Zor Zamanlar

lilythelady

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2015
17
0
34
Kızlar merhaba. Çoğunuzun dertlerinin yanında benimki bir hiç kalacak biliyorum (Allah hepinizin yardımcısı olsun) fakat içinden çıkamıyorum, lütfen yardım edin. Ben geçen yıl Üniversite'den mezun oldum, çoğunluk gibi iibf mezunuyum. Bu sene KPSS'ye girdim, çok iyi geçmedi, hala da açıklanmadı, içim geçti artık. Okul bitince bir boşluğa düştüm resmen, hayattan keyif alamaz oldum. Normal bile düşünüp, hissedemiyorum artık sürekli negatifim. Iş bulamayacakmışım, hiç evlenemeyecekmişiz veya bunun için yıllar yıllar boyunca daha beklememiz gerekiyormuş gibi hissediyorum. Erkek arkadaşıma da hayatı dar ediyorum tabi ve yemin ederim bunu istemeden yapıyorum. O da zor bir yıl geçirdi ama ben çocuğun erkek arkadaşlarıyla görüşmesinden tutun da bilgisayar oynamasına bile karışır oldum, mesajıma 3 dk geç cevap verse veya gerçekten işi olduğu için benimle ilgilenemese hemen olay çıkartıyorum. Ve böyle bir insan değilim gerçekten. Bu ruh halinden nasıl çıkacağım bilmiyorum. Kendime güvenimi mi kaybettim, yaşım 25 oldu diye mi korkuyorum, işsizlik mi, sevgilimi erkek arkadaşlarından mı kıskanıyorum gerçekten bilmiyorum. Lütfen bi akıl verin bana yoksa ilişkimin de hayatımın da içine edeceğim.

Ben de seninle ayni durumdayim. :) Senin yine sevgilin varmis . :))) Benim o da yok ben kahrolayim o zaman herhalde :KK70: Ama bence bu gidisle olan iliskini de yok edersin gibime geliyor. kendine mesgul edecek bi seyler bul. Dizi mizi izle filn izle ne bileyim. Ben de senin gibiyim ayni :) Moralimi bozmuyorum cunku bozdukca hep aglayasi geliyor iyice hayattan tat alman yok oluyor. Ben de saldim diyebilirim. İs bakiyorum arada, oyle ya da boyle bulunur bi sey kafamiza gore. Valla millet 30-35 yasina gelmis hala yolunu oturtamis ben daha 25 ken ne diye karalar baglayayim oyle dusun. Kebdini dizilere ver acayip iyi geliyor. :)))

Ben de seninle ayni durumdayim. :) Senin yine sevgilin varmis . :))) Benim o da yok ben kahrolayim o zaman herhalde :KK70: Ama bence bu gidisle olan iliskini de yok edersin gibime geliyor. kendine mesgul edecek bi seyler bul. Dizi mizi izle filn izle ne bileyim. Ben de senin gibiyim ayni :) Moralimi bozmuyorum cunku bozdukca hep aglayasi geliyor iyice hayattan tat alman yok oluyor. Ben de saldim diyebilirim. İs bakiyorum arada, oyle ya da boyle bulunur bi sey kafamiza gore. Valla millet 30-35 yasina gelmis hala yolunu oturtamis ben daha 25 ken ne diye karalar baglayayim oyle dusun. Kebdini dizilere ver acayip iyi geliyor. :)))

Ya dizi izlemekten veya kitap okumaktan azıcık zevk alsam yapacağım bunları ama sadece bişeyleri erteliyormuşum gibi hissediyorum. Sevgilim de var ama vallahi çocuğu soğuttum kendimden ya. Aile evi de geriyor beni artık, bi yaştan sonra olmuyor anne babayla aynı evde. Bi işim olsa da kendi düzenimi kursam ah.. Sanırım yapacak çok bir şey de yok. Zamana bırakmak lazım. Ilişkimin ve hayatımın içine daha fazla etmeden.

Ya dizi izlemekten veya kitap okumaktan azıcık zevk alsam yapacağım bunları ama sadece bişeyleri erteliyormuşum gibi hissediyorum. Sevgilim de var ama vallahi çocuğu soğuttum kendimden ya. Aile evi de geriyor beni artık, bi yaştan sonra olmuyor anne babayla aynı evde. Bi işim olsa da kendi düzenimi kursam ah.. Sanırım yapacak çok bir şey de yok. Zamana bırakmak lazım. Ilişkimin ve hayatımın içine daha fazla etmeden.
Ben de ailemleyim ama maalesef onlara muhtacsin. Kendi paramizi kazanmiyoruz henuz. Valla artik ddizi izlemekten zevk almiyorsak farkli bi mesguliyet sart. Yoksa cidden etrafa saldirirsin. Aksam yuruyus yap, muftakta bi seyler yap vs. Ben oyle gecistiriyorum.

