Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
nevo sana bahsettiğim hipp marka emziren anneler için granül bitki çayı diyor içeriğinde dekstroz, maltodekstrin, melisa ekstratı, ısırgan otu ekstratı, kimyon ekstratı, anason ekstratı, rezene ekstratı, sedef otu ekstratı, limon otu aroması diyor. ama şöyle bir durum var görümcek bu kutuyu bana verdi ama açıp kullanmış biraz aslında dolu sayılır ama kutunun dışında açıldıktan sora 3 ay içinde tüketilmelidir diyor. bu sebepten riske atıp kullanmam. gider yenisini alırım zaten bu tip süt artırıcı çaylar 10-2 lira bişey oluyor. şimdi sorsam sen bu paket ne zman açıp kullandın diye hatırlamaz yada yeni açmıştım der oysaki oğlunu sütten kesmek üzere :) yani oğlu 14 aylık suan.

duygucum aynı çaydan bende var. onun kutusu 20 lira falan. diğerlerine göre pahalı bir çay. geçende daha yeni açtım görüşünce sana getireyim. içer bakar beğenirsen yenisini alırsın. çünkü hakikaten tadı tuhaf bir çay. içip de beğenemzsen boşuna para vermemiş olursun. bir de arkadaşım amerikadan organik belgeli bir çay getirmiş. ondan da getiririm.

duygucan bebeğin doktor kontrolü mü vardı senin bugün? yarın aşısı olunca kontrolü 1 gün erkene aldım demiştin.gittiniz mi ?
bir de annene gitme konusunda ne yapacağımı bilemiyorum demişsin ya. sana da çok zor oluyor böyle ne zamana kadar idare edeceksin ki bir orda bir burda. hani eşin kırtasiyeden sebep geç geliyor ama bir de siz evde olmayınca hiç göremiyor bebeği. güzelim yenidoğan günleri geçip gidiyor babası göremeden. siz evde olursanız baba da bence artık o kadar geç gelmez okul haftası da geçti millet alacağını aldı işlerirutine bağlanır artık. o da erken gelmeye çalışır. baba-kız bir bağ kuramıyolar böyle de ne biliyim yine sen bilirsin.
ben de konuşuyorum bakma bir doğsun da bak gör annemler beni de çekiştiricek hep gel burda kal diye eminim. kışı burda geçir dicekler. daha da küçük olduğu için e 40 ının bile yarısını bizde çıkartırsın diyor. ama babasından o kadar ayrı kalsın istemem. anneme de üzülürüm kaça bölünsün. zor bir durum.
haftaya gelecek annem gidip alıcaz hem odasının da siparişini vericez. ufaktan başlarız temizliklere. gerçi ben kılımı kıpırdatamam da o yapıcak işte yavaş yavaş. erkenden yapılan yapılsın da zaten benim evimi batıran yok. doğuma da 2 ay var kirlenmez yani 2 ayda.
biryandan da anneme kıyamıyorum gelicek buraya halıları hadi yıkamaya vericez ama tüm evin tülleri camları yorulucak. oturma odasının koltuklarının silinmesi lazım fln. çocuk odası boşaltılacak. bir sürü iş. görümcem gelse bile insan inan kendi annesinin yaptığının dışında birisinin temizliğini içine sindiremiyor. görümcem o gün 5 dk toz aldı. örütlerin çoğunu kaldırmadı. hiç yapmasın daha iyi.
bir yandan da acele ediyorsun elif diyorum 32. hafta bir bitseydi sonra yıkar paklardın diyorum. ama annem le babam da ben işleri kafama çok takıyorum zannediyor ve gelmek istiyor annem. gelme de diyemem hani şu riskli haftaları atlatalım temizlik mühim değil desem. yani şimdi o gelecek ben de rahat duramicam yatamicam ki. çok kararsız kaldım :( aslında 2-3 hafta daha bişey yapmak istemiyorum.

