ZOR GECEN ANNELIK SÜRECI VE BUNALIM

Hayirli Geceler Arkadaslar.Şu an oyle doluyumki cogu kez konu actim aypar gecti 10 aylik olduk hala ayni benim benegim uyumaz yemez icmez huysuz beni cildirtan bi tip.Instegramda Miranin Alyanin Kayalarin amnelerini goruyom herkez ne guzel anne.Ben ise psikolojisi bozuk surekli bagiran mutsuz hayattan umudunu yitirmis bi anne.Binlerce kez hamdolsun Anne oldum ama bi o kadarda zor geciyo.Neden bi benek uyumaz.Saatlerce salliyorum hic bi sıkıntisi yok doktorlarada gittik.Huyu bu.Uyumaz uyusada 5 dkk bile sürmez.Boyle olan varmi cocugu.Bi bnmi boyleyim.Bi gun sicak bi cay icip bi film izleyebilcekmiyim.Gece oldu pijamalarimi giyip yataga girip uyuyacakmiyim .Hayal gibi.Sadece icimi dokmek istedim.Her gece aglayarak cocugunu uyutmaya calisan hayattan bezmis bi kadin
Benim oglumda öyleydi çok iyi anliyorum sizi..Ne zaman ki uyku egitimi verdim o zaman düzeldi. Çok şükür şimdi 2 yaşında hic kalkmaz gece..Birde 3 aylik bebeğim var maşallah güzel uyuyor. Her zorluğun bir kolaylığı vardır. Sabret mutlaka cok rahat edeceksin ama uyku egitimi vermen şart. Ben 11 aylikken sutten kestim mecburi olarak verdim eline süt biberon sadece 3 gün de alisti kendi kendine uyumayi..

:(

genişlemen lazim. o bebek de senin sıkıntıni anladigi için oyle . sana baglanamadigi icin . bebecik daha küçücük.
o instagram vs . anlik resimler . inanma onlara . hakikatin oyle oldugu malum.

ademgunes oku . dinle. sana bunu tavsiye edebilirim.

Tek bir kare mutluluğu göstermez her annede hergün disneylanda gidiyor sanma en yakın dostumun kızında böyle 1 yaşına girdi hala ağlar uyumaz sanırsın göbekten bağlı 5 sen uzak kalamaz az sabır geçecek bugünler hemen herkes yaşıyor inanın...

Sakin ol:-) yalnız değilsin.
Kızım 1 yaşını bitirene kadar neredeyse hiç gece uykum yoktu. Çoğu gece ağlayarak dua ederdim Allahım bu gece az uyansın diye. Gece 12 gibi uyur abartmıyorum en az 10 kere uyanırdı gece. Sabah en geç 7 de ayaktaydı. Zombi gibiydim. Kimi çocuk sevmiyor uykuyu. 1 yaşını geçince 5 e indi uyanması. Sütten kesince iyice düzene girdi. Hala kalkar ama deliksiz uyumaz. Merak etme seninde ohh be dediğin günler gelecek.

Annen yakınsa ona bırak git bir dolaş veya derin 2 saat uyu bizde bunları yaşadık geçecek sabırlı olun

Annen yakınsa ona bırak git bir dolaş veya derin 2 saat uyu bizde bunları yaşadık geçecek sabırlı olun

Kimden yardim alcam.Esim zaten cok yorgun geliyo.Kv desen ne kadar bakabikir.Herkezin kendince isi var.Kimse anne gibi bakamaz .Annelik zaten zor sorumluluk ister bunu biliyorum ama sadece geceleri uyumak istiyorum.Uylusuzken zaten ayakta duramiyosun adim atamiyosun
Eşiniz yardım etmeli görmüyor mu halinizi
Kışkırtmak değil niYetim ama böyle düşünerek kabul ediyorsunuz
Anneniz kv niz iyi insanlarsa onlardan da rica edin
Kimsenin teklif etmesini beklemeyin

Öncelikle senin bi sakinlesmen rahatlaman lazim... Bunuda birzahmet esinin yardimiyla yap.. Esin isten gelince bi kac saat baksin sende kendine gel... Öyle yorgun morgun deme sende yoruluyorsun..
Bebeginle ayni yatakta mi yatiyorsun yoksa bebegin kendi yatagi mi var, varsa birde ayni yatakta yatmayi denesen. Suanda sana senin kokuna sicakligina cok ihtiyaci var. Pamuga veya mendile lavantayagi damlatip bebegin yanina koy. Rahatlatici etkisi var.. Birde lütfen sallama bebegini kucaginda uyut...
Birde sana sekine duasini tavsiye edebilirim. Google a yaz cikar... Ben neler cektim ilk cocukta Allah biliyor
Rabbim yar ve yardimcin

reflüsü, sindirim sorunu vs var mı yok mu, her açıdan testi kontrolü yapıldı mı bebeğinin ? belki bişeye allerjisi var, belki gıda allerjisi var ? inek sütünden rahatsız oluyo belki ? bağırsak enzimleri eksik, gaz sıkıntısı var belki çocukta ? milyon tane sebebi olabilir, derdini anlatamıyo ki, bence sen başka bi doktora göster bebeğini

