Zorla taburcu mümkün mü

Ben bunu anladım da bisey danismak istiyorum, sistemi sizin kadar bilmiyoruz ve muhtemelen yanlis yargilara varıyoruz eve goturmem mümkün değil, sosyal hizmetler sorunu su an çözemiyor. Hastanenin yapacağı bisey de kalmadi. Hepsine okeyim. Basiniza gelse ne yaparsiniz, lattesizkitapsiz lattesizkitapsiz kuzum sana da soruyorum, benim uzak bir akrabal vardi, böyle saldırgan tavirlari vardi, alzheimer hastasiydi, rapor aldilar saniyorum, apar topar dar-ül acize ye gonderildi. Bu kadin bunu yapamaz, ameliyattan yeni cikmis hasta. Evine götüremez. Benim de kizim bebekti mesela götüremezdim evime. Dar-ül acize almasa ne olurdu bilmiyorum, yani hasta yakini olarak kayda girmis olmasi bi noktadan sonra basina belaya dönüyor anladigim. Ne yapmak dogrusu?
Tanımıyorum sokakta buldum demeliyiz sanırım.

Tamam da konu sahibi niye olayı farklı anlatsın. Hastane doktor ismi vermemiş kimseyi hedef göstermemiş. Eğer hastanın psikiyatride yatacak kadar Bi rahatsızlığı yoksa konu sahibi de gider evine bırakırdı ya da hastane taburcu ederdi kadın kendi giderdi. Konu sahibinin mecbur bakmak zorunda olduğu biri değil ki başından atmak için abartsın.
Hikayede tutmayan noktalar var. Olayı bilerek veya bilmeyerek farklı lanse ettiğini düşünüyorum. Doktoru birkaç mesajında hedef göstermişti. Mesajları tek tek aramak istemiyorum tekrar. Ama şöyle içerikli şeylerdi: muhattap olmuyor, başından atmaya çalışıyor, nasıl kafa içerisinde anlamıyorum vs gibi söylemler. Konu sahibi şu an evine almak istemediği için bu şekilde anlattığını düşünüyorum. Hastanede hastanın tedavisi bitmiş ve taburcu edilecek. Sosyal hizmetler bakım evi bulana kadar yakınının bakması gerekiyor. Yakını da hastayı çıkarmak istemiyor. Sonrası da malum

evet maalesef ülkede sosyal hizmetler çok aktif çalışmıyor
bu tarZ insanlar için bakım evleri çok çok az.
ben konu sahibini hiçbir yerde suçlamadim ama kendisi suçluyu çok yanlış yerde arıyor.
buradaki "tecrübeli" arkadaşlarda onu yanlış yerden destekliyorlar.
Konuyu okudum. Konu sahibi mesajlarında doktoru ya da hastaneyi suçlayan mesaj yazmamış ki. Vay efendim benim hastamı nasıl psikiyatri servisine almazlar,bunlar nasıl doktorlar dememiş. Kadın sadece yaşadığı süreci,ona denilenleri yazmış. Ve çaresizliğini dile getirmiş. Sizde yalandır yalan diyip duymuşsunuz. Daha çok çare arayan bir insan profili canlandı benim gözümde.

Kadın hastane adı vermemiş,doktor adı vermemiş,kimseyi hedef göstermemiş neden yalan söylesin? Yalan söyleyip ne yapacak? Gözümle görmediğim hiç bir şeye inanmam diyip kadının yalan söylediğinden nasıl bu kadar emin olabildiniz ki? Twitterdan falan yazsa bunları prim için yazmıştır hadi dersinde,burdan anonim olarak bunları yazıp,yalan söylemekte ki motivasyonu ne olabilir ki? Kadın çözüm arıyor,ne yapabilirim diye soruyor sadece. Ve bu süreçte yaşadıklarını yazmış.

Sanki ülkemizde ki tüm kurumlarda işleyiş mükemmelmiş gibi hastanelerinde mükemmel bir biçimde işlediğinden,orda çalışan tüm insanların sıfır hatayla işlerini yapabildiğinden nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz ki? İnsanın olduğu her yerde hata payı vardır ve olacaktır. İnsanız çünkü adı üstünde. Nasıl ki öğrencisine kötü davranan bir öğretmeni eleştirince tüm öğretmenleri ve öğretmenlik mesleğini karalamıyor,düşmanlık yapmıyorsak aynı şekilde doktor eleştirincede tüm doktorları eleştirip,doktorluk mesleğini karalamış olmuyoruz. Konu sahibinin ya da yorum yapanların zaten doktor düşmanlığı yaptığı yok ama siz sanki öylemiş gibi algıladığınız için bunu esktradan belirtmek istedim yalnızca.

