Zor eş!

Bu kadar huysuz değil ama genel anlamda inatçı, ve para ile ilgili konularda genel tavrı bu. Hep bana çok harcıyomuşum gibi bi psikolojik baskı yapıyor. Zamanında 30 liralık rossman dan harcama yaptım diye söylemediği kalmamıştı. O zaman borcumuz vardı, şimdi borcumuz da yok..
Sanırım fazla tutumlu. Tavrı orta yolu bulmayı da zorlaştırıyor

Merhaba herkese, konu eşimle ilgili.

Dün akşam eşimle konuşuyoruz falan, konu çocuğumuzyn odasınaa geldi ben de dedimki kızımın odasını süslemek istiyorum cibinlik, yeni halı vs dedim kızım da heves ediyor işte elsalı olsun anne falan. Sonra eşim dediki bana şuan sıfırız biliyorsun harcama yapma dedi, (şu an sıfırız dediği geçen ay paramızla yatırım yaptık o, eve 10 bin civarı para giriyor aylık) ben de dedimki zaten şimdi değil zamanla alırız zaten pahalı şeyler değil dedim. Zamanla da harcama yapma hayallerimiz var dedi (hayalimiz saatli işlerden kurtulup kendi işimizi kurmak onun için para biriktiricez) tamam abartma dedim istediğim şeyler basit şeyler ucuz şeyler dedim. Zaten çok iyi para biriktirebilen biriyim dedim. Buna rağmen uzattı da uzattı, onun üstüne ben de ne cimrisin herkes biliyor senin cimriliğini dedim, çok sinirlendi, kim bunu diyen sana yüzüme konuşsunlar ben cimri değilim boşa para harcamayı sevmiyorum falan filan sesini yükseltti(ona kimse cimri demedi aslında) sonra tamam uzatma, kızımın odasına alacağımız basit biieyden konuyu nereye getirdin dedim, ben o salak iphone cular gibi parayı har vurup harman savurmalıyım sana öylesi lazım, vs vs bi sürü şey saydı. Bana bi daha işinden şikayet etme (arada sıkıldığım zamanlarda şikayet ediyorum bana işi bırak diyor) ömür boyu çalış, hatta ödemelere ortak ol dedi. Ben zaten ödemelere ortak oluyorum dedim hayır dedi kredi kartına olmuyosun dedi, ben biriktirip son kuruşuma kadar yatırım için aldığımız şeye verdim dedim. İkimiz de son ses birbirimize bağıra bağıra konuştuk, kızımız da duydu herşeyi. Kızlar bana kimin haklı olduğunu söyler misiniz, bu basit tartışmayı büyüten kim?
tabikii sen...

Bir tek ben farkli dusunuyorum sanirim. Oglumun istedigini alirim evet ama her istedigini degil. Eger ihtiyaci yoksa ve cok da gerekli degilse almam.
Bir de eve ne kadar para girdiginden cok zorunlu harcamalari yaptiktan sonra kalandir onemli olan. Esiniz sanirim bunu demek istemis.Odemeleri yaptiktan sonra elinizde kalan para yeterli ise tabi ki ama biraz sıkısıksaniz bekleyebilir diye dusunuyorum cunku bir odasi varmis anladigim kadsriyla. Birbirinizin kalbini ufak tefek seyler icin kirmissiniz bana gore.

Her ailenin gelir-gider dengesi,
ihtiyaç-lüx anlayışı ve harcama alışkanlıkları farklı.
Bununla birlikte çalışan bir kadın olarak,
ne bir cezve takımı için kocama saatlerce dil dökerim,ne çocuğumun odasına alacağım
süs eşyasını gündeme getiririm.
Aldıktan sonra gösteririm,
mutfak eşyasını göstermem bile,
gerek yok.

Bu arada çocukların her istediğini almayı,yapmayı ve odalarını,baştan aşağı Elsa,Spiderman vb çizgi film karakterli eşyalarla donatmayı,çocuklarla çalışan biri olarak doğru bulmuyorum ama asıl konu bu değil.

Sizin konunuza gelince,sanırım en baştan
bu yana,eşinize,maddi konularda karar verme hususunda,çok fazla alan açmışsınız.
Çalışan bir kadın olarak,harcamalarınız konusunda,
bu kadar ezdirmemeliydiniz kendinizi.
Bundan sonrası için her ay,belli bir miktarı kişisel ihtiyaç ve istekleriniz için ayıracağınızı söyleyin.

