Merhaba, öncelikle başlık çok saçma farkındayım ama dilim döndüğünce açıklamaya çalışacağım. Bu konuda net bilgisi olan, beni yönlendirebilecek arkadaşlara ihtiyacım var.
Benim doğuştan rahmim yok, yani çocugumun olma ihtimali türkiye şartlarında mümkün değil, bun bunu kabullendim buraya kadar sorun yok. Evliyim bu arada, eşimle tanıştıgımızda, benimle duygusal bi bağ kurmak istedğini söylediği ilk anda ben bunu sorunumu söyledim gizlemedim hiç. O da onun için sorun olmayacagını, her şey yolunda giderse evlat edinebilecegimizi söyledi. Böylelikle bi yola çıktık. Benden tek isteği bunu ailesine söylemememdi, önce kabul etmedim onlarda en baştan bilmeli dedim ama istemedi seninle evleneeck olan benim, ben kabul ediyorum ve bütün sorumluluğu alıyorum tek isteğim bu dedi, kabul etmek durumunda kaldım. (Hala içim hiç rahat değil bu arada, çünkü bu benim bi ayıbım değil Allah böyle uygun görmüş sırf bu yüzden istemeyeceklerse en baştan olmasın derdim hep ama birini sevmeye başlayınca öyle olmuyormus) .
Neyse konuya geleyim biz 2.5 yıllık evliyiz ve bizden çocuk bekliyorlar istediğimizi ama olmadıgını söyleyip geçiştirdik ama en baştan yalan söylediğimiz için nerden tutsak elimizde kalıyor. Bi kaç kez ben eşimden gizli en baştan olan durumu anlatmak istedim ama daha konuyu buraya getiremeden ablası çocuğu olmayan biriyle evlilik yürümez, çocuk olmadan evlilik olmaz . Eşimin çocugu olmayacak olsa boşardım gibi söylemleri olunca, söylemekten vazgectim. ( enişte çok iyi biri ama enişteden kaynaklı çocukları olmayacaktı 2yıl sonra çocukları tüp bebekle oldu, olmayan süre zarfında çovuk olmadı diye, boşanmayı düşündüğünü anlattı)
velhasıl kelam, eşim durumun en başından beri farkında oldugu için, kendisiyle alakalı bi rahatsızlık bulup ( kesin olmayacagına emin olunan bi rahatsızlık) söyleyelim komu kapansın istiyor, eşimden kaynaklı dersek ailesinin bi şey diyemeyecegini söylüyor derlerse de ben cevabını veririm bi şey diyemezler diyor. Ben bu yalanlar altında vicdanen eziliyorum ama seçeneğim de yok başka güzel giden bi evliliğimiz var.
Ne diyecegimizi hiç bilmiyoruz ama araştırdık biraz net bilgi bulamadık, doktorlara soralım dedik etik değil diye yardımcı olmadılar. Artık ne diyecegimizi de şaşırdık. Çocugumuz olmuyor diye zaten üzülüp yıpranırken bide ne diyecegiz derdine düştük.
tüp bebek bile deneme sürecine girmeden kesin çocuk sahibi olunmayacak bi hastalık var mı bilgisi olan var mı?
Birde benimle alakalı en baştan değilde sonradan çıkabilecek kadınsal bi rahatsızlık var mı söyleyebileceğimiz birbirini desteklese eşimin üstüne kalmasa sadece, çocugumuzun olmayacagına bilimsel olsrak inansınlar istiyoruz sadece çözüm önerisi sunamasınlar bize. Ablası tüp benek tedavisi gördüğü için bu konu da çok bilgili, doktora gittik desek hangi doktor, ne kullandınız sürecte naptınız her şeyi soran biri. Tek istediğimiz, bi kez geçip karşılarına tedavi olduk şunlaeı şunları kullandık, şu sebepten kesin olarak çocugumuz olamayacakmıs, tüp bebek şansımız bile yokmus, sizden beklentimiz anlayış gösterip tekrar konuyu açmayın diyebilmek. Sonrasında araştırdıklarında da çözm olmadıgına ikna olup bizi daha fazla yormamaları, onlarında ümidinin kesilmesi. İki taraf içinde zor bununda farkındayız..
Biraz uzun oldu ama bilgi sahibi birilerinden ya da doktor tanıdıgı olup sorabilecek olanlardan yardım istiyorum çok yoruldum artık çünkü ..