Ziyaretçi kabul etmemek için WhatsApp tan durum paylaşmak

Paylasin da ben de etkili olacagini dusunmuyorum.
Genelde sey dusunurler, aa bizim gelin boyle yazmis, ama bizi kastetmiyordur, daha uzak akrabalara soyluyordur bu lafi, falan.

Bence de en guzeli saklayabildiginiz kadar saklamak, ogrendiklerinde ds doktor asla izin vermiyor yoksa ben ilk size haber veririm demek :)

Arkadaşım instagram durumundan paylaştı kimse gelmedi anlamayıp hala arayanlarıda geri çevirdi doktor asla izin vermiyor diyerek. Kim ne düşünürse düşünsün hasta olduğunuzda kimsenin umrunda olmayacak aksine yine sizi suçlayacaklar niye misafir kabul ettiler diyerek. Kesinlikle net bir şekilde tavrınızı koyun.

Size şöyle bir örnek vermek istiyorum .
eşimin kuzeninin eşi 20 gün önce doğum yaptı .
bizde yaklaşık 10 gün sonra ziyaretine gittik. 3güm sonra eşim askere gideceği için covid testi verdi ve pozitif çıktık ziyaretten 3 gün sonra . Ben öldüm öldüö dirildim bebeğe bişey olcak Lohusa kıza bişey olcak diye .
myle büyük bir vebal altına girdim ki uyuyamadım . Onları haberdar ettim.Onlarda belirtivarmı diye takipte kaldıalr .
çok şükür orda olan kimsede bi sıkıntı olmadı . Bizde belirtiisiz atlattık .
lütfen kimseyi almayın .
kimin virüsü taşıdığı belli değil .
biz eğer şans eseri test yaptırmasak sokaklarda dolanmaya kimbilir kaç İnsanın ölümüne sebep olucaktık .

doğumdan sonra gerek ınst, gerek whatshapptan mesaj paylaşabılırsınız bence . Sizin en doğal hakkınız

"Malum pandemi.Misafir kabul edemiyoruz,tebrikleriniz icin simdiden tesekkurler..Virus biter bitmez kucaklasmak umidiyle kalbim hepinizle"

Hem duruma hem dış kapıya yazın o halde. Pandemi sebebiyle misafir kabul etmemekteyiz, diye.
Bir de doğum, yaş günü, iş tebrigi vs hediyeleri için sma hastası çocuklara bağış yapılıyor artık. İlgilenenlere duyurulur

Hepinize fikirleri için ayrı ayrı teşekkür ediyorum corona oldum/belirti yaşıyorum fikri mantıklıymış aslında

Ben diyorum abii sağlık bakanı her akşam boşa konuşuyor gerçekten bak. Bizim millete laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan zor. Her yerden yaz paylaş kimse gelmesin.
Ben yurtdışında yasiyorum su soylediginizi aylarca algilayamadim. Kardeslerim trye gitti 1i pozitif 1i negatif cikti Karantinada olmalari lazm ilk gunleri uydular ama sonra hepden saldilar disari cikmaya basladilar bu arada bizde pozitifiz ama kapimizi acip cop birakma haricinde hic kapimizi acmadik kafamizi bile cikarmadik. Iste ben kiziyorum cikmayin cikmayin Insanlarin vebaline giriyosunuz diye. E burda herkes boyle demezmi, e arabada bunlar yakalanmazmi polis yurda yerlestirmezmi. Yani sunu soyledim oh oldu size hic uzulmedim, sizene herkesden siz cikmayin ornek olun nevar yani diye cikistim.
Kbakmayin uzun oldu ama sunu anlatmak istiyorum gercekdende bizim milletimizde asiri bir vurdumduymazlik var.

İkizlerim erken doğdu, doktor kimse gelmesin dedi. Daha biri hastanedeyken " gelelim mi" muhabbetleri başladı. " Doktor izin vermiyor, hasta olursa tekrar yatar ben dayanamıyorum dedim. Kimsede gelmedi.

