• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zorunlu zayıflama

rabia_ridvan

Guru
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2011
60
17
288
İstanbul
Merhaba, o kadar çok sayfada dolaştımki hem biraz kafam karıştı hemde hangi formla devam edeceğimi bilemedim.
Bu sebeple en doğrusunun kendi formumu açmak olduğunu düşündüm.
Yaşım 33
Boyum 1.65cm
Kilom 111.2kg
Epeydir beden ölçülerimi açıkçası hesaplamadım. Fakat 54 beden giyiyorum. (yani görünüşümü tahmin edebilirsiniz)
Aslında benim kilo vermeyi isteme sebebim hem sağlık olarak hem görünüş olarak hemde tüp bebek tedavisi görmek istediğim için olacak. İlk ve son tedavimi 2008 yılında oldum. O zamandan beri biraz maddi daha çok manevi olarak kendimi hazırlamaya çalışıyorum. Fakat işin tuhaf tarafı kendimi bir türlü hazır hissedememiş olmam. En son doktora gidişimde 90 kiloya düşmezsem tüp bebek tedavisi olamayacağım söylediler. Bende yine hep kendimi oyaladım. Yarın başlarım pazartesi başlarım diye. Geçenlerde İşyerine yeni bir bayan arkadaş başladı. Sohbet ederken kilo vermekten falan bahsetmeye başladık. Aslında gerçekten zayıf bir kız. Boyu 150cm, 53kg. 10 kilo vermiş. Bebek sahibi olmak istiyormuş. Görünüşünün çok etkilenmemesi için kilo vermiş.
Bense kendimi düşündüm. Aslında bunu yapması gereken bendim. Buna zorunluyum. Ve şimdi yine aynı şeyleri göze alıp kilo vermeye başlamam gerektiğini hissediyorum. Bu düşüncelerimden kaçarak asla gerçekten mutlu olamayacağımın farkındayım. Bebek sahibi olamamızın sebebinin benim kilolarım olması fikrine katlanamam. Tekrar aynı şeyleri yaşama korkusu kısmen tedaviden kaçmak korkusunu yenip tekrardan hayata ve umutlarıma tutunma zamanımın geldiğini düşünüyorum. Bu sebeple tekrardan kilo vermem gerekiyor. Bunun içinde elimden geleni yapacağım. Yaza kadar 90 kiloya düşüp tekrardan bir deneme daha yapmak istiyorum. Ve kilo vermeye devam etmeyi istiyorum. Çünkü tüp bebek denememiz başarısız olursa kendime birdaha bahane bulmam gerekmeden tekrar denemek istiyorum. Ta ki (Allah u Teala bize gerçekten nasip ettiyse) bir bebek sahibi olana kadar ...

inşallah her şey istediğinziz gibi olur kafaya koyduysanız yaparsınız çok zor değil o kadar kişi veriyorki birbirimize destek ooluruz ama lütfen hemen başlayın bunun yarını yokki artık

Fakat eşim rahatsızlandı. Daha doğrusu biz sadece tutulma var diye çok önemsemedik. Sonra eşim birkaç gün kıvranınca doktora gitmeye karar verdi. Doktor bunun boyunla alakalı bir sorun olduğunu söyledi. Fıtıktan şüpheleniyor. Hemen sırtından 3 lü karışım iğne ağrıyan yerlerine vurdu. 1 haftalık rapor verdi. Sabah akşam 2 li karışım iğne verdi. Sadece şu son 2 gecedir rahat uyuyoruz. Eşim 1 haftadır gece gündüz sancıdan 24 saat volta atar oldu. Yatamıyor, oturamıyor. Allah kimseye vermesin. Ben 8 yıllık evliliğimde ilk defa böyle bir ağrıyla kıvrandığını gördüm. 24 saat krem ve masaj hizmeti dışında benim fazla bir etkim olmadı.

Neyse atlattık sayılır. Bu arada açıkçası rejime dikkat edemedim. Sadece yarım kilo vermişim o kadar. Dün akşam yemekten sonra aklıma geldi tartılmak. 110.5.

