Emziren annelerin beslenme çeşit ve alışkanlıkları, bebeklerdeki gaz sorunlarının giderilmesi için önemlidir. Hem anne hem de bebek için sağlıklı beslenme ve gaz yapmayan yiyeceklerin tüketilmesi oldukça önem taşır.

Loğusa ve Emzirme Dönemlerinde Beslenme

Bebeklerde gaz problemlerinin olmaması için annelerin beslenmelerine özen göstermeleri gereklidir. 500 ila 750 kalori arasında enerji, emzirme esnasında günlük olarak verilir.

Annelerin emzirme döneminde sıvı alımları artırılmalıdır. Gaz sorunlarının oluşmaması için posalı yiyecekler sıklıkla tüketilmeli, bol su ve sıvı içilmelidir. Ayrıca kuru meyvelerle bağırsak faaliyetleri düzenlenmeli ve anne gaz sorunları giderilmelidir.

Su, şerbet, komposto, süt ve çok asitli olmayan taze meyve suları tüketilmelidir. Çay ve kahve alımı azaltılmalıdır.

Bebeklerde Gaz Sancısı Nasıl Önlenir? | 1

Bebeklerde Gaz Sancısı Nasıl Geçirilir?

Bebeği emzirirken nasıl pozisyon alındığı oldukça önemlidir. Emzirirken dik pozisyonda tutulmalıdır. Emzirme, yeterli sürede sağlanmalı, doygunluktan sonra emzirmeye ara verilmelidir.

Emzirmeden hemen sonra bebek uyuyor da olsa sırtı sıvazlanarak, yuvarlak değil aşağı ve yukarı doğru hafif masaj yapılarak gazı çıkarılmalıdır. Dairesel hareketler, gazın içeride dolaşmasına, aşağı ve yukarı hareketler hem ağız yoluyla hem de bağırsaklarda sıkışan havanın kolay şekilde çıkmasını sağlar.

Bebeklerde Gaz Sancısı Nasıl Önlenir? | 2

Biberonla beslenen bebeklerde, biberon seçimine özen gösterilmelidir. Özel kauçuk uçlar ve gaz yapmayan biberon modelleri ve özellikle cam biberonlar kullanılmalıdır. Biberon emziğinin, bebeğin ayı ile uyumlu olması hem gaz sorunları hem de damak gelişimi için önemlidir.

Bebek kucakta iken hafifçe sallama hareketleri yapılmalı, fazla zıplamamaya özen gösterilmelidir. Aşırı gaz sancılarında ılık su ile doldurulan bir kova içerisine bacaklarını ve karnına kadar olan kısmı, bebek kucağınızda iken yerleştirebilirsiniz. ılık su yumuşamasına ve gazı rahat çıkarmasına olanak sağlar. Rezene ve anason çayı, gaz problemlerinin giderilmesinde ve rahat uyumasında etkilidir.

Bebeklerde gaz sancısına kesin çözüm Tıklayın ! 

Emzirme Döneminde Bebeğe Gaz Yapan Yiyecekler Tıklayın !

Bebeklerde Gaz Sancısı Tıklayın !

Bebek gazı nasıl çıkartılır Tıklayın !