Benim ablam dayılarını teyzelerini bile istemedi, ki bazılarıyla kapı komşusuyuz. Anneme tembihledi 'yaninda extra bir kişiyi bile getireceksen bebek doğunca haber vermem' diye :) erkek tarafuna da aynı tembih yapılmış olmalı ki kimse gelmedi.
Biz de saygı duyduk, kesinlikle kimseyi çağırmadik.
Gelmek isteyene de 'gelmeyin' dedi pekala. 'Mevlüt yapacagiz zaten,o zaman gelirsiniz' dedi, mevlutte de çocuğu sepete koydu,kimse elllemesin diye öyle dolaşırdı

Hatta ayrıca rica etmişti 'fotosunu atmayın sakın bir yere' diye, 3ü bitti 4e girecek,çocuğun daha bir fotosunu paylaşmadik.
Saçma maçma,benim için tek kural "annesi ne istiyor"
(Herhangi bir çocuğun) Annesi "cipsi yedirsene" derse yediririm, 'yanında telefonla konuşma, radyasyon alır yavrum' derse konuşmam. Bence herkesin yapması gereken de budur
sana saygı duymayana ve senin kurallarına karsi çıkana pasif agresif hareketler sergileme. Gerçekten onlari pişman et ki yapmasinlar (annen-es annesiyse aylarca evine çağırma-konu komsuysa tersle-sokakta tanımadığın biriyse dik dik konuş) bir süre sonra 'deli bu' der,kimse cesaret edemez senin sozunden çıkmaya. Benim sulalemdeki kadınlar annem falan da hep bu cins. Kimse de dediğinin dışına çıkamıyor. Ama yine ayni sulalemde pasif, "ağzımızın tadı kaçmasın" kadınlara bakiyorum, hepsinin kafasına vurulup ağzındaki alınmış halde. Sözlerinin değeri yok,amaaaan diyip geçiliyor. Yani tarafını seç bence:)