Bugün yediklerime gelince:
Sabah : yarım simit içinde beyaz peynir 4 siyah zeytin vardı, 1 kupa çay şekersiz (Allah' tan şekerle aram yok yoksa ne olurdu Allah bilir)
Öğlen: bir kepçe çorba, bir kepçe nohut, 2 dolu kaşık pirinç pilavi (işyerinde yediğim için salata kalmamıştı, yarına evden salata getirmeye çalışacağım)
Şimdi: dayanmaya çalışıyorum fakat sabahtan kalan şu yarım simidi gözüme kestirdim :18:
Akşam: şimdiden söyleyebilirim barbunya yapmıştım (1 tencere yemeğe 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile), birde hazır çorba yaparım (pilavda olucak ama o eşim için)

Sabah 1 tost yedim biraz iriceydi (eşimle tekrar hastaneye kontrole gitmiştikte kantinde tost ve çay yedik)

Öğleden sonra 4 gibi (eve anca gelebildik) 4 dilim tam buğday ekmeği arası peynir domates tost yedim ve çay içtim

Akşam saat 9 gibi 2 kepçe çorba 1 kabakyarık ve 2 yemek kaşığı pilav yedim (biliyorum normalde b saatte yememem lazım fakat saat 4 gibi tostları yiyince acıkmamız geçi buldu)

İşte bu yüzden buraya yazmayı istiyorum. Çünkü yanlış yaptığımı hem kendime hemde size itiraf ediyormuş gibi hissediyorum. :18:

Bugüne gelince sabah 4 dilim tambuğday ekmeği arası peynir ve domates yedim hala şekersiz kupa çayımı yudumluyorum. Tabi gece yatmam saat 2 yi bulunca bu çaydan sonra birde nescafe hazırlayıp ayılmaya çalışacağım.:14:

Dün yediklerim.
Sabah simit çay
Öğlen çanak köfte çorba
Akşam çorba ve ıspanak yemeği yedim. (yanına 1 dilim halk ekmek)

Gidişatım çok kötü. Hala 110.5 kilodayım. Tabi hareketsizlik en büyük etken. Yarın sabah için koşu bantı geliyor. Fakat elektrikli olandan değil. Birkaç fonksiyonu var. Tuhaf birşey bisiklet hareketide yapabiliyorsun. Birde bel kemeri var. İşte o kısım elektrikle çalışıyor.

Dün yediklerim.
Sabah simit çay
Öğlen çanak köfte çorba
Akşam çorba ve ıspanak yemeği yedim. (yanına 1 dilim halk ekmek)

Gidişatım çok kötü. Hala 110.5 kilodayım. Tabi hareketsizlik en büyük etken. Yarın sabah için koşu bantı geliyor. Fakat elektrikli olandan değil. Birkaç fonksiyonu var. Tuhaf birşey bisiklet hareketide yapabiliyorsun. Birde bel kemeri var. İşte o kısım elektrikle çalışıyor.

tatlım yazdıklarını okudum cok geçmiş olsun eşine bizler sadece güzel görünelim diye kilo veriyoruz bunun için bile boğazımı tutuyorum ve tutucam sen bir de bebek amacındasın cok daha önemli senin için ..lütfen iyi motice ol burdaki basarı hikayelerini oku her gün özellikle önce sonra fotolarına bak daima..
ben de diyetteyim ve sana hep bakıcam sen cok hızlı kilo vereceksindir emin ol ac kalmadan temmuza falan sen 90 olursun tahminen çünkü fazla cok..sağlığın için de süper bir karar..evlenmeden kaç kiloydun?merak ettim..

neyse ben diyete 25 şubatta başladım hiç aç değilim günlerdir sürekli yağszı sebze yiyorum pırasa karnabahar brokoli kabak patlıcan yemeklerini bol domatesle pul biberle pişiriyorum yoğurt tüketiyorum ve domates salatalık acıkınca bir elma...kalorili ne varsa yemiyoruum..
öğlen işte yesen bile ekmek yeme akşam da salata sebze ye..neyse hadi kolay gelsin sana..inş..amacına ulaşırsın..