Muhtemelen bu mesajından dolayıda beni çok sert bir şekilde eleştireceksiniz ama olsun. Şunu da belirteyim benim de doktor düşmanlığım falan yok aklı başında olan kimsenin herhangi bir meslek grubuna düşmanlığı yoktur zaten. Ama lütfen sizde en ufak bir eleştiride olayı doktor düşmanlığına getirip,siz tıp mı okudunuz ne bileceksiniz cahiller tavrını bir kenara bırakın. Kimse sizin hastalara uyguladığınız tedavileri eleştirmiyor zaten. Eleştirilen nokta sistemdeki eksiklikler. Bunun içinde tıp fakültesi bitirmemiz gerektiğini düşünmüyorum. Tıpkı bir hakimi,savcıyı verdiği kararlardan ötürü eleştirmek için hukuk fakültesi bitirmemize gerek olmadığı gibi. Saygılar.

Geçen gün zapt edilemeyen hasta olarak konu açmıştım.pazar günü beyin kanaması için ameliyat oldu.bugun yoğun bakımdan çıktı.ama kesinlikle serviste zapt edemiyorlar.ben bu süreçte sosyal hizmetlere başvurdum.Bugun heyet raporu aldım.agir engelli raporu verdiler.vasi tayini için sulh mahkemesinde dava açtım.bakjm evi tarzında bir kurum için başvurdum.hem hastanenin sosyal hizmetleri hem de il sosyal hizmetler çok yardımcı oldu.iki tane ücretli refakatçi tuttum.gunluk 1600 tl veriyorum .sosyal hizmetler il müdür yardımcısı beni aradı bu süreçte kesinlikle taburcu işlemi yaptırma,imza atma,bakım evi işlemleri sıkıntıya girer dedi.ama doktoru sürekli beni aratıyor. Gelin yarın çıkarın hastayi ,ben serviste böyle hasta istemiyorum diye.nereye gotururseniz götürün diyor.sosyal hizmetlerde hastayi alıp eve götürdünüz hasta kendine zarar verdi yada çocuğunuza zarar verdi ,suçlu siz olursunuz diyor.ben bunu doktora anlatamıyorum. Delirmek üzereyim. Psikatriye de sevk etmiyor. Var mı bir tavsiyesi olan,bilgisi olan?zorla taburcu edebilir mi?
Arkadaşım konunu okudum evine getirme böyle bir hata yapma...devlet bakım evlerinde aşırı sıra var biliyorum ozele de para yetmez. Su durumda yapacağın tek sey Dr aradığında" ben artık bakmıyorum naparsaniz yapin' demek..okurken zor geliyor ama ancak böyle bir durumda drlar polisi arıyorlar polis yakınlarını arıyor ..aynı şeyi onlara söyleyeceksiniz ..bakamam diye o zaman devlete yerleştiriyorlar...başka çözüm yok...özel bakimevleri uçuk fiyat devlet sıra veriyor . Bakan hastaneden alan olmayınca devlet mecbur yerleştiriyor bir yere

Konuyu okudum. Konu sahibi mesajlarında doktoru ya da hastaneyi suçlayan mesaj yazmamış ki. Vay efendim benim hastamı nasıl psikiyatri servisine almazlar,bunlar nasıl doktorlar dememiş. Kadın sadece yaşadığı süreci,ona denilenleri yazmış. Ve çaresizliğini dile getirmiş. Sizde yalandır yalan diyip duymuşsunuz. Daha çok çare arayan bir insan profili canlandı benim gözümde.

Kadın hastane adı vermemiş,doktor adı vermemiş,kimseyi hedef göstermemiş neden yalan söylesin? Yalan söyleyip ne yapacak? Gözümle görmediğim hiç bir şeye inanmam diyip kadının yalan söylediğinden nasıl bu kadar emin olabildiniz ki? Twitterdan falan yazsa bunları prim için yazmıştır hadi dersinde,burdan anonim olarak bunları yazıp,yalan söylemekte ki motivasyonu ne olabilir ki? Kadın çözüm arıyor,ne yapabilirim diye soruyor sadece. Ve bu süreçte yaşadıklarını yazmış.

