Kekler - Pastalar zürafa pasta :)

Bitttter

Guru
Kayıtlı Üye
28 Mart 2013
10.472
13.656
498

Pandispanyası için:
1-) 5 adet yumurta
2-) 5 kaşık toz şeker
3-) 5 yemek kaşığı un
4-) 1 adet kabartma tozu
5-) Yağlı kağıt
6-) 1 çimdik Tuz
Kreması için:
1-) 1 kg süt
2-) 5 çorba kaşığı toz şeker
3-) 3 yemek kaşığı un
4-) 1 tatlı kaşığı buğday nişastası
5-) 2 yumurta sarısı
6-) 1 paket vanilya

İçi için:
Muz
Çekilmiş ceviz
Şekiller için kırmızı ve yeşil gıda boyası

Hazırlanışı:
Fırınınızı 170 dereceye ayarlayın.
1-) Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayrı kaplara alın.
2-) Sarılara şekeri ilave ederek krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
3-) Beyazların üzerine bir fiske tuz ekleyin ve köpük haline gelinceye kadar çırpın.
4-) Aklarla sarıları birleştirip tahta bir kaşıkla karıştırın.
5-) Un ve kabartma tozunu birlikte eleyerek karışıma ilave edin ve yavaşça karıştırmaya devam edin.
6-) Karışımdan yapmak istediğiniz şekiller için yeteri kadar ayırın, gıda boyasıyla renklendirin ve yağlı kağıdın üzerine şekilde görüldüğü gibi, ister sıkma torbası ile ister kaşıkla yerleştirin ve ısınmış fırında 2 dk kadar pişirin ve ılınması için bekletin.

7-)Tepsi tekrar ılındıktan sonra kalan pandispanya hamurunu dikkatle tepsiye yayın.
Önceden 170 dereceye ısıttığınız fırına verip, üzeri pembeleşinceye kadar pişirin,10 dakika geçmeden pişmiş olacaktır nu sebepten başından ayrılmamanızı öneririm.
9-) Piştikten sonra tepsiden alın ve sıcakken çok sıkı olmayacak bir rulo yapın ve üzerine epey nemli bir mutfak bezi koyun.

10-) Krema malzemelerini sos tenceresine alın ve çırpma teli ile iyice çırptıktan sonra kısık ateşte kıvam alıncaya kadar pişirin.
11-) Karıştırarak hafifçe ılınmasını bekleyin.

12-) Ilınan pandispanyayı nazikçe yağlı kağıttan ayırın, içine kenarlara çok yaklaşmadan eşit olarak yayın, rulo yaparken zaten kenarlara doğru ilerleyecektir, eğer kenarlara çok sürerseniz dışarı taşar.
13-) Muzları ister bütün, isterseniz dilimleyerek yerleştirin, üzerine cevizleri serpin ve dikkatle tekrar rulo yapın.
14-) Tercihen 1 gece bekledikten sonra servis yapabilirsiniz.

Not: Resimler alıntıdır.

denemedım ama göruntu olarak çok beğendım en kısa zamanda denıyeceğim

Son düzenleme:
tadına birşey diyemem ancak görüntü harika olmuş
katlarken kırılmıyormu onu merak ettim yalnız

tarifi bugun gordum ve hemen yaptim birde kekim kopmasaydi tam super olacakti :)))
gida boyam olmadigi icin kakaolu sade yaptim keki :))kremasi biraz fazla geldi 4bardak sut tam gelir hence :))
konu sahi arkadadim cok tesekkurler paylasimin icin

Ustune birsey surulmeyince nasil oluyor peki ? Ben sadesini yapiyodum ama ustu bos hos olmaz sanki

gecen gun sicagi sicagina yorum yazmistim pasta dolapta bekledikten sonra super oldu,arasina sadece krem santide surebilirsiniz guzel olur ama uzerine birsey surmenize gerek yok zaten pastanin ozelligi dis goruntusu
santiylede cok guzel olur bence :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…