Etmem mi. Bana iş mi öğretiyorsun. Öyle olmuyor. Sürekli aynı cümleleri söylüyor doktor.
Psikiyatriye yatış yap diye hasta yakınının baskısını görüyoruz doktor üzerinde. İlk mesajlarında doktorun konsülte etmediğini iddia ediyordu. Bunun üzerine yazmış.
Sakinleştirici sanıyorum sıradan ilaçlardan verme yetkileri var.Ama ona narkotik ilaç etki ediyormuş.O da ancak bazı servislerde veriliyormus
Doktor gayet açıklamasını da yapmış. Doktor ilgilenmiyor deniyor. Ayrıca doktor hasta için telefonla bir sürü iletişim kurmuş.
Bilmiyorum. Doktor neyin inadını yapıyor.
Doktor kötüleme yok demiştiniz.
Psikiyatriye sevk edecek.
Doktora iş öğretmeye kalkmıyoruz demiştiniz. Konu sahibi doktora işini öğretmeye devam ediyor.
Psikiyatriye kons atmamış işte.atsa olay çözülecek.Benim işime gelmesiyle ilgisi yok.
Kons atılmadığı yalanı vol bilmem kaç.
Eminim .Hastane palyatif bölüme de alabilmiş.
İnatla başka bölümlere yatırması için doktora baskısı devam ediyor.
Sistemden baktılar. Cons atılmamış dediler.Eminim.Hemsire arkadaş da baktı.Hastne sosyal hizmetleri de baktı.Hatta ajite bir hasta,nasıl cons atılmaz dedi.
Kons atılmadı yalanı devam ediyor. Ayrıca çoğu hastanede hemşire sisteminde doktor mesajları gözükmez. Order alma etrafını buluyor sadece çoğu yerde. İstem yapma ekranları olmuyor. Hemşire dahil ediliyor duruma. Ayrıca serviste hasta ile başbaşa kalan hemşire arkadaşlarımızdır. Böyle bir hastanın serviste olmaları esas onlar için külfet. Diğer hastalara vakitleri kalmamıştır böyle bir yorum yapamazlar.
Pazar günü ameliyat olmuş. perşembe günü yoğun bakımdan çıkmış bir hasta cuma günü taburcu edilir mi normalde? Ustelik beyin ameliyatı.Buradan da anladım ben aslında aynen başımızdan atalım durumu mevcut
Pazar günü ameliyat olup pazar gecesi çıkılan durumlar bile var. Demek ki hasta sandığınız kadar büyük bir cerrahi geçirmemiş ki taburcu olabilir. Bilmem kaçıncı çelişki oldu bu.
İlk gittiğimiz günde doktor bey ben bu hastayi bu şekilde tedavi etmek istemiyorum, çattik, piyango bize vurdu ifadelerini kullandı
Doktor böyle bir şeyi söylemez hasta yakını yanında. Ayrıca gayette kardeşim bu hasta 85 yaşında masada kalır diyebilirdi gayet de kabul edilebilir makul bir sebep. Hasta hiç servise yatmazdı. Taburcu etmek için uğraşmazdı.
Bugün heyet için gezerken sürekli burası genelev diye bağırdı.Hemsireler birilerinden para topluyor, doktorlar birilerini pazarlıyor, hastabakici refakatçilerle birlikte yatıyor. Onune gelene tekme atıp, refakatçiyi serum hortumuyla bogmaya kalktı.20 saattir kesintisiz imdat polis diye bağırıyor. Kesinlikle beyin cerrahi olamaz.Gercekten sakinleştirilmesi lazim
Hastanın heyete çıktığını yaklaşık olarak 10 doktor tarafından değerlendirildiği görüyoruz. Bunlardan biri de takdir edersiniz ki psikiyatri. Yani kons atılmamış kısmı baştan sona yalan. Hasta zaten psikiyatri hekimi tarafından değerlendirilmiş
Farklı doktor ama .iki farklı psikiyatrist
Bir değil iki psikiyatri hekiminin değerlendirdiğini görüyoruz. Hasta zaten bsc hastası. Bu hasta şu an ez 3 doktor gördü ve hiçbiri yatış yapmadı. Demek ki gerekli değil.
