• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zıtlık...

vitaminsiiz

"Hiç soruyor muyuz kendimize; Fe eyne tezhebûn?"
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2016
284
87
18
Merhaba iyi sabahlar arkadaşlar, sizden bir konuda yardım istiyorum..
Öncelikle türkçe kendimi pek iyi ifade edemiyorum o yüzden kusuruma bakmayın en iyi şekilde yapmaya çalışacağım.
Eşimle tartıştığımız zaman çok iğneleyici çok zıt şeyler söyler, mesela ben yatarken sıcak odayı pek sevmediğim için kaloriferi kısık tutarım, o yatağa geldiğinde de "aman biz soğukta da yatarız, donarız da bişey olmaz sabaha hasta kalkarım" gibi cümleler kurar. Oysa biliyor sıcakta yatamadığımı. Sonra kalkıp kaloriferi açmak istediğimde ise yok der hayır kalaın der. Bu ne şimdi ne anlamam gerekiyor bundan? En basit örnek şimdi aklıma gelen bu ama çoğu tartıştığımız konu bu gibi şeyler yüzünden.

Bişey yapıyorum, beğenmiyor. Kalkıp düzeltmeye çalışıyorum (yani onun istediği gibi yapmaya çalışıyorum) bu sefer de red ediyor.

Bu davranışını hiç anlamıyorum.

Mesela tartışma esnasında insan biraz yumuşak olur demi (o yapı itibariyle benden daha sakin ve sabırlı, ben daha çabuk parlarım) ben o soğuk odayı terketmek istiyorum yalnız kalmak için. Ne beni bırakıyor ne de kendi çıkıyor. Kapıyı kilitleyip anahtarı alıp kapının dibine oturuyor. Hiç bir adım yaklaşmıyor böyle anlarda.

Kızlar acaba ben mi hassasım yoksa ne var bunda ?

"Bişey yapıyorum, beğenmiyor. Kalkıp düzeltmeye çalışıyorum (yani onun istediği gibi yapmaya çalışıyorum) bu sefer de red ediyor. "

Bir kac gun kendi haline biraksaniz onu..
Bir sey yapmaya calismayin, onun ne yapacagini gozlemleyin..
Sizin ne tepki vereceginizi tahmin ediyor ve beklenti icine giriyor olabilir..
Bakalim tepkisizliginize cevabi ne olacak..

yapacağınız şeyi sorun o zaman.. benim de eşim bana sormadan kaloriferi kıssa sinirlenirim, tamam sen uyuyamıyorsun ama sen uyuyacaksın diye o da donamaz sonuçta..
tartışmadan sonra biraz yalnız kalmak istediğinizi (sakin zamanda) anlatın, hala arketmiyorsa bir kulaklık bulup onu takın, müzik alan dinleyin sakinleşirsiniz.. ama ciddi anlamda bir iletişim sorununuz var gibi geldi..

ifadeleriniz gayet düzgün öncelikle bunu yazayım

adam o dediği için bir şey yapmanızı değil kendiniz bir şey yapmanızı istiyor

sıcakta yatamıyor iseniz siz ince giyinin

yani evin içi 40 derece değil ya kış günü

17-18 yeter diyorlar ama bize soğuk geliyor o ısı

yüzümüz gözümüz üşüyor yani üstünü örtsen de soğuk oluyor

sıcaklarsan yorganını aralar ince giyinirsin

sen çözüm üretmek yerine adam dediğinde tersini yapmaya başlarsan hoş görünmez göze sanki o dediği için gıcıklığına yapıyorsun gibi algılanır

yani şikayet ettiği şeyi o an kalkıp yapmanızı değil bir dahakine o söylemeden yapmanız önemli

Enteresan..
Sen sıcak odada yatamıyor olabilirsin. O da soğuk odada yatamıyordur ki bu daha normal kış mevsimindeyiz.
Yani sana zıt ise, sen de ona zıtsın demektir.

Dertsiz başına dert arama vitaminsiz, sorun yok burda.
Ayrıca tartışma anlarında normal olan şeyler bunlar. Beklentin değişikmiş birazcık.

Merhaba iyi sabahlar arkadaşlar, sizden bir konuda yardım istiyorum..
Öncelikle türkçe kendimi pek iyi ifade edemiyorum o yüzden kusuruma bakmayın en iyi şekilde yapmaya çalışacağım.
Eşimle tartıştığımız zaman çok iğneleyici çok zıt şeyler söyler, mesela ben yatarken sıcak odayı pek sevmediğim için kaloriferi kısık tutarım, o yatağa geldiğinde de "aman biz soğukta da yatarız, donarız da bişey olmaz sabaha hasta kalkarım" gibi cümleler kurar. Oysa biliyor sıcakta yatamadığımı. Sonra kalkıp kaloriferi açmak istediğimde ise yok der hayır kalaın der. Bu ne şimdi ne anlamam gerekiyor bundan? En basit örnek şimdi aklıma gelen bu ama çoğu tartıştığımız konu bu gibi şeyler yüzünden.