Sanki ülkemizde ki tüm kurumlarda işleyiş mükemmelmiş gibi hastanelerinde mükemmel bir biçimde işlediğinden,orda çalışan tüm insanların sıfır hatayla işlerini yapabildiğinden nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz ki? İnsanın olduğu her yerde hata payı vardır ve olacaktır. İnsanız çünkü adı üstünde. Nasıl ki öğrencisine kötü davranan bir öğretmeni eleştirince tüm öğretmenleri ve öğretmenlik mesleğini karalamıyor,düşmanlık yapmıyorsak aynı şekilde doktor eleştirincede tüm doktorları eleştirip,doktorluk mesleğini karalamış olmuyoruz. Konu sahibinin ya da yorum yapanların zaten doktor düşmanlığı yaptığı yok ama siz sanki öylemiş gibi algıladığınız için bunu esktradan belirtmek istedim yalnızca.

Muhtemelen bu mesajından dolayıda beni çok sert bir şekilde eleştireceksiniz ama olsun. Şunu da belirteyim benim de doktor düşmanlığım falan yok aklı başında olan kimsenin herhangi bir meslek grubuna düşmanlığı yoktur zaten. Ama lütfen sizde en ufak bir eleştiride olayı doktor düşmanlığına getirip,siz tıp mı okudunuz ne bileceksiniz cahiller tavrını bir kenara bırakın. Kimse sizin hastalara uyguladığınız tedavileri eleştirmiyor zaten. Eleştirilen nokta sistemdeki eksiklikler. Bunun içinde tıp fakültesi bitirmemiz gerektiğini düşünmüyorum. Tıpkı bir hakimi,savcıyı verdiği kararlardan ötürü eleştirmek için hukuk fakültesi bitirmemize gerek olmadığı gibi. Saygılar.
yok eleştirmeyecegim
elestirmek için bile belirli bir umursama seviyesi gerekiyor.
sizin yorumlarınızı umursamıyorum , umarım bir gün sizde bunu yaparsınız.

konu sahibi ilk mesajlarinda doktor taburcu etmek istiyor diye sitem ediyordu .sistemi elestirse gercekten hakli konu sahibi icin cok zor .en bastan beri hastayi psikiyatri gormedi dedi hekim olarak dedik ki bu mumkun degil .sonra kendisi dedi bugun heyette psikiyatri gordu hastayi dedi diye mesela
uzun sure hastanede yatarsa hastane enfeksiyonu nedeniyle hayatini kaybedebilir mesela bunu hekim hemsire vs olmayan kimse dusunmezdi muhtelemen .bu yuzden o durumlari acikliyoruz .
evet sistemsel eksiklik bunda hemfikiriz sukur artik .umarim bir an once cozulur

yok eleştirmeyecegim
elestirmek için bile belirli bir umursama seviyesi gerekiyor.
sizin yorumlarınızı umursamıyorum , umarım bir gün sizde bunu yaparsınız.
Size gayet saygılı bir şekilde eleştirimi yazdım ama görüyorum ki aynı şekilde cevap verecek olgunluğa sahip değilsiniz. Bu egoyla devam edin doktor hanım.

konu sahibi ilk mesajlarinda doktor taburcu etmek istiyor diye sitem ediyordu .sistemi elestirse gercekten hakli konu sahibi icin cok zor .en bastan beri hastayi psikiyatri gormedi dedi hekim olarak dedik ki bu mumkun degil .sonra kendisi dedi bugun heyette psikiyatri gordu hastayi dedi diye mesela
uzun sure hastanede yatarsa hastane enfeksiyonu nedeniyle hayatini kaybedebilir mesela bunu hekim hemsire vs olmayan kimse dusunmezdi muhtelemen .bu yuzden o durumlari acikliyoruz .
evet sistemsel eksiklik bunda hemfikiriz sukur artik .umarim bir an once cozulur
Doktor sürekli kadını aradığı için kadında demiş ki "doktor sürekli beni arıyor gel al diye" e şimdi kadın yaşadığı şeyi yazınca doktor düşmanı mı oluyor? Ya da tek bir doktoru kötüleyince doktor düşmanlığı mı yapmış olunuyor.

Buraya çocuğunun öğretmeniyle ilgili konu açan insanlarda oluyor. Ya öğretmen çocuğuma bunu demiş falan filan diye. Aynı şey işte.