Bi düzenimiz yok malesef dogdugundan beri.Halbuki kendim yapi itibariyle planli ve duzenliyimdir.Saatlerce sallarim ya uyur ya uyumaz oda duzensiz .Yemek desen asla yemiyo öfuruyo.Her tadi debedim.Hazirladim disarida yedirdim bu sefer disarda kusturdu kendini.Yani amliycagin zor bi cocuk.Onu yonlendiremiyorum.
saatlerce sallaman hata bir kere.
bak bi yerde aksayan bişeyler var.
az çok bir düzeni oturmuş olmalı.
uykusu yok ise uyutmaya çalışma.
yemiyorsa ısrar etme.bir saat sonra tekrar teklif et.
sen ısrarla ve ısrarla istediğin saatte uyutmak yedirmek istiyorsun anladığım kadarıyla.
bir de sen de sakin olmalısın gergin olursan direk bebeğin de gerilir hissederler.
kaç ta kalkıyor sabah,günde kaç kere uyuyor
Bu arada senin iki tane.ALLAH yardimcin olsun
teşekkürler.
bak zorun daha zoru var.
anlatılmaz yaşanır ikiz bakmak.
o sebeple moralini yüksek tut dağıtnma kendini.
benim yaşadığım uykusuz perperişan gecelerin haddi hesabı yok.
yazssam sayfalar tutar.

Anne değilim öncelikle
Ama rahmetli annemin bebekler konusundaki tecrubelerine çok şahit oldum kardeşlerim ve yeğenlerim sayesinde.
Emzirmek ve günlük işleri haricinde bebek kucağa alınmaz derdi hep, evimizde hiç bir bebek ayakta ya da kucakta sallanmamıştır, alıştırmayın derdi. Hani sevmek istesek yerinde sevin derdi kardeşimi, derin bir oyun bahçesi vardı onun içine bırakırdı iş yaparken. Ablamın ilk boşandığı dönemler yeğenim çok ufaktı 6 aylık kadar, sürekli huzursuz, ağlayan bir bebek, bize geldiklerinde rahmetli direk kontrolü aldı eline, aynı oyun bahçesine koydu yeğenimi, ablama dedi ki yanında ki yatakta yat ama görmeyeceğim kucağına aldığını, bir kaç gece beceremedi ablam, ortalık yıkıldı ağlamaktan, sonra bir gece annem yattı yanında, önce yine ağladı, annem yataktan konuştu onunla, sakin bir sesle gözleri kapalı, o kendini yırtsa da sakin sakin konuşmaya devam etti. 5 gece sonra yeğenim ışıklar kapandığında uyumaya kodlanmıştı, bir daha hiç sorun çıkmadı, annem gece kalkar uyku arasında onu kontrol ederdi, nasıl oldu bu dedik hepimiz, hem çalışıp hem 4 çocuk büyütünce keşfediyorsun derdi rahmetli =)) bu bizim yaşadığımız bir tecrübe belki size de faydası olur, buradaki arkadaşlar annelik konusunda çok bilgililer, elbet biraz rahatlayacak bir yol keşfedeceksiniz, Rabbim yardımcınız olsun, çok zor uykusuzluk ve gerginlik

Ben Asla iyi bi anne oldugumu savunmuyorum keske sakin olsam.Ama artik sabir bitiyo bi yerde .Yataktan cikardim simdi asla durmuyo besikte zaten oturma odasindayoz miz miz basimi agritti.a24 saat hic durmadan calismak uyumamak yipratiyo insani.Gercekten her gece bugun sabah olcakmi diyorum cok zor
Yine söylüyorum sakin olun bakın benim bebeğim 3 gündür hasta ateşli ve yüzü gülmüyo o çığlık atan yavrum sustu omzuma başını koyup sadece kısıl inilti çıkarıyo şimdide diyorumki bir an önce iyileşsin geçicek merak etmeyin ona sevginiZi gösterin birde dişleride yoruyo onları dentinox jel var günde bi defa çok caZgırlık yaptığında elinizi yıkayın yanlız peçeteyle kurulayın yani dezenfekte olsun eliniz parmağınızın ucuyla nohuttan daha küçük sıkın parmak ucunuza alt ve üst damağına sürün rahatlar acısından da bağırıyo bu biraz uyuşturur damağını kuzucuğun

