Zor bir aileye gelin gidiyor olmak

elifnurbeyza

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2022
8.794
4.458
103
31
Bugüne kadar kv ye saygısızlık etmemek adına cevap vermedim. Hep o konuştu ben dinledim. Eşim diyorki anneme rahatsız oldugun şeyleri söyle diyordu önceden. Bana ben aracı oluyum annem seni kötü bilmesin diyordu. Fakat kendisi işin işinden çıkamıyor. Afedersiniz eşimin annesi ama çok arsız konuşmalari var.Bana ilk başta itiraz etmiyordu.Beni arıyor konuşurken kulağına ablası kv nin birşeyler fısıldıyor yani baskalarindan akıl alarak hareket ediyor. Bir dediği bir dediğini tutmuyor.Aramızda 600 650 km var nisanliyiz resmi nikahimiz oldu. Eşimi istediği olmazsa düğüne gelmem gibi cümlelerle tehdit ediyor. Benim annem vefat etti teyzemi düşman belledi ki sadece bir iki kez konuştular. Ben bu kadınla nasıl kendimi ezdirmeden saygısız olmadan konuşabilirim. Eşimde bende bıktık. Birde şu var kız tarafı biziz şunu almanız gerekiyor ; bana gelince kiralicaz o kadar sinirime gidiyorki oğluna kıyafet istiyor bana birşeyi kiralamaya çok görüyor.

Eşimle 3 gündür gorusmuyoruz.Tartistik birkaç konuşmayalım dedim.Kararli olduğumu nasıl gösterebilirim.?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eklemeyi unutmuşum bu insanla nasıl iletişim kurulur. Sürekli açığımi arıyor ve başka gelinle beni kıyaslıyor.Ben biriyle konuşurken dayanamayıp sesimi yukseltebiliyorum.Nasil davranmam gerekir iki gecedir uyku uyuyamıyorum.Takinti haline geldi eşimin annesi bana.

Balık baştan kokuyor maalesef.
hiç ama hiç muhattap olmayacaksın hiçbir şekilde başka yolu yok. Ne yapabilirim diye soruyorsan keşke nikahı erkenden yapmasaydiniz ama hicbisey için geç değil. Daha şimdiden böyle yapan kv evlenince neler yapar.
İşyerinde aşırı derecede mobbing uyguladılar.Ayak ve bacak eklemlerin hala ağrıyor.Paraya ihtiyacım var hatta elde birikmisimiz yok ve düğün yapicaz.Babam emekli maaşı ile bana düğün yapacak eşim asgari ücret anne baba boşanmış babayla gorusmuyorlardi onun annesi çalışıyor kardeşleri falan geçici işlerde kız kardeşi ve erkek kardeşine babadan maaş kalacak babalari vefat etti kv abisine hayran ama düğün için bize yardım etmiyorlar eşim asgari ücretle birşeyler yapmaya çalışıyor

Ben sizi hatirliyorum esiniz alttan al diyip sizin tarafinizi tutmuyordu. Gelmezse gelmesin dugune. Esiniz soylesin soyleyecegini dengeyi o kursun siz degil. Simdiden bu haldeyseniz zaten sebebi esiniz.
Kavga da ettim anneyi uyar tatlı dilde diyorum annesiyle her konuştuğunda kavga ediyorlar

Bugüne kadar kv ye saygısızlık etmemek adına cevap vermedim. Hep o konuştu ben dinledim. Eşim diyorki anneme rahatsız oldugun şeyleri söyle diyordu önceden. Bana ben aracı oluyum annem seni kötü bilmesin diyordu. Fakat kendisi işin işinden çıkamıyor. Afedersiniz eşimin annesi ama çok arsız konuşmalari var.Bana ilk başta itiraz etmiyordu.Beni arıyor konuşurken kulağına ablası kv nin birşeyler fısıldıyor yani baskalarindan akıl alarak hareket ediyor. Bir dediği bir dediğini tutmuyor.Aramızda 600 650 km var nisanliyiz resmi nikahimiz oldu. Eşimi istediği olmazsa düğüne gelmem gibi cümlelerle tehdit ediyor. Benim annem vefat etti teyzemi düşman belledi ki sadece bir iki kez konuştular. Ben bu kadınla nasıl kendimi ezdirmeden saygısız olmadan konuşabilirim. Eşimde bende bıktık. Birde şu var kız tarafı biziz şunu almanız gerekiyor ; bana gelince kiralicaz o kadar sinirime gidiyorki oğluna kıyafet istiyor bana birşeyi kiralamaya çok görüyor.
Burda tek dengeyi kurması gereken eşiniz. İstese gayet güzel annesini çekip çevirir.
Sizde fazla samimi olmayın mesafe candır diyorum.
Anneniz yok diye teyzenize niye bilenmiş. Aslında daha çok sahiplenici olması gerekirken. Allah iyi etsin

