Lohusalık dönemi içerisinde yer alan ve annelerin en çok duygusallaştığı bebek emzirme durumu hakkında sizlere önemli bilgiler sunacağız. Birçok anne adayı bebeğinin doğumuyla birlikte nasıl sağlıklı emziririm düşüncesinde olmaktadır. Buna yönelik birçok annenin de yanlış tekniklerle emzirme işlemini yapmaktadırlar.

Bebeğinizi Emzirirken Dikkatli Olun

Bebeğinizi emzirirken sürekli kendisine sarılın ve tüm vücudunu kavrayın. Emzirme işleminde en sevdiği tarafından tutarak emzirin. Aynı tarafta bulunan kolunuzla ona destek verin ve gizinle göğüs göğse gelecek şekilde, çenesi de göğüs hizanızda yatıyor biçiminde olmalıdır. Ağız göğüste ve meme ucuyla aynı bir hiza içerisinde olmasına da dikkat edin. Kucak bölgesinde olacağından bir yastık ile bebeğinizi desteklemekte fayda var.

Doğru Tekniklerle Bebek Emzirmenin Yolları | 1

Doğru Tekniklerle Bebek Emzirmenin Yolları

  • Serbest bir halde olan elinizi bebeğinizin hemen göğsüne doğru götürün. Bebeğinizin bu kapsamda ağzını iyice geniş bir şekilde açması gerekmektedir. Bunu sağlayabilmek için göğüs ucunuzu bebeğinizin alt dudağına değdirerek bebeğinizin ağzını iyice açabilmesini rahatlıkla sağlayabilirsiniz.
  • Bebeğinizin ağzı geniş bir şekilde açıldığı gibi vakit kaybetmeden bebeğinizi hızlıca göğsünüze doğru yöneltin. Bebeğin meme ucu başta olmak üzere meme ucu etrafını kapsayan koyu renge sahip bölgeyi iyice ağzına aldığından emin olmalısınız.
  • Bebeğiniz süt emerken ağzının iyice geniş olmasıyla birlikte, iki dudağının da dış kısma doğru açılmakta olduğunu hissedip görebileceksiniz.
  • Bebeğiniz bu durumda tatmin olduktan sonra göğsünüzü bırakacaktır. Bu durumda aynı zamanda emme durumu da son bulacak. Eğer bebeğinizin yeteri kadar beslendiğini düşünüyorsanız ya da bir acıdan kaynaklı olarak göğsünüzü bırakmasını istiyorsanız, asla bebeği hızlıca çekmemeniz gerekmektedir. Bunu daha sağlıklı bir formatta yapabilmek için temiz olduğunu düşündüğünüz küçük parmağınızı bebeğinizin ağız kenarına yerleştirerek gerçekleştirebilirsiniz. Öte yandan bebeğinizin burnunu çok hafif bir şekilde sıkmanızla da bebeğiniz süt emmeyi kesecektir.

Önemli Not: Bebeğinize daha bol ve sağlıklı süt sağlamak istiyorsanız bunun için hemen yukarıda bahsettiğimiz tüm adımları uygulamanız gerekmektedir. öte yandan emziren annelerin her fırsatta sutyen giymesi faydalı olmaktadır. Ek olarak tercih edilecek olan sutyenlerin pamuklu ve bol olanı tercih edilmesi daha katkı sağlayacaktır.

Emzirme Teknikleri Ve Meme Verme Yöntemleri için Tıklayın !

Emzirmenin Yararları Nelerdir ? Tıklayın !

Anne sütünü artırmak için altın öneriler Tıklayın !

Emzirme Döneminde Bebeğe Gaz Yapan Yiyecekler için Tıklayın !

Bebeklere Rezene Çayı Verilir Mi? Tıklayın !