Bebeğimizin olamayacagını hangi bahaneyle ailelere söyleyebiliriz 🤦🏻‍♀️

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yalan yalanı doğurur ve yılan hikayesine döner.Tümden yüzüne gözüne bulaştırırsin.Yalanı becerebilecek kıvıracak bir insan olsan buraya yazmazdin belli çaresiz kalmışsın.En güzeli çoğu kadının dediği sizi sıkıştırdıkları durumda net bir şekilde lütfen bunu bir daha bize sormayın tıbben çocuk sahibi olmamız mümkün değil bir çok doktorada gittik olmaz dediler,bir daha bu konuyu açarsanız kalbinizi kırarım sizinle aynı ortamda olmam vs vs işte ne gerekiyorsa de ve odadan çık.Yalandı dolandı sen yapamazsın canım benim daha beter olur.

Höst yani yatağınızın şeyinizin hesabını mı vereceksiniz kim oluyorlar da hesap soracaklar ne hadlerine !
O görümce de yılan ağızlı alttan alta sizi gözdağı veriyor esas sen kimsin ki ya bu aileyle çok pis kavga çıkartırdım ben
Siz niye kendinizi yoruyorsunuz paşa gönlümüz keyfimiz istemiyor yapmıyoruz deyin geçin ne takıyorsunuz bunları ya bir de hesap vermek için bahane bulacaksınız. Ne ayıp şeyler ya

Son düzenleme:
Merhaba, öncelikle başlık çok saçma farkındayım ama dilim döndüğünce açıklamaya çalışacağım. Bu konuda net bilgisi olan, beni yönlendirebilecek arkadaşlara ihtiyacım var.
Benim doğuştan rahmim yok, yani çocugumun olma ihtimali türkiye şartlarında mümkün değil, bun bunu kabullendim buraya kadar sorun yok. Evliyim bu arada, eşimle tanıştıgımızda, benimle duygusal bi bağ kurmak istedğini söylediği ilk anda ben bunu sorunumu söyledim gizlemedim hiç. O da onun için sorun olmayacagını, her şey yolunda giderse evlat edinebilecegimizi söyledi. Böylelikle bi yola çıktık. Benden tek isteği bunu ailesine söylemememdi, önce kabul etmedim onlarda en baştan bilmeli dedim ama istemedi seninle evleneeck olan benim, ben kabul ediyorum ve bütün sorumluluğu alıyorum tek isteğim bu dedi, kabul etmek durumunda kaldım. (Hala içim hiç rahat değil bu arada, çünkü bu benim bi ayıbım değil Allah böyle uygun görmüş sırf bu yüzden istemeyeceklerse en baştan olmasın derdim hep ama birini sevmeye başlayınca öyle olmuyormus) .
Neyse konuya geleyim biz 2.5 yıllık evliyiz ve bizden çocuk bekliyorlar istediğimizi ama olmadıgını söyleyip geçiştirdik ama en baştan yalan söylediğimiz için nerden tutsak elimizde kalıyor. Bi kaç kez ben eşimden gizli en baştan olan durumu anlatmak istedim ama daha konuyu buraya getiremeden ablası çocuğu olmayan biriyle evlilik yürümez, çocuk olmadan evlilik olmaz . Eşimin çocugu olmayacak olsa boşardım gibi söylemleri olunca, söylemekten vazgectim. ( enişte çok iyi biri ama enişteden kaynaklı çocukları olmayacaktı 2yıl sonra çocukları tüp bebekle oldu, olmayan süre zarfında çovuk olmadı diye, boşanmayı düşündüğünü anlattı)
velhasıl kelam, eşim durumun en başından beri farkında oldugu için, kendisiyle alakalı bi rahatsızlık bulup ( kesin olmayacagına emin olunan bi rahatsızlık) söyleyelim komu kapansın istiyor, eşimden kaynaklı dersek ailesinin bi şey diyemeyecegini söylüyor derlerse de ben cevabını veririm bi şey diyemezler diyor. Ben bu yalanlar altında vicdanen eziliyorum ama seçeneğim de yok başka güzel giden bi evliliğimiz var.

Ne diyecegimizi hiç bilmiyoruz ama araştırdık biraz net bilgi bulamadık, doktorlara soralım dedik etik değil diye yardımcı olmadılar. Artık ne diyecegimizi de şaşırdık. Çocugumuz olmuyor diye zaten üzülüp yıpranırken bide ne diyecegiz derdine düştük.

tüp bebek bile deneme sürecine girmeden kesin çocuk sahibi olunmayacak bi hastalık var mı bilgisi olan var mı?