İşyerinde aşırı derecede mobbing uyguladılar.Ayak ve bacak eklemlerin hala ağrıyor.Paraya ihtiyacım var hatta elde birikmisimiz yok ve düğün yapicaz.Babam emekli maaşı ile bana düğün yapacak eşim asgari ücret anne baba boşanmış babayla gorusmuyorlardi onun annesi çalışıyor kardeşleri falan geçici işlerde kız kardeşi ve erkek kardeşine babadan maaş kalacak babalari vefat etti kv abisine hayran ama düğün için bize yardım etmiyorlar eşim asgari ücretle birşeyler yapmaya çalışıyor
Maddi beklentiniz de olmamalı bu durumda

Muhatap olmayın, eğer sataşırsada anladığı dilden konuşun. Saygı bozmıyım aman kimse kırılmasınlarla iş yürümüyor. Eninde sonunda yıpranan siz olursunuz. Ayrıca düğüne de gelmezse gelmesin kendi ayıbı. Düğün sizin ama kv yeni gelin nazı yapıyor bu ne saçmalık.

Burda tek dengeyi kurması gereken eşiniz. İstese gayet güzel annesini çekip çevirir.
Sizde fazla samimi olmayın mesafe candır diyorum.
Anneniz yok diye teyzenize niye bilenmiş. Aslında daha çok sahiplenici olması gerekirken. Allah iyi etsin
Nisan alisverisine çalışıyorum diye gelmedi.Basinizda büyük olsun dedi 2 teyzem geldi.Neyse ortanci teyzemle diyalog kurdu.Teyzem durumları yoksa fazla birşey alınmasın dedi.Kv de düğünde yapılsın bohça gormedim saat bilezik çeyrek altın düşünebiliyor musunuz masrafsız servisle 20 kişi geldiler.Bana dayı teyzenin taktiği para 100 liraydı.Benim ailem amcam bana bilezik taktı.Altinlar takıldı.İnsan ozyegenine 100 lira para mı takar.Erkek tarafindan kolye küpe geldi bana.Sonra nikahta yüzük taktılar baktım Nisan'da taktiklari kolye ile yüzük aynı model doğum gününde küpe alicam dedi sadece gösterdi eşim annemin doğum gününde hediye almazsan takinti yapar dedi teşekkür için aradı lafını verdi dayanamadım eşime anlattım annesiyle kavga ettiler biz kız tarafiyken ben hata ettim eşim spor giyinir takım elbise almış isteme için dedimki sen bunu Nisan'da giy bana abiye alındı kv oğlum niye seninle alışverişe gelecek kendin alamiyomusun yaptı abiye aldım birdaha başka yerde giyilmez diye tantana yaptı bu arada keyfine düşkündür sigarasi saçını boyar evde kuaföre gider arada kolyesi küpesi tamdır kapalı aile değil bizimkiler kapalı sana organizasyon bindallı getirecek almayalım tutacaksan dedi gelinliği eşim annesine kiralanmış annem kiralık gelinliğe karşı dedi ee diyorki gelinlik te kiralanacak ama hanfendi ogluna düğün kına için 2 adet takım elbise istiyor ben kendi kıyafetimi kendim almaya karar verdim takım elbise işi agrimiza gitti keşke dilimi eşek arısı soksaydi da alsaydık dedim babam alacak takim elbiseyi çeneleri sussun diye

Muhatap olmayın, eğer sataşırsada anladığı dilden konuşun. Saygı bozmıyım aman kimse kırılmasınlarla iş yürümüyor. Eninde sonunda yıpranan siz olursunuz. Ayrıca düğüne de gelmezse gelmesin kendi ayıbı. Düğün sizin ama kv yeni gelin nazı yapıyor bu ne saçmalık.
Birde kocanla boşanmış olabilirsin senin sorunun kinle büyütmüş çocuklarını eşimin babası 2 ay önce vefat etti babası oldu mu çocuğumun üzmeyim yok

Iletisim kurmicaksin. Oglu bile biktiysa ben annenle muhatap olmak istemiyorum sen gorus deyip tavrini bastan koyucaksin. Zaten uzaktaymissin. Telefoblarini da acmazsan sorun kalmaz
Telefonu acmayinca da daha kötü oluyor inanın 4 dakika sürmesi 3 kez aradı bulaşık yikiyordum iki kere kendi sonra eşimin kardesinin telefonundan arıyor sen diyor benimkini acmadin oğlumu aciyorsun

Canım kardeşim 11 yılı geçti evliyim ilk zamanlar olsa daha cesaretli aman eşim seviyorum falan diye yorum yapardım yıllar geçtikçe diyorum ki erkekler zaten berbat bide anası danasi çekip hasta olmak için mi evlenecekson çok yazık sana
Eşim dengeyi kuramıyor şuan anne baskın çıkıyor ben sessiz kalıyorum sessiz kalmak istemiyorum bir yöntemi yokmudur bunun

Back
X