• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

zor iştir evlenmek

Valla hanımlar korkuttunuz onlar nasıl fiyatlar öyle off yaa :( gerçekten zor iş evlilik. Ama şöyle bir düşününce gerçekten çok masraflı :( . İlden ilede değişiyor fiyatlar

Şimdi ben kendi ilime göre bir fiyat çıkarsam şu şartlara göre
Düğün solunu 2 milyar kadar (orta halli bir salon)
sobalı evler 200 milyon kaloriferliler 300 milyon civarı
halılar 6 metre karesi 500 /600 milyon civarı iyisinden (koyunlu halının fabrikası şükür burda yoksa daha pahalı olurdu :D )
perde fiyatlarından haberim yok ama en son salona annem çok güzel bir takım yaptırdı 350 milyon civarıydı
yatak odası takımımı çalıştığım yerde yaptırsam 2 buçuk milyar civarı diyorum
oturma ve yemek odası takımları da o civar
beyaz eşyadan hiç haberim yok :D ama babamın tanıdıkları sağolsun normal şartlardan biraz daha uygun alabileceğimi sanıyorum
1 milyar civarı buzdolabı olsa, 600/ 700 civarı da fırın ve çamaşır makinesi
eksik kalan bişeyler var mı

gelinlik ve damatlık :D

gelinlikler orta halli bir şey olsa 500 milyon filan (kiralamayı düşünüyorum. satın aslam bu seferde saklamak dert)
damatlıkta 700 milyon filan

abartmadım umarım : )

Hayır canım abartmadın. Herkes ayağını yorganına göre uzatırsa herkes evlenir. 1 milayara salon varken sırf elalem ne der diye 3 milyarlık salon tutulursa fiyat 20 de olur 50 de.

Valla hanımlar korkuttunuz onlar nasıl fiyatlar öyle off yaa :( gerçekten zor iş evlilik. Ama şöyle bir düşününce gerçekten çok masraflı :( . İlden ilede değişiyor fiyatlar

Şimdi ben kendi ilime göre bir fiyat çıkarsam şu şartlara göre
Düğün solunu 2 milyar kadar (orta halli bir salon)
sobalı evler 200 milyon kaloriferliler 300 milyon civarı
halılar 6 metre karesi 500 /600 milyon civarı iyisinden (koyunlu halının fabrikası şükür burda yoksa daha pahalı olurdu :D )
perde fiyatlarından haberim yok ama en son salona annem çok güzel bir takım yaptırdı 350 milyon civarıydı
yatak odası takımımı çalıştığım yerde yaptırsam 2 buçuk milyar civarı diyorum
oturma ve yemek odası takımları da o civar
beyaz eşyadan hiç haberim yok :D ama babamın tanıdıkları sağolsun normal şartlardan biraz daha uygun alabileceğimi sanıyorum
1 milyar civarı buzdolabı olsa, 600/ 700 civarı da fırın ve çamaşır makinesi
eksik kalan bişeyler var mı

gelinlik ve damatlık :D

gelinlikler orta halli bir şey olsa 500 milyon filan (kiralamayı düşünüyorum. satın aslam bu seferde saklamak dert)
damatlıkta 700 milyon filan

abartmadım umarım : )

sırnaşık şeysırnaşık şey bunları yazdıktan 2 ay sonra nişanlandım ve fiyatlar aşşağı yukarı benzer durumda :)

salonu 1.600 e kiraladık
evin tüm halılarını 500 küsür bi fiyata mal ettik
bi yatak odam bazası ile filan beraber 4.000 ytl ye denk geldi
salon takımı ve yemek odasını 5.500 e bitirdik
beyaz eşyadan haberim yok ama nişanlım onuda uygun fiyata alıcak eminim

ama ufak tefek masraflar çok yatak örtüsüydü, uyku setiydi, ütüsüydü, elektrikli süpürgesiydi, robotuydu filan kafamçokkarıştı