Sevgili jennifer06,
İlgin için çok teşekkür ederim. Şimdi öbür sayfalara geçip dediğini yapıp başarı hikayelerini okumaya başlayacağım. Kendime biraz gaz vermem lazım. Bu olaylardan o kadar bıkkınımki kendime küstüm neredeyse. Fakat kendime çeki düzen vermem gerekiyor.
Evlenmeden öndede 64 kilo idim. Boyum 165cm. Yine kilom vardı. Fakat en azından beni bu kadar rahatsız edecek durumda değildim.
Artık geceleri horlamaya başladım. Sanırım bu da kilonun yan etkisi :17:
Neyse ben sizlerin hikayelerini okumaya başlayayım.

Bu arada eve koşu bantım geldi. Elektirikli değil. Makaralı. Aynı zamanda bel titretmeside var. Daha siftah yapamadım. Fakat dün akşam hava çok güzeldi bizde yemekten sonra yaklaşık 50 dakika yavaş tempolu (geze geze) yürüdük. Bakalım buda bir başlangıç.

yürüyüş çok önemli canım ..64 kilo çok iyiymiş inş.bebekten sonra da diyet yapıp 64 e düşersin başarılar ..

sabah: 2 dilim tam buğday ekmeği arasına peynir domates, 1 kupa şekersiz çay
öğlen: nohut pilav (1 er tabak), 1 kepçe çorba :18:
arada saat 4 gibi: bir tane active çilekli yoğurt, 1 tane top kekin yarısı
şuan açım ve akşam misafirliğe gidiyoruz Allah büyük İnşallah fazla kaçırmam :18: çünkü acıkmaya başlayınca sanki gözümün döndüğünü hissediyorum

diyeti tek başıma başaramayınca Kaetal Devlet Hastanesi Obezite polikliğine gittim. İlk gidişim olduğu için bir sürü tahlil istediler. Kan tahlilleri, İdrar tahlili vs. Bu arada troidlerin düzgün çalışıp çalışmadığınada bakıyorlar. Ama biraz uzun sürüyor. Malum SSK. Yaklaşık bir ay tahlillerimi yaptırmam ve sonuç almam sürdü. Tabi aldığım sonuçları doktoruma gösterdim. Fakat dotorum sonuçlarımı beğenmediğini troidle ilgili bir sorun olabileceğini bu yüzden beni adını şu an hatırlayamadım. Boğazımım röntgeninin çekilmesine gönderdi. Oradan 2 adet modül olduğu tespit edildi. parça alındı ve troid kanseri olduğıum söylendi. Ameliyat ve 2 atom tedavisinden sonra SONUÇ şu an iyiyim. Çok Şükür. Doktorum atlattığımı söyledi.
Eee tabi artık bekleyen güncel sorunlarıma sıra geldi. Kilo verebilmek ve eğer Allah nasip ettiyse bir bebek sahibi olabilmek. Açıkçası ailemde ve eşimde beni hiç zayıf görmediler. Ve ne yazıkki eşim bebeğimizin olmamasını daha fazla kabullenmiş durumda. Ben herşeyin Allah'tan geldiğine ve sınavlarımız olduğuna inanırım. Fakat bu sınavları geçebilmemiz içinde mücadele etmemiz gerektiğinede inanıyorum. Ben kulluk fazifem olarak elimden geleni yapayımda takdir Allah'ın dir. Bunun için benim gibi mücadele veren arkadaşlarımın yazılarını okuyorum. Hiç olmazsa bu sınavda tek olmadığımı aynı duyguları ve aynı zorlukları yaşayan bir sürü kader arkadaşım olduğunu gördükçe onlardan güç alıyorum. Neyse bu sayfa benim günlüğüm gibi olmaya başladı :1:
Umarım bu sefer başarabilirim :emir_bebek:

diyeti tek başıma başaramayınca Kaetal Devlet Hastanesi Obezite polikliğine gittim. İlk gidişim olduğu için bir sürü tahlil istediler. Kan tahlilleri, İdrar tahlili vs. Bu arada troidlerin düzgün çalışıp çalışmadığınada bakıyorlar. Ama biraz uzun sürüyor. Malum SSK. Yaklaşık bir ay tahlillerimi yaptırmam ve sonuç almam sürdü. Tabi aldığım sonuçları doktoruma gösterdim. Fakat dotorum sonuçlarımı beğenmediğini troidle ilgili bir sorun olabileceğini bu yüzden beni adını şu an hatırlayamadım. Boğazımım röntgeninin çekilmesine gönderdi. Oradan 2 adet modül olduğu tespit edildi. parça alındı ve troid kanseri olduğıum söylendi. Ameliyat ve 2 atom tedavisinden sonra SONUÇ şu an iyiyim. Çok Şükür. Doktorum atlattığımı söyledi.
Eee tabi artık bekleyen güncel sorunlarıma sıra geldi. Kilo verebilmek ve eğer Allah nasip ettiyse bir bebek sahibi olabilmek. Açıkçası ailemde ve eşimde beni hiç zayıf görmediler. Ve ne yazıkki eşim bebeğimizin olmamasını daha fazla kabullenmiş durumda. Ben herşeyin Allah'tan geldiğine ve sınavlarımız olduğuna inanırım. Fakat bu sınavları geçebilmemiz içinde mücadele etmemiz gerektiğinede inanıyorum. Ben kulluk fazifem olarak elimden geleni yapayımda takdir Allah'ın dir. Bunun için benim gibi mücadele veren arkadaşlarımın yazılarını okuyorum. Hiç olmazsa bu sınavda tek olmadığımı aynı duyguları ve aynı zorlukları yaşayan bir sürü kader arkadaşım olduğunu gördükçe onlardan güç alıyorum. Neyse bu sayfa benim günlüğüm gibi olmaya başladı :1:

Geçmiş olsun canım bende 37 yasindayim 1 nisanda zayiflamaya karar verdim 4 nisanda diyetisyene basladim 114,6 ile bu sabah 102 idim oluyor yani bebek icinde Rabbim gonlune gore versin inşallah benim 13 yasinda kizim var oncesinde 3 kere dusuk yaptim zor gunlerdi o zamanda kiloluydum çapa inferilite bolumune gitmistim o zaman doçent simdi profesör olan doktoruma demistim kiloluyum diyemi dusuk yapiyorum( tabi o zaman herkes diyordu rahim yag baglamis ondan tutunamiyo bebek felaket bi psikoloji yani ) dediki alakasi yok benim ne hastalarim var kilolu ama tabiki kilo vermek daha dogru cok guzel konustu o zaman Allah razi olsun ondanda sonra arastirmaya basladi neden dustugunu falan o arada hamile kaldim bu sefer dusmesini engelledik sukur 101 kg hamile kaldim 109 dogurdum bunlari yazdimki belki kucucukte olsa umut olur sana pes etme cnm bak neler atlatmissin bunuda basarirsin inşallah :-):-):-)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

çok geçmiş olsun canım çok şükür atlatmışsın. bebek için üzme kendini önce kilo vermeye konsantre ol kilo verince inşallah bebeğinde gelecek o yüzden öncelikle ortadaki kilo engelini kaldırki bebişine kavuşabilesin. destekçinim canım pes etme

Geçmiş olsun canım bende 37 yasindayim 1 nisanda zayiflamaya karar verdim 4 nisanda diyetisyene basladim 114,6 ile bu sabah 102 idim oluyor yani bebek icinde Rabbim gonlune gore versin inşallah benim 13 yasinda kizim var oncesinde 3 kere dusuk yaptim zor gunlerdi o zamanda kiloluydum çapa inferilite bolumune gitmistim o zaman doçent simdi profesör olan doktoruma demistim kiloluyum diyemi dusuk yapiyorum( tabi o zaman herkes diyordu rahim yag baglamis ondan tutunamiyo bebek felaket bi psikoloji yani ) dediki alakasi yok benim ne hastalarim var kilolu ama tabiki kilo vermek daha dogru cok guzel konustu o zaman Allah razi olsun ondanda sonra arastirmaya basladi neden dustugunu falan o arada hamile kaldim bu sefer dusmesini engelledik sukur 101 kg hamile kaldim 109 dogurdum bunlari yazdimki belki kucucukte olsa umut olur sana pes etme cnm bak neler atlatmissin bunuda basarirsin inşallah :-):-):-)

