zor karar,yardımınıza ihtiyacım var

kelebekkanadi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2011
63
0
36
Kocaeli
Merhaba arkadaşlar 2007 yılından beri bi ilişkim var.Erkek arkadasım Antalya da ben Kocaeli yaşıyorum.İkimizde birbir ailelerimizle görüşüyoruz.Planımız Kocaelide yaşamaktı ve aileside bu durumdan haberdardı ve 2013 Mart gibi nişan düşünüyorduk.En son 1 ay önce gittim ve annesi beni karsısına alıp " nerde yaşarsanız yaşayın bizim için bir mahsuru yok siz bizim cocuklarımızsınız kalplerimiz bir olsun" dedi.Bana yüzük almışlar.Hazırlıklar için bilezik denettiler vs. velhasıl iki gün önce erkek arkaşımla konusurken babasının onunla konuştugunu ve ağladıgını söyledi.Durum şu babası oğlu yanlarında yaşamazsa boynunun bükük kalacağını,kendisine birşey olursa annesi ve kardeşini kime emanet edeceğini,onlara bişey olurda yetişemezse vicdan azabını nasıl kaldıracağını söylüyormuş.yani manevi baskı yapmaya başlamışlar."gitmeni istemiyorum ama gidersende kalbimi kırar gidersin" demiş.Onları anlamaya hak vermeye çalışıyorum ama zamanında erkek arkadasım annemin ve abimin karşısına geçip "Kocaeli de yaşıcaz kızınızı oraya götürmücem ailemde bu konuda bana destek oluyorlar" diyerek söz verdi.Şimdi olayın yönü değişince ailem ve ben haklı olarak madem kararları olumsuzdu neden bize herşey yolundaymış gibi yansıtıp ve beni karsılarına alıp o şekilde konustular diye soruyorz ve bizi ( kandırdılar ) diye düşünce oluşuyor.parantez içinde yazıyorum çünkü bunu bılerek yaptıklarınıda düşünmüyorum.Ama bu tutarsızlık beni korkutuyor.Şuan erkek arkadaşım yalvarıyor bana lütfen sen gel buraya diye ama benim ailem burda yalnız.Abim pek ilgili değil uzakta yaşadığı için.Diyorum ona en azından sesnin kız kardeşin var ailen takibi bizede ama ona emanet sen yokken ben kıme emanet edip gideyim. durum bu arkadaşlar çıkmazdayım bildiğiniz fikir almak istiyorum sizden ..

Sen ne yapmak istiyorsun ?

Anlaşılan o ki,ikiniz de ailelerinizi bırakmak istemiyorsunuz.Peki nasıl olacak bu iş ?

Anne babalarınız şu an için gençler sanıyorum.Çok ilerisini düşünmek içinse henüz erken.
Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin.Ama anne baba hasta veya muhtaç olunca elbet yanlarına koşulur.Uzak-yakın farketmez.Şimdi artık ulaşım kolay,uçaklar bile ucuzladı.

Net karar verip yolunuzu ona göre çizin derim.Ailelerinize karşı ortak bir karar belirleyip tutarlı davranın.
İki tarafı birden heveslendirirseniz,mutlaka bir taraf kırılacaktır.

bizim isteiğimizde iki tarafıda kırmadan "biz" olabilmek.ama şuan öyle gözüküyor ki aileler dahil herkes bencilce kendini düşünüyor kimsede çıkıp demiyor ki siz gençsiniz gönlünüz ne istiyorsa onu yapın diye.

bence sen aileni ikna et güzellikle olsun hersey evlilik olunca şeytan vesvese veriyor uzun süredir birliktesiniz ve belliki çokta seviyorsun.. söz verip senin ailenin olduğu şehirde yaşıcaz diyebilir ama evlendikten sonra çekip götürürse o zaman senin aileni yanıltmış ( kandırmış ) olur. çünkü eşin olduktan sonra o nereyi isterse orada olacaksın. tabi bu benim fikrim