neyse ki çoğu gitti azı kaldı

Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inş

Walla evlilik zor iş arkadaşlar. Doğdum doğalı çeyizim yapılıo ve şuanda çok ufak eksiklerim var çamaşır makinam fln alındı anneannem sağolsun gitti en son modelini en pahalısını aldı hiç masraftan kaçmadı. Beni en çok korkutan evimizin olmayışı. Evin eksikleri bir şekilde evlendikten sonrada tamamlanıo ama önemli olan kendi evin olması. Çünkü biz içini istediğimiz gibi yaptırmak istiyoruz ee bu da kirada olamaz. Onu da geçtim güzelim mobilyaları alıoruz ev sahibiyle anlaşamadık çıktık yada her ev sahibinin sölediği yalandır kızım gelcek çık, oğlum gelcek çık! Dün alınan eşyalar olcak kırk yıllık...

ya hepsi geliyo geçiyo borçlar harçlar ödeniyo allah sağlık güç versin...ama doğru adamı bulup bi ömrü onunla geçirmek herşeye değerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!! ahh canım kocam ama yokki yanımda hala çalışıyo gelmediiii:(((senağlamasenağlama

nişanlı olarak fiyat güncellemesi yapayım size

gelinlik 800 ytl
damatlık 500 ytl

ayakkabılar 400 ytl (ortalama )
kına kıyafeti 300 ytl
kına gecesi masrafı sazcı sözcü bilmem ne 1000 ytl çerez içecek falan
düğün salonu normal güzel biryer 4500 ytl
ev bizim ama tadilat var 7500 ytl ortalama sadece
salon takımı 2600 ytl
yemek odası 2500 ytl
yatak odası 4500 ytl
beyaz eşya 4800 ytl (çamaşır makinası beleş :)
perde ve halılar ne kadar edecek bilmiyorum :1closedeyes:

ilk listeye göre; gelinlik(kira) - damatlık ikisini 1 milyara hallettik. diğer hepsi daha pahalıya geldi. herşeyimizi ist dan aldık.

Aşk Kırıntısı; konya da geçen yaz bir çok düğününe gittik. hiç de lüx sayılmayacak salonlara 2000-3000 salon parası verdiler. 2 sene önce benim de düğünüm konyadaydı. biz de 1500ytl vermiştik(kesinlikle o kadar etmezdi). salon fiyatları hangi tarihte tutulduğuna göre değişiyor. düğün sezonu ise fiyatları katlıyorlar. kışın daha uygun fiyatlı oluyorlar.

Valla ben de aşk kırıntısının bu listeyi abartılı bulmasına şaşırdım.
6 ay önce evlendim. O zamanın fiyatlarını söyliyim:

Nişan:
Kıyafetimi annem dikti, nişanlım da sadece gömlek ve kravat aldı: benim kumaşım, onun gömlek kravatı ve ayakabılarımız 350
Yüzükler 300
Nişan pastası 150 ve diğer ikramlar, evde yaptık, malzemelerin masrafı 60

Toplam 1000 ytl nişan masrafı takılar hariç

Kına:
Salon + çalgı 1500
Pasta (biz nikah yaptık o yüzden kınada pasta vardı) 300 diğer ikramlar 500
Kına kıyafeti annem dikti 100 ayakkabı 50
Nişanlım sadece gömlek kravat aldı 60

Toplam 2500 kına

Nikah:
Nikah salonu 150
Gelinlik 1500 ayakkabı 60
Damatlık 400 ayakkabı 60
El çiçeği+ araba süslemesi 200
(biz nikahtan sonra 100 kişilik bir yemek organize ettik o 3500 tuttu ama hadi onu lüksten sayalım ve masraflara katmayalım)