Ha bak bi arkadsda soylemus ilkine bole uyumayinca cingene salincagi yaptik aparati var satiliyor duvara yap.anneme kixiyodum yapalim diyinceakisir hep boylemi uyuyacak diye hicde alismiyor insallah okuyosundur cok rahat cocukda rahat ediyor
AKlin varsa cingene salincagiiiii
Canim cok tesekkur ederim .Bi bakalim olmazza onu deniycem.Gercekten cok zor.Sanki hayat hep boyle olcak artik

Benim oglumda öyleydi çok iyi anliyorum sizi..Ne zaman ki uyku egitimi verdim o zaman düzeldi. Çok şükür şimdi 2 yaşında hic kalkmaz gece..Birde 3 aylik bebeğim var maşallah güzel uyuyor. Her zorluğun bir kolaylığı vardır. Sabret mutlaka cok rahat edeceksin ama uyku egitimi vermen şart. Ben 11 aylikken sutten kestim mecburi olarak verdim eline süt biberon sadece 3 gün de alisti kendi kendine uyumayi..
nasil verdiniz bu egitimi

reflüsü, sindirim sorunu vs var mı yok mu, her açıdan testi kontrolü yapıldı mı bebeğinin ? belki bişeye allerjisi var, belki gıda allerjisi var ? inek sütünden rahatsız oluyo belki ? bağırsak enzimleri eksik, gaz sıkıntısı var belki çocukta ? milyon tane sebebi olabilir, derdini anlatamıyo ki, bence sen başka bi doktora göster bebeğini
bi cok doktora gittim.Bi sikıntisi yok hamdolsun ilk aylar kolikti gecti ama uykuyu sevmiyor sanirim.Bem saatlerce salliyorum banamisin demiyor.Babadina veriyorum oda bir iki saat abartisiz salliyo cok direniyo uyumamak icin

saatlerce sallaman hata bir kere.
bak bi yerde aksayan bişeyler var.
az çok bir düzeni oturmuş olmalı.
uykusu yok ise uyutmaya çalışma.
yemiyorsa ısrar etme.bir saat sonra tekrar teklif et.
sen ısrarla ve ısrarla istediğin saatte uyutmak yedirmek istiyorsun anladığım kadarıyla.
bir de sen de sakin olmalısın gergin olursan direk bebeğin de gerilir hissederler.
kaç ta kalkıyor sabah,günde kaç kere uyuyor

teşekkürler.
bak zorun daha zoru var.
anlatılmaz yaşanır ikiz bakmak.
o sebeple moralini yüksek tut dağıtnma kendini.
benim yaşadığım uykusuz perperişan gecelerin haddi hesabı yok.
yazssam sayfalar tutar.
Diyorum ya bazen 15 saat. hic uyumadigi oluyo.Derin uykuya dalamiyor.O yuzden diyorum normal bi bebek deil.Desemki gece uyur sabah kaldiririm.O nasil isterse oyle oluyo.Gunduz bazen hic uyumuyo bazen yarim saat bi saat bazen.Cok sorunlu bi bebek.Yoksa bnde sabirliyim normalde.Ve asla yemiyo.Anne sutude almiyo.Sadece biberonla devam sutu veriyorum.Bi kac gun ac birak bak nasil yer diyolar
.Acta biraktim israrda ettim baski yapmadim kararli davrandim .Bi cok tatif denedim yok yemiyo.Bi tek biz cikolata yerken oda gelir ister biraz veriyom agzina yiycekmi diye o tarz seylere bayilir.Ama yemek asla yemiyo.Bu kadar dolmamin sebebi bu kadar cabama raen yememesi

Burda onerilen cogu seyi denedim zaten o kadar caba sarfeemecragmen yememesi uyumamasi beni uzuyo.Merak ettigim sey boyle olan varmi sonradan duzeluyomu yiyormu uyuyormu.Sanki omrumun geri kalani boyle gecicek

Gece beşiğine bırakıp ses çıkarmadan yanında dursan pes edip uyur mu acaba yoksa daha mı çok ağlar. Yani bebekte olsa insan bi yerde pes eder yani dimi yorulur o da mı yok? Gündüz dışarı çıkıyo musunuz hani enerjisini atsa uyur belki ve acıkır ne biliyim

Arkadasimin bebegide boyleydi gitmedikleri dr kalkmadi hepside sorun yok dedi yada kolik ama yok uyumuyormus hic enson bir profesore gittiler meger bebekte migren varmis sut urunleri bunu tetikliyormus sizinkindede olabilirmi acaba boyle bisey?

Valla kusura bakmayın hepımız gectık bu yollardan
10 aylık bebege bagırıyorsanız bu sızın iyi bir anne olamadığınızın ve muhtemelende olamayacagınızın göstergesi.
O cocuk sallatıp sallatıp uyumuyorsa buda sızın sımdıye kadar kuramadıgınız duzen ve becerıksızlıgınız.
Önce kendınızı suclayın basedemıyorsunuz hepsi bu.

Back
X