Biz kadınların hemen hemen hepimizin ortak sorunu fazla kilolalarımızdır. Kadınlar için zayıflama formülleri makalemizde kısa sürede kilo vermenizi sağlayacak önerilere yer verdik.

1-Yemeğe başlamadan önce 1-2 su bardağı su için.
Böylece tokluk hissetmeye başlayıp, çok yemek yemenizi önlemiş olucaksınız.

2-Asla öğün atlamayın, aç kaldığınızda metabolizmanız yavaşlar ve kilo vermeniz güçleşir.

3-Stresliyken kesinlikle diyet yapmayın, ruh haliniz diyete olumsuz şekilde yansıyıp, zayıflamanızı zorlaştırır.kadinlar_icin_zayiflama_formulleri (1)

4-Haftada 500 gram-1 kilodan fazla zayıflamaya çalışmayın. Şok diyetler çoğu zaman yağ kaybı ile değil kas ve su kaybı ile sonuçlandığından oldukça zararlıdır.

5-Sağlıklı zayıflamak kısa sürede olacak iş değildir, emek, sabır ve çaba ister, bunun için eski yanlış yeme alışkanlıklarını terk edip, doğru bir beslenme programı ile yoluna devam etmelidir.

6-Günlük kalori alımını asla 1250’nin altına düşürmeyin, yoksa silah ters teper metabolizmanızı yavaşlatırsınız.

7-Açken sakın markete gitmeyin, restorantların çevresinde gezmeyin, açlığınıza mağlup olup kalorisi yüksek yanlış gıdalar satın alabilirsiniz.

8-Vücudumuzun yağa, karbonhidrata, proteine ve diğer besin öğelerine ihtiyacı var! protein diyeti, karbonhidrat diyeti gibi spesifik diyetler yerine her türlü gıdadan azar azar tüketmeyi tercih edin.kadinlar_icin_zayiflama_formulleri (2)

9-Kahvaltı ederek güne başlayın, kahvaltıyı atlarsanız gün boyu gizli açlık hissedersiniz ve bu durum gereksiz kalori alımına neden olur.

10-Süt, yumurta yoğurt gibi proteinler sofranızdan eksik olmasın, yapılan bilimsel araştırmalar proteinli gıdalar tüketmenin kişiyi uzun süre tok tuttuğunu, böylece kilo vermeyi kolaylaştırdığını gösteriyor.

11-Yavaş yiyin ve yiyecekleri çok çiğneyip, küçük lokmalar halinde yutun, böyle yaparak sindirim sisteminizi korur, kabızlığı önlersiniz.

12-Uykunuzu güzel alın, uykusuz olduğunuzda kendinizi daha bitkin ve güçsüz hissedersiniz, enerjisiz kalmanız iştahınızı uyarıp, daha fazla yemenize yol açabilir.

13-Aynı gün hem öğle hem de akşam yemeğini kaçırmayın, şayet bir öğün de çok yerseniz, öteki öğünde daha az yiyip, yediklerinizi dengelemeye çalışın.

14-Küçük tabaklar kullanın. Bilimsel araştırmalar gösteriyor ki küçük tabak kullanan kişiler tabağındakini bitirdiğini artık doyması gerektiğini düşünüp daha az yiyorlar.kadinlar_icin_zayiflama_formulleri (3)

15-Salata yeme alışkanlığı edinin, ve mümkünse ara öğünlerde ana öğünlerde bolca salata tüketin, sebzeler genelde kalorisi çok düşük yiyeceklerdir ve sizi sağlıklı tutup, hastalanmanızı önlerler.
16-Yemek yemeden gargara yapın veya dişlerinizi fırçalayın, bu yöntemler çoğu kişinin iştahının kesilmesine yardımcı olacaktır.

17-Zayıflamanın en önemli yöntemi de spor yapmaktan geçer, haftada 2 gün aşırıya kaçmadan egzersiz yapmak kas kütlenizi artırır, daha fazla kas, daha kolay ve hızlı kalori yakımı demektir.

18-Sabır, sabır, sabır, kilo vermek isteyen kişilerin ezberlemesi ve sık hatırlaması gereken cümle budur!

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir