Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
menümde ev yapımı tavuk döner vardı sizlerle paylaşmak istedim yine.....
ben denemek için malzemeyi az tuttum
Malzemeler: 4 adet tavuk göğsü
salça,tuz,yoğurt,karabiber
isteğe göre kekik maydonazda koydum azıcık denemek için.
Yapılışı:Tavuk gögüslerini kasaba incelttirdim sonra streç filime enine koydum üzerine saçla,tuz,karabiber,kekik ve maydonozu karıştırıp tavuk gögüslerinin üzerine sürdüm ve rula şekli sarıp buzluğa koydum 3-4 saat bekletin ama ben bir gün önceden yapmıştım bir gün beklemiş oldu sonra buzluktan çıkartıp ince ince kesip teflon tavaya koyup kızarttım biraz sıvıyap koyun tavaya .....afiyet olsun....
Malzemeler: 1 kg patates *1 limon *1 çay bardağı zeytinyağı küçük bardakla *1/2 şişe garnitür *3 kaşık kadar mayonez *5 adet küçük sosis *karabiber,kırmızı biber,pulbiber,tuz *1/2 demet maydonoz
Yapılışı: Ben bu tarifi blog sitelerini dolanırken tesadüf denk geldim ve yaptım İlk önce haşlanan patateslerimizi soyup bir güzel çatal yardımıyla eziyoruz daha sonra ben birkaç kere elimde yoğurdum sonra içine yağı limonu pul biberi ve tuzu koy yoğur daha sonra daha önce hazırladığımız streç filmin üzerine ince kıyılmış maydonuzu koy ve yoğurulmuş patatesi yay biraz zor yayılıyo hafif elinizi ıslatabilirsiniz yayarken daha rahat oluyo patetesimizi yaydıktan sonra mayanez sür her tarafına eşit miktarda daha sonra garnitürü koy eşit miktarda yine sosiste koyabilirsiniz minik minik dilip içine ya da kornişon turşusuda koyabilirsiniz benim elimde sadece garnitür vardı.sonra rula şeklinde sarın ve buzdolabında bir saat bekletin afiyet olsun….
arkadaşlar ben 300 gr.kıymadan yaptım bayada oldu nerden baksan 12-13 tane şiş çıktı neden ama çünkü ben eti az ve ince yaptım şişe çünkü kalın sevmiyorum bide yanık sevdiğim için fazla pişirdim mangalda ...
şimdi evet ben et olayına titiz olduğum için bol sarımsak koydum onu baştan söyliyim ama kuru soğan koymadım çünkü dağılıyo arkadaşlar ve sulandırıyo ben koymadım... 300 gr.köftelik kıyma 7-8 diş sarımsak bir yemek kaşığının yarısı domates salçası bir yemek kaşığının yarısı biber salçası biraz karabiber ,kimyon,azcık tuz göz kararı ekmek içi hepsi bu kadar sonra bir güzel yoğurdum ve şişlere eti uzunlamasına dizdim mi diyim taktımmı diyim ne diyim
bir yemek kaşığı salça azıcık sıvıyag ve biraz kekik serp karıştır tost ekmeğine sür sonra kaşar rendesi sonrada üzerine sosis biber malzemeleri koy fırına ver daha bol mazlemeden yapabilirsiniz mısır,zeytin gibi
tavuk gögüslerini kuşbaşılık doğra sonra sosu için göz kararı salça sıvıyağ sarımsak isteğe göre,tuz karabiber hepsi bu karıştırın ve tavuklarlar karıştırın şişe takın hepsi bu kadar:)
malzemeler: Hamuru için; 1,5 Su Bardağı Su
125 Gr. Margarin
1 Su Bardağı Un
5 Adet (Orta Boy) Yumurta( benim yumurtalar küçük olduğu için ben 6 yumurta kullandım akışkan bir hamur olması lazım biraz baktınız katı oldu bir tane daha yumurta kırın)
1 Çay Kaşığı Şeker
Kreması için;
2,5 Su Bardağı Süt
2 Çay Bardağı Toz Şeker
1 Çay Bardağı Un
1 Paket Vanilya
2 Yumurta Sarısı( kızlar ben dün yaparken yumurta sarısı koymayı unuttum ama bi değişiklik olmadı harika oldu )
Profiterol Hamurunun Yapılışı;
bir tencereye suyu koyun ve kaynatın.
