Badem protein, lif, riboflavin, vitamin E, magnezyum, fosfor, bakır, mangan gibi vitamin ve mineralleri önemli miktarlarda sağlayan son derece besleyici bir gıdadır. Badem zayıflatır mı, göbek eritir mi? makalemizde bu yiyeceğin kilo vermeye olan etkilerinden bahsettik.
Ölçülü yenildiği sürece kilo da yapmaz. 2008 yılı Eylül ayında “Beslenme Dergisi” nde yayınlanan bir araştırmaya göre, kuruyemişler tok tutucu özelliklerinden dolayı diyetine kuruyemiş ekleyen kişiler, kuruyemiş tüketmeyenlere göre daha rahat kilo veriyor.
Temmuz 2005’te “Amerikan Klinik Beslenme Dergisi” nde yayınlanan bir makaleye göre, protein açısından zengin bir beslenme programı, midenize dolgunluk hissi veriyor ve kolay kolay acıkmıyorsunuz, böylece aç kalmadan kilo verebiliyorsunuz.
30 gram badem 5.9 gram gibi büyük miktarda protein içeriyor ve günlük 54 gram olan protein ihtiyacının %10’undan fazlasını karşılamaya yetiyor.

Badem 30 gramda 14 gram gibi yüksek miktarda yağ içermesine rağmen( bu oran günlük yağ ihtiyacımızın %22’sine tekabül ediyor) bu yağın yalnızca 1.1 gramı doymuş yağdır.
2003 yılında “ulusrarası obezite dergisinde yayınlanan makaleye göre,düşük kalorili diyet uygulayan kişiler, beslenmelerinde kompleks karbonhidratlar yerine badem tükettiler ve deney sonunda bu kişilerin daha fazla zayıfladığı tespit edildi.

Yüksek lif içeriği
Badem, 30 gramda 3.5 gram lif içeren, lif oranı yüksek bir yiyecektir. 2005 yılı mart ayında “Beslenme” dergisinde yayınlana makaleye göre lifli gıdalarla beslenme sizin uzun süre tok tutup, zayıflamanıza ve göbek eritmeye yardımcı oluyor. Kendinizi tok hissetmeniz, gereksiz kalori almamanız demektir.badem_zayiflatirmi_gobek_eritirmi_2

Kalori hesabı
Badem tek başına göbek eritmeye veya göbekten kilo almaya yol açmaz.
Kilo alıp verme olayı tamamen kalori tüketimi ile ilgilidir. Kalorisi yüksek gıdalarla
beslenirseniz, kilo alırsınız, fakat aldığınızdan daha çok kalori yakarsanız kilo vermeye başlarsınız. Boş kaloriler yerine ara öğünlerde badem tüketmek sizi uzun süre acıkmaktan koruyacak böylece kısa sürede hedeflediğiniz ince bele de kavuşmanıza yardımcı olacaktır.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.