zor dönemlerdeyim

hippotalamus

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2016
15.730
66.690
518
Hayırlı cumalar...
Doğumuma şurda iki haftadan az kaldı. Çok zor bir hamilelik geçirdim ve artık hiçbir şeye dayanacak gücüm kalmadı. Bu sırada başka şehirde oturan ailemin yanına bir kere gidebildim babam yüzünden.. onu da babam burnumdan getirdi önceki konumda yazmıştım, etkisini uzun süre üstümden atamadım. Eşimle de çok sık tartıştık, o kendince alttan aldığını söylüyor ama hiçbir zaman alttan alma huyu yoktur. Sadece ev işlerinde üstüme gelmedi yada yemek konusunda.. ki normalde bu konularda çok tepki verir ama ne halde olduğumu gördü. Bu aralar tartışmalarımız çok arttı. Yaptığı her şey bana batıyor. Öyle belli bir sebepte yok ortada ki şunun yüzünden diyim. Ama en basitinden evde çok bunalıyorum ve bizi biraz çıkart gezdir diyorum. Bu aralar kendi kendime hiç bir yere çıkamıyorum. Işte bu ona çok zor bir işmiş gibi geliyor iki saat uğraşıp ikna etmem gerekiyor. Açıklama yapmam nereye niye gittiğimizi açıklamam falan.. yok ne işin varda hamilesin zaten. Ya diyorum zaten 40 gün evdeyim son günler iyi kötü çıkim biraz. 1 hafta hiç evden çıkmadığım oluyor dayanamıyorum. Gittiğimiz yerlerde de suratı asık geziyor hadi bittiyse gidelim diye.. neyse uzatmıyım en son böyle güya dondurma yemeye gittik dönüş yolunda kavgalar hakaretler.. bende bu sefer alttan almadım.. eve gelince düşündüm ona attık dayanamadığımı ayrılmak istediğimi söyledim. Ama şimdi doğumdu lohusalıktı falan 40ımın çıkmasını bekliyelim dedim. Düzenimizin değişmemesi için onun evden ayrılmasının daha doğru olacağını, 3 sene bu şehirde kalıp (oğlum ilkokulu bitirene kadar) sonrasında ailemin yanına taşınacağımı söyledim. Kabul etmedi yalvardı, yakardı, özür diledi.. yuvam yıkılsın istemiyorum. Ben çocuklarımı seviyorum diye.. en son tamam dedi.. ama sanki bana tavır olsun diye.. şimdi aynı evdeyiz hem bişey olmamış gibi hem tavırlıyız birbirimize karşı.. şimdi aslında gerçekten ayrılmak istiyorum ama ayrılırsam hayatım çok zorlaşacak.. ne kadar kızsamda eviyle çocuklarıyla ilgili biri.. ben tek yalnız kalıcam bebeğimizi büyütürken.. şimdi kararsızım ama geri adım atmak istemiyorum. Dışardan birinden fikir almam lazım. Kimseyle paylaşamadım. (Lütfen kırıcı yorum yapmayın. Bu demek değilki eleştirmeyin..)

Ne kadar çabuk ayrılmaya karar veriyorsunuz ya...
Evliliği çocuk oyuncağına çevirdiniz ve sabır denen şeyi unuttunuz kusura bakmayın....
Ortada sebep yok farkında mısınız ?

evıne cocuguna baglı demıssın bu guzel bı artı
sen kendın cık bı yerlere hamılelıkten gıdemıyorsan dısını sık dogumdan sonra kendıne geldıgınde ıstedıgın gıbı cıkarsın
ben acıkcası kavga dovus bı yere cıkacagıma hıc cıkmam yada esım olmadan cıkarım daha ıyı yanı sankı gıttıgınde keyf mı alıyosun hıc sanmıyorum
bı dısarı cıkmada sorun var dıyede bosanılmaz baska sebepler de vardır bana gore yada arada sevgı yokturdur

Oncelikle blof yapmayin.
Cocuk degilsiniz sonucta.
Bosanmaya niyetiniz yoksa adam ozur dileyince daha hala uzatmamaliydiniz.

Tamam bosanalim, dediyse mecburen geri adim atacaksiniz en azindan beklemeniz bile geri adimdir benim gozumde.
Bir dahaki tehditiniz bu kadar ise yaramayacak
Ustelik sayginliginiz azalacak.

Ne anliyorsunuz bu tehditlerden, bloflerden anlamiyorum ki.

Neyse.
Esiniz neden sizinle disari cikmak istemiyor?
Neden cikinca da surat asiyor?

Sırf gurur uğruna geri adım atmayıp boşanacak mısınız?
Ben nedense gerçekten boşanmak istediğinizi düşünmedim okurken.. Bilemem tabii..

Cidden ortada boşanmaya varacak birşey yok gibi.Eğer vazgeçecekseniz sessiz kalın. Belki olumlu yönde bir adım gelir, isteklerinizi beklentilerinizi anlatır düzeltirsiniz.