WhatsApp durumlarına kaç kişi bakiyor ki ben hiç bakmam mesela. Hitap edeceğin yas grubu bence facebookta takiliyordur oraya salgın nedeniyle ziyaretçi kabul etmediğini yazabilirsin ayiplanacak bir şey yok ki bunda

30 ekimde doğumum var inşallah malum pandemi dönemi misafir kabul etmeyeceğim kayınvalidemlerle sürekli görüşüyoruz zaten bir de annem gelecek yanımda kalmaya.Övmek için demiyorum ama benim tarafımda anlayışsız insan sayısı 5 ise eşimin sülalesinin 50 si anlayışsız koloni halinde gezmeyi severler bık bık bık içiçeler.Eşime ve ailesine ailelerimiz dışında kimse bebek görmesi için evime gelmemeli dedim açıkçası kayınvalidem dışında kimse bana arka çıkmadı o da covid korkusundan depresyona girmişti bir ara ondan o kadar anlayışlı ve hak verdi.Diğerleri gelene gelme denmez ayıp vs. dedi.K validem de en kötü ihtimal gelseler bile maskesiz eve giremezler bebeğe yaklaşamazlar dedi ama biliyorum ki onlar yaklaşır.Ben öbür odaya gidemem ev sobalı🙄 Ben de doğumdan sonra eve çıkınca kimseye demeden direkt durum paylaşmayı düşünüyorum mesela ne yazılabilir kırıcı olmadan ?
Aynı dertten muzdaribim..Ama asla gelme diyemem .ima da edemem. Yapacağım tek şey soğuk kış günü insanlar geldikçe evi havalandırmak, ususeler bile onları farklı koltuklarda oturtmak . Sarılmamak. Ellerini degdikleri her yere dezenfektan sikmak(gittikten sonra) vs. Vs...belki ben maske takarım yanlarinda anlarlar ne kadar yanlış yaptıklarını...

Benim ablam dayılarını teyzelerini bile istemedi, ki bazılarıyla kapı komşusuyuz. Anneme tembihledi 'yaninda extra bir kişiyi bile getireceksen bebek doğunca haber vermem' diye :) erkek tarafuna da aynı tembih yapılmış olmalı ki kimse gelmedi.
Biz de saygı duyduk, kesinlikle kimseyi çağırmadik.
Gelmek isteyene de 'gelmeyin' dedi pekala. 'Mevlüt yapacagiz zaten,o zaman gelirsiniz' dedi, mevlutte de çocuğu sepete koydu,kimse elllemesin diye öyle dolaşırdı 😂😂
Hatta ayrıca rica etmişti 'fotosunu atmayın sakın bir yere' diye, 3ü bitti 4e girecek,çocuğun daha bir fotosunu paylaşmadik.
Saçma maçma,benim için tek kural "annesi ne istiyor"
(Herhangi bir çocuğun) Annesi "cipsi yedirsene" derse yediririm, 'yanında telefonla konuşma, radyasyon alır yavrum' derse konuşmam. Bence herkesin yapması gereken de budur
sana saygı duymayana ve senin kurallarına karsi çıkana pasif agresif hareketler sergileme. Gerçekten onlari pişman et ki yapmasinlar (annen-es annesiyse aylarca evine çağırma-konu komsuysa tersle-sokakta tanımadığın biriyse dik dik konuş) bir süre sonra 'deli bu' der,kimse cesaret edemez senin sozunden çıkmaya. Benim sulalemdeki kadınlar annem falan da hep bu cins. Kimse de dediğinin dışına çıkamıyor. Ama yine ayni sulalemde pasif, "ağzımızın tadı kaçmasın" kadınlara bakiyorum, hepsinin kafasına vurulup ağzındaki alınmış halde. Sözlerinin değeri yok,amaaaan diyip geçiliyor. Yani tarafını seç bence:)

Herkes bende virüs yok kafasında. Geçen bir tanesi diyor ki sen benim hassasiyetimi bilmiyor musun virüs olsa gelir miyim 🙄 kardeşim doğum yaptı haftalar sonra gittim başka şehirde yaşıyorum. İlk gittiğim gün evin önünde durdum arabayla bir şey vermem gerekiyordu. Eve çık dedi asla dedim. Arabadan bile inmedim. Ben de can attım yeğenimi görmek için ama yoldan geldim bir süre karantinada kaldım sonra gittim evine onda bile uzak durdum. Ama benden başka herkes gitti yedi içti o kadar uyardım da nafile

