Zor arkadaşla nasıl baş edecegim ?

dream24

Guru
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2011
1.530
448
Günlerdir bu tarz konular açıyorum. Gitmeme az kaldı. İlk defa aileden uzakta yaşıyorum. Yeni insanlar onları anlamaya çalışmak ,suistimal edilmek... Cok yakin gördüğüm bir arkadaşım var. Gurbette destek olduk derdimiz paylaştık . Ben evde tek yasiyordum. O arkadaşın ev arkadaşları var. Sene başı hepimiz çok iyidir. Sonra gruba bir erkek girmişti. Ne olduysa ondan oldu. Gereksiz tavır oldu. Ben kişisel bir şey yaşamadım. Aynı evde kalanlar sorun yaşamaya başladı. Yakın dediğim hemşerim olan arkadaşım hep arkasında durdum. Bana evdeki arkadaşları hakkında demedigini bırakmadı. Ayriyetten burası küçük bir ilçedir. Herkesin herkesten haberi vardır. Yakın dediğim arkadaşım adı geçinenemedi anılsin istemedi. Anlamadım şekilde ev arkadaşları tavır almaya başladı.Olaylarla alakam yok. Hasta olduğunda ev arkadaşları bakmiyirdu. Ben koşup gidiyordum. Ama sonra noldu ev dağıldı ama biz iyiyiz resmi verdiler. O kızlar beni facebook bile sildi. Onlar muhatabım bile değil. Bilmiyorum noldu arada ben mi kullanıldı.m. O arkadaşla aynı yerde yattık kardeşim gibi gördüm hep kötü zamanlarda yanında oldum. Suprizler , hediyeler fedajarkiklar ..... şimdi bu işin en zarar gören ben oldum . Yüzüne de söyledim Herkes hakkında yorum yapıyordu . Kendi iş çevremdeki arkadaslarla iki dakikada kanka moduna geçiyor kanına giriyor . İnsanların kucağına yatar. Koluna girer.o kişilere kötü Yorum da yapar. Ama kimse bunu bilmiyor kanatlı melek görüyor . Bu durum zoruma gidiyor. Bir şeyde demiyor. Görüşmeyi kesme mümkün değil küçük bir yer herkes herkesi tanıyor. En Son olay hepten soguttu Ben biriyle aileler vasıtası ile görüşmeye gidecektim illaki yanında geldi ve habire o ortamda kendini göstermeleri tanıtımları adamın karşısına oturdu....ne yapacağımı şaşırdım ilk zamanlar çok masumdu ama ev arkadaşlarından sonra gözleri açıldı keşke böyle olmasaydı ....... Asıl çekip gitmem gereken durumlar o kdar çok ki.... hiç eskisi gibi değil. ..çok can bildim onu ama o kadar uyanık davranmaya herseyin hesabini maddi manavi yapmaya başladı ki ..eskisi gibi mutlu degilim yanında ....konuşurken dikkat edıyorum sırrımi vermiyorum içimi dokmuyorum ....laflarinda arkasinda duramıyorum üzüldüm böyle olmasina....şimdi her türlü yanyana olmak zorundayım ....... ve diger ev ark çok fazla muhatap olmayacağım ama bir toplantıda birlikte olacağız. Bu gerginliği yaşamak şimdiden stres yaptım . Siz olsaydınız ne yapardiniz ????

Boşuna dememişler fazla muhabbet tez ayrılık getirir diye.
Siz siz olun kız,erkek kim olursa olsun bi daha kimseyle öyle mıçmıç olmayın.
Kıza da soğuk davranın acıcık aklı varsa anlar zaten.