Ben zaten bu kafada bir insan değilim. İlk mesajımda da bunu belirttim. Benim dikkat çekmek istediğim tek nokta şu. Tabiki de doktorların birbirlerini savunması güzel. Her meslek grubu birlik olmalı zaten ancak en ufak bir eleştiride bile karşı tarafa siz doktor düşmanısınız,biz onca sene okuduk bizi nasıl eleştirirsiniz cahiller imaları yapmak gerçekten çok gereksiz ve can sıkıcı. Her zeki insan doktor olmak istemiyor,bazıları öyleymiş gibi davransa da. Ve nasıl her meslek grubunu,insanları eleştirebiliyorsak doktorlarıda yeri geldiğinde eleştirebiliriz. Doktorlar hata yapmayan süper kahramanlarmış gibi davranmaya gerek var mı? İnsanız hepimiz hata yapabiliriz. Ben bu konudaki doktorlar hatalı da demiyorum ayrıca onuda belirtmek isterim. Genel bir durumdan bahsediyorum 😊

Sahsi fikrim tüm bunlar sistem problemi. Burda ne doktor suclu nede konu sahibi. Doktorlara da uymak zorunda olduklari kurallar veriyorlar.
Almanyadan örnek veriyim: Burda tedavi biter bitmez (özel hasta degilseniz) sizi taburcu ediyorlqr, cünkü hastane sizin her gün daha fazla yattiginiz zaman para kaybediyor. Yani hastalar icin daha bir iki gün dinlensin bakilsin diye bir durum yok. Islem bitti mi son kontrolden qonra cikmak zorundasiniz. Her doktor ayni karar verme yetkiye de sahip degil. Türkiyede sistem benzer calisiyorsa doktorun hastanin cikartmaya calismasina sasirmamak lazim.
Konu sahibi zaten zor durumda. Her hasta evde bakilmiyor..bize okul tarafindan bakim evinde staj yaptirmislardi. Orda Alzheimer hastasi biri adam kadin bakiciya saldirmaya kalkti, araya iki erkek bakici girip zor tuttu. Saldirgan olan birini konu sahibi yatistirici ilaclar olmadikca asla zaptedemez. Demek istedigim insallah kisa zaman icinde iyi bir cözüm bulunur. Hastaya da yazik. Cok gecmis olsun

Doktor sürekli kadını aradığı için kadında demiş ki "doktor sürekli beni arıyor gel al diye" e şimdi kadın yaşadığı şeyi yazınca doktor düşmanı mı oluyor? Ya da tek bir doktoru kötüleyince doktor düşmanlığı mı yapmış olunuyor.

Buraya çocuğunun öğretmeniyle ilgili konu açan insanlarda oluyor. Ya öğretmen çocuğuma bunu demiş falan filan diye. Aynı şey işte.

Ben zaten bu kafada bir insan değilim. İlk mesajımda da bunu belirttim. Benim dikkat çekmek istediğim tek nokta şu. Tabiki de doktorların birbirlerini savunması güzel. Her meslek grubu birlik olmalı zaten ancak en ufak bir eleştiride bile karşı tarafa siz doktor düşmanısınız,biz onca sene okuduk bizi nasıl eleştirirsiniz cahiller imaları yapmak gerçekten çok gereksiz ve can sıkıcı. Her zeki insan doktor olmak istemiyor,bazıları öyleymiş gibi davransa da. Ve nasıl her meslek grubunu,insanları eleştirebiliyorsak doktorlarıda yeri geldiğinde eleştirebiliriz. Doktorlar hata yapmayan süper kahramanlarmış gibi davranmaya gerek var mı? İnsanız hepimiz hata yapabiliriz. Ben bu konudaki doktorlar hatalı da demiyorum ayrıca onuda belirtmek isterim. Genel bir durumdan bahsediyorum 😊
Doktor hasta yakınını yarayıp gel al hastanın tedavisi bitti deyince neden suçlu oluyor? Normali bu bile olmamalı. Doktor hasta peşinde koşmamalı. Cerrahi branşlar zaten yoğun o yoğunluğun arasında bir de tutup yatak boşaltmak için bu kadar efor sarf etmemeli.

