zoruma gıdıyor

hepcocuk

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2014
362
123
53
Unv.den mezun olur olmaz bır tanıdık vs aracılıgıyla kolayca bır yerlere gıren ınsanların varlıgına sahıtlık ettıkce kendımı kotu hıssedıyorum..Bırakın devlet kurumlarını ozel sektorde bıle yerler bırılerıne ayrılmıs, basvuruyorsunuz bır umutla, ne gerı donen var, ne arayan...Zorlarsam ınanın ben de bır yerden bırilerini bulup bir sekilde kapak atarım, ama ısın hak boyutu var ozel sektor hadı neyse de kamu kurumları ıcın bir hak soz konusu oldugu kesin...Ama herkes (cok herkes) bunun gerekli oldugu dusuncesınde: "zaman boyle,sen yapmazsan baskası yapacak" tarzı klasık cumleler..Peki ama cok ıyı puan aldıgı halde torpili olmadıgı ıcın bır yerlere giremeyenlerin durumu, onların hakkı yenmiş olmuyor mu?
Siz ne dusunuyorsunuz bu konuda? Sizce ben mi anormalim..

Düzen böyle...

Ben 1 sene bekledim iki iş teklifi birden geldi sabırlı olacaksın ya da benim gibi.

Düzen böyle...

Ben 1 sene bekledim iki iş teklifi birden geldi sabırlı olacaksın ya da benim gibi.
valla cok yıl oldu mezun olalı ,oyle fazla yere basvurmadım gercı ama basvurduklarımdan da bısey cıkmadı ,bır dala tutunamayınca mecbur kpss ye dondum o da pek parlak gozukmuyor gercı:KK16:

Walla senin benim dememle düzelse keşke ama düzelmez. Sen yapmazsan başkası yapacak diyen doğru söylemiş. Kimse yok ben istemem Hakkı olan çalışsın demez. Sizde gidin zorlayın bence şartlarınızı

O kadar karamsar olmaya lüzum yok bence. Arkadaşım mezun oldu kendi çabalarıyla özel yerlerde çalıştı ve bu sene öğretmen olarak çok güzel bi ilçeye atandı hiç tanıdığı desteği yok. Başka bi arkadaşım da yine kpss kazanıp atandı. Benim çok çevrem var istediğim işe giremedim. Umudunu kaybetme bence

valla cok yıl oldu mezun olalı ,oyle fazla yere basvurmadım gercı ama basvurduklarımdan da bısey cıkmadı ,bır dala tutunamayınca mecbur kpss ye dondum o da pek parlak gozukmuyor gercı:KK16:
Bak bir yıl bekledim çok iyi şartlarda işe girdim. Kovuldum tekrar özelde iş buldum. Baktım özel güvenilmez. Kpss ye girdim. Çalışırken hazırlandım sorular çalındı ona rağmen iyi puan alıp atandım. Moralini bozma. Kpss yapılmayacak bir sınav değil...

Ben devlete atandım ama puanım yüksekti kendi hakkımla girdim. Zaten ne tarafım ne etrafım var o kpss ye çalıştıgım süreçte nasıl zorladıysam kendimi migren depresyon ne varsa yakalandım hakkımı biri yeseydi inan çok vebal altında kalırdı çünkü çok emek sarf ettim. Bu sahte belgelerle ya da sınav soruları çalarak girenlere cidden acıyorum ne kadar büyük günaha giriyorlar ne kadar ah alıyorlar diye. Ama özel sektöre birşey diyemem sonuçta torpille bile birini alsa belli bi beklentileri olacaktır sonuçta babalarının hayrına çalıştırmazlar. Çalışmayan iş bilmeyen eleman özel sektör gibi bi yerde çalıştırmazlar. Tabiki eleman seçerken tanıdık bildik olması onlar için avantaj sonuçta işlerini teslim edecekler ben öyle bakıyorum olaya torpilden ziyade. Bir de o kadar umutsuz olma illaki senin nasibin kısmetin olan bir iş vardır sadece şu an karşına çıkmadı.