Kocanıza,tartışma esnasında,
o sizi tahrik etse bile 'cimri' demeyin.
Hele 'etraf da öyle diyor' kısmı hiç olmamış.
Sizin ailenizin böyle düşünüp,
sizi doldurduğundan şüphelenip,
onlara kin tutabilir durduk yere.
Kızınızın yanında tartışmanız ise,
hiç mi hiç olmamış.
Son sözüm ikiniz de hatalısınız,
eşiniz fazladan antipatik ve bir tık daha hatalı.

'Salak ıphonecular' lafı da bir tuhaf.
Ben,eşim ve oğlum da bu gruba giriyoruz.
Hele beennn,ilk çıktığından bu yana dördüncü ıphoneum,salaklıkta zirveyim demek ki.

Bana sizsiniz gibi geldi
Zaten zaruri olmayan bi ihtiyac icin (ki kızınız illa elsa istiyorsa bi nevresim takımıylada gönlü olur) pireyi deve yapmıs durduk yere adamı kışkırtıcı sözler söylemişsiniz
Adam kendine değil ailesi icin yatırım yapma hayali yapıyor siz adama cimri diyorsunuz
Yetmemiş uzattıkca uzatmıssınız

Dilinizin ayarı yok malesef. Belli ki borç biraz eşinizi germiş. Siz de yangına körükle gitmişsiniz. Bence bir evde kazanılan para ortak olmalı. Senin paran benim param evlilikleri zedeliyor. Ayrıca çocuğunuzun yanında bu kadar büyük bir kavga çok kötü olmuş. Gidip bir elsalı hali alsanız, emin olun her gördüğünde bu kavgayı hatırlayacak. Bence bir orta yol bulmaya bakın.

Bana sizsiniz gibi geldi
Zaten zaruri olmayan bi ihtiyac icin (ki kızınız illa elsa istiyorsa bi nevresim takımıylada gönlü olur) pireyi deve yapmıs durduk yere adamı kışkırtıcı sözler söylemişsiniz
Adam kendine değil ailesi icin yatırım yapma hayali yapıyor siz adama cimri diyorsunuz
Yetmemiş uzattıkca uzatmıssınız
Ben kapattıkça o uzattı beni çok para harcıyomuşum gibi lanse etti

Dilinizin ayarı yok malesef. Belli ki borç biraz eşinizi germiş. Siz de yangına körükle gitmişsiniz. Bence bir evde kazanılan para ortak olmalı. Senin paran benim param evlilikleri zedeliyor. Ayrıca çocuğunuzun yanında bu kadar büyük bir kavga çok kötü olmuş. Gidip bir elsalı hali alsanız, emin olun her gördüğünde bu kavgayı hatırlayacak. Bence bir orta yol bulmaya bakın.
Borcumuz yokki, gerilecek bişey de yoktu. Evet keşke ona sormadan alıp gelseymişim, benim ona sormam hata

Bir an acaba ben mi yazdım diye düşündüm... Bu hafta ici benzer bir tartışma yaşadık. Oğluma kıyafet almam gerekiyor. Kendime ayakkabı fln. Bizim de evimize 10.000 tl giriyor. Aynı şekilde yatırım yaptık. Bütün faturalar bende. Ev ihtiyaçları çocuğun inhtiyaclari bende. Benim maaşım bunlara gidiyor o yatırım için kullanıyor. Ona rağmen ben çok gereksiz para harciyormusum. Oğlum 10 aylık lcwden 10 tlye katıl ayakkabılardan aldım. Giyemedi ayağından çıkıyor. Buna ne gerek var alma böyle seyler dedi. Amannn 10 tllik şey nolcak dedim. 10 tl para değil mi diyor. Ordan başlayıp ilerleyen benim ona cimri dememle onun kudurduğu bir tartışma. Sonuç olarak şunu anladım. Cevremde çalışan tek bayanım. Aralarında parayı en zor harcayan benim. O kadar rahatlar ki. Eşime bunu söyleyince nerde kötü var onu örnek al diyor. Kuaforum pahali kiyafetlerim cok asiri sosyalligim yok. Marka giyerim evet ama mutlaka indirim beklerim. Ama ona göre ben savurganim. En cok bu zoruma gidiyor. Biraz dediğim dedik ve savurgan olmak gerekiyor böyle adamlara. Oyleleri cok kiymetli😁😉