Sevgili dayko,
gerçekten bunları anlatman bana moral oldu. Paylaştığın için çok teşekkür ederim. İnsanların tavırları acımasız oluyor. Bu beni daha fazla içime kapanık yaptı. Burada ise paylaşmak daha kolay oluyor. Hele benim gibi sıkıntısı olup dertleşmeye ihtiyacı olan insanlar için. Çok teşekkür ederim. Doktorunun adını öğrenme şansım varmı?

Sevgili dayko,
gerçekten bunları anlatman bana moral oldu. Paylaştığın için çok teşekkür ederim. İnsanların tavırları acımasız oluyor. Bu beni daha fazla içime kapanık yaptı. Burada ise paylaşmak daha kolay oluyor. Hele benim gibi sıkıntısı olup dertleşmeye ihtiyacı olan insanlar için. Çok teşekkür ederim. Doktorunun adını öğrenme şansım varmı?

Canim Faruk Buyru o zaman docentti capada hatta 7 ay gittim oraya dediki bana o zaman esin sigortali artik riskte yok dogumu istedin verde yapabilirsin ben dedim durumum musait burdada yapabilirim yani capada o zaman dediki herhangi bi risk yok bosuna bi suru para verme git devlet hastanesinde yap dogumu yani illada burda dogur bende para alim derdine dusmedi ben dogurduktan sonra bi arkadasim vasitasiyla biri daha gitti buralardan 17 yil cocuklari olmamis oda bebegine kavustu haa simdi nerdedir bilmiyorum 5-6 yil once amerikaya gitti diye duymustum ama dondumu oradami bilmiyorum:-)

çok geçmiş olsun canım çok şükür atlatmışsın. bebek için üzme kendini önce kilo vermeye konsantre ol kilo verince inşallah bebeğinde gelecek o yüzden öncelikle ortadaki kilo engelini kaldırki bebişine kavuşabilesin. destekçinim canım pes etme

Canım, çok teşekkür ederim :1: Allah razı olsun. İnsanın yalnız olmadığını hissetmesi gibi hiçbirşey yok. Umarım kaybettiğim ümidimi burada tekrar kazanabilirim.

Canim Faruk Buyru o zaman docentti capada hatta 7 ay gittim oraya dediki bana o zaman esin sigortali artik riskte yok dogumu istedin verde yapabilirsin ben dedim durumum musait burdada yapabilirim yani capada o zaman dediki herhangi bi risk yok bosuna bi suru para verme git devlet hastanesinde yap dogumu yani illada burda dogur bende para alim derdine dusmedi ben dogurduktan sonra bi arkadasim vasitasiyla biri daha gitti buralardan 17 yil cocuklari olmamis oda bebegine kavustu haa simdi nerdedir bilmiyorum 5-6 yil once amerikaya gitti diye duymustum ama dondumu oradami bilmiyorum:-)

Canım ismini bilmem bile yeterli hiç olmazsa internetten takip edebilirim.

Canım, çok teşekkür ederim :1: Allah razı olsun. İnsanın yalnız olmadığını hissetmesi gibi hiçbirşey yok. Umarım kaybettiğim ümidimi burada tekrar kazanabilirim.

yalnız değilsin canım tabiki destek olacağız birbirimize bende diyete ümitsiz başladım kendime günlük açtım arkadaşlar hemen destek verdi daha bir sarıldım diyetime. sende bismillah de başla burada yalnız kalmayacaksın her konuda destek olurum canım

Back
X