Boşuna dememişler fazla muhabbet tez ayrılık getirir diye.
Siz siz olun kız,erkek kim olursa olsun bi daha kimseyle öyle mıçmıç olmayın.
Kıza da soğuk davranın acıcık aklı varsa anlar zaten.
Öyleyiz zaten başta ben tavır aldım artık ...Siz iyi oldunuz ben mi kötü oldum dedim .farkına vardı ...artık bende o da mesafeli. uzun zamandır yolda ilk kez gördüğü is arkadaşlarımla micmic koluna girmeleri. Amaç sa itim ben ev arkadaşlarımla ayrıldım ama çok iyiyim alakası yok ama o evde herkesin suçu var bunun farkına vardım .. herkes onu mükemmel görüyor ...yaşadıklarımı anlattıklarını bir konuşsam durmaz bu durumları bile bile sizin is yerindeki yakın arkadaşlarımızla kanka olsa ..bi durumda ne hisswdersiniz

Son düzenleme:
Öyleyiz zaten başta ben tavır aldım artık ...Siz iyi oldunuz ben mi kötü oldum dedim .farkına vardı ...artık bende o da mesafeli. uzun zamandır yolda ilk kez gördüğü is arkadaşlarımla micmic koluna girmeleri. Amaç sa itim ben ev arkadaşlarımla ayrıldım ama çok iyiyim alakası yok ama o evde herkesin suçu var bunun farkına vardım .. herkes onu mükemmel görüyor ...yaşadıklarımı anlattıklarını bir konuşsam durmaz bu durumları bile bile sizin is yerindeki yakın arkadaşlarımızla kanka olsa ..bi durumda ne hisswdersiniz
Hiç sevmem öyle önüne gelenle hemen samimi olan insanları. Sen duruşunu hiç bozma yakında onlarla da bozuşur o. Olur bir şeyler :KK66:

Hiç sevmem öyle önüne gelenle hemen samimi olan insanları. Sen duruşunu hiç bozma yakında onlarla da bozuşur o. Olur bir şeyler :KK66:
Sağol canım yaşayıp göreceğiz. Tek başına bunlarla mücadele etmek bana çok şey öğretti. Kolay kolay ailem dışında kimsenin arkasında duramayacagim. He deyip geçeceğim.

Arkadaş....adı üstünde...
Ana mi baba mi kardes mi...
Beraber birseyler paylaşıp mutlu oluyorsaniz güzel vakit geçirip konusabiliyorsaniz arkadaşsiniz.
Bunlar bitmiş. ..artık zarar başlamış...
Yavaş yavaş sogut aranı bitsin gitsin.

Bu çok zor işte o ilçedeki hemşerim birlikte gidiyoruz. Hani etrafa kimseyle küs gözümek istemem herkes onu çok iyi biliyor. Benim yakın arkadaşlarımı yolda görse koluna girer öper arkalarından da konuşur. Ama artık fırsat vermiyorum konuşmasına durumu anladılar sonra.... Eskiden lanet ettiği şeyler şimdi çiçek böcek olmuş mesala bir zamanlar Memnun olmadığı durumlar şimdi o anlardan mutluluk haz aldığından bahsediyor.kalakaliyorum. İstediği zamanda o kisilere melek oluyor .Nevrim döndü. MESAFE MESAFE İŞTE ....tek içini bilenim ...bir süre daha katlanacagim. Ama en az zararla en az duygusal yıpranmaya işin içinden çıkmak istiyorum. ama kendi arkadaş ortamıma musallat

Şu küçük yer herkes birbirini tanıyor olayına da hastayım
Herkes birbirini sima olarak tanıyor ama herkesle dost olma zorunluluğu niye?
Benim başıma da geldi. Sürekli tribal enfeksiyonlardaydı. Tek bi mesajla bay bay dedim. Çok zor değil

Bana gelip başkaları hakkında konuşan onlara gidip can ciğer olan yıllardır tanıdığım yakın arkadaşım dediğim insanı hiç düşünmeden sildim.
Yanında olmak zorundayım veya aynı ortamdayız diye birşey yok.
Değil mesafe koymak muhattap olmak bile hata.

Neden oturup açık açık konuşamıyorsunuz , şu şu hareketlerin benin hoşuma gitmiyor ama atsan atılmaz satsan satılmazsın gel şu arkadaşlığımızı düzeltelim de.
Konuşamıyoruz ya valla ne tuhaf milletiz.

