Bebeğimizin olamayacagını hangi bahaneyle ailelere söyleyebiliriz 🤦🏻‍♀️

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Keşke istiyoruz olmuyor değil de, çocuk istemiyoruz biz deseydiniz.
Ayrıca o görümcenin de saçını başını yolarım
Tanısanız yolmazsınız ya, size müstahak da diyebilirsinz ama saf insanlar yetiştikeri ortam, hayatları doğup büyüyüp evlenip çocuk yapmaktan ibaret başka hayatlarında aksiyon yok. Bizim açımızdan dünyaya bakmaları imkansız öyle söyleyeyim

Tanısanız yolmazsınız ya, size müstahak da diyebilirsinz ama saf insanlar yetiştikeri ortam, hayatları doğup büyüyüp evlenip çocuk yapmaktan ibaret başka hayatlarında aksiyon yok. Bizim açımızdan dünyaya bakmaları imkansız öyle söyleyeyim
Ben öyle düşünmüyorum.
Çocuk isteğe bağlı olmanın yanı sıra kimi zaman istense de asla sahip olunamayan bir şey. İnsanların elinde olmayan şeyler yüzünden böylesine sert yorumlar yapan birini iyi niyetli görmem

Merhaba, öncelikle başlık çok saçma farkındayım ama dilim döndüğünce açıklamaya çalışacağım. Bu konuda net bilgisi olan, beni yönlendirebilecek arkadaşlara ihtiyacım var.
Benim doğuştan rahmim yok, yani çocugumun olma ihtimali türkiye şartlarında mümkün değil, bun bunu kabullendim buraya kadar sorun yok. Evliyim bu arada, eşimle tanıştıgımızda, benimle duygusal bi bağ kurmak istedğini söylediği ilk anda ben bunu sorunumu söyledim gizlemedim hiç. O da onun için sorun olmayacagını, her şey yolunda giderse evlat edinebilecegimizi söyledi. Böylelikle bi yola çıktık. Benden tek isteği bunu ailesine söylemememdi, önce kabul etmedim onlarda en baştan bilmeli dedim ama istemedi seninle evleneeck olan benim, ben kabul ediyorum ve bütün sorumluluğu alıyorum tek isteğim bu dedi, kabul etmek durumunda kaldım. (Hala içim hiç rahat değil bu arada, çünkü bu benim bi ayıbım değil Allah böyle uygun görmüş sırf bu yüzden istemeyeceklerse en baştan olmasın derdim hep ama birini sevmeye başlayınca öyle olmuyormus) .
Neyse konuya geleyim biz 2.5 yıllık evliyiz ve bizden çocuk bekliyorlar istediğimizi ama olmadıgını söyleyip geçiştirdik ama en baştan yalan söylediğimiz için nerden tutsak elimizde kalıyor. Bi kaç kez ben eşimden gizli en baştan olan durumu anlatmak istedim ama daha konuyu buraya getiremeden ablası çocuğu olmayan biriyle evlilik yürümez, çocuk olmadan evlilik olmaz . Eşimin çocugu olmayacak olsa boşardım gibi söylemleri olunca, söylemekten vazgectim. ( enişte çok iyi biri ama enişteden kaynaklı çocukları olmayacaktı 2yıl sonra çocukları tüp bebekle oldu, olmayan süre zarfında çovuk olmadı diye, boşanmayı düşündüğünü anlattı)
velhasıl kelam, eşim durumun en başından beri farkında oldugu için, kendisiyle alakalı bi rahatsızlık bulup ( kesin olmayacagına emin olunan bi rahatsızlık) söyleyelim komu kapansın istiyor, eşimden kaynaklı dersek ailesinin bi şey diyemeyecegini söylüyor derlerse de ben cevabını veririm bi şey diyemezler diyor. Ben bu yalanlar altında vicdanen eziliyorum ama seçeneğim de yok başka güzel giden bi evliliğimiz var.

Ne diyecegimizi hiç bilmiyoruz ama araştırdık biraz net bilgi bulamadık, doktorlara soralım dedik etik değil diye yardımcı olmadılar. Artık ne diyecegimizi de şaşırdık. Çocugumuz olmuyor diye zaten üzülüp yıpranırken bide ne diyecegiz derdine düştük.

tüp bebek bile deneme sürecine girmeden kesin çocuk sahibi olunmayacak bi hastalık var mı bilgisi olan var mı?

