• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

zorla kapanmak..

Piatra

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2016
2
6
1
30
Herkese merhaba,
Ben 20 yaşında genç bir kızım. Çok büyük bir şey olmasa da benim de dert edindiğim şeyler var ve artık ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Aile baskısından ötürü 16 yaşında kapandım. Herkese kendi isteğimle kapandığımı söylemek üzüyordu. Gerçekten isterdim ki gönlüme gelsin ve öyle kapanayım ama yok yıllar geçtikçe ben daha da çok soğudum. Annem bile evlendikten sonra kendi isteğiyle kapanması çok koyuyor. Bu arada 16 yaşında kapandım ama 13-14 yaşlarımda başlamıştı baskılar. Ben şuan hala kapalıyım çünkü babamın kalbi kırılsın istemiyorum ama ben hayattan soğudum , beni olduğum gibi kabul etmeyen, sevmeyen bir aileyle ne yapmalıyım ? Onlara artık bunu yapmak istemediğimi , 30 yaşında da olsa bi insanın kendi isteğiyle kapanmasının zorla kapanmaktan bin kat daha anlamlı olduğunu nasıl izah edebilirim ?
Bu arada okumak çok zahmet olmasın diye kapalı olduğum süre boyunca buna ısınıp alışmak için neler yaptığımı tek tek yazmak istemiyorum ama inanın çok şey yaptım evet şuan bu halde olmam belki almam gereken şeyi alamamış olmamdan kaynaklanıyor olabilir ama evde bile giyimime karışıyorlar ben patlamanın eşiğindeyim...

Onlar da kendilerince sizin iyiliginizi düşünüyorlardır emin olun. Sizi oldugunuz gibi sevmemek diye bir sey yoktur.

Siz alışın günaha girmeyin istemislerdir. Ailenize öfke duymayın bence. Evet istemeden bir seyler yapmak cok zor. Ama belki de bu sıkıntı senin imtihanındır. :)

İyi bir mesleğin, paran olsun. Maddi gücün olunca kimseye eyvallahın olmaz istediğin gibi yaşarsın.

Sadece din değil herhangi bir konuda insanlara baskı yapmak çok yanlış. Baskıyla, zorla hiçbir şey olmaz.

Kendi evin olunca dilediğin gibi yaşar, giyinirsin dediğim gibi. O zaman kadar çare yok baskıya sabrediceksin.

Bakın kapalı değilim ama kişinin bir tarzı olur o oturur ve sonra değişmez gibi geliyor

Hani zaten açılsanız da Tayt giyip dıları çıkamazsınız gibi geldi

Ya da çıkabilir misiniz

Nasıl bir giyim ve yaşam hayaliniz var

Sonuç olarak 20 yaşındasınız çalışın kendi hayatınızı gerekirse başka şehîrde kurun

Halam var 60 yaşında ailesi 12 yaşında kapatmış o zaman okulda baş açık olma zorunluluğu bar her neyse kapıda açıp liseyi bitirmiş

Üniversiteye kapalı gitmiş ve oturduğu şehre ilk döndüğünde de açık gelmiş sadece orada kapanabilirdi ama kapanmamış annesi de alışmış

Hala da açık bikini vs de giyer ailesi de alışmış ki onların oturduğu yerde o zaman sadece memur eşleri ve onların kızları açıkmış yerli halktan herkes kapalı imiş

Üniversite okuyorsanız birkaç yıl dişinizi sıkıp mezun olduktan sonra başka şehre gidersiniz. Eğer bu konuyu çözmeden evlenirseniz muhtemelen ailenize uygun ve sizi kapalı tanıyan biriyle evlenip hiç açılma imkanı bulamazsınız.

Annenizle hiç konuştunuz mu, sonuçta o da ileri yaşta kapanmış.

Hey Allah'ım hey. Sen hidayet ver... Helal olsun anne babana onlar senin de bir gün yerin altına gireceğini hesaba katıp ince düşünmüşler. Sen de madem kapandın (ki Allah a şükür) ney için kapandım diye bir araştırma yap daha iyi nasıl olunur öğren yahu. Bu dünyaya neye geldik unutma.Ne zaman öleceğinin garantisi var mı ? Arkadaşım yaa her planınızı şu 3 günlük dünyaya göre kurmayın yaa.

Tesettür bu tesettür!! Tarz değil farz. Kafanıza göre takılan bedelini öder.

Senin ki de şu hesap kabrinde ne hasır var ne kilim, oturmuşsun seyrediyorsun filim..

Bana da gelip bu senin fikrin demeyin ! Benim fikrim değil bizi bir kan pıhtısından bir damla sudan yaratan rabbimin emri !!

Neden ben kapanmak istedim diyorsun ki .Sorana ailem kapanmamı istedi demelisin neden demiyorsun ki .

