zge diyeti

zge diyeti hakkında ne düşünüyorsunuz

• çok zor

OY: 0 0,0%
  • çok karışık

• basit

• uygulanabilir

• işe yaramaz

• işte aradığım diyet

• Ankete Katılan
    0
  • Anket Kapalı .

Bezelyeprenses

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2017
45
15
38
34
Evet arkadaşlar yıllardır yapmadığım diyet kalmadı. bazen kilo verdim bazen geri aldım. Ama hala istediğim kiloda değilim. Ben de kendi diyetimi kendim yapmaya karar verdim. kendimi kısıtlamaktan sınırlı zamanlarda belirli şeyler yemekten sıkıldım diyorsanız sizlerde bana eşlik edebilir, diyet yapmayı daha eğlenceli hala getirebilirsiniz. Benim amacım 58.8 kilodan 50 kiloya düşmek.Bu diyeti yaparken gün gün yazıcam. hadi başlayalım
KURALLAR
  1. Çayı limonlu için " sağlık sorunuz varsa bu maddeyi unutun)
  2. Günde 10 bardak su için
  3. Yavaş yiyin
  4. Haftada 5 gün 20-30dk spor / yürüyüş yapın
  5. Akşam saat 7 den sonra asla bir şeyler yemeyin
evet kurallarımız bu kadar şimdi gelelim bu diyeti yapmak için gerekenlere

İHTİYAÇ LİSTESİ

1. Günlük kalori limiti "Çeşitli diyet sitelerinden istediğiniz kiloya inmek için gerekli kalori hesabı yapabilirsiniz" (Günlük kalori ihtiyacıyla karıştırmayın)
  2. spor programı bulabilir ya da kendi spor programınızı kendiniz hazırlayabilirsiniz."ben telefonuma program indirdim "
  3. Ne ne zaman yenilebilir listesi edinmek.
  4. haftalık diyet günlüğü tutmak

İhtiyaç listemiz bu kadar. Şimdi neyi, ne zaman yiyebiliriz listemizden bahsedelim.

[photo=large]1249703[/photo],

resimden gördünüz üzere her yiyeceğin belirli bir yeme zamanı var. Birde bu listenin kuralları. şimdi kurallara geçelim.

NEYİ, NE ZAMAN YİYEBİLİRİZ LİSTESİ KURALLARI

1. Öncelikle kalori listemize her yediğimizi yazıp kalori limitimizi aşmadan istediğimiz yiyeceği söylenilen öğünde yiyebiliyoruz.
  2. listede öğle yemeği yok. bunun yerine sınırsız ara öğün var. "Yalnız porsiyonlar yarım ya da çeyrek olacak. Mesela çikolatalı gofret istiyorsanız 3'e bölün birini yiyin geriye kalanı sevdiklerinizle paylaşın. Yani çikolata isteğinizi atlatacak kadar yemeniz gerekiyor"
  3. Ben öğle yemeği yemeden yapamam diyorsanız tahıl gevreğini yoğurt/süt ile yiyebilirsiniz. "Ara öğünlerde yine yarım ya da çeyrek porsiyonlar tercih edilecek"
  4. Her öğünde sadece o öğünde yazanlar yenilebilir. Yani öğle yemeğinde peynir ekmek vb yemek yasak.
  5. bir yiyecek günde 1 defadan fazla tüketilemez. örneğin: ara öğün 1; kurabiye yedik ara öğün 3; kurabiye yiyemeyiz. "kurabiye 1 tane yedikten sonra 10 dk bekledik artık kurabiye isteğimiz geçti o gün bir daha kurabiye yenmeyecek. Başka bir gün ikinci kurabiye hakkımızı yiyebiliriz."
  6. Son olarak yediklerinizin karbonhidrat yağ ve protein dengesini korumayı unutmayın." Aynı tip beslenmeyin"
değinmek istediğim bir konu daha var. İşin psikolojik yönü. Benim gibi sürekli yemek düşünüyorsanız sizde yazarak diyet yapın. Daha kontrollü yiyeceğinize eminim.

not: Diyeti uygulamaya bu hafta başladım. Umarı hep beraber kilo verebiliriz. Herkese kolay gelsin.

Eklentiler

• Adsız.webp
    10,9 KB · Görüntüleme: 92
Son düzenleme:
İlk defa duyuyorum bu diyeti. Adınızı Özge sandım. Başlıkta da harf eksikliği yaptınız, Özge diyeti yazmak istediniz sandım.
Temel diyet bilgileri var. Sadece bir çeşit her gün bir kez yenecek. Aslında diyet listelerinde de öyle. Bir de öğle yemeği yok. Şok diyet değil sanırım. Biraz uğraştırıcı sadece,menüleri kendimiz hazirliyoruz kısmı uğraş istiyor. Ortalama kaç kg veriliyormus ki bu diyetle bir ayda,bilginiz var mi ?

Adım özge. Diyet yöntemini kendim yazdım. diyetin adını da ismimden yaptım. aslında kilo vermemiz için gereken kalori bilindikten sonra kilo vermek kolaylaşıyor. ama bir sıkıntı var. çikolata cip ya da hamur işi yemek istiyoruz. yediğimiz gib ide kilo alıyoruz. çünkü kalorileri çok fazla. Ve bende miktarları küçülterek aynı gün pek çok şey yiyebiliriz diye düşündüm. bu diyete pazartesi başladım. 58.8' dim. 58.2 oldum. Dediğim gibi dikkat ettikten sonra verebiliyorum ama evde baklava börek olunca kendimi durduramıyordum. bende tadımlık yiyerek hem yeme isteğimizi geçirebileceğimizi hemde istediğimiz her şeyi yiyebileceğimizi yazdım.
işin özeti kalori limiti ile kilo almicaz hatta vericez.
istediğimiz her şeyi sık öğünlerle az miktarlarda yiyebilcez. böylece tıka basa doymicaz.

limonlu çay benim iştahımı dengeliyor. onuda o yüzden yazdım. ayrıca limonun yağ yakma gibi faydalarıda da var.

ayda vereceğiniz kilo kalori limiti ile hedeflediğiniz kiloya bağlıdır. bazı sitelerde kilonuzu boyunuzu yaşınızı ve ne kadar sürede kaç kilo vermek istediğinizi yazıp kalori limitinizi öğrenebiliyorsunuz. Bu limiti aşmamaya özen gösterdiğiniz takdirde de kilo verebiliyorsunuz. ben 3 haftada 2 kilo vermek istiyorum. şok diyet değil.

diyetin sağlıklı olup olmadığını bilmiyorum. çünkü kendim hazırladım. bu yöntemle kendimizi çok kısıtlamadığımız için kiloların verildiği takdirde geri alınmayacağını düşünüyorum.

Mantıklı bir diyet olmuş bence. Umarım dilediğin kiloya ulasabilirsin kısa sürede:);

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…