evet elifcan bugün kontrol vardı. akşam babamla görüştüm annem grip olmuş getirmem onu gelirim ben kontrole gideriz orda kalırı ertesi günde aşısını yaptrır sonra buraya geliriz dedi. bende yok falan dedim. sen bilirsin gel dersen gelirim gelme dersen gelmem dedi. hani bana kolaylık olsun diye zoraki gelcek biliyorum bende kendi rahatım için sıkıntıyasokmak istemedim.(sanırım bana birazda kızmış) neyse gelmedi kimse bende tek gtürdüm arabyla çıkmaya cesaret edemedim teyzemin oğlunun çalıştığı yer bzim eve çok çok yakın ona götür dedim onunda işi varmış ama sonuç olarka hastaneye bıraktı bizi dönüşüde taksiyle yaptım. yani tek başıma bunuda hallettm çok şükür berayda hiç ağlamadı. eşimin eve en geç gelme saat akşam 8 oluyor bi kere 8,30 da geldi. kapıda kaldı 2 saat eve almadım üstüne lerleyen saatlerde berayın keyfi yerindeyken arayıp agularını dinlettim ( nihahah kötü anne ben çocuğu kullanıyorum ama hak ediyor napim.) yani en geç gelme saati dediğim gib 8 oluyor. zaten işten gelmeside 7 oluyordu + 1 saat geç gelir oldu okadar. hatta dün midesi ağrıyor diye dükkanda yarım saat durup 7,30 da geldi. hani dükkanına zaman ayırmaya vakti zaten yok :) sadece pazar günleri gidiyor o da saat 11-12 de açıyor. yani şuara gözleemlerime göre kızıyla epey vakit geçiriyor. bzimkilerde hem bana kolaylık olsun hemde beray özlediklerinden çağırıyolar. ki elifcan bizimkiler kendi işlerini görmelerine rağmen annem gelemedi. senin annen 2 erkeği bırakıp hiç gelemez. ve kesinkes seni 20 sinden sonra götürürler. ve sende ço kikilemde kalıcaksın bir yanın evinde kalmak istiycek diğer yanın gitmek istiycek zor bir durum:(( ha ben karşıya gitsem nolcak baba buraya geldiğinde annemi getiriycekti ama sonuta ben oraya gitse annem gene grip yani iyileşecek değil ya:( zaten sabahta eşime dedim git grip aşısımı yaptırıyon napıyosan yap bu kış senle uğraşamam dedim.doğru diyorsun yaptırayım dedi. ki dün akşam midesi kötü diye sıcak su torbası yapıp verdi karnına koydu. başladı yani paşazade:)

bu arada beray 5,500 gr olmuş yani 1 ayda 1,400 gr almış yani kilo alım fazla olmuş şikayetiniz varmı dedi bende çok kusuyor dedim nasıl kusmalrı azmı çokmu dedi. bende fışkırtarak kusuyor sürekli dedim reflüsü vardır dedi. bazı önlemler almam için örnek verdi. boyu falan iyiymiş sağlık açısından sorun yokmuş. çok şükür iyiyiz. gelecek ay bakalım nasıl olcaz. umarım çok kilo almaz:( ama anne sütü olduğu içn sanırım obez olmaz.

duygucum aynı çaydan bende var. onun kutusu 20 lira falan. diğerlerine göre pahalı bir çay. geçende daha yeni açtım görüşünce sana getireyim. içer bakar beğenirsen yenisini alırsın. çünkü hakikaten tadı tuhaf bir çay. içip de beğenemzsen boşuna para vermemiş olursun. bir de arkadaşım amerikadan organik belgeli bir çay getirmiş. ondan da getiririm.

ok nevincan sen biraz poşete koy deneyeyim o çayı. ben çp kovasına koydum vlla riske atmayayım dedim. begenirsem alırm rezene gibiyse gayet içilir bişeydir. benimde kışlık süt atmam gerek dolaba :) hani bugün kadar ağmadım ama artık sağmak gerek biim tosunixe yetmeyecek bu gidişle:)