Benim ablam dayılarını teyzelerini bile istemedi, ki bazılarıyla kapı komşusuyuz. Anneme tembihledi 'yaninda extra bir kişiyi bile getireceksen bebek doğunca haber vermem' diye :) erkek tarafuna da aynı tembih yapılmış olmalı ki kimse gelmedi.
Biz de saygı duyduk, kesinlikle kimseyi çağırmadik.
Gelmek isteyene de 'gelmeyin' dedi pekala. 'Mevlüt yapacagiz zaten,o zaman gelirsiniz' dedi, mevlutte de çocuğu sepete koydu,kimse elllemesin diye öyle dolaşırdı 😂😂
Hatta ayrıca rica etmişti 'fotosunu atmayın sakın bir yere' diye, 3ü bitti 4e girecek,çocuğun daha bir fotosunu paylaşmadik.
Saçma maçma,benim için tek kural "annesi ne istiyor"
(Herhangi bir çocuğun) Annesi "cipsi yedirsene" derse yediririm, 'yanında telefonla konuşma, radyasyon alır yavrum' derse konuşmam. Bence herkesin yapması gereken de budur
sana saygı duymayana ve senin kurallarına karsi çıkana pasif agresif hareketler sergileme. Gerçekten onlari pişman et ki yapmasinlar (annen-es annesiyse aylarca evine çağırma-konu komsuysa tersle-sokakta tanımadığın biriyse dik dik konuş) bir süre sonra 'deli bu' der,kimse cesaret edemez senin sozunden çıkmaya. Benim sulalemdeki kadınlar annem falan da hep bu cins. Kimse de dediğinin dışına çıkamıyor. Ama yine ayni sulalemde pasif, "ağzımızın tadı kaçmasın" kadınlara bakiyorum, hepsinin kafasına vurulup ağzındaki alınmış halde. Sözlerinin değeri yok,amaaaan diyip geçiliyor. Yani tarafını seç bence:)
Bende 3ay once dogum yaptim mevlut yapacam diye atlatiyorum herkesi. Su foto paylasmak konusunda esimde bende hemfikiriz ama annem gazeteye vermedigi kaldi soyleyincede sizde ne gerisiniz carttu curttu bisuru laf duyuyorum birde

Bende 3ay once dogum yaptim mevlut yapacam diye atlatiyorum herkesi. Su foto paylasmak konusunda esimde bende hemfikiriz ama annem gazeteye vermedigi kaldi soyleyincede sizde ne gerisiniz carttu curttu bisuru laf duyuyorum birde
Valla benim için hiç önemli degil,kendi çocuğum olsa ben de gazeteye ilan verebilirim. Ama bebeği söz konusuysa anneye saygı duymanın şart olduğunu düşünüyorum. Belki de doksan yıllık ömrü hayatı boyunca sadece bir çocuk doğuracak ve bu onun tek ve hiphizli geçecek /bir daha geri gelmeyecek bebeklik dönemi. Neyi nasıl istiyorsa öyle yapmalı.
Siz de annenize yaptırım uygulayın madem, foto cekmesine izin vermeyin,zorla sildirin... 'sen mükemmel anneydin ya,ben çıkmışım çıka çıka senden. Bırak da bari benim yöntemlerime karışma' derdim herhalde ben olsam. Sert mı bilmiyorum ama bana saygı duymayana ben hiç duymam.

Ben doğum yaptığımda virüs yoktu. Misafir kabul etmiyorum dedim. Beni arayana açmadım, kapıyı açmadım, annemi arayana da annem sinirleri bozuk demiş. Bitti gitti , 42 gün kimseyi kabul etmedim. Kim ne derse desin , umrumda değil.

kızlar annem yanıma gelecek demiştim ya hatta doğuma 2 hafta varken gelecek yani önümüzdeki hafta gelecekti temizliğimi yapacaktık dayımlarla yakın oturuyorlar haliyle görüşüyorlar da babam yurtdışında olduğu için dayımlarla görüşmek zorunda yalnız kalmamak adına.Dayımın bacanağı pozitif çıkmış temaslı kişiler arasında da dayım varmış meğer günlerdir karantinadaymış test yapmamışlar önlem amaçlıymış kimseye söylememiş gezmiş dolanmış kaç kere annemin yanına gelmiş karantinada olduğunu ağzından kaçırmış başımdan aşağı kaynar sular döküldü bu nasıl bir aymazlık şimdi annem diyor ki doğuma 3 hafta var ama öncesinde gelip seni riske atamam annem de mi temaslı oluyır bu durumda ? 😭

Back
X