Birde benimle alakalı en baştan değilde sonradan çıkabilecek kadınsal bi rahatsızlık var mı söyleyebileceğimiz birbirini desteklese eşimin üstüne kalmasa sadece, çocugumuzun olmayacagına bilimsel olsrak inansınlar istiyoruz sadece çözüm önerisi sunamasınlar bize. Ablası tüp benek tedavisi gördüğü için bu konu da çok bilgili, doktora gittik desek hangi doktor, ne kullandınız sürecte naptınız her şeyi soran biri. Tek istediğimiz, bi kez geçip karşılarına tedavi olduk şunlaeı şunları kullandık, şu sebepten kesin olarak çocugumuz olamayacakmıs, tüp bebek şansımız bile yokmus, sizden beklentimiz anlayış gösterip tekrar konuyu açmayın diyebilmek. Sonrasında araştırdıklarında da çözm olmadıgına ikna olup bizi daha fazla yormamaları, onlarında ümidinin kesilmesi. İki taraf içinde zor bununda farkındayız..

Biraz uzun oldu ama bilgi sahibi birilerinden ya da doktor tanıdıgı olup sorabilecek olanlardan yardım istiyorum çok yoruldum artık çünkü ..
Yorum okumadan yazıyorum. Allah'tan ümit kesilmez diyen insanlarız. Böyle söylerseniz bir de şu doktor varmışlar bitmez. Doğruyu söylese keşke eşiniz. Yalanı başlatan o.

Söylemeniz de gerekmiyor aslında. İstemiyoruz demeniz yetmeli. Ama rahat bırakmazlar. Puf

Dediğiniz gibi hep hayırlsı,inşallah nasip olur deyip geçiştirdim. Ama ne bileyim içsel huzursuzluğumu bi sebebe bağlayamıyorum başka. Benim yüzünden torun sahibi olamıyorlar ama söyleyemediğim gibi bide açıklama yapamıyorum derdine düştüm
Çok mu umurlarında sanki ya amannn.insanlara fazla iyi niyetli bakıyorsunuz.kimsenin başkalarının hayatı üzerinden beklentiye girme hakkı yoktur.kendi çocuğu bile olsa.evlat mal değildir.

Söylediğinde kadınlığına, oğluşlarına cinsel ilişki yaşatıp yaşatamadığına kadar dil uzatılacak o zaman hiç yazık torunları olmayacak modunda olmayacaksın emin ol. Ayrıca tıbben de imkansız değil ancak o yol size uyar uymaz bilmiyorum. Kimseye açıklama borçlu değilsin eşinden başka.

Doğruyu söylemeyin. Malesef dürüstlük her zaman kazandıran, takdir edilen bir şey değil. Hele ki cahil insanlara ne anlatsanız boş, ablası en güzel örnek kadın kendi eşini boşamayı düşünmüş. Eşiniz iyi düşünmüş. Ayrıntıya girmeye de gerek yok. "Doktora gittim, asla çocuğumun olamayacağını söyledi, bu konuda ben de eşim de çok hassasız, lütfen hiç kimse bu konu hakkında ne bana ne de eşime tek kelime etmesin ve burada kapansın. Biz ileride evlat edinmeyi düşünüyoruz. Zamanı gelince onuda biz size açıklarız zaten" desin ve geçsin. Siz dahi olmayın o ortamda açıklarken. Kendi oğullarından kaynaklı olduğunu öğrenince çok fazla irdelemezler. Malesef...
Doğruyu söylerseniz o her türlü kulaktan kulağa yayılacak, konuşulanlar kulağınıza gelecek, belki de yüzünüze yüzünüze söyleyecekler. Yine siz üzülüp yıpranacaksınız. Hiç gerek yok.

