Zor isler

hera26

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2016
2.129
1.247
53
34
Bir kac gundur nisan organizasyonlarina bakiyorum kafam bir dunya oldu.uzak mesafedeyiz birbirimize evde kucuk organizasyon olacak ama her seyi kismaktan yanayim.masa suslemelerini aynali tepsileri mumu cicekleri 150 tlye kiraliyorlar.o sekilde yapmak mi mantikli yoksa tek tek kendim mi almaliyim ?? bir diger konu bohca hazirlamak zorunda miyim ya ? Kendimi bildim bileli gulmusumdur bu adete arkdsm yapti nisan tum alinanlari sergilemis marka marka ic camasirlari birde cumbur cemaat gittiler alisverise : )))) ...bana millet camasir almak zorundami. hem sevmem ben oyle sergilemeyi..karsi tarafa nasil izah edilir ?? Bende bir sey beklemiyorm bir sey yapmakta istemiyorum su karmasada acikcasi ?

Bir diger konu taki istenmesi cidden midem bulaniyo yine ornek vereyim su kadr altin istiyorm diyen arkdsm nisandan sonra ayrilma durumuna geldiler cunku cocuk paragozsunuz dedi.yani bana sorsalar ikmik sesim cikmaz nasil su kadr sunu isterim deniliyor ve altin cidden sevmem ben..bir kac akil verirmisiniz..daha tanisma olacak annesini gormedim bile ama bunlari anlatmaliyim..

Bir kac gundur nisan organizasyonlarina bakiyorum kafam bir dunya oldu.uzak mesafedeyiz birbirimize evde kucuk organizasyon olacak ama her seyi kismaktan yanayim.masa suslemelerini aynali tepsileri mumu cicekleri 150 tlye kiraliyorlar.o sekilde yapmak mi mantikli yoksa tek tek kendim mi almaliyim ?? bir diger konu bohca hazirlamak zorunda miyim ya ? Kendimi bildim bileli gulmusumdur bu adete arkdsm yapti nisan tum alinanlari sergilemis marka marka ic camasirlari birde cumbur cemaat gittiler alisverise : )))) ...bana millet camasir almak zorundami. hem sevmem ben oyle sergilemeyi..karsi tarafa nasil izah edilir ?? Bende bir sey beklemiyorm bir sey yapmakta istemiyorum su karmasada acikcasi ?

Bir diger konu taki istenmesi cidden midem bulaniyo yine ornek vereyim su kadr altin istiyorm diyen arkdsm nisandan sonra ayrilma durumuna geldiler cunku cocuk paragozsunuz dedi.yani bana sorsalar ikmik sesim cikmaz nasil su kadr sunu isterim deniliyor ve altin cidden sevmem ben..bir kac akil verirmisiniz..daha tanisma olacak annesini gormedim bile ama bunlari anlatmaliyim..
bence önce bir tanışın ailecek nasıllar bir görün gözlemleyin sonra bu tür şeylerin konuşmasına geçersiniz
tanışır tanışmaz nişan nasıl yapılacak bohça nasıl olacak konuşmaları olmaz heralde

ayrıca istemiyorsanız yapmazlar bohça falan
nişanda da her şey tek tek kendin almak daha pahalı geliyor

Nasıl uygun olursa öyle yapın derim.Bu işlerin belli bir kuralı yok.Son dönemde acayip nişan tepsileri görüyorum ki bazıları çok zevksiz.Tepsiyi kendiniz yapabilirsiniz,sade olsun daha güzel.
Bohça meselesini anneniz halledebilir.Genelde bu adetler kız tarafına sorulur.Onlar sorarlarsa gerek yok denebilir.