evet elifcan bugün kontrol vardı. akşam babamla görüştüm annem grip olmuş getirmem onu gelirim ben kontrole gideriz orda kalırı ertesi günde aşısını yaptrır sonra buraya geliriz dedi. bende yok falan dedim. sen bilirsin gel dersen gelirim gelme dersen gelmem dedi. hani bana kolaylık olsun diye zoraki gelcek biliyorum bende kendi rahatım için sıkıntıyasokmak istemedim.(sanırım bana birazda kızmış) neyse gelmedi kimse bende tek gtürdüm arabyla çıkmaya cesaret edemedim teyzemin oğlunun çalıştığı yer bzim eve çok çok yakın ona götür dedim onunda işi varmış ama sonuç olarka hastaneye bıraktı bizi dönüşüde taksiyle yaptım. yani tek başıma bunuda hallettm çok şükür berayda hiç ağlamadı. eşimin eve en geç gelme saat akşam 8 oluyor bi kere 8,30 da geldi. kapıda kaldı 2 saat eve almadım üstüne lerleyen saatlerde berayın keyfi yerindeyken arayıp agularını dinlettim ( nihahah kötü anne ben çocuğu kullanıyorum ama hak ediyor napim.) yani en geç gelme saati dediğim gib 8 oluyor. zaten işten gelmeside 7 oluyordu + 1 saat geç gelir oldu okadar. hatta dün midesi ağrıyor diye dükkanda yarım saat durup 7,30 da geldi. hani dükkanına zaman ayırmaya vakti zaten yok :) sadece pazar günleri gidiyor o da saat 11-12 de açıyor. yani şuara gözleemlerime göre kızıyla epey vakit geçiriyor. bzimkilerde hem bana kolaylık olsun hemde beray özlediklerinden çağırıyolar. ki elifcan bizimkiler kendi işlerini görmelerine rağmen annem gelemedi. senin annen 2 erkeği bırakıp hiç gelemez. ve kesinkes seni 20 sinden sonra götürürler. ve sende ço kikilemde kalıcaksın bir yanın evinde kalmak istiycek diğer yanın gitmek istiycek zor bir durum:(( ha ben karşıya gitsem nolcak baba buraya geldiğinde annemi getiriycekti ama sonuta ben oraya gitse annem gene grip yani iyileşecek değil ya:( zaten sabahta eşime dedim git grip aşısımı yaptırıyon napıyosan yap bu kış senle uğraşamam dedim.doğru diyorsun yaptırayım dedi. ki dün akşam midesi kötü diye sıcak su torbası yapıp verdi karnına koydu. başladı yani paşazade:)

bu arada beray 5,500 gr olmuş yani 1 ayda 1,400 gr almış yani kilo alım fazla olmuş şikayetiniz varmı dedi bende çok kusuyor dedim nasıl kusmalrı azmı çokmu dedi. bende fışkırtarak kusuyor sürekli dedim reflüsü vardır dedi. bazı önlemler almam için örnek verdi. boyu falan iyiymiş sağlık açısından sorun yokmuş. çok şükür iyiyiz. gelecek ay bakalım nasıl olcaz. umarım çok kilo almaz:( ama anne sütü olduğu içn sanırım obez olmaz.