Pisi pisine ayrılmayın derim ben.
Ve boşanma lafını bir daha ağzınıza almayın, ağıza alındı mı boşanlımalı bence, basit olmamalı.

Ne kadar çabuk ayrılmaya karar veriyorsunuz ya...
Evliliği çocuk oyuncağına çevirdiniz ve sabır denen şeyi unuttunuz kusura bakmayın....
Ortada sebep yok farkında mısınız ?
Birikim diyelim. . Birde inanım bahsetmeye bile utandım. . Arada sinirle bu hamile halimle ufak tefek koluma vuruyor. Cimcikliyor. Ona göre nolcak sanki ağzını burnunu mu kırdım diyor. İşte bunlarda beni korkutuyor. Ona göre dövmek=hastanelik etmek. .

Tek başıma markete, parka, ev oturmalarına(biri arabayla bırakırsa) falan gidiyorum ama başka yere bırakmıyor. O zaman mecbur kendi götürmeli değil mi.. 8 yılda inanın anca bu kadar değişti.

Oncelikle blof yapmayin.
Cocuk degilsiniz sonucta.
Bosanmaya niyetiniz yoksa adam ozur dileyince daha hala uzatmamaliydiniz.

Tamam bosanalim, dediyse mecburen geri adim atacaksiniz en azindan beklemeniz bile geri adimdir benim gozumde.
Bir dahaki tehditiniz bu kadar ise yaramayacak
Ustelik sayginliginiz azalacak.

Ne anliyorsunuz bu tehditlerden, bloflerden anlamiyorum ki.

Neyse.
Esiniz neden sizinle disari cikmak istemiyor?
Neden cikinca da surat asiyor?
İnanın Blöf yapmıyorum. Gerçekten istediğim bu gibi geliyor şu anda.. ama ikimizin aileleri de boşanmaya çok sıcak bakmazlar. Birde pişman olmaktan korkuyorum. Yoksa sürekli aramızda böyle bir muhabbet geçmiyor. EŞİME göre bizi dışarı götürmek bir görev. . Hep böyleydi. İnanın 8 yıllık evliyim bir kere bile hazırlanın bir hava almaya çıkalım demedi. Çok zoruna gidiyor bizi gezdirmek. Alışverişe götürmek.. dışarı çıkalım desem hemen suratı düşer. İki saat açıklama yapmam lazım. Birde diyelim şuraya gidelim dedim. Sonra buraya uğrasak mı desem öyle bir şey dememiştin diyor. Bende diyorum o zaman sen bizle gelme biz yalnız gidelim oğlumla.. ona da izin vermiyor.

Son düzenleme:
Ben aslında sizi anlıyorum.
Sebep yok demişler ama sizin hayattan alacağınız zevki kisitliyor.
Yaşam sevincinizi çalıyor.
Birbirinize göre olmadığınıza inanıyorsunuz
Ama bence yine de içten içe boşanmayi istemezsiniz.
Çocuklariniza güvendiğiniz için ağzınızdan bunlar çok kolay çıkıyor.
Ciddiyeté bindiğinde çok pişman olursunuz.
Bence düzeltmeye çalışın. Emek verin.
Kendinizi güzel bi dille ifade edin.
O sizi dışarı çıkardığında döndüğünde ona öyle bi hosluk yapın ki bu işlerin karşılıklı birbirini memnun etmekten geçtiğini öğrensin.

Size okumadiysaniz " Beş Sevgi Dili" adlı kitabı okumanızı ve eşinize de mutlaka okutmanızı öneriyorum.
Kesinlikle yararı olacağına inanıyorum.

Ben kendimi senin yerine koydum su an
Evet , benimle en basitinden bir sokaga cikip da yuruyus bile yapamayan,kisacasi yanimda gezmekten kacinan bir adamla asla evli kalamam
Benzer sorunlarimiz var bizim de
Esimle defalarca konustum,baktim duzeliyor caba sarfediyor
Cabalamasa kesinlikle bosanirim

Ben aslında sizi anlıyorum.
Sebep yok demişler ama sizin hayattan alacağınız zevki kisitliyor.
Yaşam sevincinizi çalıyor.
Birbirinize göre olmadığınıza inanıyorsunuz
Ama bence yine de içten içe boşanmayi istemezsiniz.
Çocuklariniza güvendiğiniz için ağzınızdan bunlar çok kolay çıkıyor.
Ciddiyeté bindiğinde çok pişman olursunuz.
Bence düzeltmeye çalışın. Emek verin.
Kendinizi güzel bi dille ifade edin.
O sizi dışarı çıkardığında döndüğünde ona öyle bi hosluk yapın ki bu işlerin karşılıklı birbirini memnun etmekten geçtiğini öğrensin.

Size okumadiysaniz " Beş Sevgi Dili" adlı kitabı okumanızı ve eşinize de mutlaka okutmanızı öneriyorum.
Kesinlikle yararı olacağına inanıyorum.
Teşekkür ederim. Ama inanın boşanmanın kolay olmadığının farkındayım. Ama bu şekilde oyuncağa çevirmiş olsaydım 8 senedir uğraşmazdım. Benim kafam karışık. . Ne istediğimden emin değilim. . Onun için buraya konu açtım. Yanlış bi şey yapmak istemiyorum.

