Bebeklerde diş çıkarma süreci içerisinde anne ve babaları uykusuz gecelerin beklediği şimdiden belirtilmelidir. Özellikle ağrılı ve hassas bir bünyeye sahip olan bebeklerin bu dönemleri daha ağır ve adeta hasta gibi geçmektedir. Her zorlu dönem gibi bu da sona erecek ve bebeğiniz sağlıkla hayatına devam edecektir. Bu nedenle strese kapılmamalısınız.

Bebeklerde diş çıkarma belirtileri nelerdir sorusu kadınların sıklıkla dile getirdiği ve üzerine kafa yordukları noktaların başında gelmektedir. Siz de bebeklerde diş çıkarma süreci içerisinde şu belirtileri göz önünde bulundurmalısınız;

  • Çocuklarda sebepsiz huysuzluk
  • Ateş, mide bulantısı, ağızda salyalanma

Bebeklerde Diş Çıkarma Sürecinde Ebeveynler Nelere Dikkat Etmelidir? | 1

Bebeklerde diş çıkarma sırası da  bilinçli ebeveynler tarafından takip edilmektedir. Örneğin ilk çıkan dişler her zaman ön iki diş olacaktır. Altlı üstlü çıkacak olan bu dişlerin 6-12 ay arası kendini göstereceği bilinmektedir.

Gelişim Hakkında İpucu: Bebeklerde diş gelişimi çocuğun bedeninin genel gelişim sistemi ile alakalı da direkt olarak bilgi vermektedir. Örneğin bebeğinizin dişlerinin çıkmasında bir sorun söz konusu ise ve verilen aralıklarda çocuğun dişleri çıkmamaya devam ediyorsa bu başka sorunların işareti olabilir.

Diş Çıkarma Süreci ve Ateş

Bebeklerde ateş rahatsızlığının direkt olarak diş çıkarma süreci ile tetiklendiği bilinmektedir. Aynı şekilde meydana gelen bulantılar da diş çıkarmanın habercilerinden bir tanesidir. Her iki soruna da hafife almadan kapsamlı bir biçimde yaklaşmanız gerekmektedir.

Bebeklerde ateş nasıl düşer sorusu diş çıkarma döneminde soruluyor ise uzman doktorunuz tarafından verilen ilaçlar şeklinde cevaplanmalıdır. Bu süreç içerisinde ateşin bir defaya mahsus olarak değil sürekli kendini tekrarlayan bir biçimde karşınıza çıkacağı da dile getirilmelidir.

Bebeklerin Diş Çıkarma Evresi En Kolay Nasıl Atlatılır? Tıklayın !

Bebeklerde Diş Çıkarma Ağrısını Rahatlatan Müthiş Tavsiyeler

Bebeğim Diş Çıkarıyor Ateşi Çok Yüksek Ne Yapmalıyım?

Diş Çıkaran Bebek Nasıl Rahatlatılır? Tıklayın !

Bebeklerde Gaz Yapan Besinler Ve Gaz Problemi Nasıl Geçer? Tıklayın !

Bebeklerde Aşılanma ve Aşı Sonrası Süreç Tıklayın !