maşallah kilonuz çok iyi sütün yarıyor demekki ne güzel hiç mama vermedin darısı benim başıma inşallah. kiloyu 6. ayda hareketlenince zaten atar bebekliğinde tombul olmasının hiçbir zararı yok zaten anne sütü yani verdiğin başka birşey değil. eşin kontroller zamanı yada aşısı fln olduğundada mı izin alamıyor bu kadar gaddar mı bu patronu hani arabayla gider o gün 1-2 saat izin alır gelir seni alır halledersiniz sonra yine döner işe. herşeyi kendin başarıyon valla bravo sana. yakında arabayla da çıkmaya cesaret edersin merak etme.
aileye bişey açıklamak çok zor bir durum. baba ya gelme denir mi ? dimi ama. yanlış anlicaklar bişeyleri diye ben de çok korkar oldum. ama anlarlar seni canım kızar mızar ama babadır sonuçta e gitsen de dediğin gibi annen hemen iyileşemez riske atmaya gerek yok. eşin de çok da geç gelmiyormuş napıcaksın ya 12 de gelseydi öyle bütün gün çalışan babalar var. sürekli esnaf olan dükkanı 10 dan önce kapatamayan falan.
ben de annemle konuştum. bir karar verdim duygucan. 32. haftayı doldurmadan gözümde hiçbişey yok. ne temizlik ne de odasının siparişi. senin gibi düşünmeye başladım. odası yetişmezse yetişmez. kıyafetlerine kendi dolabımda yer açarım alacağımız beşik de hazır 32. yi doldurunca alıp hemen eve getiririz. yeterki o sağlıcakla doğsun. kuzenimle konuştum istanbula gidicem annemi alıcam odasının siparişini vericem dedim de yolculuğa bile çıkma ne acelesi var dikkat et şurda bu haftayı da çıkartınca 32 ye 15 gün kalıyor dedi. haklı da. kafam dank etti sonra. bişey olursa sonra çok üzülürüm. hem 32 de bile versem siparişini 36 da getirir adam. hatta gelmese bile 40 ı çıkana kadar mevlüte kadar yolu var. varsın yerleşmeyiversin dolabına. zaten odasında yatamicak hemen. beşiğini kendi odama koyucam kıyafetler için de kendi dolabımda yer açarım diye düşünmeye başladım.
anneme de gelsen de beni yatırsan da içim durmaz bir işin ucundan illaki tutmak isterim macera aramaya gerek yok dursun temizlikler 1-2 hafta daha dedim. sen yine istiyorsan gel kal yanımda değişiklik olur ama tül perde cam halı falan indirmeye kalkışmicaz daha istemiyorum haberin olsun dedim. e gelmişken de hiç mi bişey yapmicaz diyo. onun da içi durmuyo. bir de temizlikleri aklıma taktığımı sanıyo. dedim hiçbişey umrumda değil artık. benim gözüm korktu. o sağlıkla doğsun herşey yapılır biraz daha bekleyeyim yatayım istirahat edeyim.
aslında o da benle aynı fikirdeymiş. odası için acele ediyorsun dedi. söyliyim söyliyim dedim ama hevesini de kırmak istemedim dedi. zaten hemen yatamicak en azından 32. den sonra verirsin siparişini. doğunca bile versen 40 ında gelir. mevlütü de geç yaparız yetişir azcık ele avuca gelir dedi. onun da benimle aynı fikirde olması içimi rahatlattı.
bir de babam rahatsız biraz 2 doktora gitti anjio dediler. halbuki 2 sene önce oldu bişey çıkmadı.
göğsü ağrıyor ama mide problemi de var. anjio olma durumu vardı dün gittiği bir prof. gerek görmemiş dahiliye ye yönlendirmiş. kadının aklı babamda kalacak orda kal onu dahiliyeye götür midesine baktır dedim. benim hiçbişeyimin acelesi yok.
evi kaldırıp koparıcak halim de yok gözüm almıyor. evim o haldeyken ben yatamam zaten.
varsın hiçbişey yetişmesin umrumda değil. ben 2 hafta daha istirahat edeyim 32 den sonra gelir beşiği de sağolsun o alacak onların orda bir mağazada beğenmiştim. beşiğini ve tüm kıyafetlerini yükler arabaya getiririz. önce evi temizleriz o zaman sonra da kıyafetlerini. odası varsın yetişmesin. hatta almayabilirim bile. yani heves ediyorum ama yapabilirsek bakalım kısmet.
ben içimi parçalıyorum annem de benimle kafayı bozucak insanın yine ne varsa kendi annesinde var. babam bile ben iyiyim kızım anneni cuma günü gönderiyorum diyo :) rüyalarında beni görüyolarmış. babam bile temizlikleri kafama taktığımı düşünüp kendi başıma işe kalkışacağımı sanıp korkuyormuş.
burdakilerin de umrunda değil. yaparz diyolar geçip gidiyolar. bir de onların dırdırını çekemem. daha vardı zaman ne acele ettiniz bilmem ne derler. böyle işte bende de durumlar.

duygu telefonda sormayı unutmuşum, sizin kızın boyu kaç olmuş? bir şey daha sormayı hep unutuyorum. sizin kızın gözleri ne renk? mavi doğup sonradan değişti mi? benim kızınkiler halen mavi. hani öyle yeni doğmuş bebeklerdeki klasik süt mavisi de değil. bildiğin mavi. acaba ne zaman değişiyor? doktor 2. ay sonuna kadar değişir dedi. ama 2. ayın dolmasına da bir şey kalmadı. acaba daha uzun sürüyormu? eşimle ikimizin de dedeleri mavi gözlü olsa da, mavi çok resesif bir gen yani mavi kalır diye bir umudum yok. ama geçende birisi de ne kadar uzun mavi kaldı, sonradan o kadar açık renge dönüyor dedi. yani yeşil ya da ela olabiliyormuş. kızın gözleri zaten japon gibi yumuk yumuk bari rengi güzel olsun da bir şeye benzesin:)))

ok nevincan sen biraz poşete koy deneyeyim o çayı. ben çp kovasına koydum vlla riske atmayayım dedim. begenirsem alırm rezene gibiyse gayet içilir bişeydir. benimde kışlık süt atmam gerek dolaba :) hani bugün kadar ağmadım ama artık sağmak gerek biim tosunixe yetmeyecek bu gidişle:)

yok rezene çayıyla çok farklı. bana kalırsa kereviz kokan kuşburnu çayı gibi. eşim de pastırma gibi çemen koktuğunu iddia ediyor. o yüzden bakarsın sevmezsin tiksinirsin falan paranı boşa harcama. esas getireceğim diğer organik çay, rezene çayı gibi.