Birde benimle alakalı en baştan değilde sonradan çıkabilecek kadınsal bi rahatsızlık var mı söyleyebileceğimiz birbirini desteklese eşimin üstüne kalmasa sadece, çocugumuzun olmayacagına bilimsel olsrak inansınlar istiyoruz sadece çözüm önerisi sunamasınlar bize. Ablası tüp benek tedavisi gördüğü için bu konu da çok bilgili, doktora gittik desek hangi doktor, ne kullandınız sürecte naptınız her şeyi soran biri. Tek istediğimiz, bi kez geçip karşılarına tedavi olduk şunlaeı şunları kullandık, şu sebepten kesin olarak çocugumuz olamayacakmıs, tüp bebek şansımız bile yokmus, sizden beklentimiz anlayış gösterip tekrar konuyu açmayın diyebilmek. Sonrasında araştırdıklarında da çözm olmadıgına ikna olup bizi daha fazla yormamaları, onlarında ümidinin kesilmesi. İki taraf içinde zor bununda farkındayız..

Biraz uzun oldu ama bilgi sahibi birilerinden ya da doktor tanıdıgı olup sorabilecek olanlardan yardım istiyorum çok yoruldum artık çünkü ..
Merhaba, çok saçma olabilir ama ben chate sordum bazı erkeklerde sperm kanalı doğuştan olmuyormuş. Araştırabilirsiniz. Belki işinize yarar.
Bir de eşinizin ablası ile arası nasıl bilmiyorum ama eşinizin performans sorunları olduğunu vs söyleseniz gidio onunla konuşabilecek yakınlıkta mı? Bu da belki işe yarayabilir. Tabi eğer bunu kardeşiyle konuşmazsa

Dışardan ahkam kesmek ne kadar kolay değil mi, bende başıma gelmeden sizin gibiydim ama her şey öyle gönlümüze göre bütün şeffaflığıyla olamıyormuş malesef. Kendi tercihim, birine inanıp güvenip kabul ettim, sonucuyla da zorda olsa yüzleşiyorum. Yardımcı olmak zorunda değilsiniz ama gelip neden kabul ettiniz gibi söylemlerle ahkam kesmeniz hoş değil.
ne alaka kardeşim ahkam kesmekle ben senin yaşadığın duruma, senin adına sinirlenip insanlık mı bu yazıyorum, sen bana patlıyorsun. negatif hislerini aynalayacağın kişi ben değilim.
gerçeği söylemeni yazmam da yardımcı olmaya çalışmam zaten. çünkü bu senin gerçeğin. insanlar gerçeğini gururla taşımalı ve kimseden saklamamalı.

Azosperm.tese (ameliyatla bakildi)oldu ve bulunamadi hicbisekilde bu konunun bir daha acilmasini istemiyoruz diyebilir esiniz acmaya kalkarsalar sert bir dille uyarir bidaha da acmazlar bence.gorumcenize gelince de esinizin uyarilarini dikkate almak zorunda kalir 1 2 soyleyip cevabini alinca bence.sizi anliyorum herhangi bir ima da bile gonlunuz kirilabilir bu sebepten iliskimizi zedelemek istemiyorum diyorsunuz ama su durumda biraz onlarinda bu iliskiyi zedelememeyi dusunmeleri gerek.onlar iyi cunku sizde iyi birisisiniz.onlardan da sizdeki hassasiyetten beklemelisiniz.

Hepinize vakit ayırıp yorum yaptıgınız için teşekkür ederim.
Her şey biraz daha netleşti benim için.
Güzel dilekleriniz içinde teşekkür :)
İyi günler dilerim.

Eşinizle karşılıklı sekilde birbirinizi kabul etmişsiniz suan herhangi bir sebep herhangi bir hastalık uydurma sürecine girmemelisiniz.
Sizin eşinizden habersiz açıklamaya yeltenmenizi bir hata olarak görüyorum iyiki yapamamışsınız.
Bunun dışında ilk yorum yapan üyenin fikri en makulu.
Yalan olayına girmeyin, gün olur ayağınıza dolanır. Olayı detaylandırmadan "doktorlara gittik, tıbben çocuk sahibi olmamız imkansız" deyip geçin.

