Sakın annenizin gelişini iptal ettirmeyin.
İlk doğumda insan çok acemi oluyor, ciddi bir yardıma ihtiyacınız olacak.
Madem yapacağı iyilik gözüne görünmeyecek kocanızın boşuna yormayın annenizi yemek yaptırıp dondurucuya koymak için.
Sakın annenizin gelişini iptal ettirmeyin.
İlk doğumda insan çok acemi oluyor, ciddi bir yardıma ihtiyacınız olacak.
Madem yapacağı iyilik gözüne görünmeyecek kocanızın boşuna yormayın annenizi yemek yaptırıp dondurucuya koymak için.
kesınlıkle parkona katılıyorum o bebeğe eşiniz bakmıycak çok bılmesınlohusalığınızın tadını çıkarırsınız annennız kesınlıkle gelsin tek başına hiç kolay değil anne yeterınce dınlenmeyınce yeterlı sütte olmuyor kendınızı düşünmuyorsanız bebeği düşünün annenız yanınızda olsun annenız gıdınce ve derın dondurucudaki yemeklerı yemeye başlayınca eşinizden ıntıkamınızı bolbol alırsınız
Tsk ederim yorumunuz icin. haklisiniz belki evet. Ama annem gelincede cok huzursuz olacagim bu laflardan sonra. :-(
Dogumdan sonra hemen düzen saglayamayan hormonlariniz yüzünden "lohusalik sendromu" na girebilirsiniz.
Inanin hic kolay degildir.
Bazen bebeginizi bile gözünüz görmez.
Esinize kizarak annenizin gelisini iptal etmeyin.
Donurucu falan filan onlari bos verin ama anneniz gelsin.
Bu arada, dogumunuzu, lohusaliginizi, bebeginizi düsünmeyi birakip, bu zaman icinde esinizin ne yiyecegini düsünmekle hic yormayin kendinizi.
Siz onu bu derece düsünür ve kendinizi düsünmeyi ihmal ederseniz, oda sizi düsünmez.
Ayrica esinizin tavirlari hic hosuma gitmedi.
Eğer bu kadar ihtiyacınız varken bile anneninizin gelişini iptal ederseniz eşiniz dahada yüzsüzleşir.
Erkekler oturup " bana tavır yapıyor, ayıp ettim" demezler.
Demekki annesinin gelip gitmesine karışabilirim diye havaya girer benden söylemesi
Dogru söylüyorsunuz. Ben onu düsündükce böyle tepeme biner iste. Kendi aileside hic tinlamaz. onlardan iyisi yok.
Oysa annem bugüne kadar birseyimize karismamistir. Annemin bize kari oldu zarari olmadi. Odayi terk ettikten sonra birde arkamdan duyoeki bu yuvayu annen burgün yikar. " Anne,anne...
Deli eder böyleleri insani. Icten ice zaten ailemle bagimi birtülü cekemedi. Bu yüzdende ailemin esime gereginden fazla iyi davranmasini istemiyorum.cünkü kendi ailesi öyle yapiyor.
bu diyaloğun aynısını başından sonuna yaşadım ama bizim konumuz dondurucudan çıkmamıştı. kendi ailesi yıllarca sömürmüş evlendikten sonrada istediler ben mani oldum sırf sömüremiyolar diye annesi 1 yıl uzak kaldı. ve bigün annemle ilgili eşimde böyle konuşmalar yaptı uzaklaşmak istiyorum falan filan. kendi ailesinin bizi etkileyecek okadar sorunları varki ailede kimi tutsan parçası elinde kalır ve hep ucu bişekilde maddi manevi bize dokunur. biz onlara yardım ederiz annem bize yardım eder. en son bigün bu lafı söyledi. bu yuva yıkılırsa ennen yüzünden yıkılacak dedi. hemde tartışmamızın annemle değil onun ailesiyle alakası vardı.
sonra farkettimki kendisi ailesinin eksikliklerini böyle örtbas etmeye çalışıyo. her seferinde annemle ilgili sarıyo. sonrasında ise acıdım buda bir nevi kıskanç çocuk hırçınlığı gbi bişey. annesi işi düşmediği sürece hiç aramaz aradığında anarızki bişey istiyo. annemse günde 2 kez beni arar ve eşim her telim çaldığında heh annendir kesin der gülerek. bigün dedimki senin annen sadece işi düşünce aradığındn benimkinin beni araması sana bukadar koyuyo bence keşke seninkide arasa evlat anne ilişkisi nasıl oluyomuş ozaman anlardın dedim.
ailesinin bu durumu yüzünden hırçınlaştığına emindim ama artık bu duruma son vermek için bu şekilde laflarımı söyledim. mesela annesi uzun zaman önce borç aldı. ama vermedi geri üstelik aldığı altın bebeğimin kırk mevlütünde takılmıştı bunuda biliyo. eşimde mesela annem oğlumun cebine para koyucak ben anne yok kalsın çok o para bişeye ihtiyacıda yok şükür derim. eşimde çıkışta gülümseyerek vermeseydin şunu yaparık der mesela. bende çok paraya ihtiyacın varsa annene borç verdiğin altını iste derim. oda annem onun üstüne yattı sanırım der. ee anneler arası fark işte derim.
bi süredir iyi öyle bi sorun yaşamıyoruz çok şükür ama konun gerçekten bana çok yakın geldi.
Malesef canım bazı erkekler böyle malesef bendede öyle bir durum var ne kadar iyilik yaparsa yapsın ailen yaranamazsın. Benim eşimde benim ailemden gördüğü ilgiyi hatta maddi yardımı ailesinden görmemiştir, ama bunların değerini anlamıyorlar . Bende sinir oldum şimdi.
Canım annen gelsin senin için bende geçen sene doğum yaptım annemin yardımı çok oldu o olmasaydı bakamazdı belkide.
Bak Ben sana yasadiklarimi anlatiyim.cocugum dogdu anem iki uc gunde bir geliyordu bana yardim etmek icin geliyordu.tabii bu durum kv deyi rahatsiz etmeye basladi oglunu da doldurdu.yok efendim onun oglunun eviymis sadece o gelirmis sonunda annemi bi kovmadiklari kaldi (bir de teyzem olacak) o da artik gelip gitmedi kv de ne yapti-ne kendisi yardim etti ne de baska bir sey hep gelip evi kose bucak arardi bi sey bulsunda basima kaksin.ese gelince sabah cikti aksam geldi olan bana oldu tum olaylarin icinde psikolojim bozuldu.simdi sende Kim ne derse desin bos ver sakin annenin gelmeyeni iptal etme.o kocana da ne alaka derin dondurucuyu annem icin mi aliyoruz de annem bir ay kalip gidicek yine biz kullanicagiz deseydin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?