Günlük su tüketim miktarı, sağlıklı bir yaşamın temelidir. Suyun içerisindeki mineral ve vitaminler, değerli bileşenler başka hiçbir yiyecek ve içecekte bu değerlerde sunulmamaktadır.

Bedenimizin ¾’ü sudan oluşmakta ve sağlıklı yaşam döngüsü için gereklilik göstermektedir. Yeni doğan bebeklerin %90’ı, çocukların %70’i ve ileri yaştaki bireylerin bedenlerinin %60’ı su ile kaplıdır. Bu oranı ideal biçimde sağlamak için yağ oranını azaltmak, su dengesini sağlamak için günlük su ihtiyacı karşılanmalıdır.

Günlük Su Tüketim İhtiyacı Nasıl Belirlenir? | 1

Günlük İçilmesi Gereken Su Miktarı

Her gün minimum 8 bardak su içilmesi gerektiği, uzman görüşleri arasında yer alıyor. Kimilerine göre 1,5 litre, kimilerine göre 2,5 lt günlük olarak içilmelidir. Bedeninizin özellikleri, yaş, boy ve kilo, iklim gibi faktörlere bağlı olarak ne kadar su ihtiyacı olduğunu belirleyebilirsiniz.

Günlük içilmesi gereken su miktarı; kişinin kilosunun %3’ü oranındadır. Her 10 kiloda 30 ml su içilmesi gerekli olduğu için vücut ağırlığınıza göre içmeniz gereken su miktarını hesaplayabilirsiniz. Örneğin 50 kg olan birisi her gün 1,5 lt su tüketmelidir.

Su İçmenin Cilde Faydaları Tıklayın !

Su İçmek İnsanı Zayıflatır mı? Tıklayın !

Aç karnına su içmenin faydaları Tıklayın !

Sıcak Su İçmenin Faydaları Ve Önemi Tıklayın !