Gebelik kesesi ne zaman görülür? Gebelikte kesesinin görülmesi yaklaşık olarak 4 ile 5. Haftalarda olur. Ultrason ile gebelik kesesinin görülmesi 6. Haftada kesin olarak gerçekleşmelidir. Gebelik kesesinin çapı yaklaşık olarak 2-4 mm civarındadır. Kese boyutuna göre gebelik haftası hesaplaması da yapılır. Gebelik ilerledikçe kese boyuta da artar. Örneğin gebelik 5 haftaya gelince gebelik kesesi de yaklaşık olarak 20 mm’ye kadar ulaşır.

Gebelik Kesesi Muayenesi Nasıl Yapılmalıdır?

Gebelik kesesi muayenesi iki farklı şekilde yapılır. Birincisi karından bir diğeri ise vajinadan ultrasondur. Karından bakmaya abdominal, vajinadan ultrasona ise transvajinal adı verilir. Gebelik kesesi ölçüleri de bu ultrason yöntemi ile belirlenir.

Gebelikte Kese Ne Zaman Görülür? | 1

Ne Zaman Dış Gebelikten Şüphe Edilmelidir?

Gebelik kesesinin haftasına göre küçük olması bazı sonlara işaret ediyor olabilir. Örneğin kandaki HCG değeri 5. Haftada 1500 ile 2000 IU/ml aralığına gelmesine rağmen kese görülmüyorsa dış gebelik olabilir. Dış gebelik şüphesi olan kişilere de farklı testler de yapılır ve ona göre bir tedavi yöntemi uygulanır.

Gebelik Kesesi Görülmedi! En Erken Ne zaman görülür? Tıklayın !

Gebelik kesesi suyunun yeterli olması Dikkat Tıklayın !

Boş Gebelik Nasıl Olur? Tıklayın !

Kan Tahlili Sonucuna Gore Beta-Hcg degerleri Tıklayın !