Zorla taburcu mümkün mü

Pazar günü ameliyat olmuş. perşembe günü yoğun bakımdan çıkmış bir hasta cuma günü taburcu edilir mi normalde? Ustelik beyin ameliyatı.Buradan da anladım ben aslında aynen başımızdan atalım durumu mevcut
Bence siz hiç oralı olmayın. Sosyal hizmetleri dinleyin. Doktor da yönetimle konuşsun başka bir hastaneye sevki yapılsın. Sizlik bir durum yok ki. Öz anneniz bile olsa bu haliyle eve geri getirmek olmaz. Bakım evi de şu aşamada olmaz. Kontrollü bir şekilde sakinleştirmesi lazım. İlaçlarla sakinlesecek seviyeye geldiği zaman eve yada bakım evine geçer.

Ben çok yoğun bir panik atak yaşadım. Antidepresanlarin etkisi bir ayda anca olduğu için o süreçte günlük hep başka ağır bir ilaç daha kullandım. Kullanmadığımda çok kötü hislerim oluyordu. Kullandığımda da sürekli uyku modum oluyordu. Bir ayı tamamlayınca onu kesebildim. Çünkü diğer uzun süreli ilacım anca o zaman etki etmeye başladı.. uzun süreli ilaç etki edene kadar günlük sakinleştirici benzeri birşey verilmesi gerekir. Hasta itiraza açık olduğu için bunu evde sağlayamazsiniz.

İlk gittiğimiz günde doktor bey ben bu hastayi bu şekilde tedavi etmek istemiyorum, çattik, piyango bize vurdu ifadelerini kullandı
hah şimdide olayı bambaşka bir yere çevirdiniz.
neyse ben daha fazla yorum yapmayacağım.
hasta yakınlarının olaylarının çoğu doğru anlatmadigini 838383 defa deneyimledim.

olayların sizin anlattığıniz gibi olmasına imkan yok,ya bilmediğiniz şeyler var ya da yanli anlatıyorsunuz.Hicbir hekim bu olay örgüsünün doğruluğuna inanmaz
bir şeyler hayatın doğal akışına aykırı
buradaki arkadaşlar size ah vah edip desteğe devam edebilirler.
Ben çıkıyorum , geçmiş olsun

Tamam da şekerim bu kadinin da evde çoluğu cocugu var, nasil eve götürsün, hastanede hastabakicinin basedemedigi hastayla bu kadin nasil basa ciksin, gece klakip kafalarina piknik tüpünü gecirse, cocugu tutup camdan firlatsa, kendini jülyen dograsa bu kadin ne etsin? Kimsesiz hastalar icin devletin yok mu ilgili bi kurumu böyle durumlar icin bilemedim ki
Böyle bir durum olursa suçlu direk ben oluyorum. Allah korusun çocuğumu öldürse de suçlu benim ,kendini öldürse de.

hah şimdide olayı bambaşka bir yere çevirdiniz.
neyse ben daha fazla yorum yapmayacağım.
hasta yakınlarının olaylarının çoğu doğru anlatmadigini 838383 defa deneyimledim.

olayların sizin anlattığıniz gibi olmasına imkan yok,ya bilmediğiniz şeyler var ya da yanli anlatıyorsunuz.Hicbir hekim bu olay örgüsünün doğruluğuna inanmaz
bir şeyler hayatın doğal akışına aykırı
buradaki arkadaşlar size ah vah edip desteğe devam edebilirler.
Ben çıkıyorum , geçmiş olsun
Benim doktor beyle hiçbir sorunum yok.Butun kurumlarda işleyiş böyledir.sorunlu öğrenci nasil okulda istemezse aynen öyle.Hasta yakını değilim.inanin hasta ile aramda herhangi.duygusal bir bağ yok.Hastayi hastaneye ulaştıran kişiyim.Ayrica her kurumda aksak yönler, yanlış kararlar ,yanlış tutumlar olabilir. Bu çok normal.neticede doktor da insan öğretmen de.Hepimiz duygu kişilik taşıyoruz.her an her durumda profesyonel olamayabiliriz

yav hastane neden sorumluluk alsın bu nasıl öneri böyle ?
tek hasta o mu ?
bakıcı paranız kimseyi bağlamaz

Lattesiz, konu sahibinin önceki konusundan alıntı;

Hemsire sakin evde bakayım deme dedi.Can güvenliğiniz olmaz ,cocugu bile bıçaklar dedi.

