Zürafa kek

Canım ellerine sağlık samimi söylüyorum süper görünüyor..Beğendilerse sorun yok:13:

Canımsın sende maharetliymişsin maşaallahÇocuklar ve eşin bu duruma çok sevinmişlerdir

Evet canım hep beraber afiyetle yedikArada yapıyordum tatlı börek de, bu ara çok yapıyorum kızım da anne ne oluyor
böyle hergün birşey yapıyorsun dedi bugün

Evet canım hep beraber afiyetle yedikArada yapıyordum tatlı börek de, bu ara çok yapıyorum kızım da anne ne oluyor
böyle hergün birşey yapıyorsun dedi bugün

Afiyet olsun canımSırrını vermeseydin Üzümünü yiyin bağını sormayın Siz yeter ki yiyin değil mi Çocuklara yedirmek beğendirmek zor oluyor9:

Benim zürafa tam bi faciaya dönüştü:52
Önce gayet güzelce başladım keki yapmaya.
Kakaosuz kısımla o serpmeleri yaparken annem olaya dahil olarak tüm görselliği berbat etti
Annemi kovdum ve içimden 'önemli olan tadı' dedim.
Kakaoyu karıştırıp tepsiye döktüm ama oda nesi
Bizim tepsi çoook büyük geldi. Tepsinin kenarına hiç kek değmedi o derece büyük
Neyse dedim ince olsada güzel olur tadı
Yalnız ben bunları düşünürken fırını da 140 dereceye getirdim.
Çok ince oldu ya kek. Aklımca yavaş yavaş pişsin diye düşündüm.
Yanlış düşünmüşüm bi garip pişti
Çıkardım fırından ters çevirdim. Üzerine ıslak bez koydum falan her yazılanı yaptım.
Sonra krema yapıp üzerine döktüm. Muz koydum bir güzel.
Ama kek yağlı kağıda öyle bir yapılmış ki rulo hale getirmedim malesef

Resmini çekmeyeyse içim el vermedi
Hala buzdolabında yağlı kağıtla birlikte duruyo

Ellerine sağlık canımOlur öyle kazalar 1-2-3-4 deneriz ama yılmayızİlla bir gün o zürafa keki yaparız:13:Afiyet olsunTadı güzel oluyor ama

Hanimlar ben bu tarifi baska bi yerde daha gormustum, malzemeler kisminda bisey diyemem ama asil yapilis kismi farkli, tepsiye beyaz hamurdan desen yapildiktan sonra tepsi buzluga koyulup donduruluyo, sonra kakaolu kisim uzerine dokulup firina veriliyo, yapan kisinin de kekinde oldugu gibi eger beyaz kisim firinda pisirilirse desenler kabariyo piserken ve verdiginiz sekilde kalmayip daha genis ve puturlu oluyo!
Ayrica kek pistikten sonra firindan cikar cikmaz sicagiyla rulo yapiyosunuz yagli kagidiyla birlikte yani!! Uzerine nemli bez koyup sogumasini bekliyosunuz daha sonra ruloyu acip arasina krema vs ekleyip, yagli kagidinida cikartip rulo yapiyosunuz.

Teşekkürler canım
RULO KEKBakın bu tarifte sizin dediğiniz gibi yapılıyor

Son düzenleme:

Çok iştah acıcı görünüyor.
Hafta sonu deneyeceğim bunu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…