Merhaba, öncelikle başlık çok saçma farkındayım ama dilim döndüğünce açıklamaya çalışacağım. Bu konuda net bilgisi olan, beni yönlendirebilecek arkadaşlara ihtiyacım var.
Benim doğuştan rahmim yok, yani çocugumun olma ihtimali türkiye şartlarında mümkün değil, bun bunu kabullendim buraya kadar sorun yok. Evliyim bu arada, eşimle tanıştıgımızda, benimle duygusal bi bağ kurmak istedğini söylediği ilk anda ben bunu sorunumu söyledim gizlemedim hiç. O da onun için sorun olmayacagını, her şey yolunda giderse evlat edinebilecegimizi söyledi. Böylelikle bi yola çıktık. Benden tek isteği bunu ailesine söylemememdi, önce kabul etmedim onlarda en baştan bilmeli dedim ama istemedi seninle evleneeck olan benim, ben kabul ediyorum ve bütün sorumluluğu alıyorum tek isteğim bu dedi, kabul etmek durumunda kaldım. (Hala içim hiç rahat değil bu arada, çünkü bu benim bi ayıbım değil Allah böyle uygun görmüş sırf bu yüzden istemeyeceklerse en baştan olmasın derdim hep ama birini sevmeye başlayınca öyle olmuyormus) .
Neyse konuya geleyim biz 2.5 yıllık evliyiz ve bizden çocuk bekliyorlar istediğimizi ama olmadıgını söyleyip geçiştirdik ama en baştan yalan söylediğimiz için nerden tutsak elimizde kalıyor. Bi kaç kez ben eşimden gizli en baştan olan durumu anlatmak istedim ama daha konuyu buraya getiremeden ablası çocuğu olmayan biriyle evlilik yürümez, çocuk olmadan evlilik olmaz . Eşimin çocugu olmayacak olsa boşardım gibi söylemleri olunca, söylemekten vazgectim. ( enişte çok iyi biri ama enişteden kaynaklı çocukları olmayacaktı 2yıl sonra çocukları tüp bebekle oldu, olmayan süre zarfında çovuk olmadı diye, boşanmayı düşündüğünü anlattı)
velhasıl kelam, eşim durumun en başından beri farkında oldugu için, kendisiyle alakalı bi rahatsızlık bulup ( kesin olmayacagına emin olunan bi rahatsızlık) söyleyelim komu kapansın istiyor, eşimden kaynaklı dersek ailesinin bi şey diyemeyecegini söylüyor derlerse de ben cevabını veririm bi şey diyemezler diyor. Ben bu yalanlar altında vicdanen eziliyorum ama seçeneğim de yok başka güzel giden bi evliliğimiz var.

Ne diyecegimizi hiç bilmiyoruz ama araştırdık biraz net bilgi bulamadık, doktorlara soralım dedik etik değil diye yardımcı olmadılar. Artık ne diyecegimizi de şaşırdık. Çocugumuz olmuyor diye zaten üzülüp yıpranırken bide ne diyecegiz derdine düştük.

tüp bebek bile deneme sürecine girmeden kesin çocuk sahibi olunmayacak bi hastalık var mı bilgisi olan var mı?

Birde benimle alakalı en baştan değilde sonradan çıkabilecek kadınsal bi rahatsızlık var mı söyleyebileceğimiz birbirini desteklese eşimin üstüne kalmasa sadece, çocugumuzun olmayacagına bilimsel olsrak inansınlar istiyoruz sadece çözüm önerisi sunamasınlar bize. Ablası tüp benek tedavisi gördüğü için bu konu da çok bilgili, doktora gittik desek hangi doktor, ne kullandınız sürecte naptınız her şeyi soran biri. Tek istediğimiz, bi kez geçip karşılarına tedavi olduk şunlaeı şunları kullandık, şu sebepten kesin olarak çocugumuz olamayacakmıs, tüp bebek şansımız bile yokmus, sizden beklentimiz anlayış gösterip tekrar konuyu açmayın diyebilmek. Sonrasında araştırdıklarında da çözm olmadıgına ikna olup bizi daha fazla yormamaları, onlarında ümidinin kesilmesi. İki taraf içinde zor bununda farkındayız..

Biraz uzun oldu ama bilgi sahibi birilerinden ya da doktor tanıdıgı olup sorabilecek olanlardan yardım istiyorum çok yoruldum artık çünkü ..
Şu çocuk olmazsa evlilik olmaz, çocuk evin neşesi vs diyen insanlara çok üzülüyorum. Demek ki nasıl b.ktan bir evlilikleri var ki, çocuk olmazsa katlanamayacaklarını düşünüyorlar. Eşimle 10 senedir evliyiz ve 9 sene boyunca hiç çocuk istemedik. Kimseye de bunu açıklama gereği duymadık. O kadar sert bir şekilde çevirdik ki soruları 2.ciye sorma şansı bile vermedik insanlara. Bence açık ve net şekilde istemiyoruz hayatımızdan çok memnunuz diyebilirsiniz. Çok isteyen gidip kendi yapsın. Sizin özeliniz kimseyi ilgilendirmez.