Kendi hayallerini düşünüyor ama kızının hayallerini hiçe sayıyor... Bravo șam babası

Bir an acaba ben mi yazdım diye düşündüm... Bu hafta ici benzer bir tartışma yaşadık. Oğluma kıyafet almam gerekiyor. Kendime ayakkabı fln. Bizim de evimize 10.000 tl giriyor. Aynı şekilde yatırım yaptık. Bütün faturalar bende. Ev ihtiyaçları çocuğun inhtiyaclari bende. Benim maaşım bunlara gidiyor o yatırım için kullanıyor. Ona rağmen ben çok gereksiz para harciyormusum. Oğlum 10 aylık lcwden 10 tlye katıl ayakkabılardan aldım. Giyemedi ayağından çıkıyor. Buna ne gerek var alma böyle seyler dedi. Amannn 10 tllik şey nolcak dedim. 10 tl para değil mi diyor. Ordan başlayıp ilerleyen benim ona cimri dememle onun kudurduğu bir tartışma. Sonuç olarak şunu anladım. Cevremde çalışan tek bayanım. Aralarında parayı en zor harcayan benim. O kadar rahatlar ki. Eşime bunu söyleyince nerde kötü var onu örnek al diyor. Kuaforum pahali kiyafetlerim cok asiri sosyalligim yok. Marka giyerim evet ama mutlaka indirim beklerim. Ama ona göre ben savurganim. En cok bu zoruma gidiyor. Biraz dediğim dedik ve savurgan olmak gerekiyor böyle adamlara. Oyleleri cok kiymetli😁😉
Aynen katılıyorum size, benim çevremde de çalışan bayan az ama en az harcayan benim, çoğu altında araba marka ayakkabılar, kıyafetler.. Her seferinde her alışverişimi sorgulamasından bıktımm, kendisi kendini sorgulattırmıyor bile, bide bana şakayla karışık eskiden olcaktı tors tors çakacaksın senin gibilere diyor. Dediğim dedik olmak ve herşeyi zora koşmak lazım dediğiniz gibi...

Evet tam da öyle.. kızımın yüzündeki hayal kırıklığını o an görünce sinir tepeme çıktı.. Çalışmasam hiç koklatmayacak cimri
Tek çare kızının hayallerini ne pahasına olursa olsun sen gerçekleştireceksin, yazık çocuğa altı üstü bir kaç parça ile mutlu olacaktı babası limon sıkmış

Aynen katılıyorum size, benim çevremde de çalışan bayan az ama en az harcayan benim, çoğu altında araba marka ayakkabılar, kıyafetler.. Her seferinde her alışverişimi sorgulamasından bıktımm, kendisi kendini sorgulattırmıyor bile, bide bana şakayla karışık eskiden olcaktı tors tors çakacaksın senin gibilere diyor. Dediğim dedik olmak ve herşeyi zora koşmak lazım dediğiniz gibi...
Şiddete son derece karşı biri olarak,
eşinizin ağzına,elimin tersiyle,tors tors çakasım geldi.
Hey Allah'ım ya...
Hayat arkadaşı ve çocuğunun annesi olan bir kadınla,böyle konuşan bir adamdan her şey beklenir.
Parayı kıskanması çok normal bu durumda.

Aynisindan bitanede bende var is kuracam hevesine kendine don almicak nerdeyse 😂ama siz calisiyorsaniz alın taksit li filan ödeyin yani siz haklısınız ben sizi iyi anliyorum

Valla canım benim eşimde aynı senin gibi Kızıma oda yaptım ama başıma ağrılar girdi her şeye bik bik yorumu bitmedi benim de hevesimi bitirdi

Şaka gibi 😁😁 senin kocan oğlak burcu mu ? Kocam ne zaman maddi konularda tartışsak eski kadınlar olacaktı ahh ah der bir ellerinde bebek bir ellerinde çapa tarla çapalardı. Birde eve bakarlardı. Senin her şey elinin altında kıymet bilmiyorsun diyor. Saygı yok saygiii der.😂 ah eski kadınlar olacaktı kocası hött dese tamam beyim derdi ama sende bu çeneyle oo der 😁😁 bende valla annenle babanla konuş bu konuyu seni 1930 larda doğurmalıymış annen diyorum daha da sinirleniyor

Back
X