Herkese merhaba,
Ben 20 yaşında genç bir kızım. Çok büyük bir şey olmasa da benim de dert edindiğim şeyler var ve artık ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Aile baskısından ötürü 16 yaşında kapandım. Herkese kendi isteğimle kapandığımı söylemek üzüyordu. Gerçekten isterdim ki gönlüme gelsin ve öyle kapanayım ama yok yıllar geçtikçe ben daha da çok soğudum. Annem bile evlendikten sonra kendi isteğiyle kapanması çok koyuyor. Bu arada 16 yaşında kapandım ama 13-14 yaşlarımda başlamıştı baskılar. Ben şuan hala kapalıyım çünkü babamın kalbi kırılsın istemiyorum ama ben hayattan soğudum , beni olduğum gibi kabul etmeyen, sevmeyen bir aileyle ne yapmalıyım ? Onlara artık bunu yapmak istemediğimi , 30 yaşında da olsa bi insanın kendi isteğiyle kapanmasının zorla kapanmaktan bin kat daha anlamlı olduğunu nasıl izah edebilirim ?
Bu arada okumak çok zahmet olmasın diye kapalı olduğum süre boyunca buna ısınıp alışmak için neler yaptığımı tek tek yazmak istemiyorum ama inanın çok şey yaptım evet şuan bu halde olmam belki almam gereken şeyi alamamış olmamdan kaynaklanıyor olabilir ama evde bile giyimime karışıyorlar ben patlamanın eşiğindeyim...

Canım merhaba,
Örtü konusunda nefsine söz geçiremesen de inançlı ve iman eden birisin sanıyorum. Genç yaşında örtünmen sende şu psikolojiye yol açmıştır sanırım, " Etrafımda istediği gibi giyinen, eteğini, taytını şu an benim giyemediğim kıyafetleri giyen var. Ben oturmama kalkmama dikkat etmek zorundayım ama onlar herkesle istediği gibi konuşuyor, arkadaş çevreleri de daha geniş" böyle düşünüyor olabilirsin.

Evet ailen seni zorlamamalıydı, bu meseleleri sana zorlamadan anlatmalılardı. Evet farz ama kişinin günahı kendine ve istemeden örtünmek ya da istemeden namaz kılmak oruç tutmak bunlar daha da soğutur seni farzlardan. Allah hidayet nasip etsin sana, ve inan bana istediği kıyafetleri giyen arkadaşların çevren senden daha kısıtlanmış hissediyorlar.

Hey Allah'ım hey. Sen hidayet ver... Helal olsun anne babana onlar senin de bir gün yerin altına gireceğini hesaba katıp ince düşünmüşler. Sen de madem kapandın (ki Allah a şükür) ney için kapandım diye bir araştırma yap daha iyi nasıl olunur öğren yahu. Bu dünyaya neye geldik unutma.Ne zaman öleceğinin garantisi var mı ? Arkadaşım yaa her planınızı şu 3 günlük dünyaya göre kurmayın yaa.

Senin ki de şu hesap kabrinde ne hasır var ne kilim, oturmuşsun seyrediyorsun filim..

Bana da gelip bu senin fikrin demeyin ! Benim fikrim değil bizi bir kan pıhtısından bir damla sudan yaratan rabbimin emri !!
Onlar da kendilerince sizin iyiliginizi düşünüyorlardır emin olun. Sizi oldugunuz gibi sevmemek diye bir sey yoktur.

Siz alışın günaha girmeyin istemislerdir. Ailenize öfke duymayın bence. Evet istemeden bir seyler yapmak cok zor. Ama belki de bu sıkıntı senin imtihanındır. :)

Anneci babacı giller gelmiş gene. Zorla baskıyla birşeyler yaptırmak doğru mu? Ah pardon, size göre doğru tabii.

Rabbin emri yerine girmeyeceğim. Konuyu bizzat iyice dine çekmişsin. Emir olarak görmeyen görüşler de var bilesin. Sana göre farz, bana göre ise çeviri hatası. İsterseniz özelden yazın, banlanmaya niyetim yok açıkçası.

Kendi doğrunuzu, başkasına zorla neden yaştıyorsunuz? Bu şey gerçekten doğru yada yanlış, farketmez. ZORLA kimsenin kimseye birşey yaptırmaya hakkı yok.

Bakın sonuçlar görülüyor. Zorla evlilik, zorla ailenin istediği bölüm-okul, zorla çocuk, zorla şu bu.. Her konuda zorlama yanlış. Sadece dinde değil yani.

Bırakın insanlar kendi fikirlerini yaşasın.