Bence hayatın ormal seyirindeyken bir an da kendini boşlukta bulmak sarsmış seni. Her şeyin bir an da bitmesi daha da kötü şeyler olacağını hissettirmiş. Şimdi ne yapacağını bilmediğin için panik haldesin. Sadece sakin ol ve ne yapman gerektiğini düşün KPSS ye girmişsin tamam inşallah sonucu istediğin gibi olmaz ama olmazsa kendine alternatif iş bul cepte olsun. Sevgilin konusunda bir güven eksikliği yoktur diye tahmin ediyorum bence ona olan davranışların hayatındaki değişiklerden kaynaklı. Bu geçiş biraz zor olabilir ama biraz sabırlı ve sakin ol.:21:

İnşallah her şey gönlünce olur rayına oturur....

Ben de ailemleyim ama maalesef onlara muhtacsin. Kendi paramizi kazanmiyoruz henuz. Valla artik ddizi izlemekten zevk almiyorsak farkli bi mesguliyet sart. Yoksa cidden etrafa saldirirsin. Aksam yuruyus yap, muftakta bi seyler yap vs. Ben oyle gecistiriyorum.

Evet bir de bunları deneyeyim ben en iyisi, yürüyüş/spor yapmak her zaman iyi gelir :) yoksa dediğin gibi fena olacak.

Bence hayatın ormal seyirindeyken bir an da kendini boşlukta bulmak sarsmış seni. Her şeyin bir an da bitmesi daha da kötü şeyler olacağını hissettirmiş. Şimdi ne yapacağını bilmediğin için panik haldesin. Sadece sakin ol ve ne yapman gerektiğini düşün KPSS ye girmişsin tamam inşallah sonucu istediğin gibi olmaz ama olmazsa kendine alternatif iş bul cepte olsun. Sevgilin konusunda bir güven eksikliği yoktur diye tahmin ediyorum bence ona olan davranışların hayatındaki değişiklerden kaynaklı. Bu geçiş biraz zor olabilir ama biraz sabırlı ve sakin ol.:21:

İnşallah her şey gönlünce olur rayına oturur....

Evet inanılmaz bir panik içindeyim ve çok sabırsız davranıyorum. Ben her şey hemen olsun bitsin dedikçe süreç daha da uzuyor. Biraz zor olacak anlaşılan gerçekten ama bu bi süreç ve illa ki geçecek (inşallah).
Sevgilime karşı da hiçbir güven eksikliğim yok gerçekten, bir dediğimi iki etmez zaten ama çocuğu da uzaklaştırdım iyice dün yaptıklarım ile. Bugün artık çareyi buraya yazmakta buldum. Berbat bir duygu çünkü bu.

spor salonuna yazılmanı tavsiye ederim. en azından hem evden 2 saat bile uzaklaşmış olacaksın hemde seninle aynı amacı paylaşan insanlarla aynı ortamda olacaksın. çok muhattap olmazlar ama yalnız olmadığını hissetmekte güzel :) en azından bir meşgale hem de kendine yatırım şuan ben bununla kafamı dağıtıyorum biraz. işsizlik nedir iyi bilirim :KK49: bir de sürekli birilerine saldırarak melankolik takılarak gezme bıkıyor insanlar bu sefer daha çok üzülüyorsun

Rahat ol başına ne gelecekse gelir zaten sen huzursuzluk çıkararak sadece sorunları arttırırsın ve erken ayrılık getirirsin. Yapma. Herşey elbette yoluna girer Allahın izniyle

Çok haklısın. Hayatımın hiçbir döneminde böyle bir insan olmamıştım daha önce. Değiştiğimin farkında zaten herkes. Biraz akışına bırakmaya çalışacağım artık. Allah'ın izniyle vakti gelince yolumu bulacağım ben de.

Kpssyi kazanmayı bekleyene kadar part time bile olsa bir işe gir, kazanamazsan en azından özel sektörde çok önemli deneyim.
Yaşın 25 daha geç olmadan işe atılmalısın.

spor salonuna yazılmanı tavsiye ederim. en azından hem evden 2 saat bile uzaklaşmış olacaksın hemde seninle aynı amacı paylaşan insanlarla aynı ortamda olacaksın. çok muhattap olmazlar ama yalnız olmadığını hissetmekte güzel :) en azından bir meşgale hem de kendine yatırım şuan ben bununla kafamı dağıtıyorum biraz. işsizlik nedir iyi bilirim :KK49: bir de sürekli birilerine saldırarak melankolik takılarak gezme bıkıyor insanlar bu sefer daha çok üzülüyorsun

8 yaşındaki kardeşime baktığım için o ihtimal biraz zor şu an fakat akşamları yürüyüşe çıkmaya başlayacağım. Biraz daha fazla kitap okuyup kendime işler bulacağım. O kadar üşengeç bir insan oldum ki inanamazsın, bunu üstümden atarsam yavaş yavaş toparlanmaya başlarım bence.

Kpssyi kazanmayı bekleyene kadar part time bile olsa bir işe gir, kazanamazsan en azından özel sektörde çok önemli deneyim.
Yaşın 25 daha geç olmadan işe atılmalısın.

Bu yaş durumu da çok canımı sıkıyor zaten. Giremiyorum ki bir yere, başvuru da yaptım o kadar bekliyorum. KPSS kursunda aynı sınıfta olduğum bir kız girdi bile. Neye göre alım yapıyorlar bilmiyorum ki hiç.

Ah canim ya yanliz degilsin bende seninle ayni durumdayim kpss kotu gecti 25 yasindayim inanilmaz bir bosluk oldu, sanki hic bisey iyi gitmeyecekmis gibi en azindan erkek arkadasin var o bende de yok:) napcagimi sasirmis durumdayim ama kpss ye tekrar gireceksen simden hazirlanmaya baslasan hem kafan biseyle mesgul olur hemdesinav icin hazirlik ben boyle yapmaya basladiim cunku yapacagim hicbisey yok Allah yardimcimiz olsun canim benim?

Ah canim ya yanliz degilsin bende seninle ayni durumdayim kpss kotu gecti 25 yasindayim inanilmaz bir bosluk oldu, sanki hic bisey iyi gitmeyecekmis gibi en azindan erkek arkadasin var o bende de yok:) napcagimi sasirmis durumdayim ama kpss ye tekrar gireceksen simden hazirlanmaya baslasan hem kafan biseyle mesgul olur hemdesinav icin hazirlik ben boyle yapmaya basladiim cunku yapacagim hicbisey yok Allah yardimcimiz olsun canim benim?

Ah ya kıyamam aynı durumdayız. Aslında tekrar girmek istemiyorum artık işimi gücümü bulup evlenmek istiyorum ama bilmiyorum ne zamana nasip olacak. Gerçekten hiçbir şey iyi gitmeyecekmiş gibi hissediyorum. Erkek arkadaşım var çok şükür ama dün artık iyice kızdırdım onu, şimdi soğuk soğuk konuşuyor benimle. Sınav bi açıklansaydı ona göre bir şeyler yapardım belki ama o da olmadı. Allah yardımcımız olsun canım, amin.

Bu yaş durumu da çok canımı sıkıyor zaten. Giremiyorum ki bir yere, başvuru da yaptım o kadar bekliyorum. KPSS kursunda aynı sınıfta olduğum bir kız girdi bile. Neye göre alım yapıyorlar bilmiyorum ki hiç.

İşveren olarak nacizane fikrim, ilk iş başvurularında beklentini yüksek tutma.
Üniversiteden mezun olanların beklentisi çok yüksek oluyor oysa deneyimsiz eleman vasıfsız elemandır.
Kendini geliştirebilecek bir işe gir, stajer bile olarak olur- ücretlendirmeye bakma. Yeter ki öğrenip geliştirebileceğin bir mesleğin olsun.
Yaş dediğin gibi 25 yaşında ve deneyimsizsin acilen harekete geçmelisin.

İşveren olarak nacizane fikrim, ilk iş başvurularında beklentini yüksek tutma.
Üniversiteden mezun olanların beklentisi çok yüksek oluyor oysa deneyimsiz eleman vasıfsız elemandır.
Kendini geliştirebilecek bir işe gir, stajer bile olarak olur- ücretlendirmeye bakma. Yeter ki öğrenip geliştirebileceğin bir mesleğin olsun.
Yaş dediğin gibi 25 yaşında ve deneyimsizsin acilen harekete geçmelisin.

Uluslararası ilişkiler mezunu olarak nerelere başvurabilirim sizce? Yüksek beklentilerim de yok diye düşünüyorum aslında ama dikkat edeceğim bu söylediklerinize yine de. Teşekkür ederim.

X