Zayıflamak isteyen kişilerin en çok yakındıkları durum, gün boyu nefislerine hakim olabilmek, fakat gece atıştırma isteğini bastıramamak!… Gece yemek yemek nasıl önlenir? 8 uzman önerisi makalemizde , bu alışkanlıktan kurtulmanıza yardımcı olacak diyetisyen tavsiyelerine yer verdik.

Yapılan araştırmalar, stresli bir ortamda yaşayan yahut depresyonda olan kişilerin geceleri daha çok yemek yeme eğiliminde olduğunu göstermiştir. Kendinizi stresli, üzgün ve moralsiz hissediyorsanız, yapmanız gereken ilk şey bu durumdan kurtulmaya çalışmak olmalıdır.
Spor yapmak, hobi edinmek, güzel bir şeylerle meşgul olmak stresten kurtulmanıza yardımcı olacaktır.

Geceleyin uyanık kaldığınız sürece her an canınız bir şeyler yemek isteyebilir, bunla başa çıkmanın en iyi yolu erken yatıp, erken kalkmaktır. Melatonin uykuya dalmak için gerekli hormondur. Papatya, melisa gibi çaylar sizi rahatlatacak, daha huzurlu bir şekilde uyumanızı sağlayacaktır.

Ne kadar çok şeker tüketirseniz, o kadar çok canınız şekerli gıdalar isteyecek, özellikle geceleri tatlı krizleri baş gösterecektir. Karbohindratlı yiyecekler yüzünden şekeriniz hızla düşerek tüm gece boyunca daha sık acıkmanıza ve doymamanıza sebep olacaktır.
Bu kısır döngüden kurtulmak için ekmek, pilav, makarna, bisküvi ve şekerleme tarzı şeylerden mümkün mertebe uzak kalmalısınız.

Öğün atlamayın, öğün atlamayın, öğün atlamayın! dengeli ve yeterli beslenmek, gece yemek yeme alışkanlığından kurtulmanın altın formüllerindendir. Sabah, öğlen veya akşam yemeyi yemediğinizde yani bir öğünü es geçtiğinizde mideniz gizli açlık hissedecek ve geceleyin yemeklere saldırmak isteyecektir!

Geceleyin aç hissettiğinizde su içmeyi deneyin, su içmek midenizi tok tutup,
yemek yeme isteğinizi önler.

İştah kapatan çayları içmek de gece yemeklerini önlemek için ideal yöntemdir.
Bu çaylar fazla yeme isteğini bastırıp, tokluk hissi verirler.

İştah Kapatan Çay Tarifleri İçin tıklayınız

Kepekli ekmek, kepekli pirinç, meyve ve sebze gibi lifli ve posalı besinler tüketmek 4-5 saat tok kalmanıza yardımcı olacak, gece yemelerini engelleyecektir.
Özellikle akşam yemeklerinizi mümkün mertebe bu besinlerden seçin.

Bilimsel çalışmalar gösteriyor ki, proteinli gıdaların sindirimi uzun sürüyor ve midede daha fazla kalıyorlar, bu da uzun süre tokluk anlamına geliyor. Et, süt, yumurta, tavuk gibi proteince zengin yiyeceklerle beslenerek, midenizi tatmin edebilir, gece gelen acıkma krizlerine set çekebilirsiniz.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.