"şeytan vesvese veriyor" gerçekten doğru bi tespit.Ben napmam gerektiğini hiç bilmiyorum. Oraya gidersem evlilik adına mutsuz olcağımıda düşünmüyorum.Sorun ikimizinde evcimen olmasından kaynaklanıyor sanırım arkamızda ikimizde enkaz bırakmak istemiyoruz

Ne Kocaeli ne Antalya ; bana kalırsa gidin farklı bi şehirde yaşayın kardeşim

(Tabi imkanınız varsa)

Her iki tarafta gönlümüz olsun çabasındalar

Bırakında nerede yaşayacaklarına çocuklarınız karar versin

Hastalıktır ,kazadır bir durum olduğunda zaten gelirler ki yanınıza

Hangi birisi şuan için ailesinin yanında ? Herkes memleketinden uzakta,ana babasından uzakta..

Sıkıntı yaratmanın ve çocuklarınızın üzerinde bu kadar baskı kurmanın anlamı ne ?

Herşeyin bir çözümü var elbet buna da ortak bir çözüm bulacaksınız

Eğer ki ortak bi çözüm bulamazsanız başınız çok ağrıyacağa benziyor

Eğer ki ortak bi çözüm bulamazsanız başınız çok ağrıyacağa benziyor

Başka bir durum için şehir değiştirse hayır diceklerini hiç sanmıyorum zaten beni kıran mevzuda bu..Keşke imkanımız olsa başka şehirde yaşasak ama maalesef yok.Buraya gelince sıfırdan hayat kuracaktık beraber elbette zor olcaktı ama kafamızda soru işareti olmıcaktı en azından benim

Bulunduğunuz yerde yaşamayı tercih etmiş olsaydınız ;sıfırdan bir hayat kuracaktınız.Sıfırdan hayat kurmanın zorluklarını az çok tahmin edebiliyorsunuz.Sıkıntılı dönemlerden geçiceksiniz .Fakat; çocuğun bulunduğu şehirde yaşamayı tercih ederseniz bu sıkıntıları teğet geçersiniz.Sonuçta çocuğun bulunduğu yerde bi işi gücü vardır vs. Yani yaşam kaliteniz ,diğerine göre daha kaliteli ve rahat olur.Annen baban senin mutlu olmanı,rahat ve sorunsuz bir evliliğin olsun istemiyorlar mı ? -Her anne baba kızının ya da oğlunun rahat bir şekilde yaşamasını ister. Çık karşılarına de. Her iki taraf için de söylüyorum ;bu duruma gönül koymalarına gerek yok.Siz onların gönlünü yapacağınıza ;onlar sizin gönlünüzü yapsın

2 yıllık bir ilişkim var benimde ilerde bizimde böyle sorunlarımız olucak sanırım duruma bakılırsa.
İlk önce sen ne yapmak istiyorsun bu önemli aslında.
Aile çok önemli kimse bırakmak uzaklaşmak istemez ama birinizden biri vazgeçmek zorunda.

evet Antalyada yaşarsak maddi olarak herşey daha kolay olacak.Mutlaka ailem benim mutlu olmamı istiyor.Onun aileside mutlu olunmasını istiyor ama bunu manevi baskıyla yapmaları beni çok düşündürüyor.Çünkü oğullarının duygusal oldugunu biliyorlar ilerde de bu tarz baskıyla aile yaşantımıza karışırlar mı diye endişeleniyorum.

biz kocaelide yasama kararını beraber verdik kimse kimseden vazgeçerek gönül koyarak değil.şimdi durumu "seçim" olarak gören onun ailesi işte

canım erkek arkadasının ailesi kelime yerindeyse resmen blöf yapıyor

Allah göstermesin de kime ne zaman ne olacagını kim bilebilir ki? neyi simdi düsünüp karalar baglama niye ? kalbimi kırık bırakırsın ne demek?

erkek arkadasın bu olaydan önce senin yasadıgın ile gelmeyi gönülden istiyor muydu ?