elifcim öncelikle babana geçmiş olsun. inşallah tez zamanda şifa bulur.
dün yazacaktım ama vaktim olmadı, sen zaten nereye öyle temizlik falan yapıyorsun. şu kritik zamanda otur oturduğun yerde. allahtan ki vaz geçmişin. hani sanki duyan gören de sancak ki, yarın doğuma gideceksin. bırak kalsın, temizlik bu her zaman yapılır.

duygucum bu arada dün migrosta gördüm. 2 numara 86lı mega paket yeşil primayla, 3 numara beyaz paket 54lü birlikte 43 liraydı(2 paketi birlikte bir paket yapmışlar). hani çok da okazyon ucuz değil ama bilgin olsun. dünkü uni baby bilgin için de teşekkürler. dün kontrol ettim halen 3 paket uni baby, 1 paket pampers mendil stoğumuz varmış. bitmeye yüz tutsun öyle alayım diyorum. huggiesin 2 numarasından ben de memnun kalmadım. 1 numarası küçüktü ama kızım da o zaman küçük olduğundan gayet denk gelmişti, memnuniyetle kullandım, en ufak bir sorun da yaşamadım. 2 numaradaysa hem küçük(neredeyse 1 numarasıyla aynı) hem de lastiklerinin biraz bol olması sorunu var. dün kızım biraz cıvık kaka yapmış, az kalsın sızıyormuş. ramak kala yakaladım. kaka yaptığını fark edip, öyle dolaştırsam kesin sızıp üstüne başına geçerdi.

duygu telefonda sormayı unutmuşum, sizin kızın boyu kaç olmuş? bir şey daha sormayı hep unutuyorum. sizin kızın gözleri ne renk? mavi doğup sonradan değişti mi? benim kızınkiler halen mavi. hani öyle yeni doğmuş bebeklerdeki klasik süt mavisi de değil. bildiğin mavi. acaba ne zaman değişiyor? doktor 2. ay sonuna kadar değişir dedi. ama 2. ayın dolmasına da bir şey kalmadı. acaba daha uzun sürüyormu? eşimle ikimizin de dedeleri mavi gözlü olsa da, mavi çok resesif bir gen yani mavi kalır diye bir umudum yok. ama geçende birisi de ne kadar uzun mavi kaldı, sonradan o kadar açık renge dönüyor dedi. yani yeşil ya da ela olabiliyormuş. kızın gözleri zaten japon gibi yumuk yumuk bari rengi güzel olsun da bir şeye benzesin:)))

boyu çocuk doktoru 59cm ölçtü ben evde ölçütüğümde 60 cm çıktı bugünde sağlık ocağı 60cm olarak ölçtü iyiymiş demelerine göre. gözler mavi değilde canlı parlak koyu gri gibi bişeydi. açık mavi değilde oyu mavi grimsi gibiydi işte. şuan hala öyle ama büyük ihtima kahverengiye dönecek. ben siyah koca gözlü olsun istedim ama olmadı:( gözleri aynı ben düğme gözlü, kedi gözlü diyorum küçük yani :)) bende japon gözlü diyorum. hatta japon balığım diyorum. bekarken japonlara benzeyen bir bebeğim olsun istiyordum. kardeşim berayı severken öyle seviyor annen japon bebeğin olsun istiyordu sende japon gibi oldun diyor:) eşimin baba tarafında ela renk varmış hatta eşimin açık kahve ve arada ela arada yeşilin bir tonuna dönüyor:) yanar dönerli yani ama beray heralde kahve olur.

yok rezene çayıyla çok farklı. bana kalırsa kereviz kokan kuşburnu çayı gibi. eşim de pastırma gibi çemen koktuğunu iddia ediyor. o yüzden bakarsın sevmezsin tiksinirsin falan paranı boşa harcama. esas getireceğim diğer organik çay, rezene çayı gibi.

tamam 1-2 kaşık bir poşete koy deneyeyim ama bu gibi çaylarda şeker karışımı var o yüzden içimi zor olmuyor birde ben 100 ml anca içiyoruım fazla içmiyorum ne olur ne olmaz diye.

