Zuzu'nun Mutfağından Seçmeler

buna geniş vakit lazım bir dahaki yarımaya katılayım ben bu aralar mutfaga giremeyecek kadar yorgun oluyorum bide ben yarısma olduğunu bilince hiç bişey yapamam daha önceden biliyorum yinede çok teşekkür ederim fikrimi değiştirirsem haber veririm canım

Tamam siz bilirsiniz

KARAMELLİ MISIR GEVREKLİ KURABİYE

yarım paket margarin (oda sıcaklığında)
yarım su bardağı sıvı yağ
3 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı mısır nişastası
aldığı kadar un

Üzeri İçin:

400 gr chokella ( ben seyidoğlunun cokomiss kakaolu fındık kremasını kullandım benvari usul eritmeye gerek yok dolaba koymayın yeter oldukça eritilmiş güzel bir kıvamı var )
yarım su bardağı sıvı yağ
kahvaltılık mısır gevreği( bimden aldım mısır gevregini karamelli olanı çok güzel)

Margarin, sıvı yağ, yumurta ve pudra şekerini iyice karıstırın. 4 su bardağı mısır nişastası ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurun. Yavaş yavaş un ekleyin kulak memesi yumuşaklığında olsun hamur. ufak parçalar halinde yuvarlayın elinizde. tepsiye yağlı kağıt üzerine dizin. Önceden 170 derece ısıtılmış fırında altı hafif pembeleşene kadar pişirin.üzeri fazla pembeleşmeden fırından çıkarın soğumaya bırakın.. Fırından çıkardığımız kurabiyeler ılınırken cokomisi yani çikolatayı kurabiyenin her tarafına sürün. Mısır gevreklerini hafif elinizde ufalayın ve önceden sürülmüş çikolatalı kurabiyeleri mısırgevregiyle kaplayın her tarafını. Afiyet Olsun…:)

teşekkür ederim canımdenemelisin kaç gün oldu herkes tarif istiyo

Herkes haklı çok güzel çünkü:)Evde browni var.O bitsin vakit olunca mutlaka denerim.

ayy zuziii bne bunu biliyorum

annem yapıyor çok güzel oluyo çerez gibi eline sağlık conem

Ne kadar güzel ve değişik bir tarif,en kısa zamanda denemek istiyorum.

slmlar. çokellayı nasıl sürüyorsun kurabıyeye ya heryere bulasmıyor mu? bır de ben kurabıye yı hıc tutturamam hep yayılır su kulak memesı kıcvamını hıc anlamıyorum
ayrıca tarıflerınız çok güzel ve sankı hepsı çok kolay yapılacak seylermiş gibi yazmıssın çok cesaretlendırıcı olmus ınsanın deneyesı gelıyo takıpteyım konunuzun:) kolay gelsın..

valla tabiki bulaşıyo ama yapılıcak bişey yok yağ bıçağıyla sürüyorum etrafına illaki bulaşıyo sıkıntı yok ama valla sana bişiy diyeyimmi bende normalde kurabiye tutturamam yayık gibi yayılır ama bu tarif cidden çok güzel oluyo çikolatayı sürünce belli bile olmuyo bence dene yamuk yumuk olsa bile dene ikinciye daha iyi olur inan bana:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…