Yazmak istemiyorsanız yazmayabilirsiniz? Ben doktorun sorunu mu demişim? Doktorun hatası mı demişim? Kadın yazdıklarını dile getirmiş neden doktor suçlamak olarak algılanıyor diyorum sadece. Kadın başından geçeni yazıyor yalancılıkla itham ediliyor. Ve yine dediğim gibi kimse kalkıp sizin tedavi yöntemlerinizi falan eleştirmiyor. Eleştirse haklısınız tıp okumamış biri ne alaka benim işime karışıyor demekte. Ama burda işe karışmakla ne alakası var yani? Kadın içinde bulunduğu süreci yazmış. Doktorun sorunu değildir tamam.(ben zaten hiç bir mesajımda öyle bir şey demedim) e peki kadının sorunu mu? Diyoruz ki demek ki sistemde aksayan bir şeyler var. Aksamasa durum bu olur mu? Bunu bile üstünüze alınıyorsunuz.
Her zeki insan doktor olmak istemiyor ama bazıları öyle davranıyor yorumuma gelincede. Evet sosyal medyada gördüğüm bazı yorumlardan ötürü bu şekilde yazdım. Bal gibide bazı doktorlar sanki herkes doktor olmak istemişte olamamış gibi davranıyor karşısındakine. Yani siz yapmıyor olabilirsiniz ama siz yapmıyorsunuz diye kimse yapmıyor anlamına gelmiyor. Demek istediğimizde bu işte kendinizi hata yapmayan,eleştirilemeyen süper kahramanlar olarak görmeniz. Ve en ufak eleştiride anlamıyorsunuz,bilmediğiniz işlere burnunuzu sokmayın tarzı mesajlar yazarak. Alttan altta bizim zekamıza laf edilmesi. Ve daha önce de dediğim gibi olayı gereksiz bir şekilde doktor düşmanlığı yapılıyora döndürmeniz. Eleştirilen kısım sizin iş yapmak şekliniz değil. Dolayısıylq işinize karışan da yok. Ama anlaşılamıyorum bir türlü.
Gerçekten kimseyle kavga etmek istemiyorum. Ve bunun içinde mesaj yazmadım. Olabilecek en seviyeli şekilde yazdım o mesajı. O mesaj bile sorun oluyorsa kimse kusura bakmasın bu benim sorunum değildir. İyi günler diliyorum herkese.
Gördüğünüz gibi çatır çatır doktora her aşamada müdahale edilmiş. Sistemsel aksaklığın sebebini hasta yakını olarak kendini göstererek yapmış diyoruz üstümüze almıyoruz. Olması gereken prosedür defalarca anlatıldı. İnatla doktoru açma, imza atma deniyor.
Burnunuzu sokmayın diyoruz çünkü gördüğünüz işleyiş sizin sandığınız gibi değil. Hastanede kons ve sevk işi nasıl olur en az 5 kişi anlattı. Öğrenmeye kapalı olduğunuz için algılamamız çok normal.
Ya ben ne utanıcam Allah aşkına ya? Ne biçim laflar bunlar? Ben kendi yazdıklarımı açıkladım. Hiç bir mesajımda niyetim düşmanlık yapmak değildi dedim.
Kadının mesajlarınıda okudum. Boşuna yorulmayın biliyorum yani. Doktor başından atmak istiyor demiş mesela. Evet sosyal hizmetler ayrı hastane ayrı başından atmak istemiş yalan mı? Herkes topu birbirine atıyor. Tüh ya nasıl yazabilir böyle bir şeyi? Konu sahibinin haddine mi böyle bir şey yazmak?
Tamam siz haklısınız. Bir cahil faniler işimiz gücümüz yok sizleri eleştirmek için yaşıyoruz sadece. İzninizle huzurlarınızdan çekiliyorum.
Sorun da zaten utanmamız biliyorsunuz dimi? Utansanız biraz böyle olmazdı zaten. Utanmadan bilmiş bilmiş yorum yapmaya devam edin

hatadan dönmek bile bir erdemdir ondan bile mahrum olun. İyi formlar dilerim.