Son paragrafınız için de şöyle söyleceğim benim bir çocuğum yok. Çocukla ilgili olarak açılan konularda tutup öyle değil ya böyle yetiştirin gibi bir yorum yapmıyorum. Neden? Çünkü yeterli bilgi düzeyine sahip değilim. Bir doktor olarak kadın doğum doktoruna gidiyorum mesela bilmiş bilmiş bence öyle değil böyle yap demiyorum. Çünkü benden bu konu hakkında daha bilgili. Ama bizim halkımız ne hikmetse sağlıklı ilgili olan konularda kendinde böyle bir hak görüyor. O iş öyle değil diyorsun hayır diyor sen doktoru savunuyorsun. Öyle bir şeyin mümkün olmadığını anlatıyorsun anlamıyor. Hikayede tutmayan noktalar kaç farklı kişi tarafından anlatıldı bir kere daha yazmak istemiyorum. İnatla aynı şeyi savunmaya devam ediyorsunuz. Kimse size doktor olamadınız demiyor. Alanınız olmayan şeylerle ilgili olarak bilen insanın yanında böyle konuşmayın diyor.

Doktor hasta yakınını yarayıp gel al hastanın tedavisi bitti deyince neden suçlu oluyor? Normali bu bile olmamalı. Doktor hasta peşinde koşmamalı. Cerrahi branşlar zaten yoğun o yoğunluğun arasında bir de tutup yatak boşaltmak için bu kadar efor sarf etmemeli.

Son paragrafınız için de şöyle söyleceğim benim bir çocuğum yok. Çocukla ilgili olarak açılan konularda tutup öyle değil ya böyle yetiştirin gibi bir yorum yapmıyorum. Neden? Çünkü yeterli bilgi düzeyine sahip değilim. Bir doktor olarak kadın doğum doktoruna gidiyorum mesela bilmiş bilmiş bence öyle değil böyle yap demiyorum. Çünkü benden bu konu hakkında daha bilgili. Ama bizim halkımız ne hikmetse sağlıklı ilgili olan konularda kendinde böyle bir hak görüyor. O iş öyle değil diyorsun hayır diyor sen doktoru savunuyorsun. Öyle bir şeyin mümkün olmadığını anlatıyorsun anlamıyor. Hikayede tutmayan noktalar kaç farklı kişi tarafından anlatıldı bir kere daha yazmak istemiyorum. İnatla aynı şeyi savunmaya devam ediyorsunuz. Kimse size doktor olamadınız demiyor. Alanınız olmayan şeylerle ilgili olarak bilen insanın yanında böyle konuşmayın diyor.
Yazmak istemiyorsanız yazmayabilirsiniz? Ben doktorun sorunu mu demişim? Doktorun hatası mı demişim? Kadın yazdıklarını dile getirmiş neden doktor suçlamak olarak algılanıyor diyorum sadece. Kadın başından geçeni yazıyor yalancılıkla itham ediliyor. Ve yine dediğim gibi kimse kalkıp sizin tedavi yöntemlerinizi falan eleştirmiyor. Eleştirse haklısınız tıp okumamış biri ne alaka benim işime karışıyor demekte. Ama burda işe karışmakla ne alakası var yani? Kadın içinde bulunduğu süreci yazmış. Doktorun sorunu değildir tamam.(ben zaten hiç bir mesajımda öyle bir şey demedim) e peki kadının sorunu mu? Diyoruz ki demek ki sistemde aksayan bir şeyler var. Aksamasa durum bu olur mu? Bunu bile üstünüze alınıyorsunuz.

Her zeki insan doktor olmak istemiyor ama bazıları öyle davranıyor yorumuma gelincede. Evet sosyal medyada gördüğüm bazı yorumlardan ötürü bu şekilde yazdım. Bal gibide bazı doktorlar sanki herkes doktor olmak istemişte olamamış gibi davranıyor karşısındakine. Yani siz yapmıyor olabilirsiniz ama siz yapmıyorsunuz diye kimse yapmıyor anlamına gelmiyor. Demek istediğimizde bu işte kendinizi hata yapmayan,eleştirilemeyen süper kahramanlar olarak görmeniz. Ve en ufak eleştiride anlamıyorsunuz,bilmediğiniz işlere burnunuzu sokmayın tarzı mesajlar yazarak. Alttan altta bizim zekamıza laf edilmesi. Ve daha önce de dediğim gibi olayı gereksiz bir şekilde doktor düşmanlığı yapılıyora döndürmeniz. Eleştirilen kısım sizin iş yapmak şekliniz değil. Dolayısıylq işinize karışan da yok. Ama anlaşılamıyorum bir türlü.

Gerçekten kimseyle kavga etmek istemiyorum. Ve bunun içinde mesaj yazmadım. Olabilecek en seviyeli şekilde yazdım o mesajı. O mesaj bile sorun oluyorsa kimse kusura bakmasın bu benim sorunum değildir. İyi günler diliyorum herkese.

