• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zoraki samimiyet..

Gercekten kotu anlamda soylemedim inanin. Ogretmenlerin neler cektigini en az bir ogretmen kadar iyi bilirim. Sistemin rezilliginden ne egitim kaldi ne de isini guzel yapan ogretmen. Bu nedenle dolmayin iste,dolarsaniz cekilecek bir meslek degil Allah kolaylik versin. Yanlis anlamamaniz icin alintiladim,kusura bakmayin,zira hic bir ogretmeni incitmek kirmak istemem, kimsenin yapamayacagi bir isi yapiyorsunuz.

Ben atanamadım henüz
Sistem böyle giderse atanacağım da meçhul

:/

devlet okulunda mı

hangi yönetmeliğe dayanıyorlarmış

cidden merak ettim

itiraz eden yok mu

mesai saati vs belirlidir öğretmenin 30 saat ders ver kalk bir de 30 tane çocuğun evine git olur mu öyle şey
Devlet okulu.
il projeleri kapsamında yapılıyor yıllardır.
Çok vakit almıyor aslında öğle aralarında gidiyoruz.

Ben atanamadım henüz
Sistem böyle giderse atanacağım da meçhul

:/

Öğretmenim, eğer atanamazsan çok üzülme olur mu?
Bir atanan pişman bir atanmayan bu ülkede.
Öğretmen olan pişman aslında.

Çok geç olmadan kendine yedek meslek oluşturma imkanın varsa dene derim.
Ben daha erken yapmadığım için pişman oldum gerçekten..

Atanirsiniz o mesele degil:) atanamazsaniz ozelde calisirsiniz.ki ben olsam oyle yapardim. Ama sevin mesleginizi,sevmeden olmaz cunku ,zaten zor yeteri kadar

Mülakat var artık biliyosun hocam ;)

Yoksa kendi puanımla haritadan yer beğenirim de

Aslında atama bekleme sürecinde ücretli öğretmenlik yapayım dedim sırf tecrübe için

Sonra dedim ben karşıydım ücretliye noldu diye :)kaldı öyle

Burada özel okul yok malesef :/

Bir iki dersaneden bozma temel lise var
Onların da kadrosu var zaten

Mülakat var artık biliyosun hocam :KK66:

Yoksa kendi puanımla haritadan yer beğenirim de

Aslında atama bekleme sürecinde ücretli öğretmenlik yapayım dedim sırf tecrübe için

Sonra dedim ben karşıydım ücretliye noldu diye :)kaldı öyle

Burada özel okul yok malesef :/

Bir iki dersaneden bozma temel lise var
Onların da kadrosu var zaten
Kiyamam,bulundugun yerden ayrilma sansin yok mu? Buyuk sehirlerde cok guzel okullar var,kafan daha rahat olur,yoklukla ugrasmazsin. Bir de sacma prosedurlerle. Annemle babam yillarca calistilar ozel okulda,ozele karsi olmalarina ragmen. ;) saka gibi bir tezat. Sonra sukrettiler hallerine dunya varmis dediler inan. İkisi de ucrada 15er yil calismisti dusun, burunlarindan geldi. Devlet hademe gondermedi tuvaletlere varana kadar temizlediler. Hayir temizlersin de herkes kendi isini yapsa, herkes daha verimli olurdu.

Kiyamam,bulundugun yerden ayrilma sansin yok mu? Buyuk sehirlerde cok guzel okullar var,kafan daha rahat olur,yoklukla ugrasmazsin. Bir de sacma prosedurlerle. Annemle babam yillarca calistilar ozel okulda,ozele karsi olmalarina ragmen. :KK66: saka gibi bir tezat. Sonra sukrettiler hallerine dunya varmis dediler inan. İkisi de ucrada 15er yil calismisti dusun, burunlarindan geldi. Devlet hademe gondermedi tuvaletlere varana kadar temizlediler. Hayir temizlersin de herkes kendi isini yapsa, herkes daha verimli olurdu.

Ben devlete girmeden önce özel hakkında öyle şeyler duymuştum ki atanmak şart diye
düşünmüştüm.

Bir arkadaşım özelde, benden daha fazla maaş alıyor, daha bilgili ama gerçekten bilgili :)( bilmiş değil yani)
velilerle muhattap oluyor, çiçek gibi tuvaletlere girip çıkıyor, çiçek gibi ortamlarda bulunuyor, çeşit çeşit yemeklerle
besleniyor vs.

Özele bakışım çok değişti.

Ama öğretmene genel olarak değer verilmediği için direk meslekten soğudum yine de.. :(

Kiyamam,bulundugun yerden ayrilma sansin yok mu? Buyuk sehirlerde cok guzel okullar var,kafan daha rahat olur,yoklukla ugrasmazsin. Bir de sacma prosedurlerle. Annemle babam yillarca calistilar ozel okulda,ozele karsi olmalarina ragmen. :KK66: saka gibi bir tezat. Sonra sukrettiler hallerine dunya varmis dediler inan. İkisi de ucrada 15er yil calismisti dusun, burunlarindan geldi. Devlet hademe gondermedi tuvaletlere varana kadar temizlediler. Hayir temizlersin de herkes kendi isini yapsa, herkes daha verimli olurdu.

Aslında büyük şehirde yaşayabilirim kardeşim okuyor orda ev de var

Ama Atama olursa kesin mülakata çağırılacağım

Özel okulda sözleşme imzalanır sanırım

Atanırsam bi de tazminat :)

Böyle diye diye hayatı erteliyoruz

Devlette olmak için hayatı ertelemeye değmez ama..
Bu ülkede hayatını ertelediğin, yıllarca atanmak için süründüğün ve kavuştuğun
memurluğundan bir günde olursun, bunu da gördük..

Ben devlete girmeden önce özel hakkında öyle şeyler duymuştum ki atanmak şart diye
düşünmüştüm.

Bir arkadaşım özelde, benden daha fazla maaş alıyor, daha bilgili ama gerçekten bilgili :)( bilmiş değil yani)
velilerle muhattap oluyor, çiçek gibi tuvaletlere girip çıkıyor, çiçek gibi ortamlarda bulunuyor, çeşit çeşit yemeklerle
besleniyor vs.

Özele bakışım çok değişti.

Ama öğretmene genel olarak değer verilmediği için direk meslekten soğudum yine de.. :KK43:
Aynen benim anne babam da boyle oldu. İkisi de komunistin onde gideni olarak ozele sonuna kadar karsilardi. Ki ben de prensipte karsiyim. Keske egitim sadece ve sadece devletin elinde olsa,dogrusu bu olmali zaten de iste. Devlet bu isi beceremiyor diye dusunuyorum. Cikardigi politikalara bakildiginda hele. Cok derine girmeyeyim de banlanmayalim :) aynen senin dedigin gibi ozel okullar. Babam rahmetli hep anlatti durdu devletin tuvalet temizlettigi Baki hocaya ozel okullar siraya girdi transfer edelim seni diye ;) demem o ki ozel kiymet biliyor,seni insan yerine koyuyor. Ogretmen mutlu veli mutlu seklinde dusunuyorum ben. Kendi ilkokul ogretmenimle tanisma anim gozumun onune geliyor,istemiyorum ben diye anneme fisildadiydim da ogretmen bana defol git o zaman annen seni baska okula yazdirsin demisti. Ki benim annemle babamla arkadasti ilkokul ogretmenim. İnsan boyle mi tanisir ogrencisiyle? İste ozelde boyle veli ogrenci asagilanmiyor, ogretmen gercekten basariliysa da yuceltildikce yuceltiliyor,gozumle gordum ikna oldum. Ben o yuzden piril piril yeni mezunlara hep ozelde calisin diyorum artik. Gunah,yazik. Daha da fazla kobay olmasinlar sistem denemelerinde

Ataman olmazsa ozele yonelirsin sen de,insallah onunde cok guzel kapilar acilir da bu umutsuzlugunu gulumseyerek hatirlarsin :) ne guzel olur ama

Aynen benim anne babam da boyle oldu. İkisi de komunistin onde gideni olarak ozele sonuna kadar karsilardi. Ki ben de prensipte karsiyim. Keske egitim sadece ve sadece devletin elinde olsa,dogrusu bu olmali zaten de iste. Devlet bu isi beceremiyor diye dusunuyorum. Cikardigi politikalara bakildiginda hele. Cok derine girmeyeyim de banlanmayalim :) aynen senin dedigin gibi ozel okullar. Babam rahmetli hep anlatti durdu devletin tuvalet temizlettigi Baki hocaya ozel okullar siraya girdi transfer edelim seni diye :KK66: demem o ki ozel kiymet biliyor,seni insan yerine koyuyor. Ogretmen mutlu veli mutlu seklinde dusunuyorum ben. Kendi ilkokul ogretmenimle tanisma anim gozumun onune geliyor,istemiyorum ben diye anneme fisildadiydim da ogretmen bana defol git o zaman annen seni baska okula yazdirsin demisti. Ki benim annemle babamla arkadasti ilkokul ogretmenim. İnsan boyle mi tanisir ogrencisiyle? İste ozelde boyle veli ogrenci asagilanmiyor, ogretmen gercekten basariliysa da yuceltildikce yuceltiliyor,gozumle gordum ikna oldum. Ben o yuzden piril piril yeni mezunlara hep ozelde calisin diyorum artik. Gunah,yazik. Daha da fazla kobay olmasinlar sistem denemelerinde

Ayyy darkmore şu yazının üzerine istifa basıp özele geçesim geldi :D

Ayyy darkmore şu yazının üzerine istifa basıp özele geçesim geldi :KK70:
Ahahaha cok tatlisin
Aaah ah ben sana tavsiyelerde cooook bulunurum nacizane haddim olmayarak da ,iste .dinleyebilir misin yapabilir misin bilemedim. İnsan her gonlunden geceni yapamiyor ki be guzel ogretmenim benim

Ahahaha cok tatlisin
Aaah ah ben sana tavsiyelerde cooook bulunurum nacizane haddim olmayarak da ,iste .dinleyebilir misin yapabilir misin bilemedim. İnsan her gonlunden geceni yapamiyor ki be guzel ogretmenim benim

Sen yine güzel tavsiyelerinde bulun ama öyle bir dönemdeyim ki canım
ne kadarını uygulayabilirim, hiç bilmiyorum :(

Kimsenin bizim için böyle düşündüğü yok öğretmenim.
Bize o güzel bakış açısını çok eskilerde bıraktık.

Biz kendi kendimizi avutuyoruz kutsal bir mesleğe sahibiz diye.
Teşekkür, takdir eden mi var?
Yaptıklarımız değil yapamadıklarımız görülüyor.
Kimse insanlık halidir olabilir bile demiyor.
Açık arama ve gömme peşindeler.

Burada paradan yana sıkıntı yok.
Paralı bir köy gibi düşünün ama belde.

Zaten paralı oldukları için de biraz böylelermiş sanırım.
Hatta biri onlar öğretmeni beğenmez.
Öğretmen maaşı onlar için az diye bir yorumda bulunmuştu.

İnanın para umrumda değil.
Eğitim adına cebimden harcadığım oldu.
Yine harcarım.
Ama taşkınlığa, hadsizliğe, saygısızlığa hiç sabrım yok.

Şurda başlayalı 1.5 buçuk ay oldu insaf..
Tükettiler.

Açıkçası mesleğe başlarkenki aşk yok içimde.
Sağolsunlar el birliğiyle öldürdüler.

Mutlu olsunlar..

Artık kendime başka yollar çizmek için elimden geleni yapacağım.
Çünkü değerli hissetmek istiyorum.
Bu benim en doğal hakkım.
Canim okul degistirdigimde ilk yıl ilk dönemi cehennem gibiydi. tam olarak neler yasattiklarini bilmiyorum ama ben ciddi sorunlar yaşadım, saygisizliklarla karşılaştım birkaç veli tarafından.
Anlamadan dinlemeden karşında öğretmeni geç, bir kadın olduğunu unutup bağırıp çağıran hatta boguren herifler.
Gercekten cok sogumustum bırakıp gitmek istiyordum.
Birkaç kişiyi genelleyip hepsi öyle zannediyordum ve cok canım sıkılıyordu. çocuklara karşı da önyargı olusmustü. Çok gergindim bu nedenle.
Ama zamanla nomu birkaç birkaç onlar gibi olmayanlar olduğunu fark etmeye basladim.
Bana destek olmaya çalışanları gördüm.
Genellememem gerektiğini anlamaya başladım.
Zamanla da hepsi yola geldi sayılır. Bir tane yine mafyacilik oynayan var. Arada bir dikleniyor ama onu zaten herkes biliyor. pabuç bırakmiyorum hiç zaten ona da.
Şu anda her sene başında hocam tayin isteyeceğinizi duyduk belmiyum hoca bü yıl olmayacak dediler çok üzüldük şeklinde konuşuyor o sorun yaşadıklarım bile.
SABRET ve olabildiğince sakin atlatmaya çalış bu dönemi canım.
Hepimiz yaşıyoruz.
Zamanla kabullenicekler . Onlar için değişecek değiliz.

Canim okul degistirdigimde ilk yıl ilk dönemi cehennem gibiydi. tam olarak neler yasattiklarini bilmiyorum ama ben ciddi sorunlar yaşadım, saygisizliklarla karşılaştım birkaç veli tarafından.
Anlamadan dinlemeden karşında öğretmeni geç, bir kadın olduğunu unutup bağırıp çağıran hatta boguren herifler.
Gercekten cok sogumustum bırakıp gitmek istiyordum.
Birkaç kişiyi genelleyip hepsi öyle zannediyordum ve cok canım sıkılıyordu. çocuklara karşı da önyargı olusmustü. Çok gergindim bu nedenle.
Ama zamanla nomu birkaç birkaç onlar gibi olmayanlar olduğunu fark etmeye basladim.
Bana destek olmaya çalışanları gördüm.
Genellememem gerektiğini anlamaya başladım.
Zamanla da hepsi yola geldi sayılır. Bir tane yine mafyacilik oynayan var. Arada bir dikleniyor ama onu zaten herkes biliyor. pabuç bırakmiyorum hiç zaten ona da.
Şu anda her sene başında hocam tayin isteyeceğinizi duyduk belmiyum hoca bü yıl olmayacak dediler çok üzüldük şeklinde konuşuyor o sorun yaşadıklarım bile.
SABRET ve olabildiğince sakin atlatmaya çalış bu dönemi canım.
Hepimiz yaşıyoruz.
Zamanla kabullenicekler . Onlar için değişecek değiliz.

Canım moral oldu bu yazın.
Teşekkür ederim.
Düzeleceğini ummak istiyorum :(

Duzelecek merak etmé.
İyi velilerini keşfetmeye çalış.
Sonra toplantılarda yeri geldiğinde onlara ve düşünceli davranışlarına teşekkür et.
Malesef bi nevi kıskandırma ve algı yönetimi.
Mesaj olarak sizin yolunuz yol değil , öğretmene böyle yaklaşırsan olumlu sonuç alırsını vermek lazım.
Bu çalışıyor bu tip velilerde.
Kolay gelsin

Duzelecek merak etmé.
İyi velilerini keşfetmeye çalış.
Sonra toplantılarda yeri geldiğinde onlara ve düşünceli davranışlarına teşekkür et.
Malesef bi nevi kıskandırma ve algı yönetimi.
Mesaj olarak sizin yolunuz yol değil , öğretmene böyle yaklaşırsan olumlu sonuç alırsını vermek lazım.
Bu çalışıyor bu tip velilerde.
Kolay gelsin

İnşallah teşekkür ederim canım.
Bireysel teşekkürü ihmal etmem ama velilerin önünde olsun diye
dikkat etmemiştim daha önce.
İnşallah bunu da deneyeceğim.
Haklısın etkisi olabilir.

Back
X