Bişey yapıyorum, beğenmiyor. Kalkıp düzeltmeye çalışıyorum (yani onun istediği gibi yapmaya çalışıyorum) bu sefer de red ediyor.

Bu davranışını hiç anlamıyorum.

Mesela tartışma esnasında insan biraz yumuşak olur demi (o yapı itibariyle benden daha sakin ve sabırlı, ben daha çabuk parlarım) ben o soğuk odayı terketmek istiyorum yalnız kalmak için. Ne beni bırakıyor ne de kendi çıkıyor. Kapıyı kilitleyip anahtarı alıp kapının dibine oturuyor. Hiç bir adım yaklaşmıyor böyle anlarda.

Kızlar acaba ben mi hassasım yoksa ne var bunda ?

Benim esim de sicaktan pek haz etmez, ben de sabit durursam cok usurum. Evde ortalama sicaklik 21 derece ama sadece pijama ile dolasamiyorum, illa ustume hirka vs atmam lazim. Cunku oturdugumda resmen soguk soguk esiyor. Esimse tam tersi adam utanmasa sortla falan gezecek. Evin cok sicak oldugu zamanlar da oldu gikini cikartmadi, suratinin al al olmasindan ne kasar sicakladigi belli olmasina ragmen bir gun bile suratini asmadi ya da gidip kaloriferi kismadi. Onun yerine gitti daha ince giyindi ya da soguk su icti, rahatlamaya calisti. Ama eger benden habersiz kaloriferi kissaydi ya da isisini dusurseydi vs sanirim inada bindirir acardim. Biri sicakliyor diye ben donmak zorunda miyim? Usumeyen daha ince giyiniversin bi zahmet. Ha ben de usuyorum diye gidip evi hamama cevirmem, dayanabildigim min. Sicakliga ayarlarim evi, orasi ayri.

Bence ikinizin de birbirinize daha anlayisli olmasi lazim.

Bende el ve ayak yanması olduğu için sıcakta yatamadığımı eşim bilir. Soğuğun çaresi vardır da sıcağın yoktur diye düşünüyorum. Velhasıl üşürsen kat kat giyme imkanın var kaldıkı yatakta ten tene deyince ısınıyorsun hemen fakat sıcak zaten sıcaktır sana derini yüzecek imkanın olmadığına göre en serin ortamda uyumaya çalışıyorsun.

Bu durumu önden yazmadığım için göz ardı edildi.

Herkese teşekkür ederim. Bi arkadaşımız yazmış "tripcan" diye evet çok doğru. Anne tarafından çok şımartıldığı için (7kızın üstüne 1 oğlan olunca) e haliyle bu kaçınılmaz oluyor.

"Söyledikten sonra ne anlamı var"
"Kırıldım bi kere.."
"Geçti artık yapsan ne yazar"

Tavrında esiniz.. Bayanlar da daha sık görülüyor sanırım bu durum.. asiri duygusal kişilerde var bu maalesef.. kendilerini de uzuyorlar.. biraz huyuna gidin.. Bu insanlar söylediğinize değil ilk yaptiginiza ilk tepkinize bakarlar..

Kapıyı kitleyip önüne oturdu kısmini anlayamadim.. onun da torpulenmesi lazım sanırım..

Önce adamı düşünmeyim kaloriferi kapatıp sonra dur açayım demek olmaz,ben olsam bende gerek yok açma derim sonuçta adamı düşünmeden yapmışsın yapacağını.
Kapı kilitleyip kapı önünde oturma kısmına ne yazacağımı bilemedim şu an:KK57:

Valla eşiniz haklı, insan soğukta hadi tamam bir şekilde uyur ısınır da, sabah kalktığında sıcak yataktan soğuk odaya üşütür yani.
Siz de doktora gidin bi çözüm bulmaya çalışın.benım esım de sureklı kıssa ben de cok byuk sorun yaratırım yanı.

Eşinin küsme tavrı hariç en baştaki olayda ben haklı buldum canım. Çünkü kıştayız ve normal olan üşümek. Sonradan açmanın bi manası kalmamış ama çok uzatacak bişey de yokmuş.

Biz de böyle bir durumdayız. Benim de tenim yaz kış çok sıcak, benimki gece alev aldım diyor yorgan açıyor benim de oram buram açılıyor dolayısıyla. Orta yol bulmak şart. Mesela kombiyi açıp sen üstünü çıkarabilirdin belki.

Sordum kendisine neden öyle söyledigini (önce soguk deyip sonra açtırtmadığını) sinirlenmiş efenim kendileri, bu yüzdenmiş o tepkisi. Anladım.

Arkadaşlar, kaloriferi zaten 0'a almıyorum ya 1 de yada 2 de. O diyor ki en son ayar olan 5 e alalım. Yuhhh.... Sonrada uykudayken üzerini açıyor sıcaktan farkında değil. Ben uyuyamadığım için görüyorum bunları. Kendisi görmüyor. Fırın gibi oluyor oda kapı da kapalı.

Duygusallık kısmını bilemicem henüz bi duygusallık göremedim de 2 yıla yakındır evliyiz.

Back
X