Yazmak istemiyorsanız yazmayabilirsiniz? Ben doktorun sorunu mu demişim? Doktorun hatası mı demişim? Kadın yazdıklarını dile getirmiş neden doktor suçlamak olarak algılanıyor diyorum sadece. Kadın başından geçeni yazıyor yalancılıkla itham ediliyor. Ve yine dediğim gibi kimse kalkıp sizin tedavi yöntemlerinizi falan eleştirmiyor. Eleştirse haklısınız tıp okumamış biri ne alaka benim işime karışıyor demekte. Ama burda işe karışmakla ne alakası var yani? Kadın içinde bulunduğu süreci yazmış. Doktorun sorunu değildir tamam.(ben zaten hiç bir mesajımda öyle bir şey demedim) e peki kadının sorunu mu? Diyoruz ki demek ki sistemde aksayan bir şeyler var. Aksamasa durum bu olur mu? Bunu bile üstünüze alınıyorsunuz.

Her zeki insan doktor olmak istemiyor ama bazıları öyle davranıyor yorumuma gelincede. Evet sosyal medyada gördüğüm bazı yorumlardan ötürü bu şekilde yazdım. Bal gibide bazı doktorlar sanki herkes doktor olmak istemişte olamamış gibi davranıyor karşısındakine. Yani siz yapmıyor olabilirsiniz ama siz yapmıyorsunuz diye kimse yapmıyor anlamına gelmiyor. Demek istediğimizde bu işte kendinizi hata yapmayan,eleştirilemeyen süper kahramanlar olarak görmeniz. Ve en ufak eleştiride anlamıyorsunuz,bilmediğiniz işlere burnunuzu sokmayın tarzı mesajlar yazarak. Alttan altta bizim zekamıza laf edilmesi. Ve daha önce de dediğim gibi olayı gereksiz bir şekilde doktor düşmanlığı yapılıyora döndürmeniz. Eleştirilen kısım sizin iş yapmak şekliniz değil. Dolayısıylq işinize karışan da yok. Ama anlaşılamıyorum bir türlü.

Gerçekten kimseyle kavga etmek istemiyorum. Ve bunun içinde mesaj yazmadım. Olabilecek en seviyeli şekilde yazdım o mesajı. O mesaj bile sorun oluyorsa kimse kusura bakmasın bu benim sorunum değildir. İyi günler diliyorum herkese.
Tek tek mesajları alıntılayacağım doktoru eleştiren utanacak mısın?

Ya ben ne utanıcam Allah aşkına ya? Ne biçim laflar bunlar? Ben kendi yazdıklarımı açıkladım. Hiç bir mesajımda niyetim düşmanlık yapmak değildi dedim.

Kadının mesajlarınıda okudum. Boşuna yorulmayın biliyorum yani. Doktor başından atmak istiyor demiş mesela. Evet sosyal hizmetler ayrı hastane ayrı başından atmak istemiş yalan mı? Herkes topu birbirine atıyor. Tüh ya nasıl yazabilir böyle bir şeyi? Konu sahibinin haddine mi böyle bir şey yazmak?

Tamam siz haklısınız. Bir cahil faniler işimiz gücümüz yok sizleri eleştirmek için yaşıyoruz sadece. İzninizle huzurlarınızdan çekiliyorum.

Doktor başından atmak istemiş deniyor ama doktor ne yapsın. Konu sahibi yazmış refakatciyi boğmaya kalkıştı , hastane içinde uygunsuz şekilde bağırdı diye. Beyin cerrahi , doktoru zaptetmek zorunda değil ki ? Orası bir hastane ve oranın da bir düzeni var. Hastaları tedavi ile mi ugrassinlar yoksa bir hastayı kontrol altına almaya mi çalışsın. Doktor , elinde yapacağı birşey olsa zaten sevk ederdi bence. Neden sıkıntıya soksun kendini.