Şu küçük yer herkes birbirini tanıyor olayına da hastayım
Herkes birbirini sima olarak tanıyor ama herkesle dost olma zorunluluğu niye?
Benim başıma da geldi. Sürekli tribal enfeksiyonlardaydı. Tek bi mesajla bay bay dedim. Çok zor değil
İşallah süreç içine yayılır kırılıp dökülmeden ..... o sorun yaşadığı ev arkadaşlarından kurtuldu onun yüzünden alakam olmadığı halde bana tavır aldılar. Ama ben malesef muattap olacağım. İşte çok yapışık tip tüm çevremde de yapıştı o zaman içinde ...yani uzaklaşsam her türlü karşımda ....

C
Neden oturup açık açık konuşamıyorsunuz , şu şu hareketlerin benin hoşuma gitmiyor ama atsan atılmaz satsan satılmazsın gel şu arkadaşlığımızı düzeltelim de.
Konuşamıyoruz ya valla ne tuhaf milletiz.
Çoğu zaman ima ettim ...en küçük şey de bile Tribe giriyor...yaşı benden 4 yaş küçük ...kişiliği oturmamış

B
Bana gelip başkaları hakkında konuşan onlara gidip can ciğer olan yıllardır tanıdığım yakın arkadaşım dediğim insanı hiç düşünmeden sildim.
Yanında olmak zorundayım veya aynı ortamdayız diye birşey yok.
Değil mesafe koymak muhattap olmak bile hata.
Hayat boyunca burada değilim ...çok muhattap olmadan gerektiği kadar muhattap alacağım inanın çok zor biri.... insanları çok kolay etkiliyor ...

B

Hayat boyunca burada değilim ...çok muhattap olmadan gerektiği kadar muhattap alacağım inanın çok zor biri.... insanları çok kolay etkiliyor ...

İyide sanki ona bağlısınız gibi davranıyorsunuz anlamadım sizi?
Hemşerisiniz beraber gidip geliyorsunuz diye mi bu kopamama durumu?
Hem şikayetçisiniz hem de muhattap olmcam diyemiyorsunuz.
Yapacağınız şey çok basit kendiniz durumu zorlaştırıyorsunuz.

İyide sanki ona bağlısınız gibi davranıyorsunuz anlamadım sizi?
Hemşerisiniz beraber gidip geliyorsunuz diye mi bu kopamama durumu?
Hem şikayetçisiniz hem de muhattap olmcam diyemiyorsunuz.
Yapacağınız şey çok basit kendiniz durumu zorlaştırıyorsunuz.
Zorlaşıyor gerçekten... Bazı davranışları rahatsız edici...Konuşmadan muhattap olmasam sürekli benim arkadaş grubuma girmeye çalışıyor planlar yapıyor dışarıdan. ..hani ne yapacağımı şaşırdım. .. sonra millet didikleyecek ne oldu diye...bende olanları konuşmak istemiyorum. ..millet taraf olacak....kaldıramamam. ..ben daha sesi sakinim. ..ama o hiç az tanıdığı insanlara iltifatkar yagdirir koluna girer öper sarılır. ...atsan atilmaz satsan satılmaz

Zorlaşıyor gerçekten... Bazı davranışları rahatsız edici...Konuşmadan muhattap olmasam sürekli benim arkadaş grubuma girmeye çalışıyor planlar yapıyor dışarıdan. ..hani ne yapacağımı şaşırdım. .. sonra millet didikleyecek ne oldu diye...bende olanları konuşmak istemiyorum. ..millet taraf olacak....kaldıramamam. ..ben daha sesi sakinim. ..ama o hiç az tanıdığı insanlara iltifatkar yagdirir koluna girer öper sarılır. ...atsan atilmaz satsan satılmaz

ben olsam öyle yapardım herkes herşeyi bilsin madem. keserim iletişimi işime bakarım. Kimseye katlanmak zorunda değilsin. Bırak kim taraf oluyorsa olsun ömür boyu onlarla mı yaşayacaksın sanki.

X