Daha fazla akıl vermek tavsiyelerde bulunmak isterlerseler de biz bu konunun konuşulmasından rahatsızlık duyuyoruz daha fazla bişey söylemeyin deyip kapatın konuyu.
İnsanların agzı torba degil maalesef ki siz bişeyler acıklamaya çalıştıkça sürekli yorum yapan olacaktır en yakınınız bile olsa

Söylenebilecek her şey söylenmiş, herkes çok doğru tavsiyelerde bulunmuş.Ben de sadece şunu tekrarlamak istiyorum.Sebep, bahane sunmayın.Eşiniz sebepli olmuyo olayına bence hiç girmeyin.Kolay çözüm, konu kapanır gibi düşünürken ters tepebilir.Eşiniz üzülmesin diye onun yanında hiç konuşmayıp sizi teselli etmek adına size ahlanıp vahlanabilirler.Ne de olsa sizlik bişey yok diye daha da rahat üzülürler yanınızda.Bu sefer hem sadece siz uğraşırsınız bi de bonus vicdanınız sızlar.O yüzden bizim çocuğumuz olmayacak ve bu konu hakkında da konuşmak istemiyoruz diye net sınırınızı çizin gitsin.

Benim doğuştan rahmim yok, yani çocugumun olma ihtimali türkiye şartlarında mümkün değil, bun bunu kabullendim buraya kadar sorun yok. Evliyim bu arada, eşimle tanıştıgımızda, benimle duygusal bi bağ kurmak istedğini söylediği ilk anda ben bunu sorunumu söyledim gizlemedim hiç. O da onun için sorun olmayacagını, her şey yolunda giderse evlat edinebilecegimizi söyledi. Böylelikle bi yola çıktık. Benden tek isteği bunu ailesine söylemememdi, önce kabul etmedim onlarda en baştan bilmeli dedim ama istemedi seninle evleneeck olan benim, ben kabul ediyorum ve bütün sorumluluğu alıyorum tek isteğim bu dedi, kabul etmek durumunda kaldım. (Hala içim hiç rahat değil bu arada, çünkü bu benim bi ayıbım değil Allah böyle uygun görmüş sırf bu yüzden istemeyeceklerse en baştan olmasın derdim hep ama birini sevmeye başlayınca öyle olmuyormus) .
Neyse konuya geleyim biz 2.5 yıllık evliyiz ve bizden çocuk bekliyorlar istediğimizi ama olmadıgını söyleyip geçiştirdik ama en baştan söylemediğimiz için nerden tutsak elimizde kalıyor.
Bi kaç kez ben eşimden gizli en baştan olan durumu anlatmak istedim ama daha konuyu buraya getiremeden ablası çocuğu olmayan biriyle evlilik yürümez, çocuk olmadan evlilik olmaz vs deyince konuyu acmak istemedim.

velhasıl kelam, eşim durumun en başından beri farkında oldugu için, kendisiyle alakalı bi rahatsızlık bulup ( kesin olmayacagına emin olunan bi rahatsızlık) söyleyelim komu kapansın istiyoruz. eşimden kaynaklı dersek ailesinin bi şey diyemeyecegini söylüyor derlerse de ben cevabını veririm bi şey diyemezler diyor.

Ne diyecegimizi hiç bilmiyoruz ama araştırdık biraz net bilgi bulamadık, doktorlara soralım dedik etik değil diye yardımcı olmadılar.

tüp bebek bile deneme sürecine girmeden kesin çocuk sahibi olunmayacak bi hastalık var mı bilgisi olan var mı?

Birde benimle alakalı en baştan değilde sonradan çıkabilecek kadınsal bi rahatsızlık var mı söyleyebileceğimiz birbirini desteklese , çocugumuzun olmayacagına bilimsel olsrak inansınlar istiyoruz sadece çözüm önerisi sunamasınlar bize.
bi kez geçip karşılarına tedavi olduk şunlaeı şunları kullandık, şu sebepten kesin olarak çocugumuz olamayacakmıs, tüp bebek şansımız bile yokmus, sizden beklentimiz anlayış gösterip tekrar konuyu açmayın diyebilmek. Sonrasında araştırdıklarında da çözm olmadıgına ikna olup bizi daha fazla yormamaları, onlarında ümidinin kesilmesi. İki taraf içinde zor bununda farkındayız..