Altin istemek ayiptir zaten sorulursa size yakisani yapin diye cevap verilir.
Bohca yapmak zorunda degilsiniz ama tek derdiniz bohcada ic camasiriysa daha sade gecelik sabahlik camasirsiz bohca hazirlanabilir.
Aynalara gelince istanbuldaysaniz eminonunde o fiyata aynalar satiliyor satin alin derim.

bence önce bir tanışın ailecek nasıllar bir görün gözlemleyin sonra bu tür şeylerin konuşmasına geçersiniz
tanışır tanışmaz nişan nasıl yapılacak bohça nasıl olacak konuşmaları olmaz heralde
Biz 2 yildir aramizda konusuyoruz ailesi zaten ona birakmis durumda yaslar 25 30 :)) yani gelecekler 2.gelmede de nisan olur yeterince uzadi..ailesi bizim gibinhemen hemen bir sknti cikmayacak gbi insallah

Biz bu konuları aile dışında tuttuk hep

Altın falan konuşmadık eşime gücün neye yetiyorsa onu yap dedim

Nişan alışverişine eşim para gönderdi tek gittim ne istiyorsam onu aldım

Sonrasındada eşimden başka kimseyede göstermedim

Bohça işine hiç girmedik
Kv kendi yapmış onu getirdi ama öyle açma serme falan yapmadım

Annemler bizde götürelim dedi eşimde istemiyordu gerek yok dedim

Babam bi kaç hediye almıştı eşime sonradan kargoyla onları kendisine gönderdim o kadar

Bu adetler falan saçma olduğu kadar gerginlik sebebi
Nişan arefesinde bu sebepler yüzünden ayrılan çiftler var ya
Gereksiz...

genelde karşılıklı konuşulup bohça yapılmıyor artık. en azından benim çevremde.
takı meselesi de biz de konuşulmaz, sorulursa da bir şey söylenmez, "sizin takacağınız hediyeyi biz mi seçeceğiz" demişti babam ben evlenirken. resmen kendine paha biçiyorsun, bedelini söylüyorsun, yarın da o kayınvalide sana "parasını verip aldık, ne istersek yapacak" gözüyle bakıyor, birey değil mal muamelesi yapıyor. mümkünse siz de konuşmayın.
süsleme olayına bir şey diyemeyeceğim, hiç bilgim yok
şimdiden hayırlı olsun :))

Biz bu konuları aile dışında tuttuk hep

Altın falan konuşmadık eşime gücün neye yetiyorsa onu yap dedim

Nişan alışverişine eşim para gönderdi tek gittim ne istiyorsam onu aldım

Sonrasındada eşimden başka kimseyede göstermedim

Bohça işine hiç girmedik
Kv kendi yapmış onu getirdi ama öyle açma serme falan yapmadım

Annemler bizde götürelim dedi eşimde istemiyordu gerek yok dedim

Babam bi kaç hediye almıştı eşime sonradan kargoyla onları kendisine gönderdim o kadar

Bu adetler falan saçma olduğu kadar gerginlik sebebi
Nişan arefesinde bu sebepler yüzünden ayrılan çiftler var ya
Gereksiz...
Evet biri kuzenim kiz cok lukse kaciyor diye o kadinlarida anlamiyorm cidden arkdsm o camasirlari sererken ben utandim sacmalik geliyo banada bohca isi uygun dille anlatirim herhalde :)

genelde karşılıklı konuşulup bohça yapılmıyor artık. en azından benim çevremde.
takı meselesi de biz de konuşulmaz, sorulursa da bir şey söylenmez, "sizin takacağınız hediyeyi biz mi seçeceğiz" demişti babam ben evlenirken. resmen kendine paha biçiyorsun, bedelini söylüyorsun, yarın da o kayınvalide sana "parasını verip aldık, ne istersek yapacak" gözüyle bakıyor, birey değil mal muamelesi yapıyor. mümkünse siz de konuşmayın.
süsleme olayına bir şey diyemeyeceğim, hiç bilgim yok
şimdiden hayırlı olsun :))
Tgercektn oyle annem altina bayilir mesela ama bir sey istenmez ayip der bakiyorm millet su kadr bilezik tak..ne kadr kotu
Iyi dilekleriniz icin tesekkrlerrr

Yokk katilmiyorum. Hic biseyden kısma rahat ol ~tabi nisanlin karsiliyosa~altin konusunda da isteyeceksin tabiki gelin gidiyorsun. talepkar olmazsan degerin az olur demedi deme. Nazini yap.