Bir de burada doktor olan üyelere yükselmiş herkes de doktorlar da kendi diğer hastalarını düşünüyorlar, taburcu olması gereken hastanın yerine gelecek yeni hastaları düşünüyorlar. Çok insanı bir durum değil mi ? Konu sahibi kendi ailesini koruma derdinde ki haklı , doktorlar da hastane de ki diğer hastalarını korumak zorunda. Burda iki taraf da kendi sartlarinda hakli

Etmem mi. Bana iş mi öğretiyorsun. Öyle olmuyor. Sürekli aynı cümleleri söylüyor doktor.
Psikiyatriye yatış yap diye hasta yakınının baskısını görüyoruz doktor üzerinde. İlk mesajlarında doktorun konsülte etmediğini iddia ediyordu. Bunun üzerine yazmış.
Sakinleştirici sanıyorum sıradan ilaçlardan verme yetkileri var.Ama ona narkotik ilaç etki ediyormuş.O da ancak bazı servislerde veriliyormus
Doktor gayet açıklamasını da yapmış. Doktor ilgilenmiyor deniyor. Ayrıca doktor hasta için telefonla bir sürü iletişim kurmuş.
Bilmiyorum. Doktor neyin inadını yapıyor.
Doktor kötüleme yok demiştiniz.
Psikiyatriye sevk edecek.
Doktora iş öğretmeye kalkmıyoruz demiştiniz. Konu sahibi doktora işini öğretmeye devam ediyor.
Psikiyatriye kons atmamış işte.atsa olay çözülecek.Benim işime gelmesiyle ilgisi yok.
Kons atılmadığı yalanı vol bilmem kaç.
Eminim .Hastane palyatif bölüme de alabilmiş.
İnatla başka bölümlere yatırması için doktora baskısı devam ediyor.
Sistemden baktılar. Cons atılmamış dediler.Eminim.Hemsire arkadaş da baktı.Hastne sosyal hizmetleri de baktı.Hatta ajite bir hasta,nasıl cons atılmaz dedi.
Kons atılmadı yalanı devam ediyor. Ayrıca çoğu hastanede hemşire sisteminde doktor mesajları gözükmez. Order alma etrafını buluyor sadece çoğu yerde. İstem yapma ekranları olmuyor. Hemşire dahil ediliyor duruma. Ayrıca serviste hasta ile başbaşa kalan hemşire arkadaşlarımızdır. Böyle bir hastanın serviste olmaları esas onlar için külfet. Diğer hastalara vakitleri kalmamıştır böyle bir yorum yapamazlar.
Pazar günü ameliyat olmuş. perşembe günü yoğun bakımdan çıkmış bir hasta cuma günü taburcu edilir mi normalde? Ustelik beyin ameliyatı.Buradan da anladım ben aslında aynen başımızdan atalım durumu mevcut
Pazar günü ameliyat olup pazar gecesi çıkılan durumlar bile var. Demek ki hasta sandığınız kadar büyük bir cerrahi geçirmemiş ki taburcu olabilir. Bilmem kaçıncı çelişki oldu bu.
İlk gittiğimiz günde doktor bey ben bu hastayi bu şekilde tedavi etmek istemiyorum, çattik, piyango bize vurdu ifadelerini kullandı
Doktor böyle bir şeyi söylemez hasta yakını yanında. Ayrıca gayette kardeşim bu hasta 85 yaşında masada kalır diyebilirdi gayet de kabul edilebilir makul bir sebep. Hasta hiç servise yatmazdı. Taburcu etmek için uğraşmazdı.

Bugün heyet için gezerken sürekli burası genelev diye bağırdı.Hemsireler birilerinden para topluyor, doktorlar birilerini pazarlıyor, hastabakici refakatçilerle birlikte yatıyor. Onune gelene tekme atıp, refakatçiyi serum hortumuyla bogmaya kalktı.20 saattir kesintisiz imdat polis diye bağırıyor. Kesinlikle beyin cerrahi olamaz.Gercekten sakinleştirilmesi lazim
Hastanın heyete çıktığını yaklaşık olarak 10 doktor tarafından değerlendirildiği görüyoruz. Bunlardan biri de takdir edersiniz ki psikiyatri. Yani kons atılmamış kısmı baştan sona yalan. Hasta zaten psikiyatri hekimi tarafından değerlendirilmiş
Farklı doktor ama .iki farklı psikiyatrist
Bir değil iki psikiyatri hekiminin değerlendirdiğini görüyoruz. Hasta zaten bsc hastası. Bu hasta şu an ez 3 doktor gördü ve hiçbiri yatış yapmadı. Demek ki gerekli değil.

Gördüğünüz gibi çatır çatır doktora her aşamada müdahale edilmiş. Sistemsel aksaklığın sebebini hasta yakını olarak kendini göstererek yapmış diyoruz üstümüze almıyoruz. Olması gereken prosedür defalarca anlatıldı. İnatla doktoru açma, imza atma deniyor.