Biraz uzun oldu ama bilgi sahibi birilerinden ya da doktor tanıdıgı olup sorabilecek olanlardan yardım istiyorum çok yoruldum artık çünkü ..
Eşiniz bende rahatsızlık çıktı çocuğum olmuyor derse yakanızdan düşerler ve hatta sana minnet duyup hata bile yapmazlar oğullarını boşama diye , aynen eşinin dediği şekilde yap kimseye hesap vermek zorunda değilsin, bir evlat edinmek istemeniz çok güzel ayrıca...

Öyle hadsiz, öyle sınırsız bir milletiz ki kadın burada kendi derdini unutup şunlara ne desem de sussalar derdinde. Yani ne diyebilirim ki. Çocuk evlat edinme fikri çok güzel aslında ama bu insanların arasında çocuğun beyni bile yıkanır susmazlar ki. Bilmiyorum. Üzüldüm gerçekten. Neyseki evliliğiniz iyiymiş 🧿

Ne kadar riyakarız kadında sorun olunca boşa oğlum oğlan da sorun olunca canım gelinim. Offff offff bu insanlar niye böyle.

ablası olmasa bunu yapabiliriz belki ama ablası destek olmak istecegi için irdeler en azından bi sebep söylememiz gerekir.
Erken menopoz aklıma gelmemişti benim bunu söyleyip konuyu kapatmak sanırım en mantıklısı.
Erken menapozuda ignelerle vs durduruyorlar, bu pek mantıklı seçenek gelmedi bana.
Eşinizin tüp bebek secenegini bile düsunmenizi saglayacak kadar hiç canlı spermi olmadığını söyleyin, yada doğruyu söyleyin.
Ben doğruyu soylemistim üstelik sadece tedavi görmem gerekiyordu eşimin ailesinin saçma salak laflarina maruz kalınca eşim en son sorun sadece onda değil asıl büyuk sorun bende dedi ki gercektende oyleydi.
Sonrasında kapattılar çenelerini, başka türlüsünü anlayacaklarını sanmıyorum ben fazlaca cahiller.
Eşinizin teklifi mantıklı geldi bana.

Hepinize vakit ayırıp yorum yaptıgınız için teşekkür ederim.
Her şey biraz daha netleşti benim için.
Güzel dilekleriniz içinde teşekkür :)
İyi günler dilerim.
Azosipermi diye bir hastalık var erkek sperm üretemiyor böyle bir şey söyleyebilirsiniz

Taşıyıcı annelik bazı ülkelerde yasal. Sanırım Ukrayna ve Kıbrısta yasaldı. Kıbrıstan emin değilim. KK da topikler var hatta. Yumurta donörü sperm donörü için Kıbrıs’a gidenler felan var. Rahminiz olmayabilir ama yumurtanız varsa neden çocuğunuz olmasın. Joy adında bir Netflix dizisi var. Dünyanın ilk tüp bebeğinin hikayesini anlatıyor. Açın izleyin. O zamanlar ne büyük tabuymuş ne imkansızmış. Şimdi teknoloji nerelere geldi. Eşiniz çocuk çok seviyorsa er geç çocuk sahibi olmak isteyebilir. Erkekler tuhaf bu konularda. Hatta aynı bu şekilde shtisel diye bir dizi vardı orda kadın hamilelik göbeği felan takıyordu akrabaları anlamasın vs diye. Gerçi hiç düşünmeyedebilirsiniz tercih ama eşinizin ailesi bu kadar önemli bir konuda hesap vermek zorunda hissettirdikleri için bulunduğunuz zor duruma üzüldüm belki ayrı bir bakış açısı olur diye yazdım bunları.

Bu konuda ki açıklama yapmanız gereken kişi zamanında eşinizmiş zaten, bu durum ikinizden başkasını ilgilendirmez.
Bence şu saatten sonra yalan söyleyip dallandırıp budaklandırmanın manası yok, elinizde olmayan ve eşinizinde tercihi olan bir durum için kendinizi şuçlu hissetmeyin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X