Anket Zeytin Nedir? Sebze mi? Meyve mi?

Zeytin Nedir? Sebze mi? Yoksa Meyve mi?

• Sebzedir

OY: 28 36,4%
  • Meyvedir

OY: 49 63,6%

• Ankete Katılan
    77
  • Anket Kapalı .
Gece gece ağzımın suyu aktı:delphin:
bence de meyvedir ama benim için ayrıca çerezdirde heleki süper bir sele veya muhteşem bir yağlı salamuraya denk gelirsem tabak tabak yerim sıcak ekmek ve çaylaa.s
ay yeşil çizik zeytini de severim-tatlicadiarzu-

sardunyacım inan bilmiyordum... çok teşekkür ederim ilginçmiş yani... yerken hiç aklıma gelimiyordu sebze mi meyve mi diye... şimdi yerken daha bilinçli olacağım çok sağol canım... harika konular ve anketler açıyorsun gerçekten... a.s.

Gece gece ağzımın suyu aktı:delphin:
bence de meyvedir ama benim için ayrıca çerezdirde heleki süper bir sele veya muhteşem bir yağlı salamuraya denk gelirsem tabak tabak yerim sıcak ekmek ve çaylaa.s
ay yeşil çizik zeytini de severim-tatlicadiarzu-

Ağzımın suyunu akıtmak bakımından, beş kilo zeytin rica edeceğim...
Göz hakıdır yanee... cokacimcoook

Bulan var, bulamayan var kardeşim.. :delphin:

bende meyveyi aldim, cünkü sebzeler yerde yani agacta yetismez zeytin ise agacta yetisiyor.......

Vallahi bilmiyoum güzel bir soru gercekten!!! ne meyve ne sebzedir bence ama nedir ki??? acaba??? Allah Allah

valla arkadaşlarında dediği gibi ağaçta yetiştiğinden dolayı meyve ama bir çok aşamadan geçip evimize tuzlu bir yiyecek olarak gelince meyvelikten çıkıyorkaydirigubbakcemile3

aslında şöyle bi düşünülünce sebze gibi:) ama herhalde meyveki kur'anda cennet meyvelerinden biri olarak geçtiğini biliorum..

Bizde kuruyemişe bile meyve derler,ben de zeytini yemiş olarak görüyorum o halde meyvedir.
Lise yıllarımdaki mantık dersini hatırladım heee hihoyyyt

Bence sebzedir sabah sabah meyve mi yiyom ben beeee :mymeka:

Hemde tuzlu meyve :bbo:

Kim ne derse desin bence sebze :kahve:

Olea (zeytin), ki meyvelerini yediğimizin latince tür adı Olea europaea'dır, Deri gibi sert yaprakları sade, tam kenarlı, ender olarak dişlidir. Çiçekler teker teker yaprakların koltuğunda veya terminal durumlu mürekkep salkım vaziyetinde bulunur, beyaz ve güzel kokuludur. Çiçekler erdişi, bir evcikli veya iki evciklidir. Meyve çekirdekli suludur.

ne sebze ne meyve.bu daha farklı bişey ki her sabah yemesem eksiklik hissediyorum.

Back
X