıl oluyorsa artık 3 öğün yemek yiyemiyorum. bebekle ilgilenip durmaktan öğlen yemeği yemeye fırsatım olmuyor. hatta aklıma bile gelmiyor.ütülerim birikti yapmam lazım kaç gündür yapamadım. akşamları internetten şöyle bir dizi açayım seyeredeyim diyorum, 3 günde 1 tek bölüm seyredebildim:)) zamanla pratiklik kazanıp, ev düzenimi yeniden oturtacağıma inanıyorum ama ne zaman bakalım.