Eve götürmek istememesi çok normal değil mi? Hemşirenin hakkında böyle bir yorum yaptığı hasta için ne yapılmalı peki?

Peki desenizki 1.dereceden yakini yok bende evime alamam naaparsaniz yapin.Taburcu edip sokagami atacaksiniz ben çekip gitsem banane desem nasil bir yol izleyeceksiniz deyin
Sosyal hizmetler de aynı şeyi söyledi.Hic tarzım değil bu tarz konuşmalar. Yarın bi daha gideceğim bakalım

Ajite hastayı hastane şartlarında stabil hale getiremiyorlarsa,siz eve çıkarınca ne yapacakmışsınız?
Hastayı bu şartlar altında taburcu falan edemezler.
Siz kabul etmedikten sonra zorla kolundan tutup dışarı atacak halleri yok.
Başhekimlikle görüşüp durumu anlatın.Eve çıkacak durumda olmadığını, evinde bakacak kimsesinin zaten olmadığını,sosyal hizmetlere hasta hakkında bilgi verildiğini bu konu çözülene kadar hastanede kalmasını sağlamalarını rica edin.

Bence hiç ilgilenmeyin. Gerçekten. 85 yaşında insan. Normalde komşum olsa bile ilgilenirim. Çok duyarliyimdir ama böyle bir konuda sistemin sorumlusu siz değilsiniz. Devlet hastanesi bu şekilde ağır ve tehlikeli bir hastayı bir yere yatırmak ve sakinleştirmek zorunda. Devlet bunu yapmak zorunda. Hemşiresi mi yapar doktoru mu valisi mu sosyal hizmetlisi mi o sizin sorununuz değil. Sistemde bir sıkıntı varsa personeller bunu üstlerine iletsin. Ben de kamudayim. yakimdigim şeyler var. Ama bunu üst amirime ve onun üstüne falan söylerim.
Bırakın hastane sokağa mi atıyor, polis mi çağırıyor, sosyal hizmetleri mi arıyor. Bırakın onlar ilgilensin.

su konuyu bi netlestirelim .hastanin ilgili tedavisi bittikte sonra bakimevi bulunamamasi doktorun sorunu degildir .doktor tedavi etmekle yukumlu gerisi bakimevinin isi

Doğru ama kadın pazar günü beyin ameliyatı olmuş, bu kadar çabuk taburcu edilir mi ki?

Bakımevi gerçekten fiyasko bu konuda

yani ben bunu kendi gözümle görmeden inanmam
mutlaka bir nedeni bir açıklaması vardır.
dediğinizin olma olasılığı yok , psikiyatride direkt yer olmayabilir mesela
vs vs
bu dediğiniz şeyi yapmamanin doktora bir faydası yok, öyle inatla vs işler dönmez hastanede

hemşire arkadaşlar doktorun işine karışıp yorum yapmasalar keşke, neyse o konuya girmek istemiyorum
sosyal hizmetler nasıl görebiliyor bunu bilmiyorum, hiç iletişimim yok onlarla.
Ben de bu doktorların her şartta koşulsuz meslektaşlarını savunmasına hastayım ya. Parti kursaniz yıllarca iktidar olursunuz bu birliğiniz sayesinde. Peki karnında makas unutulan hastalar falan nasıl oluyor. Onlarda da hastalar mi iftira atıyor.
Her mesleğin iyisi kötüsü var yahu kabul edin artık. Camide zina yapan imam da var, şiddet gösteren öğretmen de var, bu şekilde sorumsuz davranan mesleğinin üstüne hicbirsey koymayan doktor da var. Var oğlu var. Daha çoğaltılır bir sürü.