Erkeklerde hiç sperm olmaması durumunda cocuk olmuyor. Benim kuzenimin o şekildeydi hiç çocukları olmadı. vucut sperm uretmiyorsa yapacak bir şey yok. Yıpranmak istemiyoruz maddi manevi deyip eşinizin çok üzüldüğünü konuyu acmamaları gerektiğini döyleyin konuyu kapatın bence.

Yorumlarınızı tek tek okudum. Teşekkür ederim. Kendi sürecimle ilgili (tasıyıcı annelik, rahim nakli vs) her şeyi takip ediyorum. Bi yol olursa denerim tabi ki.

Diğer yorumlar içinde söylediklerinizi dikkate alacagım. Reel de beni tanısanız normalde sınırlarımı çizebilen biri oldugumu görürdünüz hatta buraya bunları yazıyor olmama bile şaşırırdınız eminim, kendi işinde gücünde bi yüksek mühendisim bilgisiz, çaresiz, sınır çizemeyen biri olarak gözükmek istemem .
Olayları dramatize eden ya da ahlanıp vahlanan biri de olmadım hiç, ne olursa vardır bi hayır bundan sonrası için ne yapabilirm diye çözüm odaklı olmaya çalıstım. Ama insanız, yetiştirlme şeklimiz, yaşadıgımız ortam ya da bir çok unsur etkiliyor bizi, kendi annem hep eksik oldugumu, benimle evlenen olamayacagını düşündürdü. Belki de bu yüzden en azındna bi açıklamayı borçlu oldugumu düşünüyorum ya da bu konu da gereğinden fazla hassas davranıyorum her meyse.

yalanı uzatabilecek, sürekli devam ettirelecek biri değilim menopoz konusu da kesin diye aklıma yatmıstı ama orda da sorabilecekleri çok detay var anlaşılan.

en iyisi, olmuyor artık sizde beklentiye girip, konuyu on farklı yerden açıp daha fazla üzmeyin bizi ya da daha da açmaya devam edecekseniz biz görüşmelerimizi seyreltecegiz, yeterince üzülüyoruz zaten birde buraya gelip üzülemeyiz diyerek bu konuyu kesin bir dille kapatmak.

Rahmini millete açıklamak zorunda değilsin çok net azarı verin geçsin mahrem konu konuşmuyorum olmuyor işte sorgulamayın biz her yoku denedik bunu bi daha açma kalbini kırmak istemiyorum diye

Eşimde eşinize yakın bi konuşma yaptı, eşimin yanında hiç açmıyorlar konusunu ama benim yanımda dolaylı yoldan sürekli sormaya çalısıyorlar. Ben sanırım pasifim, ne net cevap vereliyprum ne tersleyebiliyorum arada derede kalıyorum bu yoruyor beni açıklama yapıp kendimce kurtulmak istiyorum sanırım.
Siz damızlık değilsiniz, eşiniz şehzade değil, onlara torun vermek için evlenmediniz. Bunun farkına varın

Çocuk olmamasının tek sebebi sağlık sorunları mıymış. Görümceniz kendi boşanırsa boşansın sizin evliliğiniz hakkında ne hakla ne hadle konuşuyor bana denk gelse güzelce bir canını yakardım sanırım.
Bizde çocuk yapmıyoruz (benim sağlık problemlerim var ama yine de korunuyoruz ne olur ne olmaz diye)
istemiyoruz yani ikimizin ortak kararı. bana sorduklarında benim şu sorunum var falan demiyorum. Direkt istemiyoruz diyorum. Eşimin ailesinden 2-3 kere böyle soru geldi başlarda hayırlısı, nasip gibi cevaplarla geçiştirdim. Baktım devamı geliyor eşimle birlikte sert bir şekilde aile olmak için çocuğa gerek yok biz ikimiz bir aileyiz çocuk asla düşünmüyoruz istemediğimiz için yapmıyoruz bir daha bu konu açılmasın dedik. Şimdi hepsi sustu.

Yorumlarınızı tek tek okudum. Teşekkür ederim. Kendi sürecimle ilgili (tasıyıcı annelik, rahim nakli vs) her şeyi takip ediyorum. Bi yol olursa denerim tabi ki.