Su kaynayınca margarini koyun ve karıştırınn eriyene karıştırın
Margarin eriyince un, ve şekeri ekleyin ve bir güzel karıstırınve kıvama gelince kapatın böyle kaynayınca baloncuklar çıkıyo ya o zaman kapatınve soğuması için 20 25 dk bekleyin ben iyice soğuyuncaya kadar beklettim çünkü soğumassa kırdığımız yumurtalar içinde pişer ALLAH korusun
soğuduktan sonra yumurtaları tek tek ekleyin sonra mikserle iyice çırpın sonra bakın kıvamına eğer katıysa bir yumurta daha kırın ben toplam 6 yumurta kırdım ama dediğim gibi yumurtalar küçüktü büyükse eğer sanırım 4-5 yumurta yeter.sonra buzdolabında 1 saat bekletin.
karışım buzdolabında beklerlen kremayı yaptım ben
2-,5 su bardağı sütü 2 çay bardağı toz şekeri 1 çay bardağı unu ilave ettim bir güzel muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırdım ama dediğim gibi ben yumurta sarılarını koymayı unuttum ama güzel oldu yani sonra muhallebi kıvamına geldikten sonra ocağın altını kapatıp 1 paket vanilya koyun dicem ama kızlar ben unutkanım hat safhadavanilyayıda koymayı unutmuşum ama var ya hiç bir değişiklik olmadı ben profiterolun tadını daha önceden bildiğim için ve çok sevdiğim için bir an onu unuttum bunu unuttum kesin olmaz dedim ama hiç bir eksiklik hissetmedim neyse doğru olan tarifi vereyim size sonra vanilyayı katın karıştırın.ve soğumaya bırakın.
sonra diğer hamur malzemesini buzdolabından çıkaralım artık 1 saat oldu
Tepsinizi azcık yağlayın.
Karışımdan bir çay kaşığı alın ikinci çay kaşığı ile itin tepsiye ama aralıklarla koyun malzemeyi sonradan kabaracağı için mesafe olsun aralarında 2 cm.
önceden 200 derece ile ısıtılmış fırına koyun.ama benim fırında ben ilk önce 200 dereceye ayarladım hamuru koydum 5 dk pişirdim sonra 160 dereceye indirdim 15 dk öle pişirdim herkesin fırının ayarı başka....
Fırını kapatın. Fırının kapağını açmadan içinde 10-15 dk. daha bekletin.hemen fırından çıkartırsanız fosss diye sönüyo hamur.
sonra hamuru ortadan kesin içine çay kaşığı yardımıyla kremayı koyun kapatın ve tabağa dizin.ya tariflerde tüple krema sıkın falan diyo ama çay kaşığı ile daha pratik.
evde kendinizde çikolata sosu yapabilirsiniz ama benim evde hazır çikolata sosum olduğu için bunu kullanmayı uygun gördüm.
ama sos yoksa şöyle yapın sosu
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 tatlı kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı toz şeker.
hazır çikolata sosunu 2,5 su bardağı süt ile pişirin soğuyunca yaptığınız top hamurların üzerine gezdirin...ama sos iyice soğuması lazım yoksa hamur topları yumuşar arkadaşlar...afiyet olsun.....
profiterol...