Ben de bekarbekar hayatım boyunca baş açıktim. Baskılar vardı ben şartlanmis bir şekilde aslaaa diyordum.ve su an kapaliyim 3 yıla yakın.ve ne diyorum biliyor musunuz.KESKE COK ONCEDEN YAPSAYMİSUMMMM:((((

Dünyaya yaşamak için geldik

Bîr damla sudan tüm canlılar olur sen hiç tesettürlü inek gördün mü

Demek ki tesettürün amacı o bizi yarattı değil

Bir tel saçımız değil düşüncelerimiz iyi insan olmamız daha makbuldür kul hakkı yemeden yaşamak çalmamak gıybet etmemek gibi ama bu konular dururken örtümüzün ucunu omuzlarımıza indirmemiz söylendi diye kıl fetişi yaptık

İsteyen cehenneme isteyen cennete göre herkesin kendi iradesi.
Burda tartışılan konu sevap, günah doğru yanlış vs değil zaten insanın hür iradesinin ailesince elinden alınması.

Zorla , şartlara gereğince kapanmaktan; kendi iradenle yapmadığın bir eylemden sevap/günah olur mu sizce? Eylemlerde irade ve niyet esastır.İnsanların karar verme özgürlüklerin elinden alarak günahı önlemiş mi oluyorsunuz yani???

Dediğiniz gibi kafasına göre takılıp bedelini ödemek istiyor kız belki, nerden biliyorsunuz? İnsanların günaha girme özgürlüğü var ve de olmalı.

Konu günah sevap kapanmak açılmak değil,özgürlük tekrar ediyorum. Siz madem dindarsınız Allahın verdiği beynin, iradenin insandan gasp edilmesini günah bulmuyor musunuz?

Dünyaya yaşamak için geldik

Bîr damla sudan tüm canlılar olur sen hiç tesettürlü inek gördün mü

Demek ki tesettürün amacı o bizi yarattı değil

Bir tel saçımız değil düşüncelerimiz iyi insan olmamız daha makbuldür kul hakkı yemeden yaşamak çalmamak gıybet etmemek gibi ama bu konular dururken örtümüzün ucunu omuzlarımıza indirmemiz söylendi diye kıl fetişi yaptık

:KK9::KK9:

Anneci babacı giller gelmiş gene. Zorla baskıyla birşeyler yaptırmak doğru mu? Ah pardon, size göre doğru tabii.

Rabbin emri yerine girmeyeceğim. Konuyu bizzat iyice dine çekmişsin. Emir olarak görmeyen görüşler de var bilesin. Sana göre farz, bana göre ise çeviri hatası. İsterseniz özelden yazın, banlanmaya niyetim yok açıkçası.

Kendi doğrunuzu, başkasına zorla neden yaştıyorsunuz? Bu şey gerçekten doğru yada yanlış, farketmez. ZORLA kimsenin kimseye birşey yaptırmaya hakkı yok.

Bakın sonuçlar görülüyor. Zorla evlilik, zorla ailenin istediği bölüm-okul, zorla çocuk, zorla şu bu.. Her konuda zorlama yanlış. Sadece dinde değil yani.

Bırakın insanlar kendi fikirlerini yaşasın.

Yok ben zorla kabullendirmeye çalışmıyorum. Ama konu sahibi ailemin gönlünü kırmak istemiyorum demis, demekki ailesiyle arasnda sadece bu bas kapatma sıkıntısı var. Geri kalanında huzurlu bir yuva diye düşündüm o yüzden isyan edin diretin diyemedim.

Kaldı ki namaz da farz örtünmek de farz oruc da farz vs vs.. ille birinj yapmiyor diye kafir olmaz kimse. Kapanıp kapanmamak kisinin kendi günahı ya da sevabı. Ama ailemi kıramam diyorsa o zaman tek caresi bu fikre alıştırmak kendini.

Yoksa kapanıp açılan tekrar kapanan tekrar açılan pek cok kişi var. Bu konuya hiç girmedim, beni de ilgilendirmez.

Ailesi kızlarının -kendilerince- iyiligini istedikleri icin boyle bir caba icine girmisler diyorum. Yani bir yerde sevdikleri için.

Yoksa zorla baş kapatmak asla dogru degil, kaldı ki kalpten gelerek yapmak gerek her seyi. Islam hoşgörü dinidir sonucta. :)

Buraya gelip "Ailen seni günahtan koruyor" tarzında yorum yapan var, kime göre günah neye göre günah kardeşim. Açık insanlar günahkar mı oluyor size göre? Kızı zaten zorla kapatmışlar, istemediği bir hayatı yaşıyor doğru mu dedikleriniz? Kızın da canını iyice sıkıyorsunuz.

Bende o baskıyla kapananlardanim. Biz ne için kapandıktan Allah icinmi hayır elalem ne der yasimiz geldi için kapandıktan kapabali nerdeyse yirmi yıl oldu evlendi çocuğum var ama hala bunu sindirebilmis değilim. Dahada kötüsü küçük kardeşime kimse kapan demedi. Bi gün anneme dedimki niye beni kapattinda o açık. "Onun barı hayatı kurtuldun o yüzden ona bisey demedim" dedi ve ben bu cümlenin yarasını hala taşırim. Uğraşma anlatamazsin anlamazlar.

Back
X