Ben kendimi senin yerine koydum su an
Evet , benimle en basitinden bir sokaga cikip da yuruyus bile yapamayan,kisacasi yanimda gezmekten kacinan bir adamla asla evli kalamam
Benzer sorunlarimiz var bizim de
Esimle defalarca konustum,baktim duzeliyor caba sarfediyor
Cabalamasa kesinlikle bosanirim
O da kendince çaba sarfediyor. 8 senede düzeldi biraz hakkını yiyemem ama özü aynı.. dışarı çıkma meselesini inanın bir türlü tam çözemedik. Şimdi iyi kötü çıkıyoruz ama onun zevk almadığını hissediyorum. Kendinin teklif etmesini istiyorum. Ama onun ki hep lafta.. bu şekilde benimde keyfim kaçıyor. Bu arada tabi herşey gezme değil ama beraber iyi vakit geçirmezsen evliliğin ne anlamı kalır...

ben konu sahibine hak verdim. ayrıca artık katlanamadığını söylediği de iyi olmuş kimse vazgeçilmez değil. yine söyle gezdir beni sıkılıyorum diye. ben de hamile halimle benimle ilgilenmeyen kocayla evli kalamazdım

Teşekkür ederim. Ama inanın boşanmanın kolay olmadığının farkındayım. Ama bu şekilde oyuncağa çevirmiş olsaydım 8 senedir uğraşmazdım. Benim kafam karışık. . Ne istediğimden emin değilim. . Onun için buraya konu açtım. Yanlış bi şey yapmak istemiyorum.
Canim evlilik iki kisinin de tum ozelliklerinden etkileniyor
Ama sadece iyi bir baba ve bebegi buyuturken yaninda olsun diye mutsuz evliligi (mutsuzsan tabii) devam ettirmenin anlami yok bana gore
Ben hep yalnizsam,neden evliyim o zaman?
Hep tek basima geziyordum
Tek basima alisverisimi yapiyordum
O bile canima tak ettirdi
Aldim karsima soyledim
Dedim sen manyak misin? Para derdine dustun kafayi yedin iyice
Eve geliyorsun surat bes karis
Disari cikmiyorsun
Anladik yoruluyorsun ama bana da gina geldi
Madem boyle 50 yillik evli insanlr gibi olucaz istemiyorum ben oyle evlilik yerin dibine batsin dedim
Sen de iyice karsina al konus canim
Insallah cozulur kisa surede

O da kendince çaba sarfediyor. 8 senede düzeldi biraz hakkını yiyemem ama özü aynı.. dışarı çıkma meselesini inanın bir türlü tam çözemedik. Şimdi iyi kötü çıkıyoruz ama onun zevk almadığını hissediyorum. Kendinin teklif etmesini istiyorum. Ama onun ki hep lafta.. bu şekilde benimde keyfim kaçıyor. Bu arada tabi herşey gezme değil ama beraber iyi vakit geçirmezsen evliliğin ne anlamı kalır...
Seni cok iyi anliyorum
Surat yapa yapa nereye kadar
Ozu aynidir elbet degismez kazik kadar herif
Ama insan esinin hatiri icin surat etmez
Bazen ben de sirf esim istiyor diye birseyler yapmak durumunda kaliyorum. Yapmazsam dengeyi kuramam cunku
Karsilikli oturup sohbet eder insan, cikar bir yerlere gider, birlikte birseyler planlar. En sinir oldugum sey mesela benim de plansizlik
Soruyorum bayramda napicaz ona gore anneme teyzeme haber vericem diye
Bilmiyom bakariz diyor
Bil ve bak bir an once diyorum;)
Plan yap be adam! ;)

Bence çok haklısınız. Tabiki sizinle gezecek tozacak birseyler yapacak. Sırf iyi baba diye hayatınızda tutmanız size bir yarar sağlamaz. Mutlu anne mutlu çocuk demektir. Ama siz böyle giderse günden güne dahada sinirli, dahada depresif olursunuz. Çocuklarını sadece iyi bir babaya ihtiyacı yok. Hatta iyi bir anneye daha çok ihtiyacı var.

Arkadaşlar şimdi ne diyorsunuz geri adım mı atmalıyım. Oturup konuşsam blöf yaptığımı düşünecek. . O benden daha nazlı. . Kendince bana trip atıyor. . Doğuma şurda bi kaç gün var.. sonra lohusalık.. bu günleri sinirlerim bozuk geçirmek istemiyorum. Şimdilik barışıp doğumdan sonra ki davranışlarına göre mi karar versem? ?

Keşke şiddet gördüğünüz en başa yazsaydiniz insanlar sizin kolay vazgwctiginizi sanarak
sizi üzecek yorumlar yapabilir
bence şimdilik bekleyin
çocuğunuzu düşünün sadece bebek doğdun kırkı çıksın
o zaman bu konuyu tekrar gündeme getirip getirmeyeceginize karar verirsiniz

Back
X