Ben de bu doktorların her şartta koşulsuz meslektaşlarını savunmasına hastayım ya. Parti kursaniz yıllarca iktidar olursunuz bu birliğiniz sayesinde. Peki karnında makas unutulan hastalar falan nasıl oluyor. Onlarda da hastalar mi iftira atıyor.
Her mesleğin iyisi kötüsü var yahu kabul edin artık. Camide zina yapan imam da var, şiddet gösteren öğretmen de var, bu şekilde sorumsuz davranan mesleğinin üstüne hicbirsey koymayan doktor da var. Var oğlu var. Daha çoğaltılır bir sürü.
ya bakimevinde yer olmamasi hekimin problemi mi sizce .adam ameliyatini yapmis tedavisi bitmis konu sahibi de hakli evde bakamaz .e bir an once bakimevine gitmesi lazim doktorun burada sorunu ne .aylarca bakimevi aransa doktor napsin kendi evine mi gotursun hastayi

ya bakimevinde yer olmamasi hekimin problemi mi sizce .adam ameliyatini yapmis tedavisi bitmis konu sahibi de hakli evde bakamaz .e bir an once bakimevine gitmesi lazim doktorun burada sorunu ne .aylarca bakimevi aransa doktor napsin kendi evine mi gotursun hastayi
Hekim çözmek zorunda değil. Hastane yönetimine bildirsin o çözsün sorunu. Valiyle mi çözer sosyal hizmetlerle mi neyle cozuyorsa cozsun. Saldırgan bir hastayı hasta yakını nasıl sakinlestirebilir. Siz bu hastanin güzel güzel ilaç içeceğini mi zannediyorsunuz. Tabi ki yatış ve damar yolu ile sakinleştirmesi lazım. Durumu daha stabil olduğunda evi varsa evine yoksa bakımevine gider zaten. Kadın şu an psikiyatrik tedaviye ihtiyaç duyuyor. Damar yoluyla sakinleştiriciyi hasta yakını mi verecek.

Bakimevinde yer olup olmadığı önemli değil şu anda ama.Bakim evine de bu şekilde gidemez zaten.Onxelikle sakinleşmesi lazım.Onun içinde psikiyatri görecek. Belki yatıracak.Ilac verecek.Ama bu işlemler hastane içinde taburcu olmadan olacak.Yani beyin cerrahı psikiyatriye sevk edecek.yada cons atacak.Ben taburcu olarak kabul.edersem sosyal hizmetler bakım evi kabul prosedürunde sıkıntı yaşayacak.hatta müdür yardımcısı bana dedi ,taburcu olarak.alirsan seninle kavga ederiz çünkü yerlestiremem.

Hekim çözmek zorunda değil. Hastane yönetimine bildirsin o çözsün sorunu. Valiyle mi çözer sosyal hizmetlerle mi neyle cozuyorsa cozsun. Saldırgan bir hastayı hasta yakını nasıl sakinlestirebilir. Siz bu hastanin güzel güzel ilaç içeceğini mi zannediyorsunuz. Tabi ki yatış ve damar yolu ile sakinleştirmesi lazım. Durumu daha stabil olduğunda evi varsa evine yoksa bakımevine gider zaten. Kadın şu an psikiyatrik tedaviye ihtiyaç duyuyor. Damar yoluyla sakinleştiriciyi hasta yakını mi verecek.
damar yolu sakinlestirici almasi gerektigine siz mi karar verdiniz yapmayin lutfen .hekim cozmek zorunda degil tabi ki adam kendi isini yapmis .adam ameliyatini yapmis tedavisi bitmis artik diger gorevliler devreye girecek .doktoru suclamak anlamsiz konu sahibine de soyledim .psikiyatriye danisilmasi olayini sormasi lazim o ayri

Bakimevinde yer olup olmadığı önemli değil şu anda ama.Bakim evine de bu şekilde gidemez zaten.Onxelikle sakinleşmesi lazım.Onun içinde psikiyatri görecek. Belki yatıracak.Ilac verecek.Ama bu işlemler hastane içinde taburcu olmadan olacak.Yani beyin cerrahı psikiyatriye sevk edecek.yada cons atacak.Ben taburcu olarak kabul.edersem sosyal hizmetler bakım evi kabul prosedürunde sıkıntı yaşayacak.hatta müdür yardımcısı bana dedi ,taburcu olarak.alirsan seninle kavga ederiz çünkü yerlestiremem.
taburculuga doktor karar veriyor hekim ne dusundu bilmiyorum o konuda yarin yuz yuze konusmak lazim .bakimevi cok gec ayarlanabilir o hasta o arada beyin cerrahi serviste kalamaz tibbi olarak

Back
X