Ziyaretçi kabul etmemek için WhatsApp tan durum paylaşmak

Hepinize fikirleri için ayrı ayrı teşekkür ediyorum corona oldum/belirti yaşıyorum fikri mantıklıymış aslında
Corona oldum falan deme, direkt corona nedeniyle misafir kabul edemiyorum, sağlıklı zamanlarda görüşürüz diye bütün sosyal platformlardan Paylaş, kapıya da yazı as. İlla gelen olursa da alma eve. Üzgünüm kimseyi içeri alamam, bebeğim küçük dersin. İnsan olan zaten anlar da neyse...

Açık açık söyleyeceksin bu kadar net küsen küssün kızan kızsın çokta umrumda ben de doğum yaptım 40'ım çıkmadan kimseyi almıcam dedim kabul etmedim kimse gelemedi tam 40'ım çıktı corona geldi bu sefer de o yüzden kimseyi almadım bizden daha mı değerliler arada bir lafını sokuyorlar ama ben umursamıyorum bile siz de öyle olacaksınız gelmek isteyene de gelme diyeceksiniz corona var durumlar malum diyeceksiniz ne çekiniyorsunuz bu kadar akrabalardan

Şu virüs zamanı kapıya geleni de çatır çatır çeviririm valla. Bebeğimiz küçük, ben de yeni doğum yaptığım için doktorumuz böyle önerdi. Misafir kabul edemiyoruz der geçerim. Gelen düşünsün biraz da.

Valla benim için hiç önemli degil,kendi çocuğum olsa ben de gazeteye ilan verebilirim. Ama bebeği söz konusuysa anneye saygı duymanın şart olduğunu düşünüyorum. Belki de doksan yıllık ömrü hayatı boyunca sadece bir çocuk doğuracak ve bu onun tek ve hiphizli geçecek /bir daha geri gelmeyecek bebeklik dönemi. Neyi nasıl istiyorsa öyle yapmalı.
Siz de annenize yaptırım uygulayın madem, foto cekmesine izin vermeyin,zorla sildirin... 'sen mükemmel anneydin ya,ben çıkmışım çıka çıka senden. Bırak da bari benim yöntemlerime karışma' derdim herhalde ben olsam. Sert mı bilmiyorum ama bana saygı duymayana ben hiç duymam.
Anneme bunu soylesem beni resmen siler. Zaten ne yaprsam yapim yaranamiyorum ama erkek kardesim haftada yapsa gogsunu gère gere anlatir.
Bazen sen foto koydun cocuk butun gece uyumadi nazar degdi falan diyerek yalan la sildiriyorum ozamanda bana sen cocuklari sevmeme izin vermiyo oglumun olsunda doya doya sevim dedi en son cok zoruma gitti valla

Öbür odaya bir adet elektirkli soba alırsa gelan birisi olursü hiç yanlarına geçmezsin veya bebeği hiç odadan çıkartmazsn olur biter. Benim evim klimalı haliyle yatak odasına kadar ısınmıyor ama bebeğim geldiği zaman küçük ısıtıcı aldm 3 ay neredeyse bebeğim ile yatak odasına kaldk

Direk ya duruma , sürekli paylaşımda kalsın iki hafta kadar ,
Bunda ayıp yok ki , neden sorun ediyorsun ? Çok net durum .
Pandemi nedeniyle Dr umun önerisi ile misafir kabul edemiyorum , sağlıklı günlerde görüşmek dileğiyle yaz .. çok net ve kibarca

Alti ustu bi cocuk doguyor niye insanlar bu kadar görmeye, fotograf cekmeye, opmeye ugrasirlar anlamiyorum. Koronadan önce de kimsenin cocugunu ellemezdim. 🙄
Zaten yeni dogurmuş anne tripleri cekilecek gibi değil. Şu covid ortaminda ziyaret sadece bebek değil herkes için riskli.

Koronadan once kuzenimin eşi dogurmuştu. Buradaki yeni dogurmuş anne triplerini tavirlarkni okuduğum için evlerine gitmedik. Kuzenim aradi dedi neden gelmiyorsunuz. Dedim 40 cikinca geliriz 😂😂😂😂 Sacmalama diyor o neden? 😂😂

Evlerine gittik ozmanlar sigara kullaniyordum. Cocugu kucagima tutuşturdular "sigara ictim az once" diye panik oldum. Bisey olmaz dediler verdiler. 😂😂😂

Cocuk 2 yaşinda gayet sağlam maşallah.

Keşke insanlar böyle düşünse. Benim iki cocugm alerjik bronşit. Evimzde asla içilmez. Ama birinci katta oturan kiracılar o kadar çok sigara içiyor ki benim evime kadar dumanı çıkıyor. Yangın çıkarmazlar inşallah diye dua ediyoruz. Adam merdivenlerde bile içiyor. Hatta camda da içiyor izmaritleri sokağa atıo.

Camda içmesi normal. İzmarit atması ve apartmanda içmesi için yönetici uyarabilir.

Arkadaşlar çok güzel öneriler sunmuşlar benim önerim yok. Doğumuma 5 ay var şimdiden sizinle benzer şeyleri yaşama ihtimalim beni düşündürüyor.
O süreçte hem lohusalık hem bebeğim hem korona ile beraber neler yaşayacağım diye dertleniyorum. Birinin bebeğime dokunma, öpme ihtimali bile delirtiyor şuan.
Ben sosyal hesaplardan şöyle bir şey paylaşırım diye düşünüyorum.