Diğer yorumlar içinde söylediklerinizi dikkate alacagım. Reel de beni tanısanız normalde sınırlarımı çizebilen biri oldugumu görürdünüz hatta buraya bunları yazıyor olmama bile şaşırırdınız eminim, kendi işinde gücünde bi yüksek mühendisim bilgisiz, çaresiz, sınır çizemeyen biri olarak gözükmek istemem .
Olayları dramatize eden ya da ahlanıp vahlanan biri de olmadım hiç, ne olursa vardır bi hayır bundan sonrası için ne yapabilirm diye çözüm odaklı olmaya çalıstım. Ama insanız, yetiştirlme şeklimiz, yaşadıgımız ortam ya da bir çok unsur etkiliyor bizi, kendi annem hep eksik oldugumu, benimle evlenen olamayacagını düşündürdü. Belki de bu yüzden en azındna bi açıklamayı borçlu oldugumu düşünüyorum ya da bu konu da gereğinden fazla hassas davranıyorum her meyse.

yalanı uzatabilecek, sürekli devam ettirelecek biri değilim menopoz konusu da kesin diye aklıma yatmıstı ama orda da sorabilecekleri çok detay var anlaşılan.

en iyisi, olmuyor artık sizde beklentiye girip, konuyu on farklı yerden açıp daha fazla üzmeyin bizi ya da daha da açmaya devam edecekseniz biz görüşmelerimizi seyreltecegiz, yeterince üzülüyoruz zaten birde buraya gelip üzülemeyiz diyerek bu konuyu kesin bir dille kapatmak.

Sebep muhtemelen annen, birebir aynisini yasayan biri olarak annem bana asla boyle davranmadi asla en uzak oldugum donemde bile. Cogunlukla kimseye soylemedim artik daha sesli daha normal davraniyorum bazen sebepsiz benimde durum bu diyorum
Eksik degilsin bak hayat bekledigin korktugun gibi sekillenmemis esinle keyfine bak
Beni etkileyen tek sey esimin ailesinin insanligidir, insan oldugunu gordugum aileye karsi daha hosgorulu olabiliyorum
Istedigin zaman msj atabilirsin ozel msjda yazabilirsin bana

Siz sorulunca istemiyoruz deyip kesip atın. Eşinizle konuştukları da bende sorun var olmuyor dese yeterli aslında ama ısrarla bişey isterlerse azospermi varmış yapılacak olanları yaptık olmayacağını anladık bu konuyu kapattık . Sizde gökkuşağı na sormayın biseyler ogrenmeyi çalışmayın. Olmuyor desin işte irdelemeyin desin. Görünce soru sorarsa da abinle konuş konusmak istemiyorum deyin.

Bı tanıdiginda azospermi çıktı ameliyat oldu tahlil sonuçları yine de düzelmedi. üç tüp Bebek yaptırdı tutmadı . Aklıma o geldi oyuzden onu söyleyin diye yazdım .

Son düzenleme:

Aklıma şu geldi . Eşimde de bende de SMA geni varmış, bebeğimiz olursa Sma ‘lı doğma riski var biz de bu yüzden çocuk düşünmüyoruz deseniz nasıl olur ? Bazen pembe yalandan zarar gelmez 👍 biz de evlatlık almayı düşünüyoruz dersiniz ?

Yani cahil bir ailesi var gibi eşinizin anlattıklarınıza göre , mantıklı ve kültürlü insanlar olsa dürüst olun her şeyi anlatın bir bir derdim ama uğraşmaya değmez 👍

Gıcık oldum ya eşinizin ailesine. Ne bu kadar soruşturuyorlar hayırdır ruh hastaları. Siz kendinizi niye suçlu hissediyorsunuz eşinize söylemişsiniz başta, adam kabul etmiş. Hatta ailesine de söylemek istemişsiniz gerek yok demiş. Şimdi kendisi “çocuğumuz olmuyor problem de bende bu konuyu da açmayın birdaha kalbinizi kırarım diyecek.
Bu zihniyette olan bir aileye de bence asla doğruyu söylemeyin. Şimdi bile neler neler söyleyen insanların o zaman dilleri diken olacak. Emin olun üzüleceksiniz. Eşinizin desteğini arkanıza alın ve bu konuda net bir tavır sergileyin birlikte.

Niye açıklama yapmak zorunda hissediyorsunuz kendinizi?
Düşünmüyoruz deyin geçin. Cevabı apaçık belli olan bir şey için 6 paragraf dizmişsiniz, biraz victim card'ı oynamak istiyormuşsunuz gibi hissettim.
Eşinizin ablası da ayrı bi kafa :deli:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X