- 14 Nisan 2017
- 9.061
- 33.994
- 548
- Konu Sahibi JaneRizzoli
Konu sahibine yorumum; icinizden gelmiyorsa hemen acilin.
Ben basortusunden vazgecenlere cok uzuluyorum. Icim parcalaniyor cunku ben cok zor bir donemde ailemle, cevremle mucadele ederek kapandim. Zor kabullendirdim. Ama madem size bu durun agir geliyor, yapmayin.
Yalniz yorumlara bakiyorum da hala bir adim oteye gidememisiz. Basortusunu aile baskisiyla, zorla yaptiran aileleri tenzih ediyorum, bunu hic desteklemiyorum ancak basortusunu savunan insanlari "koylu, egitimsiz, dar dusunceli" gostermek ne aci verici...
10yil olayinda da bazi suursuzlar cikip sirf algi oluşturmak icin baslarina ortu gecirip ardindan "efendim acildik, ozgurlestik" demagojisi yapmisti ki sosyal medyadaki bu insanlarin bir cogunun aslinda basortulu olmadiklari bir sure sonra ortaya cikmisti.
22 yasina kadar acik olan, istedigi gibi giyinen, istedigi ortama girip cikan ve 10 yildir basortulu bir insan olarak kendime bakiyorum da etrafimdaki insanlari asla giyim kusamlariyla degerlendirip, cahil ya da modern olarak sınıflandirmadim. Bundan da gurur duyuyorum. Cunku özgürlük, egitim, medeniyet kafada biter !
Yanliz son satirin ile ilk satirin baya celiskili. Madem siniflandirma yok, basörtüsünu kullanmak istemiyenlere niye icin aciyor? Bu basörtüsüne karsi gelen ile ne farki var?
Ve bu 10 yillik olayda algi oldugunu sanmiyorum. Konu sahibi gibi cok insan var. Ayni sekilde senin gibide cok insan var. Yani hem basörtü takmak istiyende, istemeyende cok insan var. Ben dindar bir insan degilim ve icim ikisinede acimiyor. Herkesin mutlu olacak sekilde yasamasini isterim sahsen.