Adım özge. Diyet yöntemini kendim yazdım. diyetin adını da ismimden yaptım. aslında kilo vermemiz için gereken kalori bilindikten sonra kilo vermek kolaylaşıyor. ama bir sıkıntı var. çikolata cip ya da hamur işi yemek istiyoruz. yediğimiz gib ide kilo alıyoruz. çünkü kalorileri çok fazla. Ve bende miktarları küçülterek aynı gün pek çok şey yiyebiliriz diye düşündüm. bu diyete pazartesi başladım. 58.8' dim. 58.2 oldum. Dediğim gibi dikkat ettikten sonra verebiliyorum ama evde baklava börek olunca kendimi durduramıyordum. bende tadımlık yiyerek hem yeme isteğimizi geçirebileceğimizi hemde istediğimiz her şeyi yiyebileceğimizi yazdım.
işin özeti kalori limiti ile kilo almicaz hatta vericez.
istediğimiz her şeyi sık öğünlerle az miktarlarda yiyebilcez. böylece tıka basa doymicaz.
limonlu çay benim iştahımı dengeliyor. onuda o yüzden yazdım. ayrıca limonun yağ yakma gibi faydalarıda da var.
ayda vereceğiniz kilo kalori limiti ile hedeflediğiniz kiloya bağlıdır. bazı sitelerde kilonuzu boyunuzu yaşınızı ve ne kadar sürede kaç kilo vermek istediğinizi yazıp kalori limitinizi öğrenebiliyorsunuz. Bu limiti aşmamaya özen gösterdiğiniz takdirde de kilo verebiliyorsunuz. ben 3 haftada 2 kilo vermek istiyorum. şok diyet değil.
diyetin sağlıklı olup olmadığını bilmiyorum. çünkü kendim hazırladım. bu yöntemle kendimizi çok kısıtlamadığımız için kiloların verildiği takdirde geri alınmayacağını düşünüyorum.