duygucum bu arada dün migrosta gördüm. 2 numara 86lı mega paket yeşil primayla, 3 numara beyaz paket 54lü birlikte 43 liraydı(2 paketi birlikte bir paket yapmışlar). hani çok da okazyon ucuz değil ama bilgin olsun. dünkü uni baby bilgin için de teşekkürler. dün kontrol ettim halen 3 paket uni baby, 1 paket pampers mendil stoğumuz varmış. bitmeye yüz tutsun öyle alayım diyorum. huggiesin 2 numarasından ben de memnun kalmadım. 1 numarası küçüktü ama kızım da o zaman küçük olduğundan gayet denk gelmişti, memnuniyetle kullandım, en ufak bir sorun da yaşamadım. 2 numaradaysa hem küçük(neredeyse 1 numarasıyla aynı) hem de lastiklerinin biraz bol olması sorunu var. dün kızım biraz cıvık kaka yapmış, az kalsın sızıyormuş. ramak kala yakaladım. kaka yaptığını fark edip, öyle dolaştırsam kesin sızıp üstüne başına geçerdi.
aynen bencede aman aman ucuz değilmiş bana şuan 2no lazım ve stoğum yok. gezip bakmam gerek. sanırım 2 noyu 1-2ay daha kullanırız gibi ama beray bı hızla kilo almaya devam ederse 3 noya geçmeye ramak kaldı demektr. benimde uni ıslak mendilim var daha yei 12 li koli aldım içinden 1-2 paaket yada kullandım ya kullanmadım hiç yoksa gene 8-10 paket mendilim vardır ama düşmüşken alsammı diye düşünüyorum. yada elimdekiler bitene kadar beray gene 4 aylık daha mı ucuz bir mendile geçsem primaın beyazı yada johnsın gibi.. sonuçta uninin yarı fiyatına yani...

tamam 1-2 kaşık bir poşete koy deneyeyim ama bu gibi çaylarda şeker karışımı var o yüzden içimi zor olmuyor birde ben 100 ml anca içiyoruım fazla içmiyorum ne olur ne olmaz diye.

aynen bencede aman aman ucuz değilmiş bana şuan 2no lazım ve stoğum yok. gezip bakmam gerek. sanırım 2 noyu 1-2ay daha kullanırız gibi ama beray bı hızla kilo almaya devam ederse 3 noya geçmeye ramak kaldı demektr. benimde uni ıslak mendilim var daha yei 12 li koli aldım içinden 1-2 paaket yada kullandım ya kullanmadım hiç yoksa gene 8-10 paket mendilim vardır ama düşmüşken alsammı diye düşünüyorum. yada elimdekiler bitene kadar beray gene 4 aylık daha mı ucuz bir mendile geçsem primaın beyazı yada johnsın gibi.. sonuçta uninin yarı fiyatına yani...

bu humananınkinin üstünde yazıyor, günde 2şer kaşıktan 2 defa içilecek diye. ben işte o şeker karışımlı olmasını sevmediğimden, içesim gelmiyor. bu tip şeylerde olsun, suda eriyen efervesan ilaçlarda olsun içim bayılıyor.
valla ben şu ana kadar pampers sensitive mendilin 4. paketindeyim. kızımın poposu ne pişik oldu ne de başka bir şey. gayet o da idare ediyor. çok sık da orda burda indirime giriyor. denk gelirsen al dene derim. ne o öyle kıçlarını o kadar da iyiye alıştırmamak lazım. hani kaliteyi çok da düşürmemek kaydıyla farklı şeyler kullanabilmelisin. sonuçta her hafta en az 1 paket mendil, maks. 8-9 günde bir de koca bir paket bez bitiriyor. tabi bizim bir de mama masrafı var. mercimek kadar midesiyle 46 liralık bir kutu mamayı 2 haftada bitiriyor. belli yakında emmeyi temelli bırakacak, haftada 1 kutu yiyecek. o yüzden şimdiden tasarrufa alışsın. yediği mamayı değiştirip, ucuz mamaya geçecek değilim ama ucuz mendil de kullanırım, ucuz bez de.

duygucum bence artık uni kullanılacak dönemi atlatıyorsunuz elindekiler seni 3 ayın bitimine kadar bile idare eder sonrasında da bence de nevin in dediği gibi ya jhonsons a yada prima sensitive e geç, bu arada e- bebek de indirime girmiş unibaby bende 9 paket var şuanda biraz daha alıcam. bu arada lansinoh un 60 lı göğüs pedi de 14.90 tl. göğüs ucu kremi de 40 ml 29.90. göğüs pedleri iyi de krem pek uygun gibi gelmedi bana sen kaça almıştın kaç ml idi? olmadı ikisini bir alayım da işi bitsin.