bende herşey göz kararı genelde patatesi haşladım sonra soyup çatalla ezdim maydonoz doğradım biraz çok az karabiber ve tuz koyup karıştırdım sonra ufak bir parça alıp elimde köfte gibi yuvarladım ortasına baş parmağımla bastırıp çukur yaptım içine daha önceden hazırladığım sarımsaklı yoğurdu koydum ve pul biberle yağ gezdirdim üzerine dün yaptım gayet güzel oldu evdekiler çok beğendi PATATES MANTIM:) bende herşey göz kararı genelde patatesi haşladım sonra soyup çatalla ezdim maydonoz doğradım biraz çok az karabiber ve tuz koyup karıştırdım sonra ufak bir parça alıp elimde köfte gibi yuvarladım ortasına baş parmağımla bastırıp çukur yaptım içine daha önceden hazırladığım sarımsaklı yoğurdu koydum ve pul biberle yağ gezdirdim üzerine dün yaptım gayet güzel oldu evdekiler çok beğendi .27 Ekim 2010 ·BeğenBeğenmekten Vazgeç
malzemeler: kedi dili süt,un,şeker,vanilya,hazır çikolata sosu ,hindistan cevizi
kreması için: 1,5 bardak süt 1 çay bardağı un,1 çay bardağı şeker ...karıştır muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın ve 2 paket vanilya koyun karıştırın ....
bimden aldığım kedi dillerini bir tas sütte ısladım arasına kremayı koydum ve tekrar ıslattığım kedi dilini üstüne koydum ve üzerine hazır çikolata sosu döktüm afiyet olsun
not: arkadaşlar hazır çikolata sosunu kendiniz evde de yapabilirsiniz ama benim dolapta hazır sosum eksik olmaz rahat oluyo ondan hazır kullanıyorum...afiyet olsun malzemeler: kedi dili süt,un,şeker,vanilya,hazır çikolata sosu ,hindistan cevizi
kreması için: 1,5 bardak süt 1 çay bardağı un,1 çay bardağı şeker ...karıştır muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın ve 2 paket vanilya koyun karıştırın ....
bimden aldığım kedi dillerini bir tas sütte ısladım arasına kremayı koydum ve tekrar ıslattığım kedi dilini üstüne koydum ve üzerine hazır çikolata sosu döktüm afiyet olsun
not: arkadaşlar hazır çikolata sosunu kendiniz evde de yapabilirsiniz ama benim dolapta hazır sosum eksik olmaz rahat oluyo ondan hazır kullanıyorum...afiyet olsun .
Benim meşhur her zaman listemin 1 numarası patates dolmam
malzemeler: kıyma dilediğiniz kadar isteğe göre patates biraz kaşar peynir biraz salça sivri biber arpacık soğan kırmızı biber çarliston kurusoğan 2 tane,maydonoz,karabiber ,kimyon,tuz,birazcık sıvıyağ
patatesleri soyun ortadan kesin normal dolma gidi oyun içini ve kızartın tavada sonra içini kıyma harcıyla doldurun salçalı su yapıp üzerine döküp fırına verin kızlar
malzemeler: 3 yumurta
1,5 bardak şeker
1 bardak un
1 bardak yoğurt
1 bardak sıvıyag
1 kabartma tozu,1 vanilya
1 bardak süt
3 yemek kaşığı kakao
yapışılı: 3 yumurta ve şekeri bir güzel çırpın sonra sonra yoğurdu koyun yağı koyun unu ve kabartma tozunu koyun bir güzel karıştırın....sonra ayrı bir tabak bu karışımdan 4 yemek kaşığı alın ....diğer beyaz karışımı yağlanmış kek kalıbına yarısını dökün sonra diğer tarafta ayırdığınız 4 yemek kaşığı hamur karışımına kakao ekleyin karıştırın ve kek kalıbına dökün sonra kalan diğer beyaz karışımı dökün üzerine böylece iki renkli ıslak bir kek oluyo...isterseniz beyaz hamuruna çikolata damlacıkları katabilirsiniz benim evde vardı kattım.sonra 150 derecede 45 dk pişirdim.
pişirdikten sonra kek kalıbından çıkarmadan keki yarım bardak sütün içine PÜK NOKTA: 1 paket vanilya koyun daha güzel oluyo ve kekin üzerine yavaş yavaş gezdirin.süper oluyo aynı browni gibi mesela süt yerine çikolata sosu yapıpta dökebilirsiniz..afiyet olsun
Havuçlu toplarım....