Eklentiler

• Screenshot_2020-10-10-17-47-32-1.webp
    Screenshot_2020-10-10-17-47-32-1.webp
    42,4 KB · Görüntüleme: 40
Açık açık gelmeyin diyin, şu zamanda kim kime gidiyor ya. Benim de basımda farklı dert var eşimin yurtdısından akrabaları geliyo ziyarete insan biraz düşünür evde yeni hamile var diye ama yok gezmek olsun

Gelmesinler bi zahmet ya şu dönemde bebe görmesi nedir. Bahsettiğiniz gibilerse anlayacaklarını düşünmüyorum yani ima etmeyin direkt yazın açık açık. Korona sebebiyle misafir kabul edemiyorum diye. Ne ayıbı ne şakası var bu işin. Hem korona olmasa bile 40 dolmadan bebek ziyaretine aile bireyleri dışında gitmek hoş değil bence. Eski kafalı insanlar sanıyo ki onları bekliyoruz.

Dr kesin bir şekilde konuştu yaşanılan süreçten dolayı misafir kabul edemiyorum de hem bebek hem benim için iyi olmazmış isteyen kaynanana gitsin hayırlı olsuna

Açık açık gelmeyin diyin, şu zamanda kim kime gidiyor ya. Benim de basımda farklı dert var eşimin yurtdısından akrabaları geliyo ziyarete insan biraz düşünür evde yeni hamile var diye ama yok gezmek olsun
Maalesef gelme gitme işlerine soluksuz devam edenler etrafındakileri dahil etmeye çalışan lar gelmezse alınanlar var bizim millet uslanmaz

Arkadaşlar çok güzel öneriler sunmuşlar benim önerim yok. Doğumuma 5 ay var şimdiden sizinle benzer şeyleri yaşama ihtimalim beni düşündürüyor.
O süreçte hem lohusalık hem bebeğim hem korona ile beraber neler yaşayacağım diye dertleniyorum. Birinin bebeğime dokunma, öpme ihtimali bile delirtiyor şuan.
Ben sosyal hesaplardan şöyle bir şey paylaşırım diye düşünüyorum.
Yok artık elinize sopa alip hizaya da getirin geleni tam olsun.😂
Ev islerine yardim edin.
Yaniniza yiyecek getirin nedir ya

30 ekimde doğumum var inşallah malum pandemi dönemi misafir kabul etmeyeceğim kayınvalidemlerle sürekli görüşüyoruz zaten bir de annem gelecek yanımda kalmaya.Övmek için demiyorum ama benim tarafımda anlayışsız insan sayısı 5 ise eşimin sülalesinin 50 si anlayışsız koloni halinde gezmeyi severler bık bık bık içiçeler.Eşime ve ailesine ailelerimiz dışında kimse bebek görmesi için evime gelmemeli dedim açıkçası kayınvalidem dışında kimse bana arka çıkmadı o da covid korkusundan depresyona girmişti bir ara ondan o kadar anlayışlı ve hak verdi.Diğerleri gelene gelme denmez ayıp vs. dedi.K validem de en kötü ihtimal gelseler bile maskesiz eve giremezler bebeğe yaklaşamazlar dedi ama biliyorum ki onlar yaklaşır.Ben öbür odaya gidemem ev sobalı🙄 Ben de doğumdan sonra eve çıkınca kimseye demeden direkt durum paylaşmayı düşünüyorum mesela ne yazılabilir kırıcı olmadan ?
Allahım sen yardım et .

Anneme gittim anneannem de oradaydı helallik almaya geldim doğumdan önce dedim helalleştik.Kendisi dayımlarla birlikte oturuyor diyor ki biz hastaneden çıktığın gün geliriz zaten şurda ne kaldı şimdi yaşlı insan bir şey de diyemedim suratım düştü umarım evdeki gençler akıl eder bir şeyleri

Bi bana gelen giden yok , herkes ne misafirciymiş okudukça şaşırıyorum.

30 ekimde doğumum var inşallah malum pandemi dönemi misafir kabul etmeyeceğim kayınvalidemlerle sürekli görüşüyoruz zaten bir de annem gelecek yanımda kalmaya.Övmek için demiyorum ama benim tarafımda anlayışsız insan sayısı 5 ise eşimin sülalesinin 50 si anlayışsız koloni halinde gezmeyi severler bık bık bık içiçeler.Eşime ve ailesine ailelerimiz dışında kimse bebek görmesi için evime gelmemeli dedim açıkçası kayınvalidem dışında kimse bana arka çıkmadı o da covid korkusundan depresyona girmişti bir ara ondan o kadar anlayışlı ve hak verdi.Diğerleri gelene gelme denmez ayıp vs. dedi.K validem de en kötü ihtimal gelseler bile maskesiz eve giremezler bebeğe yaklaşamazlar dedi ama biliyorum ki onlar yaklaşır.Ben öbür odaya gidemem ev sobalı🙄 Ben de doğumdan sonra eve çıkınca kimseye demeden direkt durum paylaşmayı düşünüyorum mesela ne yazılabilir kırıcı olmadan ?
Arayan olduğu zaman mevlüt ve bebek görme birlikte yapacağım o zaman buyurun şu covid biterse inşallah falan de.. daha da aramazlar zaten inşallah.. bazıları yüzsüz oluyor ne yazıkki

Bi bana gelen giden yok , herkes ne misafirciymiş okudukça şaşırıyorum.
Gerizekalı olunca insan covid movid etki etmiyor. Ben aramın iyi olmadığı kayınvalide covid zamanı geldi diye birşeyler söyledim.. karşıma geçti yavrum kötüye birşey olmaz, iyiyi de Allah korur dedi. Ben kötüymüşüm zekaya bak. Ne geliyon o zaman

Back
X