bu humananınkinin üstünde yazıyor, günde 2şer kaşıktan 2 defa içilecek diye. ben işte o şeker karışımlı olmasını sevmediğimden, içesim gelmiyor. bu tip şeylerde olsun, suda eriyen efervesan ilaçlarda olsun içim bayılıyor.
valla ben şu ana kadar pampers sensitive mendilin 4. paketindeyim. kızımın poposu ne pişik oldu ne de başka bir şey. gayet o da idare ediyor. çok sık da orda burda indirime giriyor. denk gelirsen al dene derim. ne o öyle kıçlarını o kadar da iyiye alıştırmamak lazım. hani kaliteyi çok da düşürmemek kaydıyla farklı şeyler kullanabilmelisin. sonuçta her hafta en az 1 paket mendil, maks. 8-9 günde bir de koca bir paket bez bitiriyor. tabi bizim bir de mama masrafı var. mercimek kadar midesiyle 46 liralık bir kutu mamayı 2 haftada bitiriyor. belli yakında emmeyi temelli bırakacak, haftada 1 kutu yiyecek. o yüzden şimdiden tasarrufa alışsın. yediği mamayı değiştirip, ucuz mamaya geçecek değilim ama ucuz mendil de kullanırım, ucuz bez de.

nevincim senin kız mama da yiyordu dimi takviye olarak. sütün az mı yada sen beslemediğini mi düşünüyorsun bir ara yağlı değil sütüm çok sulu demiştin. doymadığını nerden anlıyorsun mesela? hani mamaya daha çok alışınca 3. ayda seninki emmeyi bırakacak gibi.
hani kilosu iyiyse mamayla beslemeyi kesip daha çok anne sütüne yoğunlaşsan en azından ilk 6 ay. yani daha çok erken ama yine de sen bilirsin tabisi.
bu arada iyi dileklerin için sağol aklım başıma geldi hiçbirşey gözümde değil. istirahate devam zaten 32 yi doldurmaya ne kaldı. zaten artık uykular basıyor geceleri 1.5 saatte bir rutin olarak tuvalete kalkıyorum bölünen uykular yüzünden de gündüz de leyla gibiyim.
bu arada nefesim yetmiyor dün özellikle farkettim. derin derin içime çekip vermeye çalışırken de tansiyonum düştü ama kalbim 105 atıyordu ilk defa şahit olduk buna eşimle. 84-94 attığı olmuştu ama 105 fazla geldi. sonra normale döndü. artık evi de annem gelir yanına da kadın tutarım ağırlaştıkça kafamı nereye koysam diye düşünüyorum. kim nereyi temizliyorsa temizlesin bir başlandım mı herşey bir çırpıda olur.

Arkadaslar bugun zk dan raporum cikti ilaclari falan yazdirdim eczaden daha almadim yarin oburgun alcan ve adetimi beklicem artik haber veriyim dedim bide gitgel cok yoruldum bugun

bu arada telefonuma msj geldi cumartesi medikalde yine ayşe öner in semineri varmış davetlisiniz diyordu katılım için aradım eşimle birlikte gidicem bu sefer aslında aynı içerik pek bir farklılık yok ama babacık da öğrensin onu da götürücem neticede bana yardımcı olacak. acemilik çeksin istemem :)

arkadaslar bugun zk dan raporum cikti ilaclari falan yazdirdim eczaden daha almadim yarin oburgun alcan ve adetimi beklicem artik haber veriyim dedim bide gitgel cok yoruldum bugun

canım merhaba tüp için mi çıktı raporun?bende ayın 13 ünde ilk aşılamamı yaptırdım yarın kan vercem.salı akşama idrar yaptım bişey çıkmadı bakalım yarın ne olacak?ama bugün bel bacak ve karın ağrım var baya geçmiyor adet olcam diye korkuyorum tuvaleti yol yaptım kendime ama şuana kadar bişey yok :18:

canım merhaba tüp için mi çıktı raporun?bende ayın 13 ünde ilk aşılamamı yaptırdım yarın kan vercem.salı akşama idrar yaptım bişey çıkmadı bakalım yarın ne olacak?ama bugün bel bacak ve karın ağrım var baya geçmiyor adet olcam diye korkuyorum tuvaleti yol yaptım kendime ama şuana kadar bişey yok :18:

Evet tup bebek raporum cikti canim ben asilamanin 11.gunu adet olmustum 2sinde de ins.olmazsin Allah gonlune gore versin

evet tup bebek raporum cikti canim ben asilamanin 11.gunu adet olmustum 2sinde de ins.olmazsin allah gonlune gore versin

henüz adet olmadım ama betahcg sıfır çıktı :43: Ikinci aşılama için dosya tekrar konseye sonra sağlık kuruluna yani 2.aşılama kaldı kasım adetime :50:

Arkadaslar bugun zk dan raporum cikti ilaclari falan yazdirdim eczaden daha almadim yarin oburgun alcan ve adetimi beklicem artik haber veriyim dedim bide gitgel cok yoruldum bugun

Canım bana aşılama olcak şimdi rpaorumu salı alıcam.Olmasın inşallah ta ya tutmazsa tüp bebek için işlemler ne kadar sürüyor?kaç ay beklememiz ve tahlil toplamamız lazım?

kızçeler dünden beri düzenli giremedim anlamışsınızdır anamlara geldim giremiyorum dün sabah annemle babam geldi berayı aşıya götürdük. önce sol omuzdan yaptılar sonra sağ ve sol bacak üst baldırdan olmak üzeretoplamda 3 aşı oldu en sonuncusunda bağırdı ben iğne ucu daha kalın diye düşündüm ama bacak iğnelerinin kalınlığı aynıymış sanırım ilacı yaktı. ilk aşıda olduğu gibi ben ve babam tutarız sandım bu defa ebemizin yanında başka bir ebe daha vardı o tuttu. vurulduktan sonrada babm anakucağına aldı berayı salla çok uzun ağlamadı ama birden derin ağlayınca iç çekmeye başlamış. o ara tabisi babamda onla birlikte ağlamış:) ben görmedim ama annem sonradan anlatıp dalga geçiyor. şu adamın çektiği nedir bilmiyorumki 3 kızın derdine peşine ağlamaları bitmeden şimdi birde torun eklendi:) ama çok şükür ve darısı sizlere olsun çok ağlamadı ve ateş olayı olmadı. ebemizin demesine göre ilk 24 saat ateş çıkarmış 24 saat sonradan çıkan ateş olursa aşıya bağlı değildir dedi. 24 saati fazlasıyla doldurduk. dün annemle babam bizde kaldı hatta babam hazırlıklı gelmiş pijamalarını falan getirmiş:) ki dün evliliğimiz 5. yılı doldu ve babam ilk kez bizde kaldı. vay anasnı bir torun adama neler yaptırıyor dedim. kafasında plan yapmış çocuğun aşısının yaptırırız bu gecede orda kalıp cuma sabah onalrıda (yani bizide)alıp evimize döneriz diye planlamış. hani olaki gece ateşi çıkarsa falan evinde olsun dr.luk durum olursa kendi dr. una falan gideriz diye diüşündü heralde. pijamalarıyla geldiğine göre:))) işte bugün 12.30 gibi burdaydık bakalım bi kaç gün kalyım gene dönerim babamın emeği ve hatrı için geliyorum valla beroşu özlüyor kıyamıyorum :( yoksa kendi evimde tekte olsam daha rahatım istediğim gibi takılıyorum mesela burda nete giremiyorum pek laf sokuyolar:) bir türlü kopamamışım şu netten falan. napim ayol evden çıkmıyorum konu komşuda yok bari bir netim olsunda ordan görüşeyim arkadaşlarla dimi ama:)

bez konusunda haklısınız sanırım primaya devam ederim çünkü diğer bezlerden fiyat farkı çok yok vede huggiesden boyumun ölçüsünü aldım bir daha almam onu. ama ıslak mendil olarak bundan sonra prima yada johsn bakayım. zaten elimde olan uniler belki 4.ayı bile bitirir. ee ondan sonra zaten koca eşek olacak :) dediğiniz gibi bizim zamanımızda o bile yoktu bu kadarda hassas olmayı versin kıçlar. ilerde herşeyin en iyisini isterler sonra:)))

Elifcan sende artık temizliği takmıyorsun ama genede hatırlatayım bizler alışmışız titizliğe bir yerde bir toz kıl gördükmü kıl oluyoruz kendimize dert ediyoruz. resmen arsızlar gibi gözümüzü karartıp dalıyoruz ve ne zorluklarla hamile kaldığımız unutuyorz bu sebepten artık dert etme salla gitsin annen geldiğinde eminimki 1 günde halleder ve aman bunu mu dert etmişim dersin.

Back
X