burada beyin cerrahı haklı, doğru diyorsunuz. ben prosedürü sizin kadar iyi bilmiyorum ama diyorsunuz ki kesinlikle psikiyatri görmüştür, konsültasyon da yapılmıştır ama çeşitli sebeplerle kabul edilmemiştir. böyle bir hasta psikiyatriye neden kabul edilmez? bu ilk sorum. yani psikiyatrinin kabul etmemek için haklı gerekçesi ne olabilir? bu hastayı psikiyatri sekinleştiremiyorsa kim sakinleştirecek?
konu sahibinin bakmakla yükümlü olmadığı ve haklı sebeplerle evine almak istemediği bir hasta var malesef ortada. psikiyatri kabul etmiyor her ne sebeptense. sosyal hizmetler yardımcı olmaya gönüllü ama diyor ki benim alabilmem için bu hastanın sakinleşmesi lazım. öyleyse bu hastaya ne olacak? sizin öneriniz nedir?
bakın ben en başından beri öneri yazmadım sadece hekimin suçu olmadığını anlatmaya çalışıyorum.
şimdi rutinde hekimden beklenti tedavidir.
hastanın nereden geldiği kim olduğu adı bile hekimin umrunda değildir (hastalığını etkilemiyor ise) çıkışta nereye gideceği de umrunda degildir. İşi de değildir zaten
şimdi bu hasta bu kadar sorun yaratıyor iken sizce hekim bunu psikiyatriye göndermeyi akıl edemedi mi ? elbette etmiştir ya en ufak bir depresyonu olan hastaya bile kons istenir zaten kaldı ki bu hasta .
konu sahibi ısrarla kons istenmedi diyor ama zaten heyette psikiyatri imzası varmış yani zaten psikiyatri hastadan haberdar.
yukarıda da yazdım
psikiyatri neden almıyor bilmiyorum çünkü hastayı tanımıyorum benim buradaki arkadaşlar kadar hasta tecrübem olmadihi için ancak elimde net bilgi olduğu zaman hasta hakkinda konuşabilirim
ama teori yürütülecek olursa ,
1) psikiyatri de yer yoktur, zaten genel olarak yer sıkıntısı yaşanan bir servis.
2) hasta yeni bir ameliyat geçirmiş ne tarz ilaçları kullanabilir kullanamaz biz onu bilemeyiz. Ama sakinleştirici ilaç kullanımında bir sakınca varsa psikiyatri hastayı kabul etmez/kabul edip ne yapacak bu hasta terapiye uygun değil ki.
ben konu sahibini de anlıyorum ama konu sahibi hastaya baştan sahip çıkmış , hasta hastanede kimsesiz görünmüyor ki,yakini var.
kendini yakını olarak beyan etmiş , onunla heyet imzasina gitmiş vsvs
şimdi hastane yönetimi nasil kimsesiz işlemi yapsın.
Buradaki hanımefendilerin tepkilerine inanamıyorum gerçekten.
doktorun işi hastanın sosyal yaşantısını düzenlemek mıdır
resmen telefonlara cevap verme hastayı doktorun başına at diyorlar
bu nasil bir etiktir?
Burada sorumlu sosyal hizmetlerdir.
bir cozum bulacaksa onlar bulacak ama onlar çözüm yerine konu sahibini korkutup doktoru suçlu göstererek işin icinden çıkmışlar.
hastayı bunyelerine alıp başka psikiyatri Hastanesi'ne yatirabilirler.
konu sahibiniin buna gücü yok ama sosyal hizmetlerin vardır.
Burada cidden tek işini tedavisini düzgün yapanın o cerrah olduğuna eminim ama sucluda o seciliyor
Türkiye böyle bir yer