Önceki konuda hemşirenin “eve sakın götürme tehlikeli” dediğini yazmıştı konu sahibi. Yine aynı şekilde hasta, konu sahibinin üç yaşındaki çocuğu için “ölsün bu” gibi şeyler söylemiş, yine evinin önünde oynayan çocuklara kaynar su dökmüş.
Şimdi ben bunları okuyunca tabii ki işleyişi bilmediğim için “bu hastayı nasıl eve götürecek bu kadın, niye hastane bir çözüm bulmuyor ki” gibi düşünüyorum, birçok kişi gibi. Çünkü çoğumuzun hastane öyküsü, grip, basit enfeksiyon ve doğumdan ibaret, işleyişi haliyle bilemiyoruz “niye bir şeyler yazılmıyor ya” diye sitem edilmesi bu yüzden aslında.
Keşke “bu hasta ev ortamında tehlikeli mi? Evet. Al kardeşim sosyal hizmetler, yatır bu hastayı bir bakımevine” diyebilecek bir sistem olsa, konuya yorum yapan ben dahil birçok kişi bu şekilde bir sistem vardır herhalde diye düşünüyor aslında başlık altındaki tartışmaların sebebi tamamen bu şekilde düşünülmesi.
Bana göre de sosyal hizmetlerin “hastaya bir şey olursa senden sorarız” demesi tamamen vicdana oynama gibi geliyor. Napsın şimdi bu kadın, tek suçu(!) yeğen olmak.
her şeyi anlıyorum ama yani beyin cerrahı gibi inanılmaz zor bir uzmanlık dalını bitirmiş bir adamın sakinleştirici vermemeyi düşünme şansı var mı sizce?
ben bu olayı anlamıyorum
yukarida da bir yorumda yazdım ben hekimim ve bir tedaviye ihtiyaç duyarsam başka bir hekime giderim ve onun tedavisine hiç karışmam.
benim uzmanlığım yok şu an.
ama göz doktoru ortopediste gittiği zaman ya şunu ver demez diyemezn onun bunu zaten bildiğini dusunur*
çünkü jem bilgi var hemde Türkiye'de çok fazla hasta var inanılmaz bir tecrübe var hekimlerde.
sağlık alanında dünyaya göre cenneti yaşıyoruz insanlar farkında değil.
buradaki insanlar bunu anlamıyor, bir nedeni vardır abi vermemesinin adam beyin cerrahı yani, dünyanın en Zor uzmanlığını bitirmiş.
yok benim tecrübem var yazılıyor ben şok oluyorum.
biz birbirimize asla iş ogretmezken halkın bu özgüvenini anlamıyorum
aynı şekilde psikiyatri konsta
ya atılmıştır tabiki ilk gördüğüm dakika yazdım adamin zaten yapacağı ilk şey bu.
hayır hayır dedi konu sahibi e sonra ortaya çıkıyor ki psikiyatrinin heyette imzası varmış / konstan daha önemli bir şey bu.
ama ben gözümle görmeden kons atılmadigina inanmam dediğim için ben suçlu oluyorum.
elbette meslektaşimi savunacağım o ayrı ama insanlar hastane işleyişini bilmiyor/ biz biliyoruz.
olacak şey var olmayacak şey var.
benim doktor olmadığımi iddaa ediyorlar ,hayır benim onu ispatlamam bir saniye alır /kimliğimi deşifre etmek istemiyorum.Ekstra olarak gerçekten hastanede çalışan / 'hasta tecrübesi ' olan bir insan zaten benim hekim olduğumuz yazdıklarımdan anlar.
yazdığım hiçbir şey konu sahibine eleştiri vs değil ama yanlış yanlıştır.
umarım kendisi kısa zamanda bu zor süreci atlatır.