Toplam Nikah masrafı 2500

Ev- eşyalar:
Kira 750 deposit 1000 (sahibinden tuttuk emlakçıya para gitmedi) bu fiyat semte göre değişir. 300 e de ev var ama istanbul dışında merkeze çok uzak yerlerde, ona bakarsan 1500e 3000 e de iralar var. Biz bütçemize en uygun ve ikimizin de işyerine yakın biryerde tuttuk.
Buzdolabı(Bosch)+ TV(telefunken)(2sene önce alındı) 2250
Çamaşır (simens almanya üretim) 1400 evet biliyorum pahalı ama çok özellikli ve çok kaliteli idi
Normali 900
Bulaşık (1 sene önce alındı kampanya) 300
Mini fırın 200
Ufak ev aletleri(çeşitli zamanlarda alındı yaklaşık 300 - 500
Yemek odası tepe mobilya 2300
Koltuk edirnekapı mobilyacılar sitesinden 2500
Yatak odası gala mobilya 3500
Bu mobilyaları piyasadan suntalam olarak her bir talımı 1000-1500 arası fiyata almak da mümkün ama en fazla 3-5 sene sonra cılkı çıkar güzel görünmelerine aldanmayın. Kilim mobilya da suntalam üretim yapıyor. Benim aldıklarım yemek ve yatak odası MDF, koltuk ahşap kaplama

Ev ve eşya masrafları toplam 14000

Nikah olurdsa toplam masraf 18000 ytl civarı tutuyor, ve dikkat ederseniz buna hiç sandık çeyizi ve mutfak eşyaları perde tül falan eklenmedi. Benim tüllerimi annem dikti ve tülleri de hep semt pazarından aldı. Birtek salona tül-perde-güneşlik diktirdim o 400 tuttu. Nevresimdir, tabak çanak, çatal bıcak, tencere tava derken bunlar da en az 3000. Yani toplam 22000 gibi bir rakam.

Düğün olursa istenbulda en kötü düğün salonu 1500 oldumu sana 23500.
Ve bu rakamlar geçen yazın fiyatlarıydı.

Allah yeni evleneceklere kolaylık versin.

Bu kadar bütçem yok derseniz daha ucuz mobilya alırsınız ama emin olun 1000-1500 lük mobilyaların ömrü en fazla 5 yıl olur. Beyaz eşya arçelik yada beko alırsanız daha uygun fiyatlı, şimdi kampanyalar başlar beyaz eşya alana elektrik süpürgesi fırım gibi şeyler veriyorlar, onları takip edin.

Ama gelinliğinizden asla masraf kısmayın. 1000 lik mobilyayı 3-5 sene sonra değiştirebilirsin ama gelinliği birkez daha giyme şansınız olmayacak.

abartılı yada değil sonuçta herkes kesesine göre hareket eder...fazla havadan uçulursa sıkıntıyı yeni evliler çeker..biz herşeyimizi kocacımla beraber aldık,salonumuzu kendimiz tuttuk..tabi bunları yaparken ailemiz yanımızda hep destekti ama biz onlara maddi sıkıntı yaşatmamak için evden eşyaya,gelinlikten salona herşeyi eşimle ben ödedim ve iyikide öyle yapmışız..içim çok rahat bu konuda...şimdi arkadaşımın alıntı yazısı günümüz şartlarında gerçekten normal gibi geliyor tabii varsa yaparsın yoksa yapamazsın...allah evlenecek olanlara yardım eder...

arkadaşlar valla sizin fiyatlara bakıyorumda ben ölmüşüm.

şimdi biz kına gecesi için 1,000 ytl ye salon tuttuk.düğün salonu 3,500 ytl.
beyaz eşyaları söliyim benim ailem fırın bulaşık makinası mikrodalga ve çamaşır makinasına 4,500 ytl verdi.buzdolabını nişanlım aldı.2000 ytl.şu an evin için yapılıyo mutfak dolabı 6,800.fayans banyo ve mutfak 3,000 tuttu.yatak odası yemek odası misafir odası toplam 12,500.ben günlük oda için 2,000 koltuk takımı aldım.mutfak eşyalarımda 4,000 tuttu neee demeyin tabaklar tencereler aletler filan.perdeler 3800 lira 3 oda için .halılar tuttu 2,900 vallahi billahi abartmıyorum.artık bakın durumaaa:çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm: dahada gelinlik filan damatlık hiçbişey alınmadı napıcaz bilemiyorum

Back
X