Bitki çaylarını içmenin sağlığımız için pek çok faydası vardır. Bitki çayları kilo verdirirmi? makalemizde bu çayların fit bir görüntüye kavuşmaktaki etkilerinden bahsettik.
Tarçın, zencefil kökü, papatya ve kırmızı ahududu yaprağı gibi farklı otlar kullanılarak çeşitli bitkilerden yapılan bitki çayları, bardak başına yalnızca 2 kalori içerir.
“Journal for Nurse Practitioners” 2010 yılında yapılan çalışmaya göre bitkisel çaylar kötü beslenme seçimlerini en aza indirgeyen ve yüksek kalorili, şekerli içeceklerin tüketimini azaltarak kilo kaybını destekleyen içecekler arasında yer alıyor.

Haftada yarım kilo-1 kilo vermek için günlük kalori alımını 500 ila 1000 kalori azaltmanız gerekir. Soda, meyve suları, limonata ve şekerli buzlu çay gibi şekerli içecekler yerine bitkisel çaylar içmek kilo vermek için kalori ihtiyaçlarınızı karşılamaya yardımcı olabilir. Mesela 2 su bardağı soda yerine 2 su bardağı bitki çayı içmeniz, günde 300 kalori tasarruf etmenizi sağlayacak, böylece haftada yarım kilo vermenize yardımcı olacaktır.
“Journal of Nurse Practitioners.” 2010 yılında yapılan araştırma sonucuna göre bitki çayları, örneğin yeşil çay iştahı bastırır, metabolizmayı hızlandırır, enerji verir, ekstradan kalori yakımınızda etkilidir.
Bitki çayları güvenlimidir?
Genel anlamda bitki çaylarını zayıflamak için kullanmak güvenilir sayılırsa da emziren anne iseniz, kronik hastalığınız varsa yahut hamilelikte bu çayları tüketecekseniz mutlaka doktorunuza danışmalısınız.

Zayıflatan bitki çayı tarifi
Malzemeler
2 tatIı kaşığı ısırgan yaprağı
2 tatlı kaşığı Sibirya ginsengi
1 tatlı kaşığı senna yaprağı
1 tatlı kaşığı karahindiba yaprağı
1 tatlı kaşığı Hatmi kökü
1 tatlı kaşığı kaygan karaağaç kabuğu
1 tatlı kaşığı papaya yaprak
Yarım tatlı kaşığı tarçın kabuğı
Yarım tatlı kaşığı portakal kabuğu
Yarım tatlı kaşığı zencefil kökü
¼ tatlı kaşığı rezene tohumu
Yapılışı
Tüm malzemeleri aktardan temin ettikten sonra bir kavanoza koyup iyice karıştırın.
İçinden 1 tatlı kaşığı alıp, sıcak suya koyun, 2-3 dk demleyip, günde 1-2 kez için.

İlgili konular

Ev Yapımı Doğal Zayıflama Çayı Tarifleri Tıklayınız

 YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.