arkadaşlar 4-5 tane havuçtan yaptım havuçları rendeledim 1 bardak şeker koydum ve ocakta kavurdum sonra içine yarım paket petibör bisküvi ve ceviz fındık 3-4 tatlı kaşığı tarçın koydum ellerimle yuvarladım ve hisndistan cevizine bandırdım tabaklara dizdim işte bu kadarrrrrrrrrr:)))))))))))))))))))))
Malzemeler : kızlar ölçü veremicem göz kararı yaptım tavuk göğsü,yoğurt,mayonez,mısır,bezelye,dereotu,şehriye
yapılışı:tavuk göğsünü haşlayın haşlandıktan sonra didikleyin elde daha sonra mayonezle yoğurdu karştırın tavukları içine koyun, sonra doğradığınız göbekleri,bezelyeyi,mısırı,dereotunu daha sonrada haşlanmış şehriyeyi koyun ve karıştırın.....afiyet olsun
kızlar bunun adına bişiy diyemicem herhalde çerkez tavuğuna benziyo ya da o bilmiyorum siz karar verin ama ben bunu sık sık yaparım çok seviyorum.... malzemeler : kızlar ölçü veremicem göz kararı yaptım tavuk göğsü,yoğurt,mayonez,mısır,bezelye,dereotu,şehriye
yapılışı:tavuk göğsünü haşlayın haşlandıktan sonra didikleyin elde daha sonra mayonezle yoğurdu karştırın tavukları içine koyun, sonra doğradığınız göbekleri,bezelyeyi,mısırı,dereotunu daha sonrada haşlanmış şehriyeyi koyun ve karıştırın.....afiyet olsun
kızlar bunun adına bişiy diyemicem herhalde çerkez tavuğuna benziyo ya da o bilmiyorum siz karar verin ama ben bunu sık sık yaparım çok seviyorum.... .
2 adet tavuk göğsü
bir tane kırmızı biber
bir tane kuru soğan
3 diş sarımsak
kimyon,karabiber,tuz
2 tatlı kaşığı köri
1 çay bardağı krema
bir miktar mantar
isterseniz arpacık soğanda koyabilirsiniz ben koydum
Yapılışı:
ilk önce tavaya sıvı yağ koyun sonra soğanları doğrayın minik minik, sonra sarımsağı biberi bir güzel kavurun.. tavukları koyun karıştırın, kavurun. kimyon karabiber ve tuz koyun. biraz kavrulduktan sonra mantarları koyun (konserve kullanabilirsiniz) sonra 2 tatlı kaşığı köri koyun, kremayı ekleyin. karıştırın 1 dk sonra hazır ve nazırdır
Bir paket tel kadayıf ama ben 2 tanesi için yarısını kulandım, Kunefe tabağina margarin sürdüm isterseniz bol tereyağda sürülebilir ama ben sole margarin kullandım.. sonra ekmek tahtasında kadayıfları bir güzel doğradım sonra bir kısmını tabağa eşit miktarda yaydım sonra içine dil peyniri deldim 2 tane. Sonra diğer kalan kadayıfı üzerine yerleştirdim ve kısık ateşte pişirdim kızarınca ekmek tahtası yardımıyla ters çevirdim diğer tarafıda pişirdim kısık ateşte..
şerbeti içinde bir bardak şeker bir bardak su bir tatlı kaşığıda limon sıktım ve ılık şerbeti künefenin üstüne döktüm, samfıstığıyla süsledim…
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
bir tatlı kaşığı şeker
bir çay kaşığı tuz
bir fincan sirke (isteğe göre)
alabildiğince un
Yapilisi:
Tum malzemeyi buyuk bir kapta karistirin ve hamur haline getirin. Sekil verin ve istediğiniz gibi üzerine yumurta sarısı surup susam veya çörek otu serpin.. Ben pul biberde serptim.