Burnunuzu sokmayın diyoruz çünkü gördüğünüz işleyiş sizin sandığınız gibi değil. Hastanede kons ve sevk işi nasıl olur en az 5 kişi anlattı. Öğrenmeye kapalı olduğunuz için algılamamız çok normal.
Ya ben ne utanıcam Allah aşkına ya? Ne biçim laflar bunlar? Ben kendi yazdıklarımı açıkladım. Hiç bir mesajımda niyetim düşmanlık yapmak değildi dedim.

Kadının mesajlarınıda okudum. Boşuna yorulmayın biliyorum yani. Doktor başından atmak istiyor demiş mesela. Evet sosyal hizmetler ayrı hastane ayrı başından atmak istemiş yalan mı? Herkes topu birbirine atıyor. Tüh ya nasıl yazabilir böyle bir şeyi? Konu sahibinin haddine mi böyle bir şey yazmak?

Tamam siz haklısınız. Bir cahil faniler işimiz gücümüz yok sizleri eleştirmek için yaşıyoruz sadece. İzninizle huzurlarınızdan çekiliyorum.
Sorun da zaten utanmamız biliyorsunuz dimi? Utansanız biraz böyle olmazdı zaten. Utanmadan bilmiş bilmiş yorum yapmaya devam edin 👍🏻 hatadan dönmek bile bir erdemdir ondan bile mahrum olun. İyi formlar dilerim.

Normal bir hasta değil.Ucretli iki refakatçi zor zapt ediyor.Serum hortumu ile boğmaya kalkmış birini.Yaklasan herkese tekme,tırnak. Sürekli bağırıyor. Benim 3 yaşında çocuğum var.Servsin hemşiresi kendisi söyledi. Çocuğun bulunduğu ortama kesinlikle sokma.Geri dönüşü olmayan travma olur.Cocuk yaklaşır mutlaka.vurur,ittirir .zaten önceden camın önünde oynayan çocuklara kaynar su dökmüş. Bu durumda benim eve almam mümkün değil..Asıl önemlisi ben imza atıp cikarirsam sosyal hizmetler hakkını kaybediyormus. Yani sıraya girmesi gerekiyor. O da 2 sene dediler. Ben 2 sene boyunca nerede bakayım.ozel bakım evi 16 bin dedi.Benim maaşım zaten 16 bin.evim kira.Ben de ne doktor ne başka hasta ne hastane zor durumda kalsın istemem asla.

Doktor başından atmak istemiş deniyor ama doktor ne yapsın. Konu sahibi yazmış refakatciyi boğmaya kalkıştı , hastane içinde uygunsuz şekilde bağırdı diye. Beyin cerrahi , doktoru zaptetmek zorunda değil ki ? Orası bir hastane ve oranın da bir düzeni var. Hastaları tedavi ile mi ugrassinlar yoksa bir hastayı kontrol altına almaya mi çalışsın. Doktor , elinde yapacağı birşey olsa zaten sevk ederdi bence. Neden sıkıntıya soksun kendini.

Bir de burada doktor olan üyelere yükselmiş herkes de doktorlar da kendi diğer hastalarını düşünüyorlar, taburcu olması gereken hastanın yerine gelecek yeni hastaları düşünüyorlar. Çok insanı bir durum değil mi ? Konu sahibi kendi ailesini koruma derdinde ki haklı , doktorlar da hastane de ki diğer hastalarını korumak zorunda. Burda iki taraf da kendi sartlarinda hakli
Makul bir insan olmak resmen 🤩🤩🤩🤩

Merhaba, gerçekten merak ettiğim ve bilgim olmadığı için bir şey sormak istiyorum, şimdi konu sahibinin anlattığı durumda hastayı evine götürmesi çok tehlikeli görünüyor, sosyal hizmetlerin söylediği de malum. Böyle bir durumda hastane, bakım evine sevki için bir rapor yazmıyor mu?

Merhaba, gerçekten merak ettiğim ve bilgim olmadığı için bir şey sormak istiyorum, şimdi konu sahibinin anlattığı durumda hastayı evine götürmesi çok tehlikeli görünüyor, sosyal hizmetlerin söylediği de malum. Böyle bir durumda hastane, bakım evine sevki için bir rapor yazmıyor mu?
ikisi bambaşka kurumlar nasıl yazsın
ayrıca bunun onu açılırsa kimse yaşlı hastasını eve alıp götürmez.
konu sahibinden bağımsiz söylüyorum bunu

Back
X