Bende sevmiyorum bohça vs.
Tanışınca sor adetleri varsa yapmamak olmaz.
Sergilemen gerekmiyor o görgüsüzlük gibi zaten :)
Nişan paketini kirala bence. Ama ayrı ayrı almaya hevesin varsa öyle yap tabi.
Altın bende sevmem. Sorarlarsa size nasıl uygunsa öyle yapın dersin makul bir cevap olur :)

Nasıl uygun olursa öyle yapın derim.Bu işlerin belli bir kuralı yok.Son dönemde acayip nişan tepsileri görüyorum ki bazıları çok zevksiz.Tepsiyi kendiniz yapabilirsiniz,sade olsun daha güzel.
Bohça meselesini anneniz halledebilir.Genelde bu adetler kız tarafına sorulur.Onlar sorarlarsa gerek yok denebilir.
geçen pembe kalpli her tarafı pullu bir nişan tepsisi gördüm öhh

Yokk katilmiyorum. Hic biseyden kısma rahat ol ~tabi nisanlin karsiliyosa~altin konusunda da isteyeceksin tabiki gelin gidiyorsun. talepkar olmazsan degerin az olur demedi deme. Nazini yap.
Ben de sizinle ayni fikirde degilim.degerim para pulla olculuyorsa olculmesin daha iyi mal degilim ki..talep etmek senin yapabilcrklernlede alakali yapamayacagim bir seyi talep etmem kimseden..

Bende sevmiyorum bohça vs.
Tanışınca sor adetleri varsa yapmamak olmaz.
Sergilemen gerekmiyor o görgüsüzlük gibi zaten :)
Nişan paketini kirala bence. Ama ayrı ayrı almaya hevesin varsa öyle yap tabi.
Altın bende sevmem. Sorarlarsa size nasıl uygunsa öyle yapın dersin makul bir cevap olur :)
Kesinlikle zaten yapacaklari varsa yaparlar zaten..ki yapmak zorunda da degiller..paket dedgn sey organizasyon olayimi ? O sekilde kiralaniyorms her sey guzel aslnda :)))

Hiç abartılı şeylere gerek yok beni istediler nişan taktık pasta ikram derken bitti gitti o gün rahat rahat ;)
Bohçayıda ben yapmadım istemiyorum dedim eşimin ailesi yaptı kendileri istedi o kadar, altın işine gelirsek şu kadar altın istiyorum demek kadar ayıp bir şey yok benim için o yüzden siz ne isterseniz takın diyin olsun bitsin

geçen pembe kalpli her tarafı pullu bir nişan tepsisi gördüm öhh
Tepsi bende sade gumus dusunuyorum gereksiz seyler onlar ya sadece mum samdan iste cicekler aynali sunum tepsileri icine hediye kurabiyelee fln koyulan onlar yani

Kesinlikle zaten yapacaklari varsa yaparlar zaten..ki yapmak zorunda da degiller..paket dedgn sey organizasyon olayimi ? O sekilde kiralaniyorms her sey guzel aslnda :)))
Tek tek uğraşacak vaktin yoksa öyle yap :)
Bu konularla kafa yormak istemiyorsan kim ne derse siz bilirsiniz:) de :KK48:

Hiç abartılı şeylere gerek yok beni istediler nişan taktık pasta ikram derken bitti gitti o gün rahat rahat :KK66:
Bohçayıda ben yapmadım istemiyorum dedim eşimin ailesi yaptı kendileri istedi o kadar, altın işine gelirsek şu kadar altın istiyorum demek kadar ayıp bir şey yok benim için o yüzden siz ne isterseniz takın diyin olsun bitsin
Tam olarak istedigim :) idolumsun suan ♡♡♡

Back
X