çalıstıgı yeri düzenini değiştirmek erkek icin zor bu boyutu düsündünüz mü ? işi vs nasıl olacak?

olanak varsa her iki tarafa da ortak uzaklıkta baska bir ilde yaşamak

sevgilim ve ailesiyle ilgili kafamda soru işareti yoksa antalyaya gitmek benim için zor olurdu ama sorun olmazdı giderdim. Ailemi de kırmadan sevgilimin iş imkanları vs gibi durumlar için orasının daha doğru bir karar olduğuna dair ikna etmeye onlarında rızalarını almaya çalışırdım.

biz kocaelide yasama kararını beraber verdik kimse kimseden vazgeçerek gönül koyarak değil.şimdi durumu "seçim" olarak gören onun ailesi işte

o zaman ikinizde tavrınızı koruyacaksınız. erkek arkadasınız da bu kararınızın arkasında durup ailesine söyleyecek.

siz onların keyfini değil onlar sizin keyfini...

inan ki onun ailesini ya da kendi ailenin istediklerini 1. plana alırsanız asla sizin mutlulugunuz söz konusu olmayacaktır. cünkü siz ''siz'' olmayacaksınız. başkaları icin fedakarlık yaparak

' Ben olsam verdiği sözde duramayan , daha şimdiden yan çizen biri ile evlenmeden önce çooook iyi düşünürüm ' Hatta belki sonlandırırım..

Ama sizin bunu yapamayacağınızı düşünerek diğer seçeneğe geçiyorum

Ne Antalya ne Kocaeli bence

İki aileden de uzak bir şehre gidin

Böylelikle en azından ailelerin ağzı kapanır

Ona yakın gitti buna gitti denmez

Sizde daha sakin ve huzurlu olursunuz gibi

okadar kolay değil öyle sonlandırırm demek gibi olmuyo durumun ıçınde olmadıgınız için kolay karar verebilirsiniz sonlandırma adına..Çocuktuk tanıştık birbirimizi büyüttük biz o yuzden zorlanıyorum olumsuz karar alırsam pısman olmaktan korkuyorum yada olumlu hergangisi

sevgilimle değil ama ailesi hakkında soru işaretleri var kafamda

bende oyle dusunuyorum ama onun ailesi bunu anlatamam ona.saygı cercevesini aşmak da istemiyorum su durumda

canım benim ailemin bir kısmı kardeşlerim yanı kocaelinde yasıyor,ve orayı da bilirim,ama aslen oralı değiliz
ben de taaaa nerelerden eşimin yanına antalyaya geldim
kocaeli güzel hoş bir yer ama Antalyanın eline su dökemez
Antalyaya bir gel aşık olucaksın buraya inan,insanlar cok daha medeni kocaelinden,heryer de müthiş gzel gezilecek yerler var
ben cok mutluyum buraya geldiiğimden şiddetle tavsiye ederim

bu arada erkek babaları anaları boyunları bükük kalır tabi
ama kız anaları babaları ne olursa olsun zaten

Antalya kocaeli dısı biryerde yasayın demişler ama asla denemeyin
sonucta aile destektir
baska birsehir de daha genc yasta kendinizi cıplak biçare hissedersiniz
eşinin ya da senin farketmez aile her zaman arkadas dosttan daha iyidir

bu arada sanslısın iki güzel il arasında kalmıssın
antalya da hangi ilçe ya da merkezmi

Antalyaya çok gittim evet şahane bi yer zaten Antalyayla alakalı bir sıkıntım yok.Merkezde oturuyorlar.Benim sıkıntım il arası geçiş değil annem madem söz verdi arkasında durcak diyo onun ailesi baska birşey diyor yani kimse bizi düşünmüyor. O ailesinin lafına bakarak hareket edince bende haliyle kendi aileme hak veriyorum. ikimizde şuan arada kaldık bu durumda ya o ya ben ailemize sırt dönücez.bizi bu duruma soktukları ıcın kızgın ve kırgınım aılelere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…