Bak bir yıl bekledim çok iyi şartlarda işe girdim. Kovuldum tekrar özelde iş buldum. Baktım özel güvenilmez. Kpss ye girdim. Çalışırken hazırlandım sorular çalındı ona rağmen iyi puan alıp atandım. Moralini bozma. Kpss yapılmayacak bir sınav değil...
ınsallah ben de yapabilrim hayırlısı ıle ve boyle birseye mecbur kalmaksızın atanırım..

Ben devlete atandım ama puanım yüksekti kendi hakkımla girdim. Zaten ne tarafım ne etrafım var o kpss ye çalıştıgım süreçte nasıl zorladıysam kendimi migren depresyon ne varsa yakalandım hakkımı biri yeseydi inan çok vebal altında kalırdı çünkü çok emek sarf ettim. Bu sahte belgelerle ya da sınav soruları çalarak girenlere cidden acıyorum ne kadar büyük günaha giriyorlar ne kadar ah alıyorlar diye. Ama özel sektöre birşey diyemem sonuçta torpille bile birini alsa belli bi beklentileri olacaktır sonuçta babalarının hayrına çalıştırmazlar. Çalışmayan iş bilmeyen eleman özel sektör gibi bi yerde çalıştırmazlar. Tabiki eleman seçerken tanıdık bildik olması onlar için avantaj sonuçta işlerini teslim edecekler ben öyle bakıyorum olaya torpilden ziyade. Bir de o kadar umutsuz olma illaki senin nasibin kısmetin olan bir iş vardır sadece şu an karşına çıkmadı.
ama sadece soruları calma vs degil ki iibf gibi bolumlerde mulakat cok on planda,hep oradan eliyorlar..

valla eşim de ben de şu anki işlerimize hakkımızla girdik
benim bekleme sürem olmadı ama eşim bayağı uğraştı
kaç tane mülakata girdi

ama öyle olmayanları da görüyorum
işi kadrosu hazır olanlar var.
yine de şöyle düşünüyorum benim kimseye bi borcum yok
kimseye minnet etmek zorunda değilim
ama o insanlar hep birilerinin iki dudağı arasından çıkacak sözlere mahkum

ama sadece soruları calma vs degil ki iibf gibi bolumlerde mulakat cok on planda,hep oradan eliyorlar..

İşte diyorum ya ne şekilde yaparlarsa yapsınlar torpil adam kayırma cidden vebal onların yerinde olmak istemem çok ah alıyorlar. Düşünsene insanlar ne emekle çalışıp gecesini gündüzüne katıyor ne zorluklardan geçiyor ama biri gelip hopp onun yerine geçiyor.

valla eşim de ben de şu anki işlerimize hakkımızla girdik
benim bekleme sürem olmadı ama eşim bayağı uğraştı
kaç tane mülakata girdi

ama öyle olmayanları da görüyorum
işi kadrosu hazır olanlar var.
yine de şöyle düşünüyorum benim kimseye bi borcum yok
kimseye minnet etmek zorunda değilim
ama o insanlar hep birilerinin iki dudağı arasından çıkacak sözlere mahkum
evet cok haklısınız, o yanı da var..İste ben de ıstıyorum ki kimsenin minnetine gerek duymadan kendi hakkımla bırseyler yapayım..

İşte diyorum ya ne şekilde yaparlarsa yapsınlar torpil adam kayırma cidden vebal onların yerinde olmak istemem çok ah alıyorlar. Düşünsene insanlar ne emekle çalışıp gecesini gündüzüne katıyor ne zorluklardan geçiyor ama biri gelip hopp onun yerine geçiyor.
evet ben de bu konuda kendimi o insanların yerine koyarak dusunuyorum ama neden azınlıktayız...Kimse cıkıp bu konuda fetva vermiyor mesela, hak yanı ...

Back
X