- 25 Aralık 2020
- 1.568
- 3.046
- 53
- Konu Sahibi meredithgrey
-
Kilo şakaları dışında hiçbir sorun yok bence.
Doğum gününüzü kutlamasını niye bekliyorsunuz mesela? Ya da nişanlıyken arayıp sormasını niye beklediniz?
Böyle beklentiler çok gereksiz geliyor bana.
Ben nişanlıyken kayınvalidemle 2 defa konuştum telefonda. İkisinde de ben aradım; biri bayram, biri anneler günüydü.
Kimse doğum günümü de kutlamadı. Hiçbiriyle bir sorunum da yok. Birbirimize karşı gayet saygılı ve standart bir ilişkimiz var. Neden kutlamadılar diye düşünüp üzülmek aklıma bile gelmemişti.
Alınacak evin parası kayınvalidenizden çıktıysa evi üzerine istemesi küçük hesap değil bence. Dünyanın binbir türlü hali var. Bir boşanma durumunda eşim niye hak sahibi olsun ailemin parasında? Eşinizin annesine sinirlenmesi hadsizlik o yüzden.
Ben sizin fazlasıyla alıcı bir insan olduğunuzu düşündüm. Alıcı olduğunuz kadar verici misiniz orasını bilmiyorum ama beklentilerinizi azaltırsanız daha mutlu olursunuz. Çok vericiyseniz onu da azaltın.
Bu yasiniza kadar kv sevgisiyle mi geldiniz?
Birakin sevmesin ne olacak?
İlişkiyi öyle kabul etmek diye bir şey var.Kayınvalidesiyle sorun yaşayanları hariç tutarak sormak istiyorum. Siz hangi İngiliz asilzadesisiniz yahu? Yok ben kaynanamı aramam o da aramazlar, yok samimiyete ne gerek varlar. Aile oluyorsunuz aile, bir ömür eşinizin ailesi öyle ya da böyle hayatınızda olacak. Güzel ilişkiler kurmak istemez misiniz? Siz onu arayın kutlayın, o sizi arasın medeni diyaloglar olsun istemenin neresi çok alıcı olmak allasen? Enseye tokat olalım demiyorum asgari düzeyde karşılıklı nezaket diyorum.
Sadece anne sevgisi ile geldim. Babam da sevmedi pek. Hep eleştirdi, kilomdan, hatalarımdan vurdu hep. Bu nedenle onaylanmadığımı hissettiğimde mutsuz oluyorum.
Ben meseleye almak vermek olarak bakmıyorum hanımefendi. Evi isterse mahalle muhtarının üstüme yapsın bana ne! Mevzu eşimle benim boşanmamızı olası görmesi. Benim ikinci evliliğim bu, acaba bundan hassasiyet göstermiş olabilir miyim? Siz bana tavsiye vermişsiniz ben de size vereyim : biraz empati yapmayı deneyin karşınızdakiyle. İyi günler.
Siz elinizden geleni yapmışsınız şimdiye dek fakat olmamış. Mesafenizi koruyun. Ha bu arada benim de kayınvalidem doğum günümü kutlamadı görümcelerde. Ben takılmıyorum buna, çünkü baştan mesafeyi ona göre koydum. Ayda 1 bilemedin 2 kez ararım. Onlarda beni sık sık aramaz. Eşimle her gün görüşür konuşurlar uzaktayız zaten baya. Böylece ailesiyle çok şükür ne kavga ne kırgınlık bir şey yaşamadık 2 yıl bitti 3.yılımıza başladık evlilikte. Bana da gittiğimizde laf sokmaya çalıştılar mı evet özellikle ben bakımlı ve alışveriş seven bir kadın olduğum için laflar duydum şakayla karışık. Güldüm geçtim. Onlar dışarıda kapımı kapattığımda evde eşimle ben varız. Huzur kaçırmaya gerek yok.Merhabalar. Selamlar. Evet olmuyor zorla güzellik, yedi senelik kayınvalide ilişkimden çıkarttığım sonuç bu. Kayınvalidem malesef beni sevemedi ancak nazik bir kadın olması bunu en azından yüzüme vurmasını engelliyor.
Eşimin ilk benim ikinci evliliğimiz ve aramızda altı yaş var ben büyüğüm. Biz arkadaş olarak başlayıp özellikle ben yaş farkından ötürü ciddi düşünmezken bambaşka bir yola saptık. Eşim olgundur bense çocuksuyum. Farklı karakterlerde olsak da çok iyi anlaşan eğlenceli bir çiftiz, kavga gürültümüz olmaz iyiyiz yani mutluyuz.
Kayınvalidem bir gün eşime ( o zaman sevgiliydik) ya o ya ben demiş eşim de kapıyı çekip çıkmıştı. Nişan dönemimizde de beni aramadı sormadı kötü de değildi ama mesafeliydik. Evlendikten sonra da bir kere ağzından güzel söz duymadım. Yazlığa giderdik komşular bana bayılır över, kaynanam (hak etti bunu askskskskskdk) öyle dururdu put gibi. Ve bu sene doğumgünümde aramadı, aile wp grubunda kutladı. Ve sanırım eşim sitem etti ki gece 22:30’da süpriz yaptık diye çiçeksepetinin en dandik plastik tadı olan yenilebilir çiçeklerinden geldi. Beni aramıyor, eşimi arıyor zaten artık. Bugün eşim Vive’yi vereyim mi dedi benimle konuşmadı.
Ben de doğumgününü mesajla kutlayıp çiçek almayı bırakmaya, aramamaya karar verdim. Çünkü zorla güzellik olmuyor bunu anladım sevilmiyorum.
Bunların haricinde iyiyizdir ama mesela bir yol tarif edecek, anlatır ve yürüyün de zayıflayın az der. Sana ne istersem tahterevanla giderim! Ya da mesela üşürüm şal isterim “ sana uymaz küçük hepsi” der. Şallar standart değil mi yahuBöyle böyle kilo şakaları falan işte. Başka bir şeyini görmedim Allah için ama doğumgünümü kutlamaması koymadı değil sanki ben yokum gibi davranıyorlar.
Ha şimdi aklıma geldi, bize ev alırken eşim tapu işlemlerini sorunca “boşanırsanız mal paylaşımı olur kendi üstümde kalsın” demiş, eşim de çok kızmış. Ağzından kaçırmıştı bana. Böyle de küçük hesaplar olmadı değil yani :)
Artık yaranmak için kendimi paralamaya gerek duymayacağım bu açıdan da iyi oldu diyebilirim. Okuyanlara teşekkür ederim.
Ben meseleye almak vermek olarak bakmıyorum hanımefendi. Evi isterse mahalle muhtarının üstüme yapsın bana ne! Mevzu eşimle benim boşanmamızı olası görmesi. Benim ikinci evliliğim bu, acaba bundan hassasiyet göstermiş olabilir miyim? Siz bana tavsiye vermişsiniz ben de size vereyim : biraz empati yapmayı deneyin karşınızdakiyle. İyi günler.
Kayınvalidesiyle sorun yaşayanları hariç tutarak sormak istiyorum. Siz hangi İngiliz asilzadesisiniz yahu? Yok ben kaynanamı aramam o da aramazlar, yok samimiyete ne gerek varlar. Aile oluyorsunuz aile, bir ömür eşinizin ailesi öyle ya da böyle hayatınızda olacak. Güzel ilişkiler kurmak istemez misiniz? Siz onu arayın kutlayın, o sizi arasın medeni diyaloglar olsun istemenin neresi çok alıcı olmak allasen? Enseye tokat olalım demiyorum asgari düzeyde karşılıklı nezaket diyorum.
Artık yaranmak için kendimi paralamaya gerek duymayacağım bu açıdan da iyi oldu diyebilirim.
Yani siz eşinizle mutluysanız sorun yok bence. Bugüne kadar niye beni sevsin diye uğraştınız yaranmaya çalıştınız ki? Kaynanamla sorunum yok, doğumgününü bilmem; bırakın kutlamayı hediye göndermeyiMerhabalar. Selamlar. Evet olmuyor zorla güzellik, yedi senelik kayınvalide ilişkimden çıkarttığım sonuç bu. Kayınvalidem malesef beni sevemedi ancak nazik bir kadın olması bunu en azından yüzüme vurmasını engelliyor.
Eşimin ilk benim ikinci evliliğimiz ve aramızda altı yaş var ben büyüğüm. Biz arkadaş olarak başlayıp özellikle ben yaş farkından ötürü ciddi düşünmezken bambaşka bir yola saptık. Eşim olgundur bense çocuksuyum. Farklı karakterlerde olsak da çok iyi anlaşan eğlenceli bir çiftiz, kavga gürültümüz olmaz iyiyiz yani mutluyuz.
Kayınvalidem bir gün eşime ( o zaman sevgiliydik) ya o ya ben demiş eşim de kapıyı çekip çıkmıştı. Nişan dönemimizde de beni aramadı sormadı kötü de değildi ama mesafeliydik. Evlendikten sonra da bir kere ağzından güzel söz duymadım. Yazlığa giderdik komşular bana bayılır över, kaynanam (hak etti bunu askskskskskdk) öyle dururdu put gibi. Ve bu sene doğumgünümde aramadı, aile wp grubunda kutladı. Ve sanırım eşim sitem etti ki gece 22:30’da süpriz yaptık diye çiçeksepetinin en dandik plastik tadı olan yenilebilir çiçeklerinden geldi. Beni aramıyor, eşimi arıyor zaten artık. Bugün eşim Vive’yi vereyim mi dedi benimle konuşmadı.
Ben de doğumgününü mesajla kutlayıp çiçek almayı bırakmaya, aramamaya karar verdim. Çünkü zorla güzellik olmuyor bunu anladım sevilmiyorum.
Bunların haricinde iyiyizdir ama mesela bir yol tarif edecek, anlatır ve yürüyün de zayıflayın az der. Sana ne istersem tahterevanla giderim! Ya da mesela üşürüm şal isterim “ sana uymaz küçük hepsi” der. Şallar standart değil mi yahuBöyle böyle kilo şakaları falan işte. Başka bir şeyini görmedim Allah için ama doğumgünümü kutlamaması koymadı değil sanki ben yokum gibi davranıyorlar.
Ha şimdi aklıma geldi, bize ev alırken eşim tapu işlemlerini sorunca “boşanırsanız mal paylaşımı olur kendi üstümde kalsın” demiş, eşim de çok kızmış. Ağzından kaçırmıştı bana. Böyle de küçük hesaplar olmadı değil yani :)
Artık yaranmak için kendimi paralamaya gerek duymayacağım bu açıdan da iyi oldu diyebilirim. Okuyanlara teşekkür ederim.
Genelde kendisine karşı hassasiyet bekleyen insanlar, başkalarına karşı göstermiyor. Empati dilinden düşmüyor ama empati yapmıyor.Tam olarak hangi konuda empati yapayım? "Kayınvalidem beni pışpışlamıyor" diye dertlenmek bir sorun değil çünkü.
Kendiniz yazmışsınız kadının bana bir zararı yok, nazik bir kadın diye.
Ne diyelim yani, "vah vah çok üzüldüm. Size bunu nasıl yapar, bütün iletişimi kes" falan mı diyelim ortada bir şey yokken?
Bence siz kayınvalidenizle empati kurmayı deneyin. Herkesin bir gün boşanma ihtimali var. Biraz kafası çalışan ve mantıklı düşünebilen her insan bu ihtimali düşünür ve alacağı evi çocuğunun üstüne yapmamayı seçebilir.
Bunun için de ne çocuğuna hep vermek zorunda ne de gelinine/damadına.
Alıcı kelimesine çok bozulmuşsunuz anlaşılan. Öyle olduğunuz için herhalde. Şu yazdıklarınızdan bile belli çünkü.
Herkesin güzel ilişki kurma anlayışı sizinki gibi olmak zorunda değil. Dünya sizin ve sizin kriterleriniz etrafında dönmüyor. Kayınvalideniz de böyle bir insan demek ki. Yapısı böyledir, çok normal.
Ha sırf sizi sevmediği ama kaba davranmayı beceremediği için "intikam günü bugündür" diyerek heyecanla doğum gününüzü beklediğini düşünüyorsanız söyleyin de gülelim.
Pardon bilelim*
Herkes birilerini övmekten hoşlanmaz. Ben kimseyi övemem kolay kolay, bu onu sevmediğim anlamına gelmez. Övülmekten hele hiç hoşlanmam. KV nizde sizi övmek zorunda değil. Kocaman kadınsınız prenses gelinim diyemez kiMerhabalar. Selamlar. Evet olmuyor zorla güzellik, yedi senelik kayınvalide ilişkimden çıkarttığım sonuç bu. Kayınvalidem malesef beni sevemedi ancak nazik bir kadın olması bunu en azından yüzüme vurmasını engelliyor.
amaaaan sevmezse sevmesin boşverinBen meseleye almak vermek olarak bakmıyorum hanımefendi. Evi isterse mahalle muhtarının üstüme yapsın bana ne! Mevzu eşimle benim boşanmamızı olası görmesi. Benim ikinci evliliğim bu, acaba bundan hassasiyet göstermiş olabilir miyim? Siz bana tavsiye vermişsiniz ben de size vereyim : biraz empati yapmayı deneyin karşınızdakiyle. İyi günler.
Arkanda dağ gibi eşin varken kayinvalidenin tabirlarina takilma. Baksana eşin zaten herşeyin farkinda. Maalesef benim kayinvalidem de bana karsi soguk ama kendi bilir. Hoş benim kayinvalidemin arkadasi cevresi yok o yuzdendir diyip takilmiyorum. Surekli kiziyla konusur eder, benimle ben konusmadikca konusmaz. Ama umrumda mi hayir. Ben saygimi koruyorum. Esim de herseyin farkinda, dağ gibi arkamda. E daha ne ? Sen de benim gibi takma eşinle mutlu mesut yaşamana bak. Herkes kendine yakisani yapar.Merhabalar. Selamlar. Evet olmuyor zorla güzellik, yedi senelik kayınvalide ilişkimden çıkarttığım sonuç bu. Kayınvalidem malesef beni sevemedi ancak nazik bir kadın olması bunu en azından yüzüme vurmasını engelliyor.
Genelde kendisine karşı hassasiyet bekleyen insanlar, başkalarına karşı göstermiyor. Empati dilinden düşmüyor ama empati yapmıyor.
Benim emeğim olan evi neden bir başkasına vereyim?
Boşanma ihtimalinin düşünülmesinin nesi yanlış, onu hiç anlamadım
M meredithgrey ilk evliliğinizde bu ihtimali düşünerek mi evlenmiştiniz? Sanmam.
hayat bu, neler yaşayacağımızı bilemeyiz.
ilk mesajımda da yazdım. Siz yaptıklarınızı karşılığını almak için yapıyorsunuz, samimiyetten yada içinizden geldiğinizden degil.
yapmayın.
insanlara zorla doğum gününüzü kutlatıp bir de gönderdikleri şeyle dalga geçmişsiniz. bu kadar nezaket düşkünü birinden beklemezdim doğrusu